Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر کله غله شهرستان نیشابور گفت: ورادات شش میلیون تن گندم در سال جاری با توجه بخه شرایط اقتصادی کنونی جای تأسف دارد، در حال حاضر در خراسان رضوی به اندازه 9ماه و در کل کشور به میزان13ماه گندم ذخیره داریم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عطارنیوز، نشست کارگروه تخصصی غله شهرستان نیشابور با حضور خانم چنارانی، مدیر کل غله، رئیس اتحادیه نانوایان، رئیس اتاق اصناف، رئیس سازمان استاندارد، معاونت غذا ودارو دانشکده علوم پزشکی و نماینده فرماندار  شامگاه جمعه 17آذرماه برگزار گردید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این نشست که به بررسی مشکلات آرد و نان پرداخته شد مواردی از قبیل اختصاص مکانی مناسب برای ذخیره گندم، افزایش اختیارات کارگروه غله برای نحوه توزیع آرد، حل مشکل نانوایان در میزان خرید آرد و فرهنگ سازی استفاده از نان سبوس دار به عنوان نان سالم مطرح گردید.

در این نشست سلیمانی نماینده فرمانداری در کارگروه غله شهرستان گفت: ما در کارگروه شهرستان هیچ گونه اختیاری نداریم و اگر خواهان تغییرات مثبت هستیم باید اختیاراتی مثل تهیه آرد کارخانجات به این کارگروه واگذار گردد.

وی ادامه داد: شرایط نگهداری آرد در کارخانه سربداران مطلوب نیست و باید به فکر ذخیره گندم در جای جدید باشیم، باید حداقل اختیار تصمیم گیری در خصوص سهمیه آرد به شهرستان داده شود.

حمیدرضا نوری مدیر کله غله شهرستان نیشابور نیز در این نشست ضمن ابراز گلایه از اوضاع ذخیره گندم گفت: ورادات شش میلیون تن گندم در سال جاری با توجه بخه شرایط اقتصادی کنونی جای تأسف دارد، در حال حاضر در خراسان رضوی به اندازه 9ماه و در کل کشور به میزان13ماه گندم ذخیره داریم.

وی افزود: در سال91و92تنها به اندازه هفت روز ذخیره گندم داشتیم، امنیت غذایی زیرساخت اولیه هر جامعه است، طول زمان خرید گندم، پائین بودن سطح تولید، کاهش کیفیت و خشکسالی های موجود عوامل تأثیرگزار در این موضع است.

نوری گفت: متأسفانه بازراهای صادراتی کشورهای ترکیه، عراق و افغانستان را از دست داده ایم و باید با یک برنامه جامع این عقب ماندگی را جبران کنیم.

حسین زاده معاون غذا و دارو دانشکده علوم پزشکی نیشابور نیز در این مراسم گفت: در سال گذشته و جاری هیچ گونه موردی در خصوص خراب شدن آرد پیدا نشده است.

سهرابی معاون بازرگانی غله نیشابور با اشاره به کیفیت آرد و نان شهرستان گفت: بهترین کیفیت آرد و نان را نیشابور دارد، در اکثر فروشگاه های مشهد نان نیشابور به فروش می رسد، در سال90که هدفمندی انجام شد قیمت تمام شده آرد توسط نانوا پداخت می شد، در شرایط فعلی گندم به صورت سهیمه ای به دلیل قیمت آن به فروش می رسد و برای گندم9هزار تومانی محدودیت فروش وجود دارد.

چنارانی نماینده نیشابور و فیروزه در این نشست پس از شنیدن مشکلات این کارگروه گفت: باید نانوایی ها در خرید نان آرد آزاد باشند و اگر کارگروه اختیار بیشتری در خصوص نحوه توزیع آرد می خواهد مشکلی وجود ندارد اما باید نظارت دقیق تری اعمال شود.

وی ادامه داد: مردم باید بهترین نان را دریافت کنند که نیازمند تهیه محل نگهداری مناسب برای گندم و ساخت کارخانه های جدید تولید گندم است.

چنارانی در ادامه گفت: چرا باید این قانون را اجبار کنیم که نانوایی ها تنها از دو کارخانه آرد خریداری کنند، باید نانوایی ها اجازه خرید آرد از شرکت های دیگر را نیز داشته باشند.

