Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - تهران- ايرنا- کنفرانس وحدت اسلامي، کانوني براي هم افزايي و هم انديشي نخبگان جهان اسلام به شمار مي رود تا انديشمندان مسلمان با رويکردي مبتني بر همگرايي علمي و فرهنگي در زمينه هاي مختلف به ارايه راهکارهاي مناسب بپردازند و توطئه دشمنان را در ايجاد تفرقه ناکام بگذارند.

جمهوري اسلامي ايران به دنبال اعلام هفته وحدت، تصميم به برگزاري کنفرانس وحدت اسلامي با هدف ايجاد زمينه هاي اتحاد و همبستگي جهان اسلام گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ابتدا سازمان تبليغات اسلامي عهده دار برگزاري اين کنفرانس بود اما از سال 1369 خورشيدي، اين مهم به مجمع جهاني تقريب مذاهب اسلامي واگذار شد. ميهمانان کنفرانس از ميان شخصيت هاي فرهيخته، وزيران کشورهاي اسلامي، علما و انديشمندان و متفکران شيعه و اهل سنت داخل و خارج کشور برگزيده مي شوند تا در جريان برگزاري اين کنفرانس به ارايه مقاله، سخنراني و بيان ديدگاه هاي خود بپردازند.
آيت الله خامنه اي رهبر معظم انقلاب در ديدار شرکت‌کنندگان در کنفرانس وحدت اسلامي در يکم اسفند 1389 خورشيدي، فرمودند: «ديدارِ امروز و جلسات شما به عنوان وحدت تشکيل شده؛ اتحاد دنياي اسلام و وحدت بين مسلمين. البته وحدت، مساله اصلي است. اگر اتحاد بين مسلمين به صورت واقعي و به معناي حقيقي تحقق پيدا کند، اکثر مشکلات مسلمين برطرف خواهد شد و بايد همه تلاش کنيم، ما هم بايد تلاش کنيم که ان‌شاءاللَّه دل ها به هم نزديک شود؛ نه فقط زبان ها. وقتي دلها به يکديگر نزديک شد، دست ها و عمل ها هم به يکديگر نزديک خواهد شد... مساله‌ سني و شيعه و دعواهاي سني و شيعه چيزهايي است که امروز دشمنان اسلام مي خواهند روي آنها تکيه کنند... بايستي بر همه‌ اينها فائق آمد و وحدت را تأمين کرد و ان‌شاءاللَّه وحدت پشتوانه‌ پيروزي دنياي اسلام خواهد شد.»
شرکت کنندگان در کنفرانس وحدت اسلامي در پايان، بيانيه اي را در زمينه چالش هاي جهان اسلام صادر مي کنند که در همين راستا گروه اطلاع رساني ايرنا همزمان با آغاز سي و يکمين کنفرانس وحدت اسلامي به محوربندي اين بيانيه ها اقدام کرده است.
**رسالت انديشمندان جهان اسلام
- لزوم افزايش تلاش علما و متفکران و همکاري آنان براي ارايه چهره درخشان از اسلام و مفاهيم انسان دوستانه آن که از فهم عميق و درک صحيح و اصيل از قرآن و سنت نشات مي گيرد.
