Web Analytics Made Easy - Statcounter

به عقیده کارشناسان، با وجود بررسی مسئله اعمال تحریم علیه آمریکا در اتحادیه عرب، اختلافات زیاد در داخل جهان عرب و وابستگی آنها به آمریکا، مانع از اتخاذ سیاست واحدی در رابطه با مسئله "قدس" خواهد شد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه اینترنتی «وزگلیاد» در تحلیلی نوشته است: در نشست فوق العاده اتحادیه عرب، کشورهای عربی مسئله اعمال تحریم‌هایی علیه آمریکا در پاسخ به اقدام این کشور در به رسمیت شناختن "قدس" بعنوان پایتخت اسرائیل را بررسی کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نظریه از سوی برخی کشورها مورد حمایت قرار گرفت، هرچند در بیانیه پایانی این نشست گنجانده نشد. حال باید دید کشورهای عربی چه تحریم‌هایی را می توانند علیه آمریکا اعمال کنند و اینکه آیا آنها واقعا به چنین اقدامی علیه واشنگتن دست خواهند زد؟

این در حالی است که مردم کشورهای عربی و اسلامی، بخصوص در پایتخت‌های ترکیه، لبنان، اردن و مالزی، همچنان با برگزاری اعتراضات خیابانی گسترده از تصمیم جدید "دونالد ترامپ" در مورد اعلام قدس بعنوان پایتخت اسرائیل، ابراز انزجار می کنند.

کشورهای عربی چگونه می‌توانند آمریکا را تنبیه کنند؟ دقیقا در پاسخ به این سئوال بود که وزرای امور خارجه کشورهای عضو اتحادیه عرب، نشست فوق العاده تشکیل دادند و اعمال تحریمهای سیاسی، اقتصادی و مالی از سوی وزیر خارجه لبنان پیشنهاد شد. ولی اینکه آیا کشورهای عربی سیاست واحدی را در برخورد با این اقدام آمریکا به اجرا خواهند گذاشت، مورد تردید  کارشناسان قرار دارد.

جهان عرب بعید است از امکانات خود علیه آمریکا استفاده کند

"دمیتری آبزالوف" رئیس مرکز اطلاعات راهبردی به این روزنامه گفته است: «این حقیقت که مسئله اعمال تحریمها اصلا در اتحادیه عرب بررسی شده، خود خبر بدی برای واشنگتن است. ولی اگر در نهایت کشورهای عربی تصمیمی هم در این خصوص بگیرند، این تحریم‌ها تنها جنبه دیپلماتیک و سیاسی خواهند داشت. برای مثال تعداد دیپلمات‌ها در آمریکا محدود شوند یا محدودیتهای دیپلماتیکی برای ایالات متحده در این کشورها در نظر گرفته شود. این تحریم‌ها بعید است جنبه خصمانه و شدیدالحنی داشته باشد.»  

این کارشناس یادآور شد که البته در خاک کشورهای منطقه خاورمیانه تعداد زیادی پایگاه‌های نظامی آمریکا مستقر است و این امکان وجود دارد که محدودیت‌هایی برای نظامیان آمریکایی در این کشورها در نظر گرفته یا شروطی برای استقرار پایگاه‌ها قرار دهند. وی گفت: «چنین اقدامی می تواند باعث مشارکت و همکاری کشورهای عرب با سایر مراکز قدرت جهانی، از جمله روسیه و چین شود. هرچند دست زدن به چنین تحریمی علیه آمریکا بعید است.»

به عقیده وی، محدودسازی در عملیات مالی و استفاده از دلار آمریکا و یا توقف فروش نفت به آمریکا نیز از دیگر موارد موثر در اعمال تحریم‌ها علیه واشنگتن است، هرچند مواضع کشورهای عربی در این رابطه می تواند با یکدیگر چندان مشابه نباشد. بدین ترتیب اتحادیه عرب امکاناتی برای تاثیرگذاری بر سیاست آمریکا در اختیار دارد، ولی امکان تصمیم گیری در بکارگیری این اهرم‌های فشار، چندان خوش بینانه نیست.

