Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@18:49:08 GMT

صنعت و دانشگاه چگونه آشتی می کنند؟

تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۰۳۸۶۵۸

صنعت و دانشگاه چگونه آشتی می کنند؟

تهران- ایرنا- مدیران ارتباط با صنعت دانشگاه ها و پژوهشگاه ها در اولین نشست سالانه به چالش ها و معضلات ارتباط بین این دو نهاد پرداختند.

به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، اولین روز از هیجدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار میزبان اولین نشست مدیران ارتباط با صنعت دانشگاه ها و پژوهشگاه ها بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این نشست با حضور معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت، معدت و تجارت و معاون مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت و شماری از مدیران ارتباط با صنعت دانشگاه ها برگزار شد.

*ارتباط صنعت با دانشگاه زنجیره چندمولفه ای است
مدیر کل ارتباط با صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در این نشست به چالش های مختلف این حوزه اشاره کرد و گفت: تمرکز دانشگاه ها بر آموزش، ناهمخوانی برنامه ها و متون درسی دانشگاه ها با مقتضیات صنعت و بازار کار، زمان بر بودن تحقیقات دانشگاهی و نبود مهارت از جمله مشکلات این زمینه است.
محمدسعید سیف راهکارها را این گونه برشمرد و افزود: بهبود ساختار پژوهشی، افزایش توان علمی و رویکرد به فناوری های نانو از جمله راهکارها برای بهبود رابطه صنعت و دانشگاه است.
سیف در ادامه زنجیره ارتباط این دو نهاد را زنجیره ای چندمولفه ای دانست و اضافه کرد: قسمت های مختلف باید درست اقدام کنند تا ارتباط به خوبی برقرار شود.
وی همچنین ساماندهی اکوسیستم ارتباط دانشگاه با صنعت را مهم دانست و یادآور شد: استفاده از ظرفیت هایی مانند کارآموزی و کارورزی، پایان نامه ها تغییر نظام پذیرش دانشجو، آیین نامه استخدام و ارتقا می تواند به بهبود زیست بوم کمک کند.
سیف با درخواست برای تشکیل کارگروه های تخصصی در دفاتر ارتباط با صنعت دانشگاه ها ادامه داد: این کارگروه ها می توانند با صنایع و دستگاه های اجرایی ارتباط برقرار کنند.

*فاصله در درک مشترک از نیازهای دو طرف
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز در این نشست به اختلافات موجود در درک نیازهای صنعت و دانشگاه پرداخت و گفت: صنعت، دانشگاه را غیرحرفه ای می داند و معتقد است مستندات را به خوبی ارائه نمی دهند و دانشگاه، صنعت را رقابت پذیر نمی داند و زود جواب می خواهد در حالیکه پروژه های دانشگاهی زمان بر هستند.
مسعود برومند یادآور شد: عمده اقتصاد ما دولتی است و به همین دلیل نگاه دانشگاه در طرح های تحقیق و توسعه ای به بخش های دولتی است.
وی با اشاره به خالی بودن جای صنعتگران بخش خصوصی در نشست گفت: سال آینده اینطور نخواهد بود و هنر در ارائه خدمات تحقیق و توسعه به بخش خصوصی و ارتباط با صنعت در این بخش است.

*** مفهوم ارتباط صنعت با دانشگاه به سمت مدل های عملی برود
معاون مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت نیز با ارائه گزارشی از همکاری این وزارتخانه با دانشگاه ها گفت: 9 قرارداد همکاری با دانشگاه های معتبر کشور با هدف افزایش ضریب برداشت از مخازن نفت و گاز امضا و همین امر به تاسیس 12 انستیتوی تخصصی پایین دستی منجر شده است.
حبیب الله بیطرف با اشاره به مدت 5 و 10 ساله این قراردادها در صنایع پایین دستی و بالادستی ادامه داد: این کار دشواری است زیرا برای اولین بار انجام می شود ‌و دو طرف باید مشکلات زیادی را از پیش رو بردارند.
وی تاکید کرد: از سال 92 تاکنون در مجموع 370 فقره قرارداد با 66 دانشگاه منعقد شده است و برای مدیریت و راهبری بحث تحقیق و توسعه نظام نامه پژوهش و فناوری وزارتخانه را بازنگری می کنیم.
بیطرف با اشاره به حمایت از سه هزار پایان نامه مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری ادامه داد: اساتید می توانند دانشجویان را به انتخاب و انجام پایان نامه هایی ترغیب کنند که جزء نیازهای پژوهشی وزارتخانه باشد.
معاون مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت اضافه کرد: مفهوم ارتباط صنعت با دانشگاه باید به سمت مدل های عملی برود؛ روش هایی که این ارتباط را به محصول و ثروت تبدیل کند.
وی گفت: دانشگاه باید پارادایم جدید را بپذیرند و صنایع نیز ظرفیت های دانشگاهی را باور و استفاده کنند.

