Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-30@04:54:45 GMT

نیاز به نیروهای غیردانشگاهی در سیستم درمانی کشور

تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۹۲۴۱۵۱

 

محمد میرزابیگی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، در رابطه با طرح تربیت بهیار یک ساله ( کمک پرستار ) با بیان اینکه تربیت و آموزش این نیروها توسط بخش غیردولتی صورت گرفت، گفت: وزارت بهداشت متحمل هزینه ای برای تربیت این نیروها شد این در حالی است که تربیت این نیروها توسط بخش غیردولتی انجام شد و به وزارت بهداشت و دانشکده های پرستاری هیچ گونه هزینه ای بابت آموزش این نیروها پرداخت نشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: موسساتی مانند جهاد دانشگاهی، برخی هیات مدیره های نظام پرستاری ، تعاونی کارکنان سلامت و سایر موسسات غیردولتی واجد شرایط با امضای تفاهم نامه هایی تربیت این نیروها را بر عهده گرفتند و شهریه ها نیز از سوی این مجموعه ها اخذ شد.

میرزابیگی با بیان اینکه نیاز به نیروهای غیرحرفه ای و غیردانشگاهی نه تنها در مراکز درمانی ایران بلکه در دنیا نیز وجود دارد، تصریح کرد: حدود 30 الی 40 درصد خدمات حوزه پرستاری از جنس خدمات غیرحرفه ای و اولیه است که می طلبد این خدمات توسط نیروهای غیردانشگاهی انجام شود.

دبیر ستاد امور کارآفرینی و اشتغال و معاون سابق پرستاری وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه شرح وظایف کمک پرستاران یکساله و نحوه ارائه آموزش به آنها کاملا مشخص است، گفت: هیچ تغییری در شرح وظایف آنها صورت نگرفته و حتی پوشش و تعداد آنها نیز نسبت به پرستاران دانشگاهی مشخص است.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه از سال گذشته با روند فارغ اشتغال_زایی_از_صندوق_توسعه_ملی_پرداخت_می_شود">التحصیلی این نیروها روبرو هستیم، ماهانه تا ۵۰۰ الی ۷۰۰ نیرو در حال فارغ التحصیل شدن هستند بنابراین روند به کارگیری آنها تا حدودی کند است که این موضوع نیز در حال اصلاح است؛ البته طی یک سالی که از فارغ التحصیلی این افراد گذشته مسیر به کارگیری نزدیک به ۳ الی ۴ هزار نفر طی شده و تعدادی از آنها مشغول شده و به کارگیری برخی از آنها نیز در دستور کار است.

میرزابیگی افزود: مساله حاد غیرمترقبه ای در این رابطه اتفاق نیفتاده که این موضوع به عنوان چالش یا مساله اساسی در کشور مطرح شود و هر زمانی که نیاز به بکارگیری کمک پرستاری یکساله باشد به طور قطع از این افراد استفاده خواهیم کرد؛ البته با توجه به رعایت استاندارد نیروهای حرفه ای به غیر حرفه ای که به ازای یک سوم تا یک چهارم نیروهای پرستاری موجود به نیروهای کمک پرستار یکساله نیاز داریم می توان نتیجه گرفت که جای هیچ نگرانی از لحاظ به کارگیری نیست هر چند روند بروکراسی اداری برای جذب این افراد باید کوتاه شود.

وی با بیان اینکه آموزش کمک پرستار یکساله نیازمند اخذ شهریه از سوی جهاد دانشگاهی بوده است، ادامه داد: 13 هزار نیرو توسط جهاد دانشگاهی تربیت شده و در این رابطه انگیزه های مالی مطرح نبوده بلکه در جهت اشتغال زایی به وظیفه خود عمل کرده است.

