Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون نظارت ارزیابی و تضمین کیفیت دانشگاه فرهنگیان گفت: برنامه‌های تربیت معلم در دنیا این است که ورودی‌های سختگیرانه‌تری برای پذیرش افراد اعمال می‌کنند و رویکردهای مختلفی در خصوص ارزشیابی درسی وجود دارد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، غلامرضا کیانی صبح امروز در نخستین سمپوزیوم دانشگاه فرهنگیان اظهار کرد: در سال‌های گذشته تحقیقات نشان داده است که کیفیت آموزش یک نکته اصلی است و معلمان در تقریباً ۳۰ درصد یادگیری دانش آموز مؤثر بودند و امروزه معلمان در سطوح بالای آموزش هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان این که برنامه‌های آموزشی ما دچار تحول و نوآوری شده‌اند، بیان کرد: باید شرایط آموزش و تربیت معلم را بهبود ببخشیم و در ایران در کنار تربیت دبیر شهید رجایی باید به دانشگاه فرهنگیان به عنوان دانشگاه مأموریتی تأمین معلم کشور توجه شود.

معاون نظارت ارزیابی و تضمین کیفیت دانشگاه فرهنگیان با بیان این که انتقادهایی بر تربیت معلم ایران وارد و آن کیفیت پایین آن است، عنوان کرد: از طریق کنکور و مصاحبه‌های عقیدتی دانشجو معلمان را وارد چرخه کرده‌ایم و این یکی از انتقادهای وارده است.

وی با بیان این که دولت ایران تحت رهبری آیت‌الله خامنه‌ای، دغدغه ارتقای کیفیت تربیت معلم را داشته مطرح کرد: از طریق استخدام مربی معلمانی که با سوادتر هستند سعی در بهبود و ارتقای کیفیت تربیت معلم داشته‌ایم، دانشگاه فرهنگیان برنامه تربیت معلمی را تصویب کرد که بر اساس اصول عملی بوده است و این شایستگی‌ها بر اساس دانش و اطلاعات عمومی بوده است.

کیانی با بیان این که باید یک دغدغه ملی برای تربیت معلمان اثربخش به وجود آید، خاطرنشان کرد: برنامه‌های تربیت معلم در دنیا این است که ورودی‌های سختگیرانه‌تری برای پذیرش افراد اعمال می‌کنند و رویکردهای مختلفی در خصوص ارزشیابی درسی وجود دارد.

به گزارش اداره اطلاع رسانی وزارت آموزش و پرورش، معاون نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت دانشگاه فرهنگیان با بیان این که مهم است که پذیرش، مسیر طی شده و خروجی تربیت معلم به چه نحو انجام شود، تأکید کرد: متقاضیان باید بتوانند گواهی عدم سوسابقه و عدم اعتیاد ارائه دهند و از پس مصاحبه برآیند و پذیرفته شدگان باید به طور تمام وقت در اختیار دانشگاه فرهنگیان باشند و پروژه‌های مربوطه را انجام دهند.

وی با بیان این