- در شرايط بحراني و تلخ کنوني که از طرف جريان هاي تکفيري ايجاد شده بر علماي امت اسلامي است که با افزايش تلاش خود در جهت نشاط هر چه بيشتر جنبش حيات بخش اسلام کوشيده و امت اسلام را براي دستيابي به هدف متعالي خود و تحقق وحدت محدوده تمدني اسلام و از سوگيري تمدني آن ترغيب کنند. (سي‎امين کنفرانس وحدت اسلامي، 27 آذر 1395)
- علما و انديشمندان و نهادهاي ديني در جهان اسلام بايد از توطئه و فتنه خريد افراد با پول دوري گزيده و از شخصيت و جايگاه و هويت خود محافظت کنند. همچنين به آن دسته از مفتيان که خونريزي و تروريسم و تکفير را تشويق و حمايت مي کند هشدار داده و آنان را به رعايت تقواي الهي دعوت کرد تا از تعرض به جان و حيثيت و نواميس مسلمانان خودداري کنند. (بيست و نهمين کنفرانس وحدت اسلامي، هشتم دي 1394)
**لزوم هم افزايي انديشه اي در مبارزه با جريان هاي انحرافي و تکفيري
- لزوم تشکيل مرکزهاي مطالعات رواني، اجتماعي و فکري انحراف هاي اعتقادي تکفيري ها و بيماري هاي رواني و عقده‫هاي اجتماعي براي حل اين پديده‫ خطرناک و خشکاندن عوامل بروز و ظهور آن تا به يک نتيجه عملي برسند.
- تاکيد بر اهميت پيگيري فعاليت رسانه‫هاي ارتباط جمعي ترويج کننده افکار تکفيري، بيان منابع مالي آنان و اهتمام ورزيدن به پاسخ‫گويي به شبهه‫هايي طرح شده از طرف آنان . (سي‎امين کنفرانس وحدت اسلامي، 27 آذر 1395)
- خشونت ها و تروريسمي که جهان اسلام اکنون با آن روبه رو است در چارچوب نقشه از پيش طراحي شده جهت مخدوش کردن چهره جهان اسلام و فراهم کردن زمينه براي دخالت بيگانگان در امور مسلمانان انجام مي گيرد. (بيست و نهمين کنفرانس وحدت اسلامي، هشتم دي 1394)
- کنفرانس وحدت اسلامي، جهان اسلام و ملت‌هاي منطقه را به اتحاد در رويارويي با جنبش‌هاي افراطي و تکفيري و حمايت از مقاومت مردمي در عراق و سوريه تا استقرار امنيت در اين 2 کشور فرا مي‌خواند. (بيست و هشتمين کنفرانس وحدت اسلامي، 19 دي 1393)
- شرکت کنندگان در کنفرانس اعلام مي کنند که فراخوان تقريب به معناي تعصب مذهبي يا تبليغ و انتشار مذهبي در ميان پيروان مذهب ديگر نيست و آنچه برخي گروه ها به عنوان کوشش براي شيعه کردن اهل سنت يا سني کردن شيعيان رواج مي دهند تنها به قصد فتنه انگيزي ميان مسلمانان و گسترش دايره اختلاف ميان صفوف امت صورت مي گيرد. (بيست و ششمين کنفرانس وحدت اسلامي، 10 بهمن 1391)
- شرکت کنندگان در کنفرانس برآنند که گرايش هاي سياسي و گسترش حالت هاي تعصب آميز و جهل و ناداني برخي پيروان مذاهب نسبت به حقيقت مذاهب ديگر به ايجاد حالت انحرافي فرقه گرايانه و پر رنگ شدن پديده افراط گرايي، غلو، تکفير و دشمني و کينه توزي و انتقال درگيري ها و نزاع هاي فکري به صحنه عمل و از آنجا پيامدهاي منتفي خطرناکي براي امت در پي داشته و راه هاي نفوذ دشمنان و ضربه زدن به عقايد، گرايش هاي نظري و عملي اصيل آن را هموار ساخته است. (بيست و ششمين کنفرانس وحدت اسلامي، 10 بهمن 1391)
- دشمنان با توطئه هاي گوناگون تجزيه طلبانه و تفرقه افکنانه تلاش مي کنند امت اسلامي را در عرصه هاي گوناگون عقب نگه دارند و حالت وابستگي و شيفتگي به غرب را ترويج کنند.
