Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@16:40:36 GMT

در اولین روز جشنواره «نوای خرم» چه گذشت؟

تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۹۴۶۶۱۱

در اولین روز جشنواره «نوای خرم» چه گذشت؟

پری ملکی در اولین روز برگزاری جشنواره نوای خرم گفت:همین که پدر و مادرها یاد گرفتند که باید به هنر بچه‌ها اهمیت بدهند به تنهایی می‌تواند باعث پیشرفت‌های چشمگیری در موسیقی کشور باشد.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی چهارمین جشنواره و جایزه همایون خرم (نوای خرم)، پنجشنبه ۱۶ آذر ماه در اولین روز از برگزاری این رویداد بیش از ۲۴۰ هنرمند در بخش «گروه نوازی»، ۳۰ هنرمند در بخش «تک نوازی» و ۸ هنرمند در بخش «دو و سه نوازی» آثار خود را در معرض رقابت هیات داوران گذاشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در بخش «تک نوازی» رایکا عطریان، یکتا صادقی پور، آیسان فتحی، صدرا فلاحی، انوشه کشتکار، آرین امینی، طه عارفی، نجلا سادات علوی، لیلا حسینی عنصرودی، آرتین میرشاهی، پوریا نعمتی، علی صفایی قهنویه، محمد جواد زال آقایی، پرنیا ایمن طلب، یاسمین اشرف گنجویی، هلنا سعیدی، سینا بحرینی، مرتضی اخباری، محمد بذرگری، آرمین رمضانی، امید احمدی پور، جعفر زلفی پور، سهیل میرجلیلی، غزل شکوری دیزجی، رضا ملکی، ایلیا بازیاری، حافظ کریمی، مهدی آقای جرکانی، عارف فراضی و بابک قلی زاده روی صحنه رفتند.

در بخش «دو و سه نوازی» هم نیز مینا کرمی نژاد – روشا رضایی رود میانه، آریا افزون – سینا اسکندری، پارمیدا عاکفیان – سورملینا عبدالله پور، شکیبا امیری – امیررضا موذن – مانی هاشمی، تبسم احمدی – امیرحسین حقایق به رقابت با یکدیگر پرداختند.  

ارکستر «گلها» از کرمان به سرپرستی پویا بنی اسدی، گروه آموزشگاه موسیقی «نوای ایران» از کرج به سرپرستی نیکو عسگریان، ارکستر نونهالان «آکادمی موسیقی سرنا» از کرج، گروه «سرایش» از بوشهر به سرپرستی شهرام سلیمانی، ارکستر بزرگ کودکان و نوجوانان «شیدا» از تهران به سرپرستی مادح فقیه و حامد تحصیلی، گروه «دل انگیزان چکاوک» از تهران به سرپرستی محمودرضا حمیدی و گروه «مهر نواز» از نوشهر به سرپرستی آرمان حیدریان نیز در بخش «گروه نوازی» آثار خود را ارائه دادند.

پری ملکی یکی از داوران بخش رقابتی این جشنواره درباره آثار اجرا شده روز اول گفت: اجراهای این دوره حتی با دوره قبل قابل مقایسه نبوده و باید بگویم که شرکت کنندگان با آمادگی کامل در آن حضور پیدا کرده‌اند. به هر ترتیب برگزاری جشنواره نوای خرم در سال‌های قبل به شرکت کنندگان این حس را منتقل کرده که باید با تمرین فراوان در آن حضور پیدا کنند کما اینکه اجراهای سختی که امروز شاهد اجرای آنها بودیم، نشان از زحمت بسیاری دارد که هر کدام از آنها با عشق و علاقه فراوان آماده شده است.

این هنرمند در بخش دیگری از صحبت‌هایش اظهار کرد: وقتی جشنواره‌ای نام کودک و نوجوان را یدک می‌کشد، طبیعی است که نمی‌توان در آن اتفاقات خیلی بزرگی را شاهد بود، اما همین که پدر و مادرها یاد گرفتند که باید به هنر بچه‌ها اهمیت بدهند به تنهایی می‌تواند باعث پیشرفت‌های چشمگیری در موسیقی کشور باشد.

