Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-03@21:17:21 GMT

ویرانی خانه مجلس در شهرضا+تصاویر

تاریخ انتشار: ۹ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۸۷۶۶۶۹

ویرانی خانه مجلس در شهرضا+تصاویر

شهرضا – این روزها خانه شهید آیت الله سید حسن مدرس در شهرضا رو به ویرانی است، خانه مرد مجلس که اتفاقا در ملکیت مجلس شورای اسلامی نیز قرار دارد چشم به راه اندازی دوباره است.

به گزارش خبرنگار ایمنا از شهرستان شهرضا، خواندن تاریخ همیشه لذت بخش است زیرا انسان را به دورانی دورتر می‌برد و با کسانی آشنا می‌کند که هرگز ندیده‌ایم، با وقایعی آشنا می‌شویم که در آنها نبوده‌ایم؛ آشنایی با تمدن های بزرگ و انسان های مختلف همه از محاسن خواندن تاریخ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مردان بزرگ تاریخ را می‌سازند، آنان با حضوری فعال در لحظات سرنوشت ساز تاریخ موقعیت هایی را خلق می‌کنند که برای همیشه ماندگار است.

تاریخ معاصر ایران یکی از پرفراز و نشیب ترین ادوار تاریخ این سرزمین است که در آن نام شخصیتهای بزرگ بسیاری را می توان دید که یکی از آنها آیت الله سید حسن مدرس است.

موسی ربانی – کارشناس تاریخ در گفت و گو با خبرنگار ایمنا از شهرستان شهرضا، عنوان کرد: شهید سید حسن مدرس بر حسب اسناد تاریخی و نسب نامه‎ای که حضرت آیة الله العظمی مرعشی نجفی (ره) تنظیم کرده از سادات طباطبایی زواره است که نسبش پس از ۳۱ پشت به حضرت امام حسن مجتبی(ع) می‎رسد.

وی ادامه داد: سید اسماعیل طباطبایی – پدر سید حسن مدرس، دختر سید کاظم سالار را که خدیجه نام داشت و از سادات طباطبائی زواره بود به عقد ازدواج خویش درآورد و ثمره این پیوند فرزندی بود که به سال ۱۲۷۸ ق. در کویر زواره چشم به جهان گشود و پدرش او را حسن نامید.

پژوهشگر تاریخ ایران گفت: پدر شهید مدرس غالباً در «سرابه» به امور شرعی و فقهی مردم مشغول بود ولی مادر و فرزند در زواره نزد بستگان خویش  بودند تا آنکه حادثه‎ای موجب شد که پدر فرزندش را که ۶ ساله بود در سال ۱۲۹۳ به قمشه (شهرضا) نزد جدش میرعبدالباقی ببرد و محله فضل آباد این شهر را به عنوان محل سکونت خویش برگزیند، این در حالی بود که میرعبدالباقی قبلاً از زواره به قمشه (شهرضا) مهاجرت کرده و در این شهر به فعالیت های علمی و تبلیغی مشغول بود.

ربانی اظهار کرد: سید عبدالباقی بیشترین نقش را در تعلیم سید حسن ایفا و او را در مسیر علم و تقوا هدایت کرد و به هنگام مرگ در ضمن وصیت نامه‎ای سید حسن را بر ادامه تحصیل علوم دینی تشویق و سفارش کرد؛ زمانی که سید عبدالباقی فوت کرد مدرس ۱۴ ساله بود.

وی گفت: مدرس پس از بازگشت از نجف و اقامت کوتاه در قمشه (شهرضا) خصوصاً روستای اسفه و دیدار با فامیل و بستگان، قمشه (شهرضا) را به قصد اقامت در اصفهان ترک و در این شهر اقامت کرد.

برای آنکه با دوران زندگی شهید مدرس در شهرضا آشنا شویم به روستای «اسفه» - جایی که منزل تاریخی پدر شهید مدرش در آن قرار دارد می‌رویم.

حیدرعلی کاظمی از اهالی محل که آگاهی‌ خوبی درباره منزل تاریخی شهید مدرس دارد به خبرنگار ایمنا گفت: مدرس به همراه پدرش – سید اسماعیل، به شهرضا آمد، آنها ۲ ماه در شهرضا بودند و بعد به روستای اسفه آمدند؛ پدر شید مدرس بار دیگر همسری از این روستا برگزید.

وی ادامه داد: شهید مدرس در این منطقه ساخت و سازهای دیگری هم کرده که یکی از آنها بنای «آسیاب شاه» بین دو روستای اسفه و پرزان است.