اتحادیه عرب تاکنون نتوانسته یک قطعنامه ضداسرائیلی تصویب کند

"یوگنی ساتانوفسکی" رئیس موسسه خاورمیانه در آکادمی علوم روسیه نیز بعید می داند که کشورهای عضو اتحادیه عرب تغییر زیادی در سیاست‌های خود در قبال آمریکا بدهند. برای اینکه اکثر این کشورها از لحاظ مالی و به دلیل گرفتن اعتبارات مالی و یا حمایت‌های مالی مستقیم، به واشنگتن وابسته هستند.  

ساتانوفسکی می گوید: «کشورهای عربی با یکدیگر بسیار فرق دارند و بین خود آنها هم روابط خوبی وجود ندارد. به همین دلیل بعید است، بخصوص در برخورد با غرب به اتفاق نظر واحدی برسند و انتقادات آنها نیز بیشتر جنبه سمبلیک دارد. اتحادیه عرب در طول ده‌ها سال موجودیت خویش تاکنون حتی موفق نشده تا یک قطعنامه ضداسرائیلی تصویب کند.»

کشورهای عربی بیش از اندازه به آمریکا وابسته هستند

"فئودور لوکیانوف" رئیس شورای سیاست دفاعی و خارجی روسیه نیز یادآور شده است که کشورهای عربی بیش از اندازه به آمریکا وابسته هستند تا دست به اقدامات تنبیهی علیه این کشور بزنند.

وی گفت: «وابستگی جهان عرب به آمریکا بیشتر از وابستگی آمریکا به آنهاست. به همین دلیل مسئله فلسطین بعید است بتواند باعث تیرگی روابط کشورهای عربی با واشنگتن شود. من فکر نمی کنم که اعمال تحریمی در کار باشد. اقدامات علیه آمریکا مانند همیشه، به همین برگزاری تظاهرات مردمی در مقابل سفارت آمریکا و آتش زدن پرچم این کشور، ختم خواهد شد و هیچ مکانیزم جدی برای تنبیه واشنگتن از سوی دولتهای عربی ر نظر گرفته نشده و آنها تنها به اظهارات ضدآمریکایی بسنده خواهند کرد.»  

انتهای پیام/

R7969/P36446/S8,89,90,1128/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۰۴۱۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مخالفت پارلمان آلمان با پیشنهاد تحریم سپاه پاسداران + جزئیات

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از دویچه‌وله، این پیشنهاد را اتحادیه احزاب دموکرات مسیحی و سوسیال مسیحی آلمان دادند. فراکسیون پارلمانی این دو حزب خواستار اتخاذ رویکرد سخت‌گیرانه‌تر و بازنگری در سیاست نسبت به ایران است. اما دو پیشنهاد این فراکسیون، در پارلمان آلمان رای نیاورد و سایر احزاب با آن مخالفت کردند. طرح آنها قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست گروه‌های تروریستی و تحریم‌های جامع‌تر در سطح اتحادیه اروپا بود.

یوهان دیوید وادفول، یکی از نمایندگان این فراکسیون از این که آلمان همچنان بزرگ‌ترین شریک تجاری اتحادیه اروپا با ایران است، انتقاد کرد و آن را «بن‌بست سیاست آلمان در قبال ایران» خواند. نیلس اشمیت، نماینده حزب سوسیال دموکرات در واکنش به انتقادهای این فراکسیون گفت: «بقای ایران به تجارت با آلمان بستگی دارد.» او تاکید کرد که دیپلماسی همچنان مسیر درست «برای جلوگیری از برنامه هسته‌ای ایران» است و پرسید که جایگزین احزاب یادشده «برای جلوگیری از بمب هسته‌ای ایران چیست؟»
لامیا کادور از حزب‌سبزها هم اتهام مماشات با ایران را رد کرد و از ۱۰ بسته تحریمی علیه ایران از سال ۲۰۲۲، احضار سفیر ایران و ارجاع پرونده ایران به شورای حقوق بشر سخن گفت.

رناتا آلت از حزب دموکرات‌های آزاد هم حملات موشکی ایران به اسرائیل را یک نقطه عطف دانست. او به تحریم‌های متعدد اتحادیه اروپا از سال ۲۰۱۱ اشاره کرد و گفت: «مشکل این است که ایران، این تحریم‌ها را دور می‌زند. بیش از نیمی از صادرات ایران به چین و ترکیه است. باید اقدام قوی‌تری علیه تجاوزات ایران و برنامه موشکی آن انجام دهیم».