ملکی در پایان گفت: از نظرم اصلی‌ترین وظیفه استادان موسیقی این است که ابتدا به شاگردان خود درس انسانیت بدهند. امیدوارم این بچه ها علاوه بر آنکه در نوازندگی و موسیقی تبدیل به هنرمندی قابل می‌شوند، در جامعه نیز راه انسانیت را در پیش گیرند.

وارطان ساهاکیان عضو دیگر از داوران بخش رقابتی چهارمین جشنواره همایون خرم نیز در ارزیابی اجراهای روز اول جشنواره اظهار کرد: همه اجراهایی که امروز به صحنه رفتند، از کیفیت بالایی برخوردار بودند؛ اما بیش از همه داوطلبانی که از شهرستان شرکت کرده بودند، مرا غافلگیر کردند. شرکت کنندگان شهرستانی در بخش‌های تک نوازی و هم‌نوازی اجراهای چشمگیری داشتند و من  ازاین همه اجرای خوب شگفت زده شدم. این وضعیت و نزدیکی کیفی اجراها به هم، سبب شد تا در انتخاب با مشکل مواجه شویم.

این آهنگساز بیان کرد: درصد بالایی از بچه‌هایی که امروز اجرای آنها را دیدیم، در آینده می‌توانند بدنه موسیقی کشور را تشکیل دهند و به هنرمندان بزرگ این حرفه تبدیل شوند، اما این وضعیت به حمایت و جدی گرفتن آنها بستگی دارد.

ساهاکیان تاکید کرد: چنین رویدادهایی سبب ایجاد انگیزه در کودکان شده و آنها را به تلاش بیشتر سوق می دهد. هرچه برنامه‌هایی ازین دست بیشتر انجام شود، استعدادهای بیشتری کشف شده و در نتیجه همه چیز به سود موسیقی کشور تمام می شود.

چهارمین جشنواره و جایزه همایون خرم (نوای خرم) از روز پنجشنبه ۱۶ آذر ماه با حضور هنرمندان شرکت کننده گروه سنی کودک و نوجوان آغاز شده است.

طبق برنامه ریزی‌های انجام گرفته هنرمندان شرکت کننده، در بخش‌های تک نوازی و تک خوانی، اجراهای دو و سه نفره  و اجراهای گروهی ساعت  ۱۳ تا ۲۱ روزهای پنجشنبه ۱۶ و جمعه  ۱۷ آذر ماه در فرهنگسرای نیاوران و روزهای چهارشنبه ۲۲ و پنجشنبه ۲۳ آذر در فرهنگسرای ارسباران تهران آثار خود را ارائه می دهند.

 مراسم اختتامیه چهارمین جشنواره و جایزه همایون خرّم (نوای خرّم) نیز روز جمعه ۲۴ آذر در تالار وحدت تهران برگزار خواهد شد.

چهارمین جایزه و جشنواره همایون خرّم با هدف حفظ و گسترش فرهنگ اصیل و فاخر ایرانی، ارتقای نگرش هنری نسل جوان از طریق شناخت آثار اساتید گذشته و تاثیر گرفتن از نمونه‌ها و الگوهای موجود در موسیقی ایرانی به همت مؤسسه فرهنگی هنری «رادنواندیش»، خانواده استاد همایون خرّم، حمایت موسسه بیمه «سرمد» و همکاری دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می شود. در این دوره از جشنواه نوازندگان تمامی سازها، خوانندگان و همچنین گروه‌های موسیقی کودک و نوجوان داوطلب (کمتر از ۱۸ سال) با اجرای یکی از تصانیف و یا قطعات بی‌کلام استادان روح‌الله خالقی، مهدی خالدی، علی تجویدی، همایون خرّم، حبیب‌الله بدیعی و پرویزیاحقی که به شکل رسمی عرضه شده، به صورت تک خوانی، تک‌نوازی، هم‌خوانی، هم‌نوازی و گروه‌نوازی به رقابت با یکدیگر می پردازند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۴۶۶۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز جشنواره «شب های موسیقی تاک» در ملایر 