- شرکت کنندگان هواهاي نفساني و تمايلات سياسي و شيوع تعصب و بي اطلاعي برخي از پيروان مذاهب را نسبت به مذاهب ديگر موجب به وجود آمدن پديده غلط تکفير و افراط گرايي و تجزيه دانستند که پيامدهاي منفي مهمي را نسبت به توان امت در بر داشته و راه هايي را براي دشمنان براي وارد کردن ضربه به عقيده و گرايش هاي نظري و عملي اصيل باز کرده است. (بيست و چهارمين کنفرانس وحدت اسلامي، سوم اسفند 1389)
**فلسطين؛ بزرگترين چالش جهان اسلام
- شرکت کنندگان در کنفرانس تاکيد کردند که جريان تروريسم تکفيري خطري بسيار بزرگ براي آرمان فلسطين به شمار رفته که موجب به فراموش سپردن و به حاشيه راندن آن و ترغيب کردن دشمن صهيونيستي براي افزايش سرکوب ملت فلسطين مي‫شود لذا در راستاي رويارويي با موج تروريسم تکفيري، امت اسلامي مي‫بايست اهتمام بيشتري را به آرمان فلسطين و توجه بيشتري را به گروه هاي فلسطيني داشته و راه را بر هرگونه توطئه جديدي عليه مساله اصلي و سرنوشت‫ساز جهان اسلامي ببندند. (سي‎امين کنفرانس وحدت اسلامي، 27 آذر 1395)
- مساله فلسطين در رأس قضاياي امت بوده و از لحاظ بحران هايي که امت اسلامي با آنها رو به رو است مساله فلسطين در اولويت قرار دارد و در واقع رژيم غاصب صهيونيستي خود عامل و علت اصلي بحران هاي جهان اسلام به شمار مي رود. بدين جهت شرکت کنندگان از دولت ها و ملت ها مي خواهند تا آنجايي که مي توانند مساله مهم فلسطين را مورد توجه قرار داده و اجازه ندهند بحران ها ساختگي فعلي آنان را از اين اولويت مهم دور کند. شرکت کنندگان همچنين گروه هاي فلسطيني را به حل اختلافات فيمابين و ايجاد وحدت ميان خود در برابر دشمن مشترک دعوت کردند. (بيست و نهمين کنفرانس وحدت اسلامي، هشتم دي 1394)
- شرکت کنندگان تمامي اشکال تجاوزهاي صهيونيستي به ملت صبور، مقاوم شجاع فلسطين، به ويژه تلاش‌هاي آنها براي تخريب مسجد الاقصي و خانه‌هاي فلسطينيان در قدس و يهودي‌سازي آن را به وسيله تغيير قوميتي در سرزمين فلسطين و محاصره اين ملت غيور در غزه محکوم مي‌کنند. جهاد ملت قهرمان فلسطين و مقاومت دليرانه آنان را گرامي مي‌دارند.
- شرکت کنندگان ضمن اعلام مقاومت به عنوان حق مشروع ملت‌ها، تمامي انواع تروريسم فردي يا گروهي يا دولتي که به وسيله برخي از کشورها تحت پوشش جهاني سازي دموکراتيک کردن کشورهاي انجام مي‌شود و در سطح اسلامي و جهاني محکوم است را تقبيح و حمايت خود را از مقاومت اسلامي در فلسطين و لبنان، اعلام کردند. (بيست و هشتمين کنفرانس وحدت اسلامي، 19 دي 1393)
- شرکت کنندگان در اين کنفرانس هرگونه تجاوز صهيونيستي عليه ملت شکيبا و مبارز ما که در فلسطين حضور دارد محکوم مي کند و يک بار ديگر بر لزوم اجراي حقوق مشروع ملت فلسطين که مهمترين آن حق اين ملت در تعيين سرنوشت و تشکيل کشور مستقل خود در تمام سرزمين هاي فلسطين به پايتختي قدس شريف تاکيد دارد. (بيست و هفتمين کنفرانس وحدت اسلامي، 29 دي 1392)
