Web Analytics Made Easy - Statcounter

دانشجوی نخبه دانشگاه تربت حیدریه گفت: تولید علم، مطالبه گری و جریان سازی فرهنگی و اجتماعی برای مقابله با استکبار جهانی رسالت اصلی جنبش دانشجویی است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ علی حسینی در گفت و گو با خبرنگار تابان تربت؛ با اشاره به ۱۶ آذرماه روز دانشجو، از این روز بعنوان فرصتی برای تبیین اهداف و آرمانهای دانشحویان و جنبش دانشجویی یاد کرد و افزود: در این ایام فرصتی از قبیل کرسی های آزاد اندیشی و گردهمایی ها برای سلایق مختلف سیاسی در دانشگاهها فراهم می شود که مهمترین خروجی آن باید مطالبه گری و خدمت به جامعه باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی تصریح کرد: جنبش دانشجویی بعنوان یک جریان پویا و با نشاط هر چند با تضارب افکار و سلایق، می تواند بسیاری از مشکلات کشور را درعرصه های مختلف حل کند اما مبنای رفع معضلات را باید در راستای اهداف انقلاب و نظام دنبال کرد.

 

دانشجوی نخبه تربت حیدریه گفت: تولید علم و جریان سازی فرهنگی و اجتماعی برای مقابله با استکبار جهانی رسالت اصلی جنبش دانشجویی است که این مهم تنها از مسیر گفتمان سازی محقق خواهد شد.

 

حسینی با بیان اینکه جنبش دانشجویی نقش بی بدیل و اثر گذار در جوامع دارد، افزود: دانشجویان بعنوان فرهیختگان جامعه با بصیرت و شناخت کافی، نقش موثرخود را در احیای عدالت و آزادی بعنوان دو هدف مهم جنبش دانشجویی ایفا می کنند.

 

این دانشجو به تبیین جریان سازی فرهنگی و اجتماعی اشاره کرد و بیان داشت: امروز شبکه های اجتماعی و فضای مجازی بعنوان مهمترین بستر برای جوانان و نوجوانان و حتی اقشار مختلف و در سنین متفاوت بسیار خطرناک و آسیب پذیر است و کسی هیچگاه نهی از ورود به آن را ندارد اما ورود ناآگاهانه بسیاری از جوانان این کشور را به مسلخ برده است.

 

این دانشجو بیان داشت: با نگاهی گذرا به برخی اتفاقات اخیر درک این موضوع ملموس تر می شود و امروز جنبش دانشجویی بعنوان افسران جنگ نرم در میدان عملیات روانی دشمن باید برای تک های ضد ارزشی دشمن پاتک فرهنگی تهیه کنند.

 

استکبار ستیزی شاخصه مهم دانشجوی انقلابی

دانشجوی ارشد دانشگاه تربت حیدریه در بخشی دیگر، از استکبار ستیزی بعنوان شاخصه مهم جنبش دانشجویی یاد کرد و گفت: جنبش های دانشجویی بعنوان بازوی حرکتی نظام و انقلاب در رصد و شناسایی دشمنان و انگیزه های شیطانی او اثر گذار هستند بطوریکه می توانند با روشنگری ها و گفتمان سازی های خود ضمن شناخت از اهداف دشمن در مسیر تبیین آن در جامعه نقش آفرین باشند.

 

حسینی افزود: یکی از نمونه های بارز تین شناخت و انگیزه که بسیار هم مدرن و بروز است را می توان به موضوع برجام اشاره کرد که چگونه این قرارداد و بدعهدی طرف مقابل دست های چدنی استکبار را که در روکش مخملی پنهان شده بود برای همه سلایق روشن و مبرهن ساخت.

 

وی خاطر نشان کرد: اگر خواسته باشیم یک نمونه از طراحی های و اهداف شوم آمریکا را برای نسل جدید تبیین کنیم می توان از برجام حتی تا یک دهه برای نسل امروز و آینده استفاده کرد که چگونه سیاستمداران ایالات متحده با نیرنگ و تزویر صنعت هسته ای کشور را فلج کرده و در قبال آن به این ملت تنها وعده دادند.

تولید علم و ثروت و مقاوم سازی از درون

دانشجوی ارشد دانشگاه تربت حیدریه یکی از سیاست های مهم اقتصاد مقاومتی را تولید علم و ثروت در درون کشور عنوان کرد و گفت: مقاومت در مقابل دشمن در عرصه های علمی و فناوری و اقتصاد مستلزم تولید علم و ثروت پایدار در مراکز آموزش عالی است تا در بهبوهه ها و بحرانهای مختلف، کشور از گزند حوادث مصون بماند.

 

وی اظهار کرد: همه این شاخصه ها و رسالت ها نیازمند تفکر انقلابی و مطالبه گری در سطح جامعه است تا بتوان مسیر رشد و تعالی کشور برای رسیدن به اهداف متعالی را هموار تر کرد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۳۰۵۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونگی شکل‌گیری جنبش دانشجویی همبستگی با فلسطین از ۱۰۰ سال پیش در آمریکا

دانشجویان معترض آمریکایی، از دانشگاه کلمبیا گرفته تا سایر دانشگاه‌های آمریکا، عزم خود را برای دستیابی به خواسته‌های خود مبنی بر توقف همکاری علمی با دانشگاه‌های «اسرائیل» نشان داده‌اند.

