Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@14:28:08 GMT

بیت‌المقدس اسلامی باقی می‌ماند

تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۰۷۱۱۹۴

بیت‌المقدس اسلامی باقی می‌ماند

تهران- ایرنا- به دعوت رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه و رئیس دوره‌ای سازمان همکاری‌های اسلامی، سران کشورهای اسلامی به مدت دو روز در استانبول گرد آمدند تا با برگزاری اجلاس فوق‌العاده سران به بررسی موضوع تهاجم اخیر سیاسی دونالد ترامپ و اسرائیل به شهر تاریخی و مقدس بیت‌المقدس بپردازند.

سید علی خرم استاد دانشگاه حقوق بین‌الملل در یادداشتی در روزنامه آرمان، نوشته است: مجمع عمومی سازمان ملل‌متحد در سال1948 همزمان با تاسیس دولت یهودی در اسرائیل رأی بر این داد که شهر بیت‌المقدس شهری بین‌المللی و مقدس برای مسلمانان، یهودیان و مسیحیان باقی خواهد ماند، اما اسرائیل با تجاوزات گاه و بیگاه خود غرب این شهر را به‌طور سیاسی به تسلط خود درآورد و اعلام نمود غرب بیت‌المقدس پایتخت اسرائیل است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگرچه هیچ کشوری و از جمله آمریکا این اعلام یک‌طرفه را نپذیرفت ولیکن اردن نیز اعلام نمود شرق بیت المقدس پایتخت دوم این کشور می‌باشد.

در جنگ ژوئن1967 اسرائیل اقدام به‌اشغال نظامی کامل شهر بیت المقدس نمود و برخی اراضی دیگر فلسطین اردن و مصر را متصرف گردید. قطعنامه‌های 242 و 338 شورای امنیت سازمان ملل متحد به اتفاق آرا از اسرائیل خواست سرزمین‌های اشغالی و از جمله بیت‌المقدس را تخلیه نماید. اما اسرائیل به هیچ کدام از قطعنامه‌ها احترامی نگذاشت و برعکس سال به سال به پیشروی خود در سرزمین فلسطین ادامه داد. رئیس‌جمهور ترکیه در این اجلاس با تشریح چگونگی زمین‌خواری اسرائیل طی 100سال گذشته از سران کشورهای اسلامی خواست که شرق بیت‌المقدس را به‌عنوان پایتخت فلسطین شناسایی نمایند که به اتفاق آرا این پیشنهاد مورد تصویب نزدیک به 60 کشور اسلامی قرار گرفت.

از سوی دیگر آمریکا که از سال‌های1980 با میانجیگری بین اسرائیل و مصر و سپس اسرائیل و فلسطین سعی کرده بود توافق اسلو مبنی بر شناسایی دو دولت اسرائیل و فلسطین را پیاده نماید، مسیر سخت و پیچیده‌ای را طی کرده بود که تلفات آن اسحاق رابین در طرف اسرائیل و انور سادات در طرف مصر از نشانه‌های آن بود. در دوره ریاست‌جمهوری اوباما، همکاری فکری و سیاسی بسیار نزدیکی بین اروپا و آمریکا در قبال اسرائیل به‌وجود آمد و جامعه اسرائیل هم داشت این شرایط را می‌پذیرفت که دولت فلسطینی در سرزمین‌های اشغالی تشکیل شود و در ازای آن، صلح برای مردم اسرائیل به ارمغان بیاورد.

بر سر کارآمدن دونالد ترامپ با داماد یهودی‌اش (کوشنر) همه تلاش‌های سابق آمریکا را به هدر داد و لابی اسرائیل خواهان یک دولت متشکل از یهودیان و فلسطینی‌های مقیم گردید تا آوارگان فلسطینی حق ورود به این کشور را نداشته باشند، اما اسرائیل برای جا انداختن این سیاست تجاوزکارانه تهاجمی خود مترصد فرصتی در جهان عرب بود تا بتواند کارگزاری برای آن پیدا کند که بتواند هم فلسطین و هم جهان عرب را به‌اندازه کافی ساکت و همراه سازد. این فرصت طلایی در عربستان پیدا شد که محمد بن سلطان دربه‌در به دنبال اهدای بسته‌ای به آمریکا بود که ضمن آن هم از اتهام تروریسم دولتی در واقعه 11سپتامبر 2001 نجات پیدا کند و هم پادشاهی آینده وی از نظر سیاسی مورد حمایت آمریکا قرار گیرد. اسرائیل این فرصت را به‌سرعت به چنگ آورد و با تماس‌های مخفی با محمد بن‌سلمان مابه‌ازای آن را طرح پایتخت شدن بیت المقدس برای اسرائیل و مقابله با ایران قرار داد.