- شرکت کنندگان در کنفرانس همه گونه اشکال تجاوز صهيونيستي عليه خلق صبور ومقاوم ما در فلسطين به ويژه جنايات وحشيانه اي که در غزه قهرمان و مقاوم به صورت قتل و تبعيد هزاران تن فلسطيني صورت گرفت و کوشش هاي مربوط به ويران ساختن مسجد الاقصي و خانه هاي فلسطيني ها در بيت المقدس و يهودي سازي آن با ايجاد تغييرات جمعيتي در سرزمين فلسطين را محکوم مي کنند و کوشش هاي صلح جويانه ميان گروه هاي فلسطين و وحدت بخشيدن به آنها را مورد حمايت قرار مي دهند. (بيست و ششمين کنفرانس وحدت اسلامي، 10 بهمن 1391)
- تاکيد بر لزوم استيفاي حقوق حقه مردم فلسطين بر ايجاد دولت مستقل در سراسر فلسطين به پايتختي بيت المقدس و حق بازگشت فلسطينيان به سرزمين خود، از جامعه جهاني خواسته شده است تا جنايتکاران صهيونيست را محاکمه و مجازات کند. (بيست و چهارمين کنفرانس وحدت اسلامي، سوم اسفند 1389)
**لزوم ايجاد تمدن نوين اسلامي
- شرکت کنندگان با اشاره به سخنان ارزشمند مقام معظم رهبري مبني بر ايجاد تمدن نوين اسلامي، آن را تاکيدي از طرف ايشان بر ارتباط وحدت امت اسلامي با تمدن نوين اسلامي دانسته و خواستار اهتمام بيشتر به مساله فرهنگ و تمدن آينده امت اسلامي شدند.
- شرکت کنندگان در کنفرانس پيشنهاد دادند تا با تشکيل سازماني با عنوان «سازمان جهاني فرهنگ و تمدن نوين اسلامي» آن را مسوول ترويج افکار فرهنگي آينده امت اسلامي بدانند. لذا از صاحبان فکر و انديشه ناب فرهنگي و از ديگر فرزندان امت اسلامي مي‫خواهد تا پس از تشکيل سازمان مربوطه با آن همکاري کنند. (سي‎امين کنفرانس وحدت اسلامي، 27 آذر 1395)
- مسلمانان امروز بايد اهداف بزرگ اسلامي را مدنظر قرار دهند و تمامي امکانات خود را براي دستيابي به اين اهداف بزرگ بسيج کنند و از مسايل حاشيه اي و جزيي و انحراف ها چه در فکر و انديشه و چه در عمل بپرهيزند، مهمترين اين هدف ها ايجاد تمدن نوين اسلامي است. (بيست و نهمين کنفرانس وحدت اسلامي، هشتم دي 1394)
**ضرورت حفظ عزت و کرامت زنان
- شرکت کنندگان در اجلاس خواستار احترام به آزادي زنان در استفاده از پوشش اسلامي و حفظ عزت و کرامت آنان شده و هرگونه تجاوز به اين آزادي ها را محکوم مي‫کنند. همچنين تاکيد مي‫کنند که شريعت اسلامي حفظ و حراست از زنان و شخصيت انساني و عزت آنها را و فعال کردن نقش اسلامي آنها در ساختن نسل ها و جامعه عزيز و بزرگوار، مورد تاکيد قرار داده است. (سي‎امين کنفرانس وحدت اسلامي، 27 آذر 1395)
- شرکت کنندگان در کنفرانس، خواهران مسلماني را که از توانايي علمي برخوردارند به همکاري براي موفقيت دعوت به تقريب فرا مي‌خوانند و از ايشان مي‌خواهند که نقش فعال تري در کنفرانس‌هاي وحدت اسلامي و گسترش آگاهي تقريبي ميان جوامع اسلامي داشته باشند. (بيست و هشتمين کنفرانس وحدت اسلامي، 19 دي 1393)
**آگاهي بخشي نسبت به دسيسه هاي دشمنان جهان اسلام
- شرکت کنندگان بر اين عقيده هستند بزرگترين بحران هايي که جهان اسلام اکنون با آنها روبه رو است همان تجزيه کشورهاي جهان اسلام و نبود اعتماد ميان حکومت ها به شمار مي رود، اين بحران ها موجب پيدايش شکاف هايي شد که زمينه را براي نفوذ دشمنان اسلام به درون جوامع اسلامي به منظور دامن زدن به انواع جنگ ها و کشمکش ها ميان آنها، فراهم کرده اند.
