Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-03@00:16:07 GMT

فعالیت 1500 صندوق قرض الحسنه غیرمجاز در کشور!

تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۹۲۹۴۵۰

مدیرعامل سازمان اقتصاد اسلامی ایران در این مراسم خبر از فعالیت بالغ بر 1500 صندوق قرض الحسنه غیرمجاز در سطح کشور داد و گفت: لازم است مردم قبل از سپرده گذاری در هر صندوق قرض الحسنهای ابتدا از طریق سامانه این سازمان نسبت به مجاز بودن آن صندوق اطلاع حاصل کرده و سپرده گذاری کنند.
عبدا... فرجی با بیان اینکه نام تمامی صندوقهای قرض الحسنه مجاز در سامانه سازمان اقتصاد اسلامی ایران به تفکیک استانها درج شده است، افزود: در کل کشور 2500 صندوق قرض الحسنه فعال است که حدود هزار صندوق مجاز بوده که البته تعدادی از آنها در حال تکمیل مدارک برای قرار گرفتن تحت پوشش سازمان اقتصاد اسلامی ایران هستند و مابقی که 1500 صندوق است که غیرمجاز هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه سازمان اقتصاد اسلامی ایران قصد ایجاد صندوق های قرضالحسنه جدید ندارد، افزود: برنامه ما حمایتی از صندوقهای قرض الحسنه مجاز فعلی است و بعد از آن قصد ساماندهی صندوق های غیرمجاز فعلی را داریم و فعلا برنامه ای برای ایجاد صندوق قرض الحسنه جدید در دست اجرا نیست.
فرجی با بیان اینکه 80 صندوق مجاز در فارس فعال است، افزود: از ابتدای سال جاری نظارت بر صندوق های قرض الحسنه به سازمان اقتصاد اسلامی ایران که تحت حمایت مقام معظم رهبری است سپرده شد. این در حالی است که تا قبل از سال 88 مجوز صندوقهای قرض الحسنه که به نوعی خیریه محسوب میشدند توسط نیروی انتظامی صادر می شد که از سال 88 این کار با تصویب آیین نامه قانون بازار غیرمتشکل پولی به بانک مرکزی سپرده شد.
مدیرعامل سازمان اقتصاد اسلامی ایران با بیان اینکه رسالت اصلی صندوقهای قرضالحسنه توسعه و گسترش فرهنگ اسلامی قرض الحسنه است، افزود: این صندوقها تا سقف 10 میلیون تومان می توانند به هر نفر تسهیلات قرض الحسنه پرداخت کنند و حق آنکه بخواهند برای متقاضی شروطی همچون سپرده گذاری قرار دهند را ندارند.
وی با بیان اینکه گذاشتن این شرط خلاف مقررات است، افزود: مردم چنانچه برای نیازهای ضروری همچون ازدواج یا درمان بیماری، مسکن و... به صندوق های مذکور مراجعه و با شرط سپردهگذاری در آن صندوق ها روبرو شدند، مراتب را به سازمان اقتصاد اسلامی از طریق سایت این سازمان اطلاع دهند تا با صندوقهای متخلف برخورد شود.
فرجی با بیان اینکه مردم فارس در شش ماهه اول امسال از طریق 80 صندوق قرض الحسنه فعال در سطح استان 106میلیاردتومان تسهیلات دریافت کردند، افزود: به تمامی صندوق ها اعلام کرده ایم که چنانچه مازاد بر منابع بانکی با درخواست مردم برای دریافت تسهیلات قرض الحسنه مواجه بودند مراتب را به این سازمان اطلاع دهند تا با اعطای تسهیلات قرض الحسنه به هر صندوق، کمبود منابع آنها را تامین نماییم.