نکته قابل توجه این است که جنبش همبستگی با فلسطین و فلسطینی‌ها در دانشگاه‌های آمریکا ریشه تاریخی طولانی دارد و به قبل از اشغال فلسطین و اعلامیه تشکیل کشور «اسرائیل» در سال ۱۹۴۸ توسط جنبش صهیونیسم بازمی گردد.

وعده بالفور
در سال ۱۹۱۷، پس از آنکه «آرتور بالفور»، وزیر امور خارجه وقت انگلیس، وعده خود را به یهودیان مبنی بر ایجاد وطنی قومی برای آنها در فلسطین اعلام کرد، اعتراضات گسترده‌ای در دانشگاه‌های آمریکا علیه آنچه امروز به عنوان "اعلامیه بالفور" معروف است، انجام شد.
دانشجویان عرب و آمریکایی در آن زمان در دانشگاه‌ها تظاهرات و یک «سازمان فلسطینی ضد صهیونیسم» را تأسیس کردند که بعد‌ها نام آن به «اتحادیه ملی فلسطین» و سپس «اتحادیه ملی عرب» تغییر یافت.

اما این پایان کار نبود، بلکه به موازات تأسیس سازمان فلسطینی ضد صهیونیسم، جنبش دیگری نیز در حمایت از فلسطین در سال ۱۹۲۱، یعنی بیش از ۱۰۰ سال پیش، در دانشگاه‌های آمریکا تشکیل شد.

دانشجویان عضو این جنبش در آن زمان در اعتراض به حمایت آمریکا از گروه‌ها و باند‌های جنایتکار صهیونیستی در فلسطین مقابل ساختمان کنگره آمریکا تجمع کرده و دست به تظاهرات زدند.

پیش از نکبت ۱۹۴۸
در دهه‌های ۱۹۳۰ و ۱۹۴۰، آواره کردن فلسطینی‌ها و به دنبال آن مهاجرت شماری از آنها از فلسطین به ایالات متحده افزایش یافت. این موضوع باعث شد، دانشگاه‌های آمریکا گروه زیادی از دانشجویان عرب از جمله فلسطینی را برای ادامه تحصیل جذب کنند.

این دانشجویان عرب و فلسطینی نقش بسیار مهمی در آگاه سازی و بیداری دانشجویان آمریکایی نسبت به خطر استعمار انگلیس و تلاش این کشور برای تأسیس کشوری یهودی – صهیونیستی برای یهودیان و آواره کردن فلسطینی‌ها، یعنی صاحبان اصلی این سرزمین ایفا کردند.

پس از شکست سال ۱۹۶۷ فلسطینی‌ها از «اسرائیل»، دانشجویان فلسطینی دانشگاه‌های آمریکا نقش برجسته‌ای در شکل گیری اعتراضات تاریخی علیه جنگ ویتنام در دهه ۱۹۶۰ داشتند.

«نورا باروز فریدمن» نویسنده آمریکایی در یکی از تألیفات خویش با عنوان «در قدرت ما: دانشجویان آمریکایی برای عدالت در فلسطین سازمان می‌یابند» می‌نویسد که در دهه ۱۹۶۰ جنبش فلسطینی گسترده‌ای در میان دانشجویان وجود داشت. آنها به همین منظور گروهی تحت عنوان "آزادسازی فلسطین" را تشکیل دادند.

پس از شکست اعراب از «اسرائیل» در سال ۱۹۶۷ و آغاز دور جدیدی از بیرون راندن و آوارگی فلسطینی‌ها، گروه‌های جدیدی از آوارگان وارد ایالات متحده شدند و حضور فلسطینی‌ها به ویژه در دانشگاه‌های آمریکا افزایش یافت.

گسترش و توسعه جنبش‌های دانشجویی
با شروع دهه ۱۹۷۰، حضور فلسطینی‌ها در ایالات متحده به شکل چشمگیری توسعه و گسترش یافت و بالطبع یکی از نمود‌های این حضور دانشگاه‌ها بود.
در مدت کوتاهی، چندین گروه دانشجویی با هدف اساسی فعالیت برای فلسطین تشکیل شد که از جمله آنها می‌توان به «سازمان دانشجویان عرب»، «اتحادیه عمومی دانشجویان فلسطینی» و «انجمن فارغ التحصیلان دانشگاه‌های عربی-آمریکایی» اشاره کرد که تشکل دانشجویی اخیر توسط «ادوارد سعید»، اندیشمند فقید فلسطینی-آمریکایی تأسیس شد. 

جنبش دانشجویی آمریکا به فعالیت خود ادامه داد و با هر رویداد مهمی که رخ می‌داد، مانند جنگ اکتبر ۱۹۷۳، حمله به بیروت در سال ۱۹۸۲ و انتفاضه اول فلسطینی‌ها در سال ۱۹۸۷ بر دامنه و گسترده فعالیت‌های خود می‌افزود. 

