Web Analytics Made Easy - Statcounter

کرمانشاه - انگار امسال هم قرار است بساط یلدای عده ای با شب چره‌های تقلبی و قاچاق و آجیل‌هایی با طعم سرطان پهن شودتا جیب عده ای سودجو پر شود.

خبرگزاری مهر- گروه استانها: از آیین های زیبای زمستانه باستان همین یلدا برای ما مانده است، یک یلدا و یک خوان پر از عشق گسترده شده و یک دورهمی که سال به سال کوچکتر می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خوان نعمتش اما هنوز پربرکت است، سفره ای رازآلود از دانه های خشک و میوه های سرخ فام، می گویند شگون دارد و نوید زمستانی پربرکت را در شبی که آبستن مهر و دوستی است و دلها را بهم نزدیک می کند، می دهد.

این سفره و شب چره هایش از قدیم یک پای ثابت هم داشته تا آنجا که برخی از گذشتگان بر طبق سنت های گذشته هنوز هم معتقدند بدون حضور آجیل شب یلدا جشن این شب ناقص است و هرطور شده آنرا تهیه می کنند.

حالا بماند در این آشفته بازار یلدا قیمت این شب چره ها هم از همدیگر سبقت می گیرند و دستمایه سودجویانی قرار می گیرند که همیشه مترصد فرصتی برای خالی کردن جیب مردم هستند و همین گرانی هم عده ای را متقاعد به خرید آجیل های ارزان از حراجی های کنار خیابان می کند.

البته گرانی آنها به کنار، وقتی پای آجیل های قاچاق و تقلبی هم وسط می آید، سفره ای که هر شب چره اش نمادی از برکت و تندرستی است به یک تهدید جدی برای سلامتی افراد تبدیل می شود.

اگر در خرید آجیل بلد و وارد باشید که فبها ولی امان از آنهایی که نابلدند و نمی توانند مرغوبیت آجیل را تشخیص دهند و سرآخر هم با آجیل های قاچاق و تقلبی که رنگ و لعابی بهم زده اند و به آنها غالب شده باید یلدا را سر کنند.

آجیل های تقلبی با طعم سم آفلاتوکسین!

کارشناس مسئول بهداشت محیط مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به افزایش تقضا برای آجیل در این ایام اظهار داشت: هرچند جدیدا آجیل ها در بسته بندی عرضه می شوند، اما هنوز هم در عرف به صورت فله ای عرضه می شود.

بهمن خدادادیان در مورد چگونگی تشخیص آجیل های نامرغوب گفت: مشخصا آنچه ارزان است، کیفیت پایینی دارد و حتما یا از سنوات گذشته باقی مانده و ته انبار بوده و یا کپک زده اند که با ادویه های مختلف آنها را بو داده و قاطی کرده و به مشتریان عرضه می کنند.

وی افزود: ممکن است این آجیل ها به ظاهر طعم خوبی هم داشته باشند، اما قطعا با آنچه که عرف بازار است متفاوت بوده و کیفیت پایین تری هم دارند.

این مقام مسئول با اشاره به علائم آجیل های نامرغوب تصریح کرد: آجیل های خراب کپک می زنند و در داخل طرف هایی که نگهداری می شوند پروانه های کوچکی دیده می شود که قبلا کرم بوده اند و همچنین کپک ها بادام و پسته نیز که به صورت کک مشخصند و بسیار خطرناک و حاوی سم آفلاتوکسین هستند.

کارشناس مسئول بهداشت محیط مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه، تغییر مزه و بوی ماندگی  و سطح براق آجیل ها را از دیگر نشانه های آجیل نامرغوب عنوان کرد و افزود: آجیل های براق توسط مواد شیمیایی بو داده می شوند که سرطان زاست.

خدادادیان به شهروندان توصیه کرد که حتما از آجیل فروشی های معتبر و مجاز که تحت نظارت بهداشت قرار دارند خرید کرده و از تهیه آجیل از حاشیه جاده ها و خودروهای سیار و حراجی ها جدا خودداری کنند و به صرف قیمت پایین سلامت خود و خانواده خود را به خطر نیاندازند.

وی با بیان اینکه مراکز عرضه عمده و بو دادن آجیل در شهر کرمانشاه در دو محله اصلی خیابان حداد عادل و راهنمایی و رانندگی قرار دارند، افزود: کارشناسان مرکز بهداشت علاوه بر بازرسی های مستمر و روتین خود از یک ماه قبل به صورت ویژه بر این مراکز نظارت دارند.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: در نمایشگاه برگزار شده نیز دو نفر از بازرسان بهداشت حضور دارند و نظارت می کنند، هرچند از قبل هم به عرضه کنندگان در خصوص عرضه محصولات باکیفیت اولتیماتوم داده ایم، بازهم بر فعالیت آنها نظارت داریم.