*باید برای انقلاب صنعتی چهارم آماده شویم
معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز در اظهارات خود بر عوامل موثر بر ایجاد رابطه دو طرف اشاره کرد و گفت: توجه به باز بودن سیستم دانشگاهی به روی تحقیقات پایه و صنعتی، حمایت مالی از پژوهش های دانشگاهی، نیاز دانشگاه ها به استفاده از منابع جدید برای تامین بودجه، اعطای مدرک معتبر در مقابل کار تحقیقاتی دانشجویان در صنعت می توانند در بهبود این رابطه کمک کنند.
برات قبادیان افزود: انقلاب صنعتی دنیای دیگری است که مولفه های مختلف از جمله اینترنت اشیا، خانه های هوشمند، شهر هوشمند، داروهای نسل چهارم و...را دارد.
وی اضافه کرد: دانشگاه نسل سوم و انقلای صنعتی چهارم محصولات جدید و متنوع را پدید می آورند، رقابت پذیری و زمان‌ عرضه محصولات را کاهش داده و ایجاد مدل کسب و کار جدید و افزایش بهره وری را ممکن می کنند.
معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت گفت: با وجود اهمیت پژوهش در توسعه صنعت و نوآوری هر زمان بودجه ای کم می شود، پژوهش را حذف می کنند.
وی با گله گذاری از استقبال نکردن دانشگاهیان از طرح فرصت مطالعاتی در صنعت گفت: در این طرح صنعت 130 مورد پیشنهاد داده است اما تنها 30 مورد توسط دانشگاهیان استقبال شده و 2 مورد به عقد قرارداد رسیده است.
قبادیان همچنین به طرح وزارت صنعت برای بهبود رابطه صنعت و دانشگاه اشاره کرد و ادامه داد: طرح توانمندسازی تولید و توسعه اشتغال پایدار (تاپ) طرح تحولی در راستای انقلاب چهارم صنعتی و دانشگاه نسل سوم است.
وی گفت: یکی‌ از مهم ترین مولفه های این طرح منابع انسانی است و به عنوان یکی از بندها دانشجویان کارشناسی ارش و دکتری بعد از تحصیل باید دوره هایی را در صنایع بگذرانند.
قبادیان از مدیران ارتباط با صنعت دانشگاه ها خواست دانشجویان و اعضای هیات علمی را برای مشارکت در این طرح ترغیب کنند.
این نشست در دو جلسه شامل جلسه اول سخنرانی های مزبور و در جلسه دوم پنل تخصصی و پرسش و پاسخ حضار از مدیران و معاونان صنعت همچنین محمدمهدی زاهدی نماینده مجلس شورای اسلامی و رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات برگزار شد‌.
هیجدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی، فناوری و فن بازار ( 22 تا 26) آذر همزمان با هفته پژوهش (21 تا 27 آذر) در محل نمایشگاه بین المللی برپاست.
روزهای این هفته با عناوین روز پژوهش، فناوری، دانش آموز و مدرسه، پژوهش، فناوری و صنعت، پژوهش فناوری ایده و خلاقیت، پژوهش، فناوری اقتصاد مقاومتی، پژوهش، فناوری و سرمایه ملی، پژوهش فناوری، مهارت و کارآفرینی و پژوهش فناوری، حوزه و دانشگاه نامگذاری شده اند.
جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر روز 27 آذر با حضور رییس جمهوری از دیگر برنامه های این هفته است.
علمی**9157
خبرنگار: منصوره شوشتری* انتشار: محتشمی پور

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۳۸۶۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه‌های وزارت علوم برای ماندن نخبگان/ با تخلفات کنکوری سریع برخورد شد

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به رویکرد دولت سیزدهم برای حمایت از نخبگان، گفت: این دولت برنامه‌های مطلوبی برای نخبگان تدوین کرده است به گونه‌ای که نگران آینده شغلی خود نبوده و در کشور بمانند.

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، محمدعلی زلفی‌گل وزیر علوم روز شنبه در یاسوج اظهار کرد: در دولت مردمی سیزدهم در خصوص جذب نخبگان کار‌های متعددی انجام شده است.