- موج تروريسمي که کشورهاي اسلامي را در برمي گيرد در ادامه و راستاي همان تروريسم صهيونيستي و توطئه آمريکايي صورت مي گيرد که هدف نهايي آن اعمال سلطه و سيطره بر مسلمانان پس از ترسيم مجدد نقشه جهان اسلام و اجراي طرح موسوم به «هرج ومرج مديريت شده» و سپس رسيدن به هدف ايجاد باصطلاح «خاورميانه جديد» است. (بيست و نهمين کنفرانس وحدت اسلامي، هشتم دي 1394)
- شرکت کنندگان تأکيد کردند که امت اسلامي با چالش‌هاي بزرگي مواجه است که عقيده، شخصيت، فرهنگ، ارکان وجودي و نقش تمدن آن را نشانه گرفته است و در معرض توطئه‌هايي قرار دارد که گسستگي جغرافيايي، زباني، ملي، مذهبي و حتي تاريخي آن را نشانه رفته است. (بيست و هشتمين کنفرانس وحدت اسلامي، 19 دي 1393)
*گروه اطلاع رساني
خبرنگار: مهسا شريفي**انتشار دهنده: شهربانو جمعه
پژوهشم**2059**9131
ايرنا پژوهش، کانالي براي انعکاس تازه ترين تحليل ها، گزارش ها و مطالب پژوهشي ايران وجهان، با ما https://t.me/Irnaresearchهمراه شويد.
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۹۶۵۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری دوره‌ی آموزش مهارت‌های رسانه‌ای موبایل آوین نو

محمد خیاط زنجانی مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمانشاه گفت : با همکاری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کرمانشاه و سازمان فضای مجازی سراج مرکز استان و آموزش‌وپرورش استان؛ دوره‌ی آموزش مهارت‌های رسانه‌ای موبایلی آوین نو، برگزار می‌شود.

وی افزود: فعالیت در رسانه و تولیدات رسانه‌ای نقش بسیار مهمی در جوامع مدرن دارد. رسانه‌ها به‌عنوان صدای جامعه عمل می‌کنند و توانایی تأثیرگذاری بر افکار، نگرش‌ها و رفتار‌های افراد رادارند. تولیدات رسانه‌ای شامل انواع رسانه‌ها مانند رادیو، تلویزیون، رسانه‌های آنلاین، رسانه‌های اجتماعی و... است.

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمانشاه مصداق‌های اهمیت فعالیت در رسانه و تولیدات رسانه‌ای را برشمرد و گفت: این مصداق‌ها عبارت‌اند از:۱- اطلاع‌رسانی: رسانه‌ها به ما امکان می‌دهند تا با اخبار، رویداد‌ها و اطلاعات به‌روز آشنا شویم. آنها نقش بسیار مهمی در تأمین منابع اطلاعاتی برای جامعه دارند و افراد را با مسائل مختلف جامعه و جهان آشنا می‌سازند.۲- شکل‌دهی به نگرش‌ها: رسانه‌ها توانایی تأثیرگذاری بر نگرش‌ها و عقاید افراد رادارند. آنها می‌توانند الگوها، ارزش‌ها و ایده‌ها را ترویج کنند و به شکل‌دهی به نگرش‌های جامعه کمک کنند.۳- تأثیر در سیاست: رسانه‌ها توانایی تأثیرگذاری بر روند سیاست‌گذاری دارند. آنها می‌توانند مسائل مختلف را در جامعه مطرح کنند، نظرات عمومی را تحت تأثیر قرار دهند و روند تصمیم‌گیری‌ها را تحت تأثیر قرار دهند.