ایسنا/همدان مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان برگزاری نخستین جشنواره موسیقی «شب‌های تاک» در ملایر را در راستای حمایت از هنر اصیل موسیقی برشمرد و گفت: ملایر سابقه غنی فرهنگی و هنری به خصوص در عرصه موسیقی و ساخت ساز دارد.

مسعود ویژه روز پنجشنبه ۶ اردیبهشت ماه در آئین افتتاح جشنواره موسیقی «شب‌های تاک» در ملایر با اشاره به اثرگذاری بالای موسیقی به ویژه سنتی و محلی، افزود: آنجایی که قلم و سخن کم می‌آورد، موسیقی وارد عمل می‌شود.

ویژه این جشنواره را یک رویداد بزرگ فرهنگی و هنری دانست که برای نخستین بار در شهرستان ملایر برگزار می‌شود و مطرح کرد: در یکی دو دهه اخیر ذائقه موسیقیایی مردم استان همدان تغییر کرده و اندوخته‌ها و داشته‌هایی که در فرهنگ ما است را باید قدر بدانیم.
وی با بیان اینکه طی یک هفته شاهد اتفاقات و رویدادهای خوبی در عرصه موسیقی سنتی این شهرستان هستیم، گفت: ملایر در سالهای اخیر نگاه‌های خوبی به حوزه موسیقی داشته و برنامه‌ها و اتفاقات خوبی را رقم زده است.

ویژه از حمایت‌های فرماندار، شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر و دیگر مسئولان این شهرستان در برگزاری نخستین جشنواره موسیقی ملایر قدردانی کرد و تصریح کرد: میزبانی جشنواره تئاتر استانی با حمایت مسئولان و هنرمندان در این شهرستان باشکوه و موفق برگزار شد و برپایی نمایشگاه استانی قرآنی در ماه رمضان از دیگر اقدامات خوب ملایر است.

وی با اشاره به اینکه موسیقی خودش یک هنر کامل است، بیان کرد: چنانچه این هنر اصیل موسیقی را قدر ندانیم، چیزهای دیگری جایگزین این فرهنگ غنی و داشته‌های فرهنگی ما می‌شود که برخی معضلات اجتماعی را به دنبال خواهد داشت.

مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان با بیان اینکه در دولت سیزدهم به حمایت از موسیقی سنتی، محلی و بومی تاکید شده است ، خاطرنشان کرد: با حمایت‌های هنرمندان موسیقی و برنامه‌ریزی‌هایی که در استان همدان رقم خورد، مجموعه برنامه‌هایی همچون دومین جشنواره موسیقی «شب‌های هگمتانه» را برگزار کردیم.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ملایر نیز اظهار کرد: این جشنواره شامل پنج بخش اجراهای صحنه‌ای موسیقی سنتی و محلی، برگزاری کارگاه‌های آموزشی و متنوع با موضوعات مختلف شعر، موسیقی و سازسازی، برپایی دومین دوره نمایشگاه ساز، تور گشت شهر و بازدید از اماکن تاریخی و دیدنی ملایر در راستای استفاده از ظرفیت بزرگ گردشگری و هنری ملایر و برپایی نمایشگاه صنایع دستی و سوغات ملایر است.

فرشاد کشاورزیان بیان کرد: جشنواره موسیقی «شب‌های تاک» با حضور چهار استان همدان، لرستان، مرکزی و کرمانشاه برگزار می‌شود که یک جشنواره در سطح منطقه‌ای است و اساتید مطرح کشوری و هنرمندانی از تهران در این جشنواره حضور دارند.