دبیر ستاد امور کارآفرینی و اشتغال و معاون سابق پرستاری وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه علاوه بر ایجاد اشتغال برای ۱۰ هزار کمک پرستار یکساله به دنبال ایجاد اشتغال برای بیش از 60 تا 70 هزار نفر از دانش آموختگان گروه پزشکی در رده های مختلف هستیم، تصریح کرد: اشتغال گروه های مختلفی مانند پزشک، پرستار، پیراپزشک و کمک پرستار در دستور کار قرار دارد.

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۲۴۱۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افتتاح طرح‌های حوزه سلامت نقش مهمی در رفع محرومیت‌ها دارد

به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا حسین‌نژاد عصر شنبه در آئین افتتاح افتتاح و کلنگ‌زنی طرح‌های بهداشتی، درمانی و آموزشی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی که در محل بیمارستان امام حسن مجتبی (ع) بجنورد برگزار شد، اظهار کرد: افتتاح طرح‌های حوزه سلامت، نقش مهمی در رفع محرومیت‌ها و رشد شاخص‌های توسعه استان دارد.

وی با اشاره به آغاز کلنگ‌زنی و عملیات اجرایی بیمارستان مادر و کودک، افزود: هدف‌گذاری اجرای این پروژه و سایر پروژه‌های مورد نیاز در بخش‌های مختلف خراسان شمالی، رفع نیازهای درمانی و تکمیل مراکز و تجهیزات درمانی استان است.

استاندار خراسان شمالی با بیان اینکه اسکلت‌بندی بیمارستان شهرستان راز و جرگلان که در زمره مصوبات سفر رئیس‌جمهور قرار گرفته نیز به اتمام رسیده، اظهار امیدواری کرد: با همدلی و هماهنگی مدیران، ساخت این بیمارستان نیز در سال جاری به پایان برسد.

حسین‌نژاد تاکید کرد: یک حرکت جهادی برای رفع کمبودها نیاز است تا محرومیت‌های موجود در خراسان شمالی رفع شود.

وی با بیان اینکه تمام طرح‌های در حال انجام بر اساس نیازسنجی و بر حسب نیاز خراسان شمالی پیگیری و با هدف ارائه خدمات بهتر به شهروندان به ظرفیت درمانی استان افزوده شد، گفت: امیدواریم با همدلی و هم‌افزایی و پیگیری مدیران و حمایت نمایندگان در دولت سیزدهم شاهد اجرا و به نتیجه رسیدن طرح‌های بزرگ‌تر در حوزه‌های مختلف استان و شاهد ارتقای جایگاه خراسان شمالی در شاخص‌های توسعه باشیم.

استاندار خراسان شمالی خاطر نشان کرد: در بخش سلامت با پیگیری‌های خوبی که انجام شده، در حال حاضر ۱۰۰ هزار مترمربع پروژه در حال افتتاح و ۲۰۰ هزار مترمربع پروژه نیز در استان هدف‌گذاری و در حال اجرا است.

کد خبر 6090450

دیگر خبرها

  • درخواست آمریکا : سیستم مشترک دفاع هوایی کشورهای عربی مقابل ایران
  • بلینکن خواستار سیستم دفاعی یکپارچه اعراب در مقابل ایران شد
  • معلمان محور و مدار توسعه و تحول در کشور هستند
  • جزئیات لایحه حمایت مادی و معنوی از پرستاران/ از استخدام تا معیشت
  • پمپ هیدرولیک
  • ارتباط مشکل مسکن با کمبود پرستار در شهر‌ها/ تعرفه ترجیحی پاسخگوی نیاز پرستاران نیست
  • افتتاح طرح‌های حوزه سلامت نقش مهمی در رفع محرومیت‌ها دارد
  • رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح: اگر جرمی در بین نیروهای مسلح اتفاق بیفتد مجازات این نیروها سنگین تر و شدیدتر خواهد بود
  • آزمایشگاه‌های هوشمند آینده پزشکی را متحول می‌کنند؟
  • نقش آزمایشگاه‌های پزشکی هوشمند در تشخیص بیماری‌ها