Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران - ایرنا - سومین شب جشنواره موسیقی کلاسیک ایرانی در یک سئانس و در سه بخش «تکنوازی»، «ساز و آواز»، و «گروه‌نوازی» برگزار شد.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از روابط عمومی دومین جشنواره موسیقی کلاسیک ایرانی، شب گذشته(یکشنبه)در بخش اول، نوازندۀ سه‌تار، محمد ذوالنوری که از او آلبوم‌هایی چون «نور مهتاب»، «انتظار» و «دردانه» منتشر شده، اجرایی بداهه در آواز افشاری برای حاضرین اجرا کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


ذوالنوری دانش‌آموخته دانشگاه آزاد تهران در رشتۀ کارشناسی موسیقی است و تار و سه‌تار را نزد اساتیدی چون داریوش پیرنیاکان، حسین علیزاده و مسعود شعاری فراگرفته و سرپرست گروه «کیهان» است.
در بخش «ساز و آواز»، حسین علیشاپور (آواز) به همراه سنتور کاوه شفیعی اجرای بداهه‌ای در آواز دشتی اجرا کردند که مورد توجه حاضرین قرار گرفت.
کاوه شفیعی نوازندۀ سنتور، در برخی مواقع پارچه‌ای روی ساز می‌انداخت تا صدای بم‌تر و متفاوتی هنگام جواب‌آواز به گوش مخاطبان برسد که توجه حاضرین را به خود جلب کرده بود.
کاوه شفیعی از سنین کودکی به فراگیری موسیقی پرداخته و از شاگردان رحمت‌الله عنایتی است و ردیف‌های آوازی را نزد احمد ابراهیمی آموخته است.
آخرین بخش سومین شب به گروه‌نوازی گروه موسیقی «بحر نور» به سرپرستی رضا پرویززاده اختصاص داشت. برنامه با تکنوازی تار در آواز بیات ترک آغاز شد و پس از دقایقی بداهه‌نوازی گروه پیش‌درآمد بیات ترک اثر رکن‌الدین مختاری را اجرا کرد. سپس نوازنده سنتور در همین مایه تکنوازی کرد و در ادامه گروه چهارمضراب بیات ترک حبیب سماعی را اجرا کرد.
پس از اجرای این قطعۀ ضربی، علی خدایی، خوانندۀ گروه، آوازی با همراهی تار به روایت یونس دردشتی اجرا کرد. سپس نوازنده تار قطعۀ ضربی شکسته اثر سعید هرمزی را اجرا کرد و آوازی در ادامه آن اجرا شد.
آوازی ریتمیک با همراهی گروه براساس تصنیف دشتی علی‌اکبر شیدا قطعۀ بعدی این اجرا بود و پس از آن ساز و آوازی با همراهی نی و سنتور در گوشۀ فیلی اجرا شد. دو قطعۀ آخر این برنامه تصنیف «خمارآلوده» روایت عبدالله دوامی و قربان‌خان و رنگ بیات ترک اثر ابوالحسن صبا بود.
از نکات قابل تأمل این برنامه، سوای اجرای خوب و هماهنگ گروه، نبود سیستم صوتی در حین اجرا بود. این گروه اجرای خود را بدون مانیتور و میکروفون روی صحنه بردند که مورد توجه حاضرین قرار گرفت.
امروز(دوشنبه) در چهارمین روز جشنواره در سئانس اول در بخش پژوهش سعید مجیدی، سجاد تهذیبی، پویا نکویی به ارائه مقالات خود می‌پردازند و سپس نشست آوازی با حضور معصومه مهرعلی، مظفر شفیعی و مهدی امامی با مدیریت استاد داریوش طلایی برگزار خواهد شد.
دومین جشنوارۀ موسیقی کلاسیک ایرانی با حمایت دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همراهی خانۀ موسیقی ایران، انجمن موسیقی ایران، مؤسسۀ فرهنگی هنری سازآواز و بنیاد رودکی از 17 تا 24 آذر ماه در تالار رودکی برگزار خواهد شد.
فراهنگ ** 1085** دریافت: ناهید پورمند * انتشار: امید غیاثوند

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۰۰۰۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گروه موسیقی آهوی دشت شهربابک در بندر عباس به روی صحنه رفت

فراخوان این جشنواره چندی پیش ابلاغ شده بود که گروه آهوی دشت با تهیه و ارسال اثر به جمع شرکت کنندگان پیوست و با رای هیئت داوران به عنوان یکی از منتخبین موسیقی محلی ایران شناخته شد.

در دومین جشنواره ملی موسیقی خلیج فارس که تا ۹ اردیبهشت در تالار شهید آوینی بندرعباس برگزار می‌شود، یازده گروه منتخب موسیقی نواحی ایران شامل بندر لنگه، جزیره هرمز، اردبیل، کرمان، خراسان رضوی، خراسان شمالی، کردستان، گیلان، سیستان و بلوچستان، آذربایجان شرقی و چهار محال و بختیاری حضور دارند.

گروه موسیقی آهوی دشت با مدیریت و هنرمندی علی حسین پور متشکل از محمد حسین اعلایی فرد، علی محمودی میمند، معصومه کافی، شایسته یوسفی و مینا منگلی، ساعت ۲۰ جمعه شب گذشته با اجرای یک ساعته موسیقی در قالب آواز‌های محلی که با نواختن ساز‌های نی، دایره، سرنا، نقاره، تمبورین و چوبک همراه بود، شور و هیجان حضار را برانگیخته و موسیقی محلی شهربابک را به مردم کشورمان معرفی کردند.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • مظلوم‌تر از تئاتر، موسیقی اصیل ایرانی است/ تخصیص یارانه دولتی برای سفره فرهنگی مردم
  • دوقلوهای آواز ایرانی در شهر اصفهان به روی صحنه می‌روند
  • این صدا برای بچه‌های ایران است/ جزییات یک کنسرت باتربیت!
  • مظلوم‌تر از تئاتر، موسیقی اصیل ایرانی است/تخصیص یارانه دولتی برای سفره فرهنگی مردم
  • گروه موسیقی آهوی دشت شهربابک در بندر عباس به روی صحنه رفت
  • پخش صدای علیرضا قربانی قبل از مسابقه حساس فوتبال !
  • موسیقی لرستان در تالار وحدت طنین انداز می‌شود
  • آواز علیرضا قربانی در استادیوم فوتبال؛ جدی می‌فرمایید؟
  • آواز قوی ژان لوک گدار و هفتاد سالگی «هفت سامورایی» در کن کلاسیک
  • راهیابی هنرمندان چهارمحال و بختیاری به جشنواره ملی موسیقی خلیج فارس