کاظمی تصریح کرد: مجموع زمین، عمارت و باغ مجاور منزل تاریخی مدرس در این روستا هفت هزار متر است، منزل تاریخی که به عنوان منزل مدرس شناخته می‌شود در حدود ۱۵۰ سال قبل به دست پدر ایشان ساخته شده است؛ حدود ۱۰ سال قبل بودجه‌ای برای بازسازی این بنا اختصاص دادند که با آن اقدامات جزئی همچون ایزوگام بخشی از سقف انجام شد و از آن زمان به بعد دیگر هیچ اقدامی برای بازسازی این بنا یا جلوگیری از تخریب آن انجام نشده است.

مرتضی کاظمی عضو شورای روستای اسفه شهرضا در گفتگو با خبرنگار ایمنا عنوان کرد: ۱۰  سال قبل بودجه‌ای برای بازسازی این بنا اختصاص یافت که بسیار اندک بود و با آن اقدامات بسیار جزئی انجام شد، بعد از آن از طرف اعضای شورای روستا پیگیری‌های زیادی برای جذب اعتبارات بیشتر انجام شد که به نتیجه‌ای نرسید.

وی ادامه داد: در زمانی که دکتر حیدرپور نماینده مردم شهرستان در مجلس بودند، نامه‌نگاری‌های زیادی با دکتر لاریجانی – رییس مجلس شورای اسلامی انجام شد؛ در روز عاشورای امسال سرکار خانم محمودی – نماینده مردم شهرستان در مجلس شورای اسلامی از این محل بازدید کردند و قول پیگیری برای تعیین تکلیف و مرمت آن دادند.

محمدحسن شبانی – رییس اداره میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری شهرضا نیز در گفت و گویی اظهار کرد: چند سال قبل مبلغی بیش از ۷۰ میلیون تومان برای تعمیرات بخشی از بنای تاریخ شهید مدرس شامل سقف و کف اختصاص داده شد و از از آن پس دیگری اعتباری در این خصوص تخصیص داده نشده است.

وی تصریح کرد: تملک این بنای تاریخی در اختیار مجلس شورای اسلامی است، اما از طرف مجلس هم هنوز اعتباری برای بازسازی این بنا اختصاص پیدا نکرده است.

رییس اداره میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری شهرضا گفت: در دوره نماینده قبل شهرستان چند بار پیگیری هایی انجام شد تا شاید اعتباری برای بازسازی این بنا اختصاص داده شود که متأسفانه به نتیجه نرسید.
شبانی اظهار کرد: در حال حاضر با خانم محمودی – نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، رایزنی هایی انجام شده تا اعتباری برای بازسازی این بنا جذب شود.

سمیه محمودی – سخنگوی کمیسیون ویژه میراث فرهنگی و گردشگری مجلس شورای اسلامی نیز در این خصوص به خبرنگار ایمنا گفت: متأسفانه بنای تاریخی خانه شهید مدرس در حال تخریب است که باید برای جلوگیری از این وضعیت اقدامات جدی انجام شود، بنابر اظهار اهالی محل تملک این خانه در اختیار مجلس شورای اسلامی است، به همین دلیل باید اداره میرث فرهنگی شهرستان سند تملیکی این بنا را در اختیار بنده قرار دهد تا بر اساس آن اقدامات بعدی انجام شود.

وی عنوان کرد: باید بنای تاریخ شهید مدرس بازسازی و بخش خصوصی واگذار شود تا زمینه رونق صنعت گردشگری در این منطقه بیشتر فراهم شود.

خانه تاریخی شهید مدرس این روزها وضعیت خوبی ندارد و عنقریب است که صولت ایستای آن به سجودی غم انگیز تبدیل شود. سقف برخی از اتاقها و ایوانها فروریخته و در حیات آن علفهای هرز ریشه دوانده است. اثری از باغ مقابل بنا دیده نمی‌شود اما بخش زیادی از دیوار آن تخریب شده است.

منبع: ایمنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۷۶۶۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خانه ملت محلی برای حزب‌بازی نیست

به گزارش خبرگزاری مهر، پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگان دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.

