Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین‌نیوز |    نخستین همایش نقش پژوهش در توسعه بنادر با هدف ارتقاء جایگاه تحقیق و پژوهش در نظام برنامه ریزی و تصمیم گیری و نیز ارج نهادن به شأن و منزلت محققین و پژوهشگران همزمان با هفته پژوهش در بندر امام خمینی(ره) برگزار گردید.

به گزارش تین نیوز به نقل از روابط عمومی اداره کل بنادر و دریانوردی استان خوزستان، معاون طرح و توسعه این اداره کل با اشاره به اهمیت پژوهش و نقش و جایگاه آن در چرخه ی علمی، فناوری و رونق و بهبود وضعیت اقتصادی کشور، برگزاری این همایش را فرصتی دانست  تا پژوهشگران بتوانند به تعامل با مردم پرداخته و آخرین اقدامات و دستاوردهای خود را به آگاهی آنان برسانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عسکری با اشاره به حضور مهندس دریس؛ مدیرکل بنادر و دریانوردی استان خوزستان، دکتر مرادی؛ مدیرکل مرکز بررسی و مطالعات راهبردی، دکتر آبایی؛ مدیرکل فاوای سازمان بنادر و دریانوردی و جمعی از اساتید دانشگاه های معتبر و پژوهشگران حوزه دریایی و بندری در این همایش بیان داشت: برای اولین بار بزرگداشت مناسبت هفته پژوهش در قالب یک همایش علمی در سطح منطقه با همکاری دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی برگزار می گردد.

مدیرکل بنادر و دریانوردی استان خوزستان طی سخنانی در این همایش، ضمن تقدیر از دست اندرکاران برگزاری این همایش و اهتمام این واحد به موضوع پژوهش در بنادر، اظهار امیدواری کرد مجموعه ی این اقدامات و تلاش ها منجر به چابک سازی بیشتر در بنادر خوزستان  و جلب رضایت مشتریان بشود.

دریس با اشاره به دغدغه های وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی و مدیران ارشد این سازمان در خصوص موضوعاتی نظیر بنادر هوشمند، مقایسه وضعیت بنادر رقیب، بهره گیری از کریدورهای ترانزیتی موجود، امکان تعریف مسیرهای جدید ترانزیتی، اداره بنادر کشور به صورت بازرگانی و بررسی علل عدم توسعه یافتگی مناطق همجوار بنادر، آنها را از جمله عناوینی برشمرد که می باید بیش از گذشته مورد توجه پژوهشگران قرار بگیرد و خواستار یافتن راه حل انها  از طریق پژوهش و تحقیقات شد.

مدیر منطقه ویژه اقتصادی بندرامام خمینی(ره) در ادامه، فاصله گرفتن دانشگاه ها از صنایع و نبود رابطه و پیوند بین صنعت و دانشگاه را از عمده معضلاتی برشمرد که موجب می شود آثار پژوهش ها در صنعت و خدمات به خوبی ملاحظه نشود.

وی با اشاره به تغییرات تشکیلاتی در ساختار اداری سازمان بنادر و دریانوردی، درونی تر شدن مطالعات و تحقیقات در واحدها، ملاحظه تأثیرات مستقیم پژوهش و مطالعات بر خروجی خدمات و اقدامات را از اهم دستاوردهای اخیر این تغییرات برشمرده و افزود: انتظار می رود در پی این تغییرات و تلاش بیشتر برای هم راستا کردن مطالعات و تحقیقات با کیفیت خروجی خدمات، شاهد  ایجاد چابک سازی بیشتر در بنادر باشیم.

معاون طرح وتوسعه اداره کل بنادر و دریانوردی استان خوزستان  طی سخنانی درباره ی نحوه برگزاری این همایش تشریح کرد: در سه ماه گذشته کمیته اجرایی همایش با تلاش بی وقفه کلیه امور مربوط به همایش را پیگیری و به سامان رساند.

عسکری  در ادامه افزود: پس از تشکیل کمیته اجرایی طی جلسات متعدد ابتدا تصمیم گرفته شد به منظور مستند سازی فعالیت های انجام شده در گام نخست دستورالعمل نحوه برگزاری همایش هفته پژوهش تدوین گردد. سپس نسبت به تشکیل دبیرخانه همایش اقدام شد که در ادامه کلیه امور مربوط به فرآیندهای اجرایی همایش از طریق این دبیرخانه پیگیری گردید.