استفاده از اسیدها و نمک های صنعتی برای شوری و ترشی آجیل ها!

خدادایان همچنین تصریح کرد: در بو دادن آجیل ها برخی از افراد سودجو از اسیدها برای ترش شدن و از نمک های صنعتی برای شور کردن استفاده می کنند که این موضوع برای کلیه و مجاری ادراری و کبد بسیار خطرناک است.

وی ادامه داد: کپک ها نیز که در برخی آجیل های نامرغوب وجود دارد باعث مسمومیت می شود و به دلیل تولید سم آفلاتوکسین و خاصیت تجمعی آن در بدن در بلندمدت سرطان زاست و به راحتی هم از بدن دفع نمی شود.

کارشناس مسئول بهداشت محیط مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه از شهروندان نیز خواست هرگونه تخلف در این زمینه را از طریق سامانه ۱۹۰ بهداشت با کارشناسان در میان بگذارند تا در این ایام از توزیع مواد غیربهداشتی جلوگیری شود.

خدادادیان در پاسخ به برخورد بهداشت با موضوع آجیل های قاچاق نیز گفت: در این زمینه هم برخوردهایی داشته ایم، نمی شود گفت وجود ندارد حتی در سطح شهر هم ممکن است به تعداد زیاد وجود داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: ما از یک ماه پیش کار بازرسی بهداشتی را به صورت ویژه شروع کرده ایم و ۴ الی ۵ واحد عرضه بدون شرایط بهداشتی مکان نامناسب و... را نیز پلمب کرده ایم و حدود ۳ تن نمک صنعتی هم در این زمینه کشف شده که منتظر اخذ حکم برای امحاء آن هستیم.

این مقام مسئول یادآور شد: امروز نیز حدود ۱۵ تا ۲۰ نفر از کارشناسان به مکان های مشخص مراکز عمده عرضه آجیل برای نظارت بیشتر اعزام می شوند.

رصد بازار شب یلدا با ۲۰  گشت بازرسی 

معاون نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت هم در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: ۲۰ تیم بازرسی به صورت  روزانه درسطح استان با حضور بازرسان اتاق اصناف، سازمان صنعت، معدن و تجارت و نمایندگان سایر دستگاههای نظارتی بر فعالیت صاحبان غرف نمایشگاهی و اصناف مورد نظر در سطح بازار بطور مستمر بازرسی می کنند و در صورت ارتکاب هرگونه تخلف صنفی وفق مقررات تعزیرات حکومتی با متخلفان رفتار می شود.

عباس سجادی راد با اشاره به برگزاری نمایشگاه ویژه شب یلدا از ۲۶آبان تا اول دی ماه سال جاری در محل پارک افزود: کالاهای قابل عرضه در نمایشگاه باید حداقل ۱۰ تا ۱۵ درصد پایین تر از قیمت های متعارف در سطح بازار باشد و به صاحبان غرف تاکید شده که با هدف حفظ سلامت جامعه مصرف کننده از عرضه و فروش هر نوع کالای قاچاق در طول برگزاری نمایشگاه اکیدا خوردادری کنند.  

وی خاطرنشان کرد: خریداران و مصرف کنندگان درصورت مشاهده هرگونه تخلف مانند گران فروشی، کم فروشی، تقلب، مشکلات بهداشتی و... مراتب را به شماره تلفن های ۱۲۴ و۱۳۵ ستادخبری به ترتیب سازمان صنعت، معدن و تجارت و اداره کل تعزیرات حکومتی و در محل نمایشگاه به  بازرسان مستقر در نمایشگاه گزارش دهند.

به گزارش مهر، اما از این افزایش های مقطعی قیمت هم بگذریم از عرضه آجیل های قاچاق و تقلبی که با سلامت مردم بازی می کند نمی توان به راحتی گذشت.

چرا آنهایی که با طمع ورزی تنها به پر شدن جیبشان فکر می کنند و سلامت دیگران را نادیده می گیرند باید اینگونه در این آشفته بازار جولان دهند؟

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۷۸۲۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌های تشخیص کالای تقلبی از اصلی در بازار لوازم یدکی خودرو | علامت استاندارد تقلبی یا اصل؟

همشهری آنلاین - محمد بلبلی: بازار لوازم یدکی خودرو با معضل تقلب مواجه است. این معضل نه‌تنها به اقتصاد و جیب مصرف‌کنندگان آسیب می‌زند، بلکه می‌تواند خطرات جانی نیز به‌دنبال داشته باشد.