گروه پارلمانی اتحادیه احزاب دموکرات مسیحی و سوسیال مسیحی از دولت آلمان خواست تا پیش‌نویس بسته تحریمی جامعی علیه ایران را در چارچوب اتحادیه اروپا ارائه کند. نمایندگان این فراکسیون تاکید کردند که اروپا تا رسیدن به این هدف هنوز راه طولانی در پیش دارد و دولت آلمان به جای انتقاد کردن از ایران در پلتفرم ایکس (توئیتر سابق) باید پیشتاز اقداماتی تاثیرگذار علیه آن در اتحادیه اروپا باشد.

تحریم گروه‌های مورد حمایت ایران، تحریم‌های تجاری بیشتر، دشوارتر کردن تأمین مالی سپاه پاسداران و رویکرد سخت‌گیرانه‌تر به انتقال فناوری و همچنین تعطیلی مرکز اسلامی هامبورگ به‌عنوان مرکزی برای عملیات سپاه پاسداران در آلمان، موارد دیگری است که در این پیشنهاد آمده است.

گفتنی است که نمایندگان پارلمان اروپا اخیرا با تصویب قطعنامه‌ای، حمله موشکی و پهپادی ایران به اسرائیل را شدیداً محکوم کردند و خواستار قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست سازمان‌ها و گروه‌های تروریستی شدند. این در حالی است که دولت‌های اروپایی و پارلمان اروپا ظرف هفت ماه گذشته نسبت به نسل‌کشی صهیونیست‌ها در غزه و همچنین اقدامات تروریستی اسرائیل در سوریه از جمله علیه سفارت ایران، سکوت اختیار کرده‌اند. نمایندگان پارلمان اروپا همچنین خواستار گسترش تحریم‌ها
علیه رژیم اسلامی به ویژه در عرصه‌های نفت و بانک شدند. آنان همچنین از اتحادیه اروپا خواستند که نقض توافق هسته‌ای از سوی ایران و نقش آن در بی‌ثبات کردن خاورمیانه به ویژه از خلال حمایت از گروه حماس را تأیید کند. یادآور می‌شود طرف اروپایی پس از خروج آمریکا از برجام، خود را در حد پادوی بی‌اختیار آمریکا پایین آورد و به ایران اعلام کرد که قادر به انجام تعهدات ضد تحریمی و خرید نفت ایران یا تجارت متقابل حتی در حد فروش دارو نیست. بنابراین ایران پس از دو سال خویشتنداری اقدام به توقف اجرای تعهدات برجامی کرد.

کد خبر 847328 منبع: کیهان برچسب‌ها خبر ویژه تحریم ایران و آلمان

دیگر خبرها

  • روسیه: با اعمال تحریم‌های احتمالی اروپا گاز گران‌تر می‌شود
  • توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند/ جانفشانی سپاه نبود تروریسم داعش امنیت جهان را تهدید می‌کرد/ رویکرد دوگانه پارلمان اروپا نسبت به حمله به کنسولگری ایران مایه تأسف است
  • توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند/ رویکرد دوگانه پارلمان اروپا نسبت به حمله به کنسولگری ایران مایه تأسف است/ جانفشانی سپاه نبود تروریسم داعش امنیت جهان را تهدید می‌کرد
  • واکنش تند ایران به اقدام ۳کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم های جدید | انتقاد شدید از پارلمان اروپا | باید زمانی پاسخگو باشید!
  • تحریم‌های اروپا علیه روسیه به نفع فروشندگان گاز
  • واکنش ایران به اعمال تحریم برخی از کشورهای غربی علیه نیروهای مسلح
  • واکنش وزارت خارجه به اعمال تحریم برخی از کشورهای غربی علیه نیروهای مسلح ایران
  • دولت آمریکا قصد اعمال تحریم‌هایی علیه یگان‌های نظامی اشغالگران را ندارد
  • مخالفت پارلمان آلمان با پیشنهاد تحریم سپاه پاسداران
  • مخالفت پارلمان آلمان با پیشنهاد تحریم سپاه پاسداران + جزئیات