«احمد بیگدلی» از حوزه انتخابیه خدابنده به پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» در دور دوم انتخابات پیوست. متن گفت‌وگوی وی با خبرگزاری مهر را در ادامه می‌خوانید:

وی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر در قالب طرح پویش «با مهر انتخاب کنید» با بیان اینکه خانه ملت به هیچ وجه محلی برای حزب‌بازی و بازی‌های جناحی نبوده و مردم نیز امروز به این موضوع کاملاً واقف هستند و از آن عبور کرده‌اند، افزود: به همین خاطر خانه ملت به معنای واقعی کلمه محلی برای برآورده کردن خواسته‌های به حق مردم استان، شهرستان و در سطح کلان، ملت ایران اسلامی است.

وی با اشاره به اینکه یکی از تأکیدات ما در مجلس دوازدهم، کار برای مردم بدون توجه به تفکرات سیاسی و جناحی است، اظهار کرد: بر همین استان هر کسی که با جان و دل برای حل مشکلات مردم گام بردارد، قطع یقین از حمایت مردمی نیز برخوردار بوده و از آن حمایت خواهیم کرد.

این کاندیدای مجلس با یادآوری انتظارات و خواسته‌های مقام معظم رهبری در حوزه بهداشت و درمان ادامه داد: خواسته رهبر فرزانه انقلاب این است که به گونه‌ای اقدام شود که خانواده‌ای که از اعضای آن با مشکلات این حوزه دست به گریبان هستند، جز درد بیماری، با مشکل دیگری دست و پنجه نرم نکنند، به همین خاطر در مجلس آینده به دنبال تحقق فرمایشات مقام معظم رهبری در حوزه بهداشت و درمان هستیم.

بیگدلی خاطرنشان کرد: در همین راستا پیگیری افتتاح بیمارستان ۲۲۰ تختخوابی حضرت رسول اکرم، یکی از نیازهای مبرم مردم شهرستان خدابنده است که دنبال خواهد شد.

وی در خصوص به حداقل رساندن چالش‌های حوزه بهداشت و درمان کشور عنوان کرد: تأمین نیروی انسانی متخصص و ارزش‌گذاری به این نیروها از بهورزها تا پزشکان متخصص، یکی از رویکردهای اصلی مجلس دوازدهم خواهد بود، لذا تلاش دولت نیز باید این باشد که با کم‌ترین هزینه و اختصاص یارانه در این حوزه ورود پیدا کند.

کاندیدای مجلس دوازدهم شورای اسلامی از حوزه انتخابیه خدابنده با بیان اینکه استان زنجان با چند چالش مهم و جدی مواجه است، اضافه کرد: موضوعاتی از قبیل معیشت، اقتصاد و اشتغال جوانان، از جمله چالش‌های مهم و پیش روی مردم استان زنجان است. علاوه بر این، مسؤولان اجرایی باید بیش از پیش در خدمت‌رسانی به مردم تلاش کنند.

وی با اشاره به اینکه تعریض جاده ابهر به قیدار، جاده قیدار به بیجار و ادامه باند دوم سلطانیه، قیدار، کبودرآهنگ از دیگر برنامه‌هایی است که در مجلس دوازدهم تلاش خواهد شد تا شاهد تسریع در تحقق آن باشیم، عنوان کرد: کمبود پزشک متخصص در خدابنده نیز یکی دیگر از چالش‌هایی است که تلاش می‌کنیم با تعامل دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان آن را مرتفع کنیم.

بیگدلی همچنین مشکل آب شرب برخی از روستاهای شهرستان خدابنده را جزو برنامه‌های اولویت‌دار عنوان و تاکید کرد: موضوع برخورداری روستاهای شهرستان خدابنده از آب آشامیدنی سالم همواره جزو دغدغه‌ها بوده و تلاش خواهیم کرد در مجلس دوازدهم به این دغدغه پایان دهیم.

کد خبر 6078543

دیگر خبرها

  • تصاویر | ویرانی گسترده در روستای امام‌زاده ابراهیم
  • تشییع پیکر مطهر شهید محمدرضا غضبان
  • حضور ۱۷ تیم باشگاهی اردبیل در جشنواره مینی والیبال
  • قانون مدیریت یکپارچه شهری توسط مجلس پیگیری شود
  • خانه ملت محلی برای حزب‌بازی نیست
  • بنزما به خانه برگشت؛ پیگیری درمان کریم در کمپ تمرینی رئال مادرید
  • ویرانی خانه ها بر اثر طوفان و گردباد کانزاس آمریکا
  • پاسخ قاطع سفیر ایران به ادعای نخست‌وزیر دانمارک
  • اوایل انقلاب بسیاری از مشاغل مهم در اختیار معلمان بود
  • ماجراهای نوه آیت‌الله مدرس، معلم انشاء احمد مسجدجامعی