وی با بیان اینکه عمده منابع صندوقهای قرض الحسنه از طریق خیرین و مردم نیکوکار تامین می شود، افزود: علاوه بر این سازمان اقتصاد اسلامی ایران هم با سرمایه ثبتی 500 میلیارد تومانی بخشی از منابع مورد نیاز این صندوق ها را تامین می کند.
فرجی با ارزیابی مثبت از فعالیت صندوقهای قرض الحسنه مجاز، گفت: در پایان سال گذشته، مانده سپرده های مردم در این صندوق 3 هزار میلیارد تومان و مانده تسهیلات اعطایی 2 هزار و 400 میلیارد تومان بوده است.
وی با تاکید بر اینکه مردم به صندوقهای قرض الحسنه مجاز دارای مجوز از سازمان اقتصاد اسلامی ایران اعتماد کامل داشته باشند، افزود: تمامی صندوق های مجاز تحت حمایت کامل این سازمان هستند و چنانچه در ادامه فعالیت خود دچار مشکلی شوند سازمان اقتصاد اسلامی ایران مکلف به برگرداندن پول مردم است.مدیرعامل سازمان اقتصاد اسلامی ایران در بخش دیگری از سخنان خود خطاب به مدیران صندوق های قرض الحسنه دارای مجوز از این سازمان، گفت: با توجه به سپرده شدن نظارت بر صندوق های مذکور به این سازمان، لازم است مدیران صندوقها تمامی مقررات اعلام شده به آنها و به خصوص به پرداخت وام قرض الحسنه بدون قید هیچ شرطی توجه لازم را داشته باشند چرا که عده ای به دنبال پیداکردن بهانه از صندوق های قرض الحسنه هستند و نباید به دست آنها بهانه ای داد.
وی همچنین از منتفی شدن دریافت مالیات بر ارزش افزوده از کارمزد تسهیلات قرض الحسنه صندوق ها خبر داد و گفت: کارمزد، سود سپرده گذاری صندوق ها در بانک ها و سود اوراق مشارکت از مالیات بر ارزش افزوده معاف است. مدیرعامل سازمان اقتصاد اسلامی ایران با بیان اینکه معافیت مذکور فقط شامل صندوقهای قرض الحسنه مجاز زیر نظر سازمان اقتصاد اسلامی ایران می شود، افزود: تا پیش از این تعدادی از این صندوق ها مشمول مالیات بر ارزش افزوده شدند که با رایزنی صورت گرفته، دیگر هیچ صندوقی از محل های مذکور مشمول مالیات بر ارزش افزوده نیست، البته این امر در گرو تکمیل صحیح اظهارنامههای مالیاتی است.وی همچنین به مدیران این صندوق ها توصیه کرد چنانچه ملکی برای دفتر صندوق تحت مدیریت خود خریداری کرده و یا قصد سپرده گذاری منابع خود در بانک ها دارند حتما این اقدامات را به نام صندوق قرض الحسنه انجام داده و از خرید ملک و یا افتتاح حساب به نام هیات مدیره صندوق ها جداً خودداری کنند در غیر این صورت شدیداً با متخلفان برخورد میشود.
فرجی گفت: چند مدت قبل مدیر یکی از صندوق های قرض الحسنه، ملکی را از محل منابع صندوق به نام خودش خریداری کرده بود که پس از مدتی فوت کرد، حالا ورثه این مدیر که یک دختر و پسر هستند حاضر نمی شوند ملک را به صندوق بازگردانند و معتقدند این ملک باید به جای حقوق سال ها کار پدرشان در آن صندوق به ورثه تعلق بگیرد. وی اظهار امیدواری کرد با عمل به قانون و مقررات صندوقهای قرض الحسنه، جلوی بروز مشکلات این چنینی گرفته شود.

