Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهش خبری صدا وسیما:دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا 6 دسامبر(15 آذر) اعلام کرد در عمل به وعده انتخاباتي خود سفارت آمريکا در رژيم صهيونيستي را به بيت‌المقدس انتقال مي‌دهد. رهبران بسياري از کشورها و گروه ها و سازمان هاي مختلف بين‌المللي اين تصميم را نابخردانه توصيف و درباره پيامدهاي آن هشدار دادند. اما اين سياست چه تفاوتي با سياست دولت هاي پيشين ايالات متحده آمريکا در خصوص بيت‌المقدس دارد؟ 

سياست رسمي آمريکا در قبال بيت‌المقدس در گذر زمان

چند نقطه عطف درباره سياست آمريکا در قبال بيت‌المقدس وجود دارد که در چهار مورد آن کنگره نقش مهمي داشته است و اساسا تصميم اخير ترامپ هم با استناد به مصوبه کنگره درباره بيت‌المقدس اتخاذ شده است:

-  ابراز تاسف در باره تصميم اسرائيل مبني بر انتقال وزارت خارجه از تل آويو به بيت المقدس (28 ژوئیه 1953):

وزارت امور خارجه: معتقدیم سازمان ملل متحد، مسئول اصلی تعیین وضعیت آینده اورشلیم (بيت‌المقدس) است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تاکيد بر حفظ سفارت ایالات متحده در تل آویو (3نوامبر1954):

وزارت امور خارجه: تحويل استوارنامه سفير آمريکا در اورشلیم (بيت‌المقدس) هیچ تغییری در رفتار ما در مورد اين مکان ايجاد نکرده و سفارت آمریکا در اسرائیل، در تل‌آویو واقع است. [1]

پاسخ به درخواست مجمع عمومی سازمان ملل برای بین‌المللی شدن بیت‌المقدس(31مه1962):

وزارت امور خارجه: موقعیت ما، همانطور که اغلب بیان شده اين است که در این مورد هیچ عضو سازمان ملل متحد نباید اقدامی برخلاف منافع سازمان ملل بکار گيرد. [2]

- حمایت کنگره از اورشلیم (بيت‌المقدس) به عنوان پایتخت اسرائیل (آوریل 24، 1990):

قطعنامه H.Res.290 )1) اذعان مي‌دارد اورشلیم (بيت‌المقدس) پایتخت اسرائیل است و باید باقی بماند؛ (2) معتقد است که اورشلیم (بيت‌المقدس) باید یک شهر تقسیم نشده باشد که در آن حقوق گروه‌هاي مذهبی قومی محافظت می‌شود؛ و (3) از تمام طرفین مي‌خواهد تا تلاش‌های قوی خود را برای مذاکره بین نمایندگان اسرائیل و فلسطین برقرار کنند.

- قانون انتقال سفارت آمريکا به بيت‌المقدس (24 اکتبر 1995):

 اکتبر 1995، کنگره قانون انتقال سفارت آمريکا به بيت المقدس را تصویب و تاکيد کرد اورشلیم (بيت‌المقدس) پایتخت اسرائیل است و سفارت ایالات متحده باید تا 31 مارس 1999 از تل آویو به اين مکان منتقل شود. این قانون همچنین شامل مقرراتی است که به رییس جمهور اجازه می‌دهد در راستاي حفاظت از منافع و امنیت ملی ایالات متحده، هر شش ماه انتقال سفارت را معلق کند. از سال 1999،  کلینتون، بوش و اوباما  از بند تعليق استفاده کردند.

- قطعنامه کنگره به مناسبت سي‌امين سال تسلط اسرائيل بر بيت المقدس (10 ژوئن 1997):

 H.Res.60 قطعنامه (1) به ساکنان اورشلیم (بيت‌المقدس) و مردم اسرائیل در 30 امين سالگرد ادغام آن شهر تاریخی تبریک می‌گويد؛(2) به شدت معتقد است که اورشلیم (بيت‌المقدس) باید یک شهر تقسیم نشده باقی بماند و در آن حقوق گروه هاي قومی و مذهبی محافظت شود؛ همانطور که طی 30 سال گذشته اسرائیل اين کار را انجام داده است؛(3) از رئیس جمهور و وزیر امور خارجه مي‌خواهد سیاست ایالات متحده آمریکا را مبني بر اينکه اورشلیم (بيت‌المقدس) پایتخت بي‌بديل اسرائیل است، تاييد نمايند؛ و (4) از مقامات ایالات متحده مي‌خواهد از هر ونه اقدام مغاير با این سیاست، خودداری کنند.[3]

- درخواست کنگره براي اعلام اورشلیم (بيت‌المقدس) به عنوان پایتخت اسرائیل (30 سپتامبر 2002):

 کنگره به موجب قانون 1995 از رئیس جمهور خواست بلافاصله سفارت ایالات متحده در اسرائیل را به اورشلیم (بيت‌المقدس) انتقال دهد؛ همچنين در اسناد فدرال اورشلیم (بيت‌المقدس) به عنوان پایتخت اسرائیل شناسایی شود؛ شهروندان آمریکایی که در اورشلیم (بيت‌المقدس) متولد شده‌اند می‌توانند اسراییل را به عنوان زادگاه خود معرفي کنند؛ وزیر امور خارجه هم طی 60 روز در مورد تلاش‌های ایالات متحده برای تضمین و ترویج کامل مشارکت اسرائیل در جامعه دیپلماتیک به کنگره گزارش دهد.کاخ سفید در بیانیه‌ای تصميم کنگره را غیرقابل پذیرش خواند و اظهار داشت مقررات اورشلیم (بيت‌المقدس) "مشاوره اجباری نیست و دولت آن را اجرا نمي‌کند.[4]