در این گزارش، با رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم یدکی خودرو به بررسی ابعاد مختلف این معضل، ازجمله راه‌های ورود کالاهای تقلبی به بازار، روش‌های تشخیص تقلبی از اصلی و عواقب آن می‌پردازیم. همچنین نکات مهمی برای خرید هر کدام از این کالاها ارائه می‌دهیم تا به شما در انتخابی آگاهانه و دورماندن از دام تقلب کمک کنیم.

احمد حسینی درباره میزان لوازم یدکی تقلبی در بازار می‌گوید: هیچ آمار دقیقی از میزان لوازم یدکی تقلبی خودرو در بازار وجود ندارد. اگر هم آماری توسط مسئولان داده می‌شود براساس حدس و گمان است و براساس معیارهای دقیق نیست، اما لوازم یدکی تقلبی حجم خیلی زیادی از بازار را تشکیل نمی‌دهد.

رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم یدکی خودرو درباره علل وجود لوازم یدکی تقلبی در بازار می‌افزاید: اگر دولت در حوزه نظارتی که از تکالیف دولت است با بخش خصوصی هماهنگی و همکاری کرده و بخشی از کار را به آنها واگذار کند، بخش بسیار زیادی از تولید و واردات کالای تقلبی در بخش لوازم یدکی کاهش پیدا خواهد کرد.

حسینی درباره راهکار جلوگیری از ارائه کالای تقلبی در بازار نیز معتقد است: در بخش شناسه کالا و کد رهگیری باید بگویم که در سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ بارها فریاد زدیم که اجرای این قانون بسیار کار درستی است، اما اجرای همین قانون نیازمند زیرساخت است که به هیچ عنوان این زیرساخت فراهم نیست.

لوازم یدکی تقلبی وارداتی

رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم یدکی خودرو درباره چگونگی ورود لوازم یدکی تقلبی به کشور می‌گوید: کالای تقلبی از مبادی ورودی کشور داخل می‌شود و شناسه کالا و کد رهگیری اخذ کرده و در سطح کشور توزیع می‌شود، به این علت که ماده ۱۳ قانون قاچاق کالا و ارز در مبادی ورودی توسط گمرکات که زیرمجموعه وزارت اقتصاد است رعایت نمی‌شود.

مثلا شمع موتوری که با یک برند معروف ساخت کشور آلمان شناخته می‌شود بیش از ۱۰ سال است که تولید آن در این کشور متوقف شده و در دیگر کشورها تولید می‌شود، این درصورتی است که این شمع با برند خاص و با نوشته ساخت آلمان در کشور ما توزیع و فروخته می‌شود. این کالای تقلبی است. به این دلیل که در مبادی ورودی کشور نظارت درستی نشده و از ورود این کالا جلوگیری نمی‌شود. حالا این کالای تقلبی وارد کشور شده و بعد از توزیع تازه مسئولان خواهان پیگیری و جمع‌آوری این کالا می‌شوند.

لوازم یدکی اصلی را از کجا بخریم؟

رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم یدکی خودرو درباره خرید کالای اصلی می‌گوید: توصیه اکید ما به مصرف‌کنندگان این است که حتما از واحدهای صنفی دارای پروانه کسب خرید و فاکتور دارای سربرگ با مهر و امضای فروشگاه مربوطه دریافت کنند. ‌باید دقت داشته باشید که مشخصات کامل کالای خریداری شده در فاکتور درج شود. با این اوصاف اگر کالا تقلبی یا بی‌کیفیت باشد حتما با واحد شکایات اتحادیه لوازم یدکی خودرو تماس بگیرند و مسئله را مطرح کنند.

نقش دولت برای جلوگیری از تقلب

حسینی درباره شعار سال تاکید می‌کند: بارها اعلام کردیم برای تحقق شعار سال و جهش در تولید، بزرگ‌ترین کاری که توسط دولت می‌تواند انجام شود، برداشتن موانع و سپردن کار به فعالان بخش خصوصی و نظارت بر آنهاست. کلمه مشارکت مردم در کنار کلمه جهش تولید یعنی همین سپردن کار به بخش خصوصی با نظارت و همکاری دولت است که امیدوارم در سال جدید شاهد آن باشیم، تا شفافیت در بازار ایجاد و در تولید گام‌های بزرگ و مؤثری برداشته شود.

