Web Analytics Made Easy - Statcounter

اراک - ایرنا - مدیرکل امور اقتصاد و دارایی استان مرکزی گفت: 563 هکتار از اراضی ملی این استان به ایجاد نیروگاه های انرژی تجدیدپذیر اختصاص یافت.

حسن میرزاخانی روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: از این میزان 534 هکتار برای ایجاد نیروگاه های خورشیدی و 29 هکتار با موافقت اداره کل منابع طبیعی استان مرکزی برای ایجاد نیروگاه بادی اختصاص یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: این اراضی به 24 متقاضی ایجاد نیروگاه های انرژی تجدیدپذیر شامل 22 متقاضی ایجاد نیروگاه خورشیدی و 2 سرمایه گذار ایجاد نیروگاه بادی در شهرستان های محلات، دلیجان، خمین، زرندیه، خنداب، اراک، فراهان، تفرش و ساوه اختصاص یافته است.
مدیرکل امور اقتصاد و دارایی استان مرکزی خاطر نشان کرد: با توجه به میانگین تولید هر مگاوات برق خورشیدی از یک و هفت دهم هکتار زمین، پیش بینی می شود از 534 هکتار زمین اختصاص یافته برای ایجاد این نیروگاه ها، 314 مگاوات برق خورشیدی در استان تولید شود.
میرزاخانی ادامه داد: با توجه به سرمایه گذاری 20 میلیارد ریالی برای تولید هر مگاوات برق خورشیدی، ایجاد این نیروگاه ها هشت هزار میلیارد ریال معادل 200 میلیون دلار سرمایه گذاری داخلی و خارجی برای استان مرکزی به همراه دارد.
وی افزود: با احتساب نیروگاه های بادی و تقاضاهای آتی نیروگاه های خورشیدی و زمین گرمایی زمینه جذب سرمایه گذاری داخلی و خارجی بیشتری در استان مرکزی وجود داشته که این مهم نیازمند همکاری و تسهیل در ارائه خدمت به سرمایه گذاران دارد.
مدیرکل امور اقتصاد و دارایی استان مرکزی با یادآوری برخی تنگناها بر سر راه جذب سرمایه گذاری در این استان گفت: شفاف نبودن فرآیند ارایه خدمات به متقاضیان نیروگاه های انرژی تجدید پذیر در استان، فقدان مرجع استانی صاحب اختیار در این زمینه، فقدان اطلاعات جامع و متمرکز از اراضی ملی قابل واگذاری استان برای ارایه به متقاضیان، تعدد تشریفات اداری، قانونی و کندی در فرآیند واگذاری زمین به متقاضیان و مبتنی بودن ارایه خدمات در دستگاه های ارایه دهنده مجوز و خدمات به اشخاص از جمله مشکلات پیش روی سرمایه گذاران محسوب می شود.
استان مرکزی به سبب دمای هوای معتدل، درجه رطوبت هوای مناسب و وجود 300 روز آفتابی در طول سال، یکی از مستعدترین استان های کشور برای توسعه نیروگاه های انرژی تجدید پذیر است.
در زمینه انرژی بادی نیز با آزمایش های انجام شده در برخی از شهرستان های استان مرکزی، شهرستان های آشتیان و فراهان از ظرفیت لازم برای توسعه نیروگاه های بادی برخوردار هستند.
شهرستان های محلات و دلیجان تا کنون به عنوان 2 نقطه مستعد برای توسعه نیروگاه های زمین گرمایی تشخیص داده شده اند.
نخستین نیروگاه انرژی خورشیدی با توان تولید یک مگاواتی کشور توسط پژوهشکده نیرو وابسته به وزارت نیرو در مجاورت شهر اراک در سال 1394 به بهره برداری رسیده است.
1955/3075خبرنگار:مهدی عظیمی *** انتشاردهنده: حسین مهدی زاده

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۰۱۰۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نهضت تولید سبز با برق سبز در شهرستان بردسکن کلید خورد

به گزارش قدس خراسان، جواد رجبی اول افزود: لزوم مدیریت بار در روزهای اوج بار تابستان سال ۱۴۰۳ و همچنین ضرورت حمایت از تولید پایدار محصولات کشاورزی از دیگر اهداف ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی برای تأمین برق چاه‌های کشاورزی در شهرستان است.
وی بیان کرد: بردسکن یکی از شهرستان‌های پیشتاز در حوزه نصب و بهره‌برداری از نیروگاه‌های خورشیدی خانگی بوده و تاکنون ۹۰ نیروگاه خورشیدی انشعابی به ظرفیت ۵۰۰ کیلو وات در شهرستان برای مددجویان کمیته امداد و بهزیستی با مشارکت بسیج سازندگی نصب شده است.
مدیر برق شهرستان بردسکن گفت: پس از ابلاغ مصوبه مقام عالی وزارت نیرو و با توجه به اهمیت و فوریت موضوع نصب نیروگاه‌های خورشیدی برای چاه‌های کشاورزی، بلافاصله جلسه فوری با حضور فرماندار شهرستان و ادارات مرتبط تشکیل و مصوبه و روش اجرایی ابلاغی تشریح شد که طی آن لازم است متقاضیان و کشاورزان به همکاران مدیریت برق شهرستان از صبح روز شنبه ۸ اردیبهشت مراجعه کنند تا راهنمایی لازم به آن‌ها، داده و مقدمات کار آغاز شود.
رجبی افزود: مقرر شده با هدف انسجام بخشی و هم افزایی فعالیت‌های این نهضت، کمیته راهبری این نهضت با حضور فرماندار و سایر مسئولان تشکیل و به صورت هفتگی نشست‌هایی برگزار شود تا راهبری طرح تا قبل از آغاز روزهای پیک تابستان ۱۴۰۳ انجام بگیرد.
به گفته وی ۴۰۰ مشترک از کل مشترکین شهرستان بردسکن را بخش کشاورزی تشکیل می‌دهد که بیشترین مصرف برق این شهرستان را در سال گذشته معادل ۴۴ درصد از کل مصرف برق مشترکین شهرستان را داشتند.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

دیگر خبرها

  • سرمایه گذاری انرژی های تجدید پذیر در استان اصفهان
  • آغاز نهضت تولید محصول سبز با برق سبز در مه‌ولات
  • ۱۰۰ سامانه خورشیدی در مدارس نصب شده است
  • مدارس، صاحب نیروگاه های خورشیدی می شوند
  • تولید انرژی تجدیدپذیر در ۲۰هزار مدرسه هدفگذاری شد
  • توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر برای کاهش مصرف سوخت
  • افتتاح همزمان ۷ نیروگاه خورشیدی مدارس در ۶ استان
  • نهضت تولید سبز با برق سبز در شهرستان بردسکن کلید خورد
  • آغاز نهضت تولید سبز با برق سبز در شهرستان بردسکن
  • افتتاح هفت نیروگاه خورشیدی در مدارس کشور