Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج زنجان، معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان با بیان اینکه با همکاری شرکت آب منطقه‌ای پروژه‌های شاخص با اعتبار 2 میلیارد و 200 میلیون تومان مصوب شده از محل فصل آب در زمینه تامین آب شرب شهر زنجان به عنوان منطقه بحرانی را در دستور کار قرار داده ایم، گفت: این پروژه تحت عنوان عملیات آبخوانداری در منطقه "ذاکر" با هدف پرآب کردن چاه‌های آب شرب که بخش اعظمی از آب زنجان از آن محل تامین می شود اجرایی خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سیدجمال موسوی  با اشاره به کم آبی حاکم افزود: برای جلوگیری از افت سطح آب های زیرزمینی و بروز سیلاب باید اجرای پروژه های آبخیزداری را در دستور کار قرار دهیم.

وی نگاه دولت و مسئولین استانی به پروژه‌های آبخیزداری را حائز اهمیت دانست و اظهار داشت: سال قبل اعتبارات مصوب شده استانی این بخش 760 میلیون تومان بود و در حال حاضر 6.6 میلیارد تومان اعتبار به بخش آبخیزداری مصوب شده است.

موسوی با اشاره به اعتبارات ملی مصوب شده به بخش آبخیزداری استان تصریح کرد: اعتبارت ملی از 3 میلیارد و 200 میلیون تومان در سال 95 به 6.5 میلیارد تومان در سال 96 رسیده است.

وی با اشاره به برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته برای عملیاتی کردن پروژه‌های کارشناسی شده ادامه داد: امسال 4 پروژه از محل اعتبارت ملی عملیاتی خواهند شد که در ابهر حوزه سد کینه ورس 2.5 میلیارد تومان برای جلوگردی از پرشدن و افزایش عمر مفید سد، 2.5 میلیارد تومان در خراسانلو ابهر و مابقی در قیدار و زنجان نمونه پروژه ها می باشد. البته با توجه به اعتبارات استانی هم در تمامی شهرستان ها یک یا دو پروژه در دستور کار قرار خواهد گرفت.

این مقام مسئول در مورد وضعیت اعتبارات مصوب و تخصیص یافته این بخش در سال 95 نیز عنوان کرد: معمولا هر ساله عمده اعتبارات اواخر تابستان یا اوایل پاییز تخصیص می یابد که اجرای پروژه‌های آبخیزداری با توجه به وضعیت آب و هوایی امکان پذیر نیست و عملیاتی شدن پروژه‌ها به بهار سال بعد می‌انجامد و تا شهریور ماه همان سال ادامه می‌یابد. خوشبختانه اجرای پروژه‌های عمرانی بخش آبخیزداری سال 95 به پایان رسیده و در حال حاضر در مرحله انتخاب پیمانکار برای اجرای پروژه های سال 96 در این ماه هستیم.

وی با بیان اینکه عمده پروژه‌های آبخواند اری و آبخیزداری در مناطق دارای پهنه‌های سیل خیز اجرایی خواهد شد، ابراز کرد: در مناطق بالادست و میان بند عملیات آبخیزداری را در دستور کار قرار داده ایم تا از سیلاب و فرسایش جلوگیری کنیم.

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان، ابهر را از جمله مناطق بحرانی در رابطه با مشکل کم آبی عنوان کرد و گفت: اجرای پروژه های آبخیزداری بسته به وضعیت آب و هوایی این منطقه جزو اولویت هاست.

وی با بیان اینکه طارم و به ویژه ماهنشان و ایجرود جزو مناطق سیل خیز است، خاطرنشان کرد: به منظور بهره‌برداری اصولی از آبهای زیر قشری و با هدف اجرای پروژه احداث سدهای زیرزمینی 12 منطقه در استان شناسایی شده که عملیات بررسی و تحقیق بر روی یک مورد آن واقع در منطقه ایجرود به طور کامل به پایان رسیده است.

وی با بیان "اعتبارات نسبت به سال قبل مطلوب و نسبت به دهه های 60 و 70 بسیار ناچبز است" افزود: اعتبارات ملی این بخش نسبت به سال قبل 2 برابر و اعتبارات استانی 6 برابر شده است، البته این اعتبارات تحت عنوان "اعتبارات مصوب شده" می‌باشد که طبق روال هر ساله متاسفانه 20 تا 40 درصد آن تخصیص می‌یابد.

موسوی با بیان اینکه معتقدیم مدیریت جامع آبخیز حوزه آرپاچای و مشارکت مردم با ایجاد انگیزه اقتصادی در بین بهره برداران در راستای بهبود وضعیت منابع طبیعی و جلوگیری از فرسایش تاثیرگذار است به کشت گونه های مثمر و مقاوم در اراضی هدف اجرای این طرح‌ها اشاره کرد.