وی ادامه داد: طبق جدول زمان‌بندی امروز آئین افتتاحیه با اجرای گروه موسیقی همراز کودک برگزار و در روزهای بعد از ساعت ۹ تا ۱۰:۳۰ و ۱۱ تا ۱۲:۳۰ کارگاه‌های آموزشی برگزار می‌شود که در مجموع ۱۲ کارگاه آموزشی برای شرکت‌کنندگان پیش‌بینی شده است.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ملایر با بیان اینکه اجراهای صحنه‌ای نیز هر شب در دو سانس از ساعت ۱۸ تا ۱۹:۳۰ و ۲۰ تا ۲۱:۳۰ شب اجرا و به مدت هفت شب ۱۴ اجرای صحنه‌ای خواهیم داشت، افزود: در ایام برگزاری جشنواره از ساعت ۱۴ تا ۱۶ عصر هر روز تور گشت شهر و بازدید از اماکن تاریخی و دیدنی ملایر برگزار می‌شود.

کشاورزیان از جمله اهداف و رویکردهای برگزاری جشنواره موسیقی به رشد، اعتلا و اشاعه فرهنگ موسیقی فاخر الهام گرفته از فرهنگ و هنر ناب ایرانی مبتنی بر اصالت‌های ملی قومی و منطقه‌ای بر اساس نیازهای فرهنگی کشور، حفظ، احیا و ترویح و صیانت از موسیقی اصیل ایرانی و گسترش ابعاد مختلف موسیقی در متن زندگی مردم از ترانه‌ها و لالایی‌های مادران گرفته تا عزاداری‌ها و جشن‌ها اشاره کرد.
دبیر جشنواره موسیقی «شب‌های تاک» نیز اظهار کرد: در پنج حوزه اجرای صحنه‌ای داریم و همزمان با آغاز به کار جشنواره، دومین نمایشگاه ساز و صنایع دستی در مجتمع فرهنگی و هنری ارشاد افتتاح شد و بعدازظهر هر روز کارگاه‌ها و ورک‌شاپ و تور گردشگری برگزار می‌شود.

رضا قدسی با بیان اینکه در این جشنواره ۳۸۰ هنرمند حضور دارند که ۲۸۰ نفر از فعالان عرصه موسیقی هستند ابراز امیدواری کرد لحظه‌های خوبی را برای هنرمندان و مردم رقم بزنیم. 

قدسی از همراهی و حمایت شهردار و شورای اسلامی شهر ملایر در برگزاری این جشنواره قدردانی کرد و گفت: هر رویداد فرهنگی و هنری در این شهرستان به همت شهرداری و شورای اسلامی شهر است که قابل تقدیر است.

دبیر جشنواره موسیقی «شب‌های تاک» همچنین از حمایت های خانه خلاق رُجا با ۶۰ هنرمند در ملایر و آموزشگاه موسیقی همراز قدردانی کرد.


انتهای پیام

دیگر خبرها

  • گروه موسیقی آهوی دشت شهربابک در بندر عباس به روی صحنه رفت
  • برگزاری یادبود نوازنده فقید در فرهنگسرای ارسباران
  • ملایر میزبان نخستین جشنواره موسیقی تاک
  • فارس و بوشهر زیر ذره‌بین دفتر موسیقی رفتند
  • اعلام برنامه های روز ملی خلیج فارس در هرمزگان
  • ساز هنرمندان جنوب کرمان بر سکوهای بین‌المللی کوک می‌شود
  • راهیابی هنرمندان شهرستان فارسان به جشنواره ملی موسیقی خلیج فارس
  • مرحله استانی دومین جشنواره سرود فجر بسیج در بوشهر برگزار شد
  • آغاز جشنواره «شب های موسیقی تاک» در ملایر 
  • راهیابی هنرمندان چهارمحال و بختیاری به جشنواره ملی موسیقی خلیج فارس