بیشتر بخوانی:

راهنمای تشخیص کالای اصل از تقلبی | کدام کالاها بیشتر در معرض تقلب هستند؟

چگونه از خرید لاستیک، روغن و فیلتر تقلبی خودرو در امان باشیم؟ | لوازم یدکی اصل را از اینجا تهیه کنید

جیبتان را در برابر تقلبی‌ ها حفظ کنید | نکات کلیدی برای خرید دلار، لپ‌ تاپ، موبایل، شیرآلات و پوشاک

علامت استاندارد تقلبی یا اصل؟

رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم یدکی خودرو درباره علامت استاندارد لوازم یدکی هم این‌طور توضیح می‌دهد: تا زمانی که نظارت دقیق در بازار وجود نداشته باشد، کالا به صرف داشتن علامت استاندارد نمی‌تواند کالای اصلی به‌حساب بیاید، ‌زیرا این علامت هم در نهایت مورد تقلب قرار می‌گیرد. همچنان که در حال حاضر در بخش شناسه کالا و کد رهگیری تقلب صورت می‌گیرد در اضافه‌کردن علامت استاندارد نیز این اتفاق می‌افتد.

اخذ علامت استاندارد برای کالای اصلی

حسینی درباره چگونگی دریافت علامت استاندارد برای لوازم یدکی تأکید می‌کند: تولیدکنندگان صنفی هم برای اخذ استاندارد، اول باید شناسنامه‌دار شوند تا بتوانند پروانه تولید بگیرند، این مرحله اگر به‌صورت درست انجام شود، اخذ استاندارد هم قطعا مؤثر خواهد بود. تا زمانی که یک واحد تولیدی شناسنامه‌دار نشده باشد، قطعا از سوی سازمان استاندارد هم به رسمیت شناخته نمی‌شود و برای این کالای تولیدی استاندارد صادر نمی‌شود.

در بخش تولید لنت ترمز که یک قطعه بسیار حساس در خودرو محسوب می‌شود و ارتباط مستقیم با ایمنی سرنشین دارد و جزو استانداردهای الزامی است، در سال گذشته ۶ کارگاه که این کالا را به‌صورت غیراستاندارد و تقلبی تولید می‌کردند پلمب شدند، از این ۶ کارگاه ۱۴ هزار دست لنت تقلبی کشف و ضبط شد. اگر این کارگاه‌ها با نظارت یک اتحادیه واحد فعالیت کنند قطعا از این نوع تولیدات و تخلفات جلوگیری می‌شود.

جلوگیری از تولید لوازم یدکی تقلبی ساخت داخل

رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم یدکی خودرو یک توصیه دیگرهم برای خریداران دارد:‌ درخصوص کالاهای تولید داخلی، برای شفافیت بازار در کشور اعلام کردیم که تولیدکنندگان صنفی هر کالا باید دارای شناسنامه شوند، زیرا وقتی این تولیدکنندگان شناسنامه‌دار شوند، می‌توان با افراد متقلب برخورد و از تولید کالای تقلبی جلوگیری کرد.

در این حوزه دکتر برادران، معاون خدمات عمومی وزیر محترم صمت همکاری‌های بسیار خوبی با ما داشتند، با دستور ایشان و همراهی وزیر محترم قرار بر این شد که تولیدکنندگان در کل کشور زیرمجموعه و تحت نظارت اتحادیه تهران قرار بگیرند تا بتوانیم پیگیر جلوگیری از تولید کالای تقلبی باشیم. یک سال و نیم از این ماجرا می‌گذرد و با وجود تأیید وزارت صمت هنوز این مسئله به مرحله اجرا نرسیده است.

تا زمانی که این برنامه‌ریزی به مرحله اجرا نرسد و ما ندانیم که تولیدکنندگان صنفی ما در کجا فعالیت می‌کنند و نظارت دقیق بر آنها نباشد، عده اندکی از این تولیدکنندگان، کالای تقلبی روانه بازار می‌کنند.

کد خبر 848270 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها قیمت - تنظیم بازار اقتصاد خودرو

دیگر خبرها

  • راه‌های تشخیص کالای تقلبی از اصلی در بازار لوازم یدکی خودرو | علامت استاندارد تقلبی یا اصل؟
  • مصرف این ۴ ماده غذایی برای مردان ضروری است
  • این علائم نشان می‌دهد که مشروب تقلبی مصرف کرده‌اید
  • ۴ ماده غذایی ضروری برای مردان
  • مسمومیت ۲۹ پزشک با مشروبات الکلی تقلبی در شیراز | یک پزشک زن فوت کرد و یک پزشک دیگر در کما
  • مسمومیت ۲۹ پزشک با مشروبات الکلی تقلبی در شیراز
  • آجیل فروش گران‌فروش در زنجان جریمه شد
  • کشف ۵۰۰ میلیون ریال چک‌پول تقلبی در ایوان
  • تولید نوکیای تقلبی متوقف می‌شود+ فیلم
  • آجیل فروش متخلف در زنجان جریمه شد