این مقام مسئول با بیان اینکه با همکاری شرکت آب منطقه ای زنجان پروژه های شاخص 2 میلیارد و 200 میلیون تومان مصوب شده از محل فصل آب در زمینه تامین آب شرب شهر زنجان به عنوان منطقه بحرانی را در دستور کار قرار داده ایم، افزود: این پروژه تحت عنوان عملیات آبخواندا ری در منطقه ذاکر از طریق چاه های آب شرب که بخش اعظمی از آب زنجان از آن محل تامین می شود اجرایی خواهد شد. این مهم در راستای مقابله با کاهش آورد سد تهم و افت شدید سطح آب زیرزمینی با هدف برطرف کردن مشکلات کمبود آب در شهر زنجان عملیاتی می‌گردد.

موسوی ادامه داد: سال قبل 1 میلیارد و 800 میلیون آب منطقه ای از محل اعتبارات فصل آب تصویب شد که بالای 50 درصد آن رقم برای اجرای پروژه های آبخواند اری در دستور کار قرار گرفت.

 

 

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۱۲۰۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لایروبی ۳۰ کیلومتر از رودخانه‌های کرمانشاه

مدیرعامل آب منطقه‌ای کرمانشاه گفت: برای جلوگیری از سیلاب ۳۰ کیلومتر از نقاط حادثه‌خیز رودخانه‌های استان لایروبی انجام شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، رسول فرهادی در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان که امروز در استانداری برگزار شد با اشاره به لایروبی رودخانه‌های استان اظهار داشت: با توجه به محدودیت زمانی و اعتبارات 30 کیلومتر از نقاط حادثه‌خیز رودخانه‌ها، گلوگاه‌ها و نقاطی که در سیلاب‌های گذشته دچار آسیب شده بودند، شناسایی و لایروبی شد.

وی با بیان اینکه بیش از یک میلیون مترمکعب خاکبرداری و زباله‌برداری و نخاله‌برداری و بازگشایی مسیر انجام شد عنوان کرد: برنامه جامعی برای لایروبی رودخانه‌های استان تدوین شد و از خروجی این برنامه ساماندهی و لایروبی رودخانه الوند به عنوان یکی از رودخانه‌های آسیب‌پذیر از محل اعتبارات ملی انجام می‌شود.

فرهادی با اشاره به ساماندهی رودخانه‌های استان شامل آبشوران، قره‌سو و تنگه کنشت به طول یک کیلومتر گفت: ترمیم بند کیلانبر از محل اعتبارات توازن منطقه‌ای و اعتبارات داخلی شرکت انجام شد؛ این بند در سال 98 به دلیل سیلاب‌های رخداده آسیب دیده بود و خطر تخریب کامل آن وجود داشت که در این صورت 50 میلیارد تومان هزینه داشت اما با تعمیر به موقع بازسازی شد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کرمانشاه با بیان اینکه 400 حلقه چاه غیرمجاز در استان پر و مسلوب المنفعه شد افزود: 135 حلقه از این چاه‌ها در مجاورت چاه‌های آب شرب در شعاع یک کیلومتری قرار داشتند که تنها برای مجات آب شرب استان این اقدام انجام شد.

وی عنوان کرد: ترمیم خط شرب انتقال سد گاوشان به شهر کرمانشاه در حال انجام است که برای تست و اورهال این خط ضروری است که تنش‌های تابستان با مدیریت و کمترین هزینه پشت سر گذاشته شود و منابع دیگری جایگزین این خط شده زیرا این خط حدود 2300 لیتر آب برای شهر کرمانشاه تأمین می‌کند و تعمیرات آن تا پایان ماه جاری انجام می‌شود.

فرهادی گفت: برای طرح جایگزینی پساب برای مصرف صنایع نیز مشاور توسط مجموعه کنسرسیوم انتخاب شده و بعد از انجام مطالعات تا پایان سال عملیات اجرایی آن انجام می‌شود.

انتهای پیام/  

دیگر خبرها

  • بیمارستان نیایش خرم‌آباد ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد
  • پیکر ۵ شهید دفاع مقدس در منطقه عملیاتی والفجر یک تفحص شد
  • شهر یزد به اعتبارات ملی نیاز دارد/ پروژه‌های نیمه‌تمام دفع آب‌های سطحی تکمیل می‌شود
  • اتمام پروژه کمربندی دوم شهر، نیازمند تخصیص اعتبارات ملی است
  • توسعه و بهسازی راه‌های استان زنجان با اجرای ۷ پروژه
  • کشف پیکر مطهر پنج شهید دیگر در دهلران
  • لایروبی ۳۰ کیلومتر از رودخانه‌های کرمانشاه
  • نقش آبخیزداری در پیشگیری از هدررفت ۳۳ درصدی آب باران
  • لزوم ارایه برنامه‌های عملیاتی برای افزایش تولید و ثروت در کردستان
  • التیماتوم ۴ ماهه «شفقت» برای معاونت عمرانی‌ استانداری