این جنبش در دور جدید فعالیت‌هایش تنها به حمایت از فلسطین و فلسطینی‌ها اکتفا نکرد، بلکه همبستگی خود را با آفریقای جنوبی در مبارزه‌اش علیه آپارتاید نیز اعلام کرد که در دهه ۱۹۸۰ اعلام موجودیت کرده بود.

"اسلو" و بازنگری در ساختار جنبش‌های دانشجویی
توافقنامه صلح بین سازمان آزادیبخش فلسطین و رژیم صهیونیستی در سال ۱۹۹۳ که به توافقنامه «اسلو» معروف شد، ضربه‌ای به جنبش‌های دانشجویی حامی فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا بود. پس از امضای این توافقنامه فشار‌ها و اعمال محدودیت‌ها برای همبستگی با فلسطین و حمایت از فلسطینی‌ها توسط دولت‌های آمریکا آغاز شد و هم زمان با تشدید این فشار‌ها و محدودیت‌ها اصطلاح مبالغه‌آمیز "یهودستیزی" ابداع شد تا اتهام آن به هر جنبشی وارد شود که رژیم صهیونیستی و اشغالگری‌ش در فلسطین را رد می‌کرد.

همراستا با تشدید فشار‌ها و سرکوب‌ها، دانشجویان فلسطینی‌الاصل ایالات متحده و دانشجویان آمریکایی حامی قضیه فلسطینی نیز اقدام به بازنگری در تشکل‌های خود و تغییر شکل و ماهیت جنبش‌های دانشجویی در دانشگاه‌های کردند.

در این راستا، طی سال‌های گذشته جنبش «دانشجویان برای عدالت در فلسطین» تشکیل شد. این جنبش اغلب هماهنگی‌ها و سازماندهی‌ها برای برگزاری تظاهرات و تجمعات دانشجویی اعتراض‌آمیز به ویژه پس از تجاوزات رژیم صهیونیستی به نوار غزه از ۷ اکتبر گذشته را آغاز کرد، اعتراضاتی که همچنان ادامه دارد و هر روز بر گستره آن افزوده می‌شود.

شیطنت‌های گسترده و اتهامات بی‌سابقه
دانشجویان حامی فلسطینی‌ها با اتهامات شیطنت‌های گسترده و اتهامات بی‌سابقه‌ای در اعتراضات اخیر مواجه هستند، از جمله این اتهامات، متهم کردن آنها به «یهود ستیزی» و دشمنی و خصومت‌ورزی با یهودیان آمریکایی است.

«الن گرانبرگ»، رئیس دانشگاه جورج واشنگتن، از جمله افرادی بود که با وارد کردن چنین اتهاماتی به دانشجویان معترض این دانشگاه تلاش کرد، آنها را از ادامه اعتراضات و همکاری با دیگر دانشجویان معترض بازدارد.

گرانبرگ می‌گوید، دانشجویانی که شعار‌هایی مانند «توقف نسل‌کشی فلسطینی‌ها توسط صهیونیست‌ها»، «افتخار از آن شهدای ماست» و «آزادسازی فلسطین از رودخانه تا دریا» را سر می‌دهند، «یهودستیز» هستند و او حضور چنین دانشجویانی را در دانشگاه جورج واشنگتن قاطعانه رد می‌کند.
اما با همه این اتهامات و اعمال فشار‌ها و تشدید سرکوبگری‌ها دانشجویان آمریکایی همچنان بر ادامه اعتراضات خود تا دست یافتن به خواسته‌هایشان تأکید دارند

منبع: فارس

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • فرید مرجایی، تحلیل گر مسائل آمریکا و مقیم این کشور: جنبش دانشجویی سپهر غالب بر فضای سیاسی آمریکا را به چالش کشید/ شبکه های اجتماعی امپراطوری رسانه ای را زیر سوال بردند/ تظاهرات دانشجویی خط قرمز انتقاد از اسرائیل را شکسته است
  • اسرائیل از مقاومت فلسطینیان خسته شده است/جنبش دانشجویی شکل گرفته،برخلاف تصور صهیونیسم جهانی است
  • چگونگی شکل‌گیری جنبش دانشجویی همبستگی با فلسطین از ۱۰۰ سال پیش در آمریکا
  • تظاهرات دانشجویان، استکبار جهانی را به مرز بحران کشانده است
  • فلسطین به مسأله اول جهان تبدیل شده است
  • حمایت جهانی از فلسطین «طوفان الاقصی» دوم است/ اسرائیل بازنده اصلی
  • جنبش دانشجویی عامل فروپاشی اندیشه استکبار جهانی
  • تحریم عاملی برای خودکفایی و پیش برندگی در کشور شده است
  • تلاش استکبار جهانی برای فراموشی مساله غزه بی‌نتیجه است
  • استکبار جهانی همواره از بیداری ملت ها احساس خطر می‌کند