در پایان این جلسه موارد زیر مورد تصویب این کارگروه قرار گرفت؛

-اختیار تهیه گندم کارخانجات شهرستان به عهده کارگروه نیشابور واگذار گردد

-با تصویب کارگروه شهرستان مقرر گردد تا چه سقفی و از کدام شهرستان خریداری آرد آزاد باشد

-حتما قبل از ذخیره سازی و دپوی آرد به مدت72ساعت به صورت آزمایشی در آن انبار نگهداری شود و در صورت عدم رعایت موازین بهداشتی برخورد مناسب از طرف اداره غله شهرستان و استان داده شود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۵۵۸۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهر کَدکَن قابلیت تبدیل به قطب گردشگری ادبی شهرستان تربت‌حیدریه را دارد

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، مدیر برنامه‌ریزی و توسعه گردشگری روستایی اداره کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی گفت: در نشست هم‌اندیشی و هم افزایی با اهالی حوزه فرهنگ و هنر بخش کدکن تربت‌حیدریه افزود: "گردشگری ادبی" که برخاسته از جاذبه‌های وابسته به حوزه زبان و ادبیات است، یکی از حلقه‌های مفقوده در صنعت گردشگری این استان و به خصوص شهرستان تربت‌حیدریه است.

حسن گیاهی افزود:  گردشگری ادبی نقش مهمی در حفظ و حراست از میراث زبانی دارد و با توجه به تامل و تفکر در ریشه‌های فرهنگی می‌توان آن را فرهنگی‌ترین نوع گردشگری نامید.

مدیر برنامه‌ریزی و توسعه گردشگری روستایی اداره کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی گفت: این شاخه از گردشگری با توجه به ادبیات، به ویژه ادبیات سنتی و محلی که برانگیزاننده حس نوستالژیک است علاقه مندان و طرفداران زیادی را به خود جلب کرده‌ است.

گیاهی افزود: کدکن در کنار کوچه باغ‌های عبیرآمیز و مُشک‌سار و کوه‌های سر به فلک کشیده خود، بهتران و مهترانِ عرفان و ادب ایران زمین همچون "فریدالدین ابوحامد عطار نیشابوری"، استاد دکتر "محمدرضا شفیعی کدکنی"، "ابراهیم ابن اسحاق (پدر عطار)" و بسیاری از دیگر از مفاخر را پرورانده است.

وی اظهار کرد: از این روی اگر بگوییم از این منطقه عِطر و طعم فرهنگ و ادب و عشق و عرفان و شعر و شور به مشام جان عاشقان می‌رسد، سخن به گزافه نگفته‌ایم.

او ضافه کرد: این شهر (بخش) که در دامنه رشته کوه کوهسرخ (ملکوه) و تقریبا درست در میانه نیشابور و تربت‌حیدریه قرار دارد، هرچند اکنون یکی از چهار بخش شهرستان تربت‌حیدریه به شمار می‌رود، اما در گذشته از مضافات ابرشهر نیشابور کهن (بخشی از جغرافیای نیشابور کهن) بوده و لهجه مردم آن نیز به گویش نیشابوری نزدیکتر است.

این کارشناس میراث فرهنگی گفت: امروز مقبره شیخ ابراهیم ابن اسحاق (پدر عطار نیشابوری) که در فضایی باز بین مزارع سرسبز باران خورده قرار دارد، محل توقف بسیاری از ادیبان و پژوهشگرانی است که در سفر به جنوب خراسان رضوی، اندکی در این مکان بیتوته می‌کنند.

گیاهی افزود: مجموعه معماری تاریخی شیخ حیدر (باغ مزار)، موزه باستان‌شناسی و نیز مسجد جامع تاریخی و زیبای حاج حسن کدکنی از دیگر ظرفیت‌های موجود برای تبدیل این منطقه به قطب گردشگری ادبی شهرستان تربت‌حیدریه است.

بخش کدکن به مرکزیت کدکن با مساحت ۸۷۶ کیلومترمربع دارای ۱۷ روستا، ۲ دهستان و بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت کنونی آن حدود ۱۴ هزار نفر در ۶۵ کیلومتری شمال غربی مرکز شهرستان تربت‌حیدریه واقع است. از این میزان جمعیت، افزون بر سه هزار نفر ساکن شهر و بقیه ساکن روستاها هستند و این جمعیت از ۲ قومیت فارس و ترک تشکیل شده‌ است.

مرکز شهرستان ۲۲۴ هزار نفری تربت‌حیدریه در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد قرار دارد.

دیگر خبرها

  • صادرات بیش از یک میلیارد ریال محصولات چاپی غیر کتاب از خراسان رضوی
  • تداوم تنفس هوای مطلوب در تهران
  • تولید مرغ در داورزن خراسان رضوی ۵۰ درصد افزایش یافت
  • افزایش ۲۰ درصدی صادرات غیر نفتی خراسان رضوی
  • شهر کَدکَن قابلیت تبدیل به قطب گردشگری ادبی شهرستان تربت‌حیدریه را دارد
  • ۵ حفار غیر مجاز در شهرستان نیشابور دستگیر شدند
  • توقیف ۸۵ خودرو حادثه‌ ساز در خراسان رضوی
  • وضعیت طرح نهضت ملی مسکن در خراسان‌رضوی مطلوب است
  • شتاب مطلوب طرح نهضت ملی مسکن در خراسان رضوی
  • چند خبر کوتاه از شهرستان های سبزوار و سرخس