وی همچنین گفت: در این همایش موفق به اخذ ۸۵ نسخه مقاله در محورهای مختلف شدیم که مجموعا ۱۸۵ نفر از پژوهشگران فعال در حوزه دریایی و بندری در ارایه این مقالات با دبیرخانه همکاری نموده اند که در این بین ۶۱ نفر از اساتید محترم دانشگاه های مرتبط مثل امیرکبیر(واحد ماهشهر)، دانشگاه چمران، علوم و فنون دریایی خرمشهر، آزاد واحد ماهشهر، خلیج فارس آبادان و خارک مشارکت نموده بودند که در نوع خود با توجه به بررسی های به عمل آمده قابل تامل و چشمگیر است.

معاون طرح و توسعه خاطرنشان کرد:  ۴۶ درصد  مقالات اخذ شده توسط همکاران داخلی در بندر امام خمینی (ره) و ۵۴درصد آن از پژوهشگران بیرون از مجموعه بندری ارایه شده است.

همچنین عسکری افزود: این تعداد  مقالات با موضوعات دریاییوبندری، مدیریتوعلومانسانی،HSE، اقتصادی و فنیومهندسی به دبیرخانه این همایش ارسال گردیده است.

در ادامه همایش، عالمی نیسی معاون استاندار خوزستان نیز طی سخنانی پژوهش را زیربنای هر تصمیم و برنامه ریزی دانست و بیان داشت: تصمیمات و برنامه ریزی های بدون پژوهش تهی خواهند بود.

وی با اشاره به لزوم رسوخ پژوهش به تمام لایه های جامعه و گنجاندن آن در مراحل اغازین نظام آموزشی، تربیت نسلی کنجکاو و پرسشگر را زمینه ساز بروز و ظهور بازیگران و عوامل مؤثر در جامعه دانست.

معاون استاندار خوزستان، تبدیل پژوهش به فناوری و  تجاری سازی آن را از دیگر مراحل لازم برای بسط فرهنگ پژوهش در جامعه برشمرده و ارتباط بین صنعت و دانشگاه را حلقه ی مفقوده در این بین عنوان کرد.

عالمی نیسی افزود: امروزه دارایی فکری بزرگترین دارایی و سرمایه در جهان برشمرده می شود و نقش پژوهش در کسب و ارتقای این سرمایه مؤثر بیش از هر دوره ای دیگر می باشد.

در ادامه این همایش مرادی مدیرکل بررسی و مطالعات سازمان بنادر و دریانوردی طی مبحثی به بررسی نقش توسعه در گسترش صنعت حمل و نقل دریایی پرداخت.

مدیرکل بررسی و مطالعات سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به اعتماد دنیای امروز  به صنعت حمل و نقل دریایی به لحاظ  هزینه ی کم آن، شیوه ی مطمئن حمل و تثبیت نقش و جایگاه آن، گفت: رشد تجارت دریامحور، موجب توجه بیشتر به ریسک ها و چالش های پیش روی این صنعت شده و باید  آینده پژوهی را به عنوان رویکردی برای تقویت آینده ی آن صنعت دانست./

 

منبع: تین نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۷۵۷۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرکز پژوهش فناوری و نوآوری شبکه‌های کوانتومی افتتاح شد

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، مرکز پژوهش، فناوری و نوآوری شبکه‌های کوانتومی با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس‌جمهور در دانشگاه علم و صنعت ایران افتتاح شد.

روح‌الله دهقانی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌نیان رئیس‌جمهور با بیان این که تربیت و پرورش نیروی انسانی اثرگذار، اولین وظیفه ستاد توسعه فناوری‌های اپتیک و کوانتوم است، گفت: اطلاع رسانی و تبلیغ برای جذب سالانه حداقل دو هزار نفر در حوزه کوانتوم در دستور کار ستاد است.

وی در همین راستا افزود: همچنین از ۱۰ دانشجوی پسادکتری توسط ستاد کوانتوم برای فعالیت در این مرکز نوآوری حمایت می‌شود تا کمکی به تسهیل فرآیند تربیت و توانمندسازی نیروی انسانی حوزه کوانتوم صورت بگیرد.

دهقانی با اشاره به نقش برجسته و‌ پررنگ علم و فناوری در اقتدارآفرینی و امنیت کشور عنوان کرد: عملیات غرورآفرین «وعده صادق» که یکی از مصادیق توانمندی و اقتدار کشور در عرصه دفاعی و نظامی است که بزرگی و هژمونی این عملیات بر دو رکن مهم اتکا دارد.

وی افزود: در حقیقت مصداق واقعی «العلم سلطان» به وضوح‌ در این عملیات، نمایان بود و جهان، توانمندی دانشی و فناورانه ایران و توانمندی در کاربردی سازی آن را به وضوح دریافت.