- بيانيه رئيس جمهور آمريکا درباره بيت‌المقدس (6 دسامبر 2017):

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا بیت‌المقدس را به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت شناخت. او با اشاره به مصوبه کنگره در سال ۱۹۹۵ برای انتقال سفارت ایالات متحده از تل‌آویو به بیت‌المقدس، تاکید کرد "زمان اجرایی کردن آن مصوبه مدت‌ها بود که به تاخیر افتاده بود".[5]

-----------------------------------------------

[1] . http://avalon.law.yale.edu

[2] . http://www.jewishvirtuallibrary.org

[3] . https://www.congress.gov

[4] . http://www.jewishvirtuallibrary.org

[5] . https://www.whitehouse.gov

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۷۶۳۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پکن: ایالات متحده مانع توسعه چین می‌شود

«وانگ یی» وزیر امور خارجه چین امروز (جمعه) در جریان گفت‌وگوی با همتای آمریکایی خود «آنتونی بلینکن» که با هدف حل و فصل اختلافات تجاری و سیاسی میان دو قدرت به پکن سفر کرده است، اظهار داشت: ایالات متحده مانع توسعه چین می‌شود.

به گزارش خبرگزاری رویترز، وانگ یی به آنتونی بلینکن گفت که «کشتی غول پیکر» روابط چین-آمریکا، متعادل و استوار شده بود، «اما عوامل منفی در رابطه ۲ کشور همچنان در حال ایجاد و افزایش است».

وزیر امور خارجه چین با بیان اینکه روابط پکن-واشنگتن با اختلالات مختلفی مواجه است، تصریح کرد: حقوق توسعه مشروع چین بی‌جهت سرکوب شده است و منافع اصلی ما با چالش‌هایی مواجه است.

بلینکن پاسخ داد که برای پیشبرد دستور کار تعیین شده توسط جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا و شی جین‌پینگ رئیس‌جمهور چین هنگام دیدار آنها در سانفرانسیسکو در ماه نوامبر (آبان/آذر)، به «دیپلماسی فعال» نیاز است.

وی با اشاره اینکه «در تصمیم‌گیری ما هیچ جایگزینی برای دیپلماسی رودررو وجود ندارد»، اضافه کرد که می‌خواهد اطمینان حاصل کند چین و آمریکا در مورد زمینه‌هایی که با هم اختلاف دارند، حداقل برای جلوگیری از سوء تفاهم و اقدامات نسنجیده، تا حد امکان شفاف هستند.

بر اساس این گزارش، بلینکن قرار است چندین ساعت با وانگ یی پشت در‌های بسته در «مهمانخانه دولتی دیائویوتای» جلسه برگزار کند، زیرا طرفین تلاش می‌کنند با وجود دستور کار گسترده و پیچیده، پیشرفت در روابط ۲ کشور را حفظ کنند.

بلینکن اولین وزیر خارجه آمریکا است که در طول ۱۴ سال گذشته به شانگهای سفر می‌کند، وی سفر خود به چین را روز چهارشنبه از این شهر اقتصادی آغاز کرد.

روابط پکن و واشنگتن در سال گذشته با فراز و نشیب‌هایی از جمله حادثه بالن‌های بدون سرنشین و دیدار مخفیانه تسای اینگ ون رهبر سابق تایوان در آمریکا همراه بوده است.

واشنگتن که در حال حاضر روابط پر تنشی را با پکن به ویژه بر سر موضوع تایوان سپری می‌کند، بار‌ها از متحدان اروپایی‌اش خواسته است که فشار بر چین را افزایش دهند تا مانع کمک آن به روسیه شوند.

ایالات متحده مدعی است که کمک چین به روسیه شامل مواد و فناوری برای ساخت موشک، پهپاد، تانک و هواپیما و سایر افزار‌های کلیدی دیگر است.

این درحالی است که آمریکا و کشور‌های غربی از آغاز جنگ روسیه و اوکراین در فوریه ۲۰۲۲، صد‌ها میلیارد دلار کمک به کی‌یف ارائه کرده‌اند. کمک‌های نظامی به اوکراین با مهمات توپخانه و آموزش آغاز شد و اکنون این کمک‌ها به تانک، سامانه‌های دفاع هوایی پیشرفته، موشک‌ها و مهمات خوشه‌ای گسترش یافته است.

سخنگوی وزارت امور خارجه چین پیشتر اعلام کرد که این کشور قاطعانه اتهامات بی‌اساس آمریکا را درباره مبادلات تجاری و اقتصادی معمول خود با روسیه رد می‌کند.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل بین‌الملل

دیگر خبرها

  • اسرائیل درمانده است ایران قواعد بازی را تغییر داد | این جمله یک اشتباه بزرگ از سوی بایدن بود
  • آیا چین می‌تواند؟
  • هاآرتص: اسرائیل دانشگاه‌های آمریکا را از دست داده است
  • کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟
  • آمریکا "هواپیمای روز قیامت" جدید می‌سازد
  • آیا اعتراضات دانشجویی باعث تغییر سیاست آمریکا می‌شود؟
  • آمریکا "هواپیمای روز قیامت" جدید می سازد
  • به وقتِ بیداری
  • هاله غریط استعفا داد + جزئیات
  • پکن: ایالات متحده مانع توسعه چین می‌شود