Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بلاغ مازندران»
2024-05-08@13:10:27 GMT

غذای شب یلدا چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۱۵۵۷۰۲

یکی از غذاهای بسیار پرطرفدار در شب یلدا سبزی پلو با ماهی است و گذشته از خواص فوق العاده سبزی های موجود در سبزی پلو، در این مطلب از خواص عالی ماهی برای شما صحبت کردیم.به گزارش بلاغ، ماهی دارای ارزش تغذیه ای بسیار بالایی است و اکثر مواد مغذی مفید و ضروری برای انسان را به تنهایی داراست. ولی ویژگی مخصوص ماهی که آن را بین سایر مواد غذایی حائز اهمیت خاص ساخته است، نوع چربی موجود در آن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افراط در مصرف چربی های حیوانی، سلامت قلب و عروق را به خطر انداخته و در نهایت منجر به سکته های قلبی و مغزی می شود. ولی ماهی و آبزیان با وجود آن که از دسته مواد غذایی حیوانی هستند با این حال نوع چربی موجود در آنها مشابه مواد گیاهی است و از اسیدهای چرب اشباع نشده به نام امگا ۳ در آبزیان وجود دارد که اثرات بسیار مهمی در سلامت انسان به عهده دارد و در پیش گیری از بسیاری از بیماریها و کنترل و کمک به بهبود اختلالات و عوارض مختلف نقش مهم و سازنده ای به عهده دارد.

ماهی ها بر دو قسم اند:

ماهی های چرب

مصرف ماهی های چرب (میزان چربی از ۱۰ درصد تا ۲۰ درصد)مانند ماهی سالمون، ساردین ، قباد، مار ماهی و غیره در پیشگیری و کنترل بیماری های قلبی و عروقی موثر است. مصرف ماهی های چرب در جلوگیری از تسلب شرایین موثر است و خطر سکته قلبی را کاهش می دهد.

ماهی های چرب حاوی مواد مغذی فراوانی می باشند که در کارایی سلولهای مغزی نقش بسیار مهمی دارند و از آلزایمر (بیماری فراموشی) جلوگیری می کنند. مصرف ماهی خطر سکته مغزی را تا ۴۰ درصد کاهش می دهد. متخصصان تغذیه  مصرف ماهی های چرب در درمان افسردگی توصیه می نمایند.

ماهی های پرچربی دارای مقادیر زیادی از ویتامین آ و د می باشند که در سلامت چشم و سیستم دفاعی بدن نقش موثری دارند.

ماهی های کم چربی

ماهی های بسیار کم چربی (میزان چربی از ۰ درصد تا ۲ درصد) مانند ماهی زبان، هشت پا، ماهی سفید، صدف

ماهی های کم چربی ( میزان چربی از ۲درصد تا ۱۰ درصد) مانند میگو، ساردین، تن                                          

ماهی های کم چرب کالری بسیار کمی را دارا می باشند و در رژیم غذایی برای لاغری و کم کردن وزن بسیار سودمند می باشند.

امگا۳ موجود در ماهی

ماهی منبع امگا ۳ مورد نیاز بدن می باشد. برای داشتن قلبی سالم و کم کردن خطر بیماری های قلبی و عروقی بهتر است که دو وعده غذایی در هفته ماهی بخورید که یک بار آن از نوع ماهی های پر چربی مانند قباد سالمون، شوریده، مارماهی و غیره باشد.

بر اساس تحقیقات علمی اخیر  پایین آوردن فشارخون با اسید چرب امگا ۳  در ارتباط است و بررسی های انجام شده نشان می دهد که کمبود امگا ۳ موجب افزایش فشار خون می گردد و افزایش فشار خون خطر ابتلاء به بیماری های قلبی و عروقی را افزایش می دهد. امگا۳ در کاهش تری گلیسرید خون نقش مهمی را ایفا می کند. مصرف ماهی در پیشگیری و کنترل دیابت موثر است.

امگا ۳ در پیشگیری از پوکی استخوان موثر است مصرف متناوب ماهی در رژیم غذایی موجب افزایش جذب کلسیم می گردد و سلولهای استخوانی تحریک می شوند تا کلسیم را بهتر در خود جذب نمایند.

آیا آلودگی هوا بر سلامت ماهی تاثیرگذار است؟

وجود فلزات سنگین مانند سرب و جیوه در هوای آلوده موجب آلودگی آبها می شود. به عنوان مثال جیوه حاصل از آلودگی هوا بوسیله بارندگی وارد آب می شود این جیوه با باکترهای موجود در دریا ترکیب شده و به متیل جیوه تبدیل می شود متیل جیوه به سیستم عصبی بدن آسیب وارد می نماید این آسیب برای کودکان خطرناکتر است مقدار متیل جیوه در ماهی های بزرگ بیشتر است.

چند مورد از برترین خواص ماهی

* روغن ماهی بیماری های قلبی را به صفر می رساند. لازم به توصیح است که اثر روغن ماهی بر سلامت قلب بیشتر از اثر مصرف سویا است.

* مقدار تری گلیسیرید خون را کم می کند.

* تجمع پلاکت های خونی را کم می کند.

* عملکرد سلول های خون رسان را زیاد می کند.

* ضربان قلب را تنظیم می کند.

* فشار خون را پایین می آورد.

* کلسترول خوب ( HDL ) را بالا می برد. این نکته برای بیماران دیابتی بسیار مفید می باشد.

* سلامت مغز را تامین می کند و برای بیماران مبتلا به MS مفید می باشد. مشاهده شده که افراد MS با مصرف ماهی، علائم و نشانه های این بیماری را کمتر بروز می دهند.

* درمان کننده دردهای کمر و گردن می باشد.

* اسید چرب امگا ۳ از دیابت نوع ۱ در کودکان جلوگیری می کند.

* مصرف امگا ۳ توسط مادران باردار، موجب افزایش قدرت ذهنی و IQ (ضریب هوشی) نوزادشان می گردد.

روغن ماهی

* مادران باردار با مصرف روغن ماهی از زود متولد شدن نوزاد جلوگیری می کنند.

* روغن ماهی موجب افزایش متابولیسم بدن و به دنبال آن موجب کاهش وزن می گردد.

* روغن ماهی درمان کننده بیماری های تنفسی می باشد.

* اسید چرب امگا ۳ بر سلامتی پوست اثر مثبتی دارد. این اسید چرب از خشک شدن و پوسته پوسته شدن، اگزما، جوش و دیگر بیماری های پوستی جلوگیری می کند. علاوه بر آن موجب تسریع در بهبود پوست بیمار می گردد.

* موجب سلامت و افزایش قدرت بینایی می گردد.

* از افسردگی و پریشانی جلوگیری می کند.

* باعث تقویت سیستم ایمنی می شود. لوپوس که یک بیماری سیستم ایمنی می باشد و می تواند منجر به مرگ شود، توسط کمبود امگا ۳ رخ می دهد.

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۵۵۷۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این ویتامین‌ها را بخورید و لاغر بمانید

آفتاب‌‌نیوز :

باید بدانیم که در زمینه کاهش وزن و جلوگیری از چاقی، برخی ویتامین‌ها موثر هستند. این ویتامین‌ها برای پیشگیری از پرخوری و کاهش اشتها بسیار موثرند.

بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، رایج‌ترین ویتامین‌هایی که کاهش مصرف آن‌ها منجر به کاهش اشتها و پرخوری شما می‌شود، شامل موارد زیر هستند:

_ امگا۳: کمبود این اسید چرب ضروری باعث هوس غذایی می‌شود. نوع EPA و DHA امگا۳ که بهترین نوع محسوب می‌شوند. امگا ۳در ماهی‌های روغنی مانند سالمون، ساردین و کنسرو تن ماهی وجود دارد. تخم مرغ، گردو و دانه‌های کتان نیز حاوی مقادیر زیادی امگا ۳ هستند.

_ روی: سطح این ماده معدنی در افراد مسن و افرادی که دچار استرس هستند، پایین است. کمبود روی نقش مهمی در هوس خوردن ندارد؛ اما روی حس چشایی تاثیر می‌گذارد و باعث می‌شود شکر و نمک بیشتری در غذا‌های خود استفاده کنید. برای تامین این ماده معدنی مواد غذایی همچون جگر، گوشت مرغ، تخم مرغ، لوبیا سبز و مغز میوه بخورید.

_ ویتامین ب: این ویتامین نقش مهمی در مدیریت استرس و افسردگی ایفا می‌کند. به طور خلاصه مصرف این ویتامین منجر به بهبود خلق و خوی و افزایش احساس خوب خواهد شد. هنگامی که شما به اندازه کافی ویتامین ب دریافت نمی‌کنید، به احتمال زیاد استرس و در نتیجه آن میل به مصرف تنقلات و پرخوری در شما تقویت می‌شود. لازم است بدانید ویتامین ب در زرده تخم مرغ، سیب زمینی، آووکادو، گوشت، سبزیجات تیره رنگ و ماهی قزل‌آلا به وفور وجود دارد.

_ منیزیم: کمبود منیزیم، منجر به تقویت میل به خوردن شکلات می‌شود. توجه داشته باشید که مصرف قند و افزایش استرس می‌تواند سطح منیزیم بدن را کاهش دهد. سیب زمینی، دانه‌ها، لبنیات، کلم بروکلی و ... منابع بزرگ منیزیم هستند.

_ کلسیم: کمبود کلسیم معمولا باعث میل به مصرف شکر و نمک می‌شود. به غیر از لبنیات، می‌توانید کلسیم را از راه مصرف کلم، ماهی آزاد، ماهی ساردین، دانه چیا و کنجد به دست آورید.

_ آهن: کمبود آهن در بین زنان بخصوص قبل از یائسگی شایع است. همچنین گیاه‌خواران نیز در معرض این کمبود هستند. کمبود آهن، میل زیاد به خوردن گوشت را افزایش می‌دهد. با خوردن گوشت، ماکیان و ماهی، مقادیر قابل توجهی از آهن مورد نیاز بدن تامین می‌شود. منابع گیاهی آهن، جذب خوبی در بدن ندارند، اما اگر می‌خواهید از آن‌ها استفاده کنید بهتر است میوه‌های خشک، تخم کدو، حبوبات و غذا‌های غنی شده را وارد رژیم غذایی‌تان کنید. بهتر است همراه آهن، حتما ویتامین ث مصرف کنید تا جذب آن سریع‌تر و بهتر باشد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • بهترین راه تشخیص کبد چرب | راه‌های پیشگیری از ابتلا به کبد چرب را بشناسید
  • مصرف این رب ممنوع است
  • ویتامین ها و مکمل ها را چطور مصرف کنیم ؟
  • فواید شگفت انگیز خوردن عسل قبل از خواب
  • اگر این بیماری‌ها را دارید غذای کنسروی نخورید
  • حقایق مهم در مورد مصرف ویتامینها و مکمل ها که نمی دانید
  • این ویتامین‌ها را بخورید و لاغر بمانید
  • مصرف این چهار مکمل را بعد از ۴۰ سالگی جدی بگیرید
  • پخت یک غذا با بادمجان و سبزیجات توسط زوج مسن غارنشین افغان (فیلم)
  • ۱۰ فایده پیاده روی در سلامت بدن | بهترین زمان پیاده روی چه زمانی است؟