 

46

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۲۹۴۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صندوق سرمایه گذاری مشترک ایران و امارات تشکیل شود

تین نیوز

وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر ضرورت استفاده از فرصت‌های موجود برای تجارت کالا میان ایران و امارات گفت: تشکیل صندوق سرمایه گذاری مشترک میان دو کشور لازم و مهم است.

به گزارش تین نیوز به نقل از وزارت راه و شهرسازی، مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی و رئیس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و امارت در سخنرانی خود در اتاق بازرگانی ابوظبی اظهار کرد: ایران و امارات سوابق و پیشینه و روابط اقتصادی و تجاری دیرینه دارند و حجم ۲۷ میلیارد مراودات تجاری نشانه از عمیق بودن این روابط است.

وی افزود: امارات دومین شریک تجاری بعد از چین است؛ اتاق‌های بازرگانی و فعالین اقتصادی نقش ویژه‌ای در این روابط دارند، اما آنها باید شجاعت لازم را داشته باشند و البته باید حمایت هم شوند. 

وزیر راه و شهرسازی کشورمان تصریح کرد: ایران سرزمین و هاب ترانزیت و کریدور بی نظیر شمال - جنوب است و اگر امارات از این فرصت و بنادر لجستیکی ایران استفاده کند و در بنادر جدید سرمایه گذاری کرده و آنها را توسعه دهد قطعا اقتصادش رشد بیشتری کرده و به راحتی به اوراسیا دسترسی پیدا می‌کند.

وی گفت: رشد ۵۸ درصدی ترانزیت جاده‌ای ایران در سال گذشته نشان می‌دهد عزم جدی برای این حوزه داریم. 

بذرپاش اظهار کرد: استفاده از فرصت‌های موجود برای تجارت کالا و تشکیل کنسرسیوم‌های مشترک و سرمایه گذاری مشترک باید توسط دو کشور تصمیم گیری شود.

وی افزود: تشکیل صندوق سرمایه گذاری مشترک لازم و مهم است؛ در هفته ۳۲۰ پرواز بین ایران و امارات انجام می‌شود، ارتقای خدمات فنی و مهندسی در دو کشور و حتی در کشور ثالث می‌تواند فرصت‌های جدیدی به وجود آورد و امتیازات زیادی در مناقصات برای طرفین دارد.

بذرپاش گفت: تبادل هیات‌های تجاری بین دو کشور می‌تواند آثار و برکات زیادی داشته باشد؛ اخیرا در تهران نمایشگاه ایران اکسپو برگزار شد که برخی مسئولان اماراتی از آن بازدید کردند. 

وی اظهار کرد: تمام تلاش دولت‌ها باید برداشتن موانع از جلوی پای فعالان اقتصادی و افزایش مراودات تجاری باشد و رسیدن میزان تبادلات تجاری و اقتصادی به سالی ۳۰ میلیارد دلار حداقل خواسته تجار و فعالان است.

وزیر راه و شهرسازی کشورمان تصریح کرد: دشمنان مشترک ایران و امارات تلاش می‌کنند بین دو کشور اختلاف افکنی کنند، اما مسئولین دو کشور آن را خنثی کرده اند. 

وی افزود: برگزاری اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی بخشی از افق روشن توسعه روابط ایران و امارات است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • تلاش برای مردمی کردن اقتصاد در خراسان جنوبی
  • گام های بسیج سازندگی خراسان جنوبی برای مردمی کردن اقتصاد
  • رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در ارمنستان چه می‌کند؟
  • بازداشت بیش از ۱۵۰۰ دانشجو در آمریکا
  • پرداخت بیش از ۲۱ هزار فقره تسهیلات توسط صندوق‌های قرض الحسنه
  • غفلت در بهره‌برداری از میادین مشترک نفت و گاز، چه بر سر آینده اقتصاد می آورد؟
  • نشست مشترک اقتصادی مقامات ایران و افغانستان
  • گشتی در اقتصاد جهان | خوش‌بینی صندوق بین‌المللی پول به اقتصاد آسیا
  • صندوق سرمایه گذاری مشترک ایران و امارات تشکیل شود
  • پیشنهاد ایران به بانک توسعه اسلامی برای تأمین مالی تأیید شد