وی افزود: با همکاری بنیاد ملی نخبگان ذیل معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری آئین نامه جذب نخبگان را به عنوان اعضای هیات علمی بازنگری کرده ایم و از این به بعد نخبگانی را که بنیاد ملی نخبگان معرفی می‌کند نیاز به شرکت در فراخوان‌های جذب هیات علمی ندارند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: این افراد به طور مستقیم به دانشگاه‌ها معرفی می‌شوند و با توافق نامه منعقد شده با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در سال گذشته یک هزار و ۳۸۰ نفر از افراد با رتبه‌های برتر کنکور بورسیه شدند.

زلفی‌گل عنوان کرد: افرادی که در المپیاد‌ها شرکت کرده اند و دارای مدال المپیاد هستند اگر در رشته‌های مرتبط درس بخوانند در آینده به عنوان عضو هیات علمی دانشگاه‌ها استخدام می‌شوند.

وی تاکید کرد که بورسیه صنعت برای اولین بار در دولت سیزدهم طراحی شده است و از سال گذشته در دفترچه کنکور آمده است. با اتاق بازرگانی هم نشست‌هایی برگزار کردیم و تلاش می‌کنیم که از صنایع مختلف برای بورس کردن دانشجویان رتبه‌های برتر و جذب نخبگان استفاده کنیم تا نگران آینده شغلی شان نباشند و در کشور بمانند.

زلفی‌گل تاکید کرد: تلاش می‌کنیم دانشگاه فنی و حرفه‌ای یک ائتلاف و یا کنسرسیوم اشتغال با صنایع مختلف شکل داده و تکنسین برای آن‌ها تربیت بکند.

وی گفت: دانشگاه علمی کاربردی هم با رایزنی که با صنایع مختلف داشته است چند هزار نفر را با تضمین اشتغال بر اساس نیاز صنایع مختلف آموزش می‌دهد.

محمدعلی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری صبح امروز شنبه (هشتم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳) به شهر یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد سفر کرده است.

حضور در دانشگاه یاسوج و افتتاح سردر دانشگاه، زیارت مقبره شهید گمنام، کلنگ‌زنی دومین خوابگاه متاهلی، بازدید از چندین پروژه فعال و در حال ساخت و مصاحبه با شبکه سراسری به صورت زنده از خبر ۱۴ و نشست با اعضای هیات رئیسه دانشگاه یاسوج از برنامه‌های این سفر است.

همچنین نشست آمایش آموزش عالی با حضور امام جمعه، استاندار، رؤسای دانشگاه‌ها، نشست با اعضای هیات علمی در قالب جلسه گرامیداشت هفته معلم (استاد) و تجلیل از برگزیدگان و سرآمدان علمی از دیگر برنامه‌های این سفر یک روزه است.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: امسال با چند مورد از تخلفات کنکور بلافاصله برخورد شد و این تخلفات به هیات‌های نظارت و مرتبط خودشان معرفی شدند.

زلفی‌گل اظهار کرد: کنکور در کمال صحت و امنیت برگزار شد و بر اساس مصوبه جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی در هر سال باید ۲ بار کنکور برگزار شود. این باعث شده که اضطراب داوطلبان کاهش پیدا کند.

او گفت: در یک منطقه که به دلیل سیل مشکل پیش آمده بود کنکور را تکرار خواهیم کرد و مردم و خانواده‌ها نگران نباشند.

روز پنجشنبه و جمعه شاهد برگزاری کنکور پنج زیر نظام علوم انسانی، تجربی، ریاضی، زبان و هنر بودیم.

دیگر خبرها

  • مرکز پژوهش فناوری و نوآوری شبکه‌های کوانتومی افتتاح شد
  • تربیت نیروی ماهر در گرو ارتباط دانشگاه و صنعت
  • استقبال وزارت صنعت امارات از توسعه همکاری‌ فناوری با ایران
  • ارتباط صنعت و دانشگاه، هدف اصلی دانشگاه فنی و حرفه‌ای
  • جهش در اقتصاد کشور نیازمند نوآوری و فناوری‌های جدید است
  • اهمیت تلاش برای توسعه پژوهش‌های کاربردی در جهان اسلام
  • تدوین آئین‌نامه تاسیس و اداره موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و پژوهشی کشور
  • برنامه‌های وزارت علوم برای ماندن نخبگان/ با تخلفات کنکوری سریع برخورد شد
  • وزارت علوم برنامه های مطلوبی برای ماندن نخبگان در کشور تدوین کرده است
  • تدوین برنامه های مطلوب وزارت علوم برای ماندن نخبگان در کشور