۴- تولید فرهنگ و سرگرمی: رسانه‌ها نقش بسیار مهمی در تولید فرهنگ و سرگرمی دارند. آنها فضایی را برای انتشار هنر، فرهنگ و سبک زندگی فراهم می‌کنند و می‌توانند به ترویج هنر و فرهنگ جامعه کمک کنند.

وی ادامه داد: فعالیت در رسانه و تولیدات رسانه‌ای نه‌تن‌ها امکان ارتباطات و اطلاع‌رسانی مؤثر را فراهم می‌کند، بلکه توانایی تأثیرگذاری بر جوامع و فرهنگ‌ها را دارد.

خیاط زنجانی خاطرنشان کرد: شرکت‌کنندگان در این دوره، با اصول و مفاهیم اساسی مهارت‌های رسانه‌ای آشنا خواهند شد و سرفصل‌های آن عبارت‌اند از: ۱) طراحی پوستر با موبایل: که آشنایی با تکنیک‌ها و اصول طراحی گرافیکی را در برمی‌گیرد و طراحی پوستر‌های زیبا و جذاب را توسط موبایل آموزش می‌دهند.۲) تدوین با موبایل: در این قسمت شرکت‌کنندگان در دوره با تکنیک‌ها و ابزار‌های تدوین ویدئو با استفاده از موبایل آشنا می‌شوند و قادر خواهند بود ویدئو‌های خلاقانه و جذاب را ایجاد و ویرایش نمایند. ۳) عکاسی با موبایل: آشنایی با ترفند‌ها و روش‌های عکاسی با استفاده از موبایل شامل می‌شود و مخاطب یاد می‌گیرد عکس‌های حرفه‌ای و زیبا را به‌وسیله دوربین موبایل خود ثبت کند.

وی اضافه کرد: این دوره به شرکت‌کنندگان این امکان را می‌دهد که مهارت‌های رسانه‌ای خود را در زمینه‌های مختلف تقویت نمایند و از آنها در کسب‌وکارها، تولید محتوا و ارتباط با مخاطبان خود استفاده کنند.

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بیان کرد: زمان برگزاری دوره‌ی آموزشی مهارت‌های رسانه‌ای آوین نو در دو جلسه، پنجشنبه‌ها، ۲۰ و ۲۷ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ ساعت ۱۴ هست که به‌صورت حضوری در شهرستان کرمانشاه برگزار می‌شود و به شرکت‌کنندگان گواهینامه ارائه خواهد شد.

وی گفت: لازم به ذکر است علاقه‌مندان می‌توانند جهت ثبت‌نام در این دوره و کسب اطلاعات بیشتر به نشانی fandino.ir مراجعه نمایند .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • فراخوان نخستین سالانه تبادل عکس ایران
  • هم اندیشی بین المللی اصحاب ادیان و مسئله غزه برگزار می شود
  • انیس: آمریکا در قضیه فلسطین خصومت خود را با اسلام نشان داد
  • «کلیله و دمنه» در کانون توجه نمایشگاه کتاب ابوظبی
  • طراحی سامانه «آی محسن» برای کمک به محرومین جهان اسلام
  • آشتی داخلی، محور نشست فتح و حماس در پکن
  • شهریاری: ظرفیت جهان اسلام را برای کمک به غزه استفاده بگیریم
  • حمایت دانشگاه‌های جهان از فلسطین یادآور رسالت معلمی در دفاع از مظلومان است
  • برگزاری دوره‌ی آموزش مهارت‌های رسانه‌ای موبایل آوین نو
  • ستاره رژیم صهیونیستی در جهان رو به افول است