تا چندهفته پیش این طرح تکذیب می‌شد، ولی اکنون رسانه‌های آمریکایی چون نیویورک‌تایمز و واشنگتن‌پست و روزنامه‌های اسرائیلی به افشای آن پرداخته‌اند و رئیس سازمان جاسوسی اسرائیل آشکارا به افشای قسمت دیگری از این ماجرا، یعنی هم‌پیمانی عربستان با آمریکا و اسرائیل برای ورود به جنگ با ایران و دعوت از محمد بن‌سلمان برای سفر رسمی به اسرائیل اقدام کرده است. بنیامین نتانیاهو خود بلافاصله دست به سفرهای متعددی به نقاط مختلف جهان و از جمله فرانسه و اتحادیه اروپا زد تا شخصا از اروپایی‌ها درخواست حمایت کند، اما برخلاف انتظار او هیچ‌کدام از کشورهای اروپایی به طرح او خوشامد نگفتند و بیت‌المقدس را شهری بین‌المللی نامیدند، مگر اینکه با فلسطینی‌ها چنین توافقی صورت گیرد.

بدین‌ترتیب صحنه به‌شکلی است که اسرائیل، عربستان و تیم دونالد ترامپ تلاش دارند از ایجاد انتفاضه و تظاهرات در سرزمین‌های اشغالی و تظاهرات در کشورهای اسلامی و ایجاد یک ممنتوم(نیروی عظیم) سیاسی جلوگیری کنند و کشورهای اسلامی سعی دارند نگذارند این طرح تجاوزکارانه جا بیفتد و با تبلیغات و اقدامات سیاسی مانعی در برابر اسرائیل قرار دهند. اما طرف اسرائیل برای انحراف افکار عمومی جهان به‌دنبال پیاده‌کردن طرحی است که طی آن افکار عمومی متوجه ایران و تقابل ایران و عربستان شده و در صورت امکان درگیری را در نقطه‌ای با ایران شروع کنند. بدین ترتیب فضای سیاسی جهان ملتهب است. یقینا مسئولان امر در جمهوری اسلامی ایران به این ظرایف واقف هستند و فرصت سوء‌استفاده به مثلث شکست‌خورده دونالد ترامپ، نتانیاهو و محمد بن‌سلمان نخواهند داد.

*منبع:روزنامه آرمان،1396،9،25
**گروه اطلاع رسانی**1893**9131**انتشاردهنده: شهربانو جمعه

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۷۱۱۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد تند «برنی سندرز» از سیاست‌های بایدن درباره فلسطین

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، سناتور «برنی سندرز»، عضو کنگره آمریکا در برنامه شبکه سی ان ان، سیاست‌های دولت بایدن در قبال جنگ غزه را زیر سوال برد و گفت: «موضع بایدن در قبال جنگ اسرائیل علیه غزه ممکن است رای دهندگان جوان را از خود دور کرده باشد.»

به گفته سندرز، اعتراضات دانشجویی ضد جنگ در دانشگاه‌های آمریکا ممکن است لحظه «ویتنام» بایدن باشد. دانشجویان تظاهرات می کنند نه به این دلیل که از حماس حمایت می کنند، بلکه به این دلیل که از کاری که دولت اسرائیل در غزه انجام می دهد عصبانی هستند.

سناتور برنی سندرز همچنین گفت: دانشجویان حق دارند به کمک های مستمر آمریکا به دولت راست افراطی نتانیاهو اعتراض کنند. از منظر اخلاقی و سیاسی، امیدوارم که بایدن از دادن چک سفید به نتانیاهو دست بردارد.

چند شب پیش نیز، «برنی سندرز» سناتور آمریکایی اعلام کرده بود که کابینه راست‌گرا، افراطی و نژادپرست بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی، فاجعه انسانی را در غزه ایجاد کرده است.

این سناتور آمریکایی در ادامه تصریح کرد: متهم کردن اسرائیل به کشتار ۳۳ هزار فلسطینی یهودی‌ستیزی نیست، بلکه روشن کردن یک حقیقت است. وی در ادامه افزود: ما باید به هر شکلی با یهودی‌ستیزی مخالفت کنیم. کاری که کابینه راست‌گرا، افراطی و نژادپرست نتانیاهو انجام می‌دهد، در تاریخ معاصر جنگ‌ها بی‌سابقه است. آنها (اشغالگران صهیونیست) در ۶.۵ ماه گذشته کشته ۳۳ هزار فلسطینی را کشته و ۷۷ هزار تَن را زخمی کرده اند؛ یک سوم از این تعداد را زنان و کودکان تشکیل می‌دهند. اسرائیل بیش از ۶۰ درصد از اماکن مسکونی آنها را ویران کرده است.

«برنی سندرز» تأکید کرد: آنها (صهیونیست‌های اشغالگر) سیستم بهداشت و درمان در غزه را ویران کرده اند؛ زیرساخت‌ها را از بین برده اند. برق نیست. آب بسیار کمی وجود دارد.

سناتور آمریکایی ایالت ورمونت در ادامه افزود: در حال حاضر احتمال وقوع گرسنگی و قحطی گسترده در غزه وجوددارد. وقتی شما این اتهامات را مطرح می‌کنید، این یهودستیزی نیست؛ بلکه واقعیت دارد. یهودی ستیزی، اسلام هراسی و سایر اشکال تعصب را به هر شکلی محکوم کنیم. ما باید به فاجعه انسانی بی سابقه‌ای که در حال حاضر در غزه رخ می‌دهد توجه کنیم. آنها دارند غزه را به طور کامل ویران می‌کنند.

هفته گذشته نیز سناتور ایالت ورمونت آمریکا گفته بود: اسرائیل سعی می کند تظاهرات ضدجنگ در غزه را به یهودی ستیزی نسبت دهد.

«برنی سندرز» سناتور آمریکایی خطاب به نخست وزیر رژیم صهیونیستی گفت وقتی که ۳۴ هزار زن و کودک در غزه کشته شده اند، تظاهرات در دانشگاه های آمریکا یهودی ستیزی نیست.

سندرز خطاب به نتانیاهو اعلام کرد: نه آقای نتانیاهو. یادآوری اینکه در مدت کمی بیش از شش ماه، دولت افراطی شما ۳۴ هزار فلسطینی را کشته و بیش از ۷۷ هزارنفر زخمی کرده که ۷۰ درصد آنها را زنان و کودکان هستند، این یهودی ستیزی یا طرفداری از حماس نیست.

سندرز یادآور شد که نتانیاهو نمی تواند به بهانه یهودستیزی حواس مردم را از جنگ غیراخلاقی در غزه منحرف کند.

کد خبر 6095418

دیگر خبرها

  • جلالی: با استمرار «فعالیت رسانه‌ها» و «اعتراضات دانشجویی» موضوع غزه «مساله اول» باقی می‌ماند
  • بلینکن: اسرائیل هنوز جان غیرنظامیان رفح را تضمین نکرده است
  • تظاهرات دانشگاهی، مهم‌ترین عنصر تحلیل قدرت آمریکا
  • پلیس فرانسه با هدف پاکسازی دانشگاه علوم‌سیاسی پاریس از دانشجویان تحصن کننده حامی فلسطین وارد عمل شد
  • انتقاد تند برنی سندرز از سیاست‌های بایدن درباره فلسطین
  • جنبش دانشجویی آمریکا، بن بست «بایدن» و انحصار شکنی «نسل z»
  • انتقاد تند «برنی سندرز» از سیاست‌های بایدن درباره فلسطین
  • معلمان شاگردانی در تراز انقلاب اسلامی تربیت کنند
  • سکوت هالیوودی سلبریتی‌ها در اعتراضات آمریکا
  • فلسطین، مسئله‌ای که عادی نمی‌شود!