دهقانی ادامه داد: دومین رکن این عملیات را می‌توان بهره مند بودن کشورمان از موهبت فرماندهانی دارای شجاعت، وتدبیر و درایت استفاده و‌ به کارگیری این توانمندی دانست. فرماندهان توانمندی که به مدد رهنمودهای رهبر معظم انقلاب اسلامی از چنین شجاعتی برخوردارند و این دو رکن در کنار هم، برای دوستان ایران مقتدر، امری تحسین برانگیز و برای دشمنانش، موضوعی هراسناک است.

معاون علمی رئیس جمهور، دانشگاه علم و صنعت را یکی از پیشران‌های توسعه علم و فناوری در صنعت کشور دانست و افزود: ورود این دانشگاه به عرصه حمایت و‌ توسعه فناوری‌های تحول‌آفرین و پیشران، موضوعی دلگرم کننده و زمینه‌ساز تربیت نیروی انسانی متخصص و مجرب برای حرکت در توسعه و کاربردی‌سازی فناوری‌های تحول آفرینی همچون کوانتوم، به واسطه شرکت‌های دانش بنیان است.

وی ادامه داد:  در همین راستا، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری از تحقیقات، پروژه‌های تحقیق و توسعه و شکل‌گیری شرکت‌های نوپای این دانشگاه و تعریف پروژه های جدید حمایت می‌کند.

معرفی ۱۱۰ استاد شاخص در تربیت نیروی انسانی با اعطای «جایزه شیخ مفید»

رئیس بنیاد ملی نخبگان ضمن تبریک روز معلم به تمامی معلمان و آموزگاران گفت: آن چه امروز از شرکت های دانش بنیان و دستاوردهای فناورانه و نواورانه در عرصه های مختلف در اختیار داریم را مرهون دانشگاه‌ها هستیم.

وی تاکید کرد: بعضا کم لطفی و بی مهری هایی نسبت به دانشگاه ها صورت می‌گیرد و جایگاه آن‌ها در توسعه اقتصاد دانش‌بنیان کم اهمیت تلقی می‌شود، این در حالی است که رشد و رونق امروز زیست بوم دانش بنیان کشورمان را مرهون دانشگاه‌های کشور هستیم.

وی در همین راستا ادامه داد: انعقاد موافقت‌نامه های معاونت علمی و دانشگاه ها پیمانی است از سوی معاونت علمی با دانشگاه های مطرح کشور که در مسیر تقویت و تسهیل فعالیت های فناورانه، شکل گیری شرکت‌های دانش‌بنیان دانشگاهی و رشد و بالندگی فعالیت‌های فناورانه و‌نوآورانه گام برمی‌دارند.

 معاون علمی رئیس جمهور ادامه داد: دانشگاه فراتر از آن‌که که کارخانه تولید علم، تولید و توسعه فناوری باشد، کارخانه تربیت نیروی انسانی متعهد و توانمند است ولی این موضوع و نقش فاخر در دانشگاه قدری کمرنگ شده است.

وی افزود: امسال جایزه ای تحت عنوان جایزه شیخ مفید تعریف شده است که با کمک دانشجویان نخبه دانشگاهی و بدون اعلام هیچ فراخوانی، استادانی را که انتخاب اول دانشجویان هستند و نقش اثرگذاری در تربیت و اعتلای نیروی انسانی دانشجو دارند مورد تقدیر و حمایت قرار می‌دهد.

دهقانی با اشاره به اعطای یک بسته حمایتی ۱۰ میلیارد ریالی به برگزیدگان این جایزه عنوان کرد: این جایزه شامل ۱۰۰۰ امتیاز است که تا ۴۰۰ امتیاز آن قابل دریافت به صورت نقدی بوده و بخش دیگر آن شامل استفاده از گرنت‌های خدمات شبکه آزمایشگاهی، پژوهانه‌ها و دریافت حمایت‌های دانشجویان مانند تسهیلات سربازی است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مرکز پژوهش فناوری و نوآوری شبکه‌های کوانتومی افتتاح شد
  • همایش ملی «نماز، دانشگاه، بایسته‌ها و شایسته‌ها» برگزار می‌شود
  • جهش در اقتصاد کشور نیازمند نوآوری و فناوری‌های جدید است
  • کوبا مشتری کشتی‌های ایرانی شد
  • برگزاری مراسم پایانی هفته هنر انقلاب اسلامی خوزستان
  • اهمیت تلاش برای توسعه پژوهش‌های کاربردی در جهان اسلام
  • بهبود شاخص ایمنی عملیات بندری بنادر کشور/ افزایش ضریب ایمنی بندرانزلی
  • برگزاری همایش هوش مصنوعی و طلا و جواهر در یزد
  • آغاز ساخت پایانه مکانیزه مواد معدنی در مجتمع بندری امام خمینی
  • برگزاری نخستین همایش خوشنویسی «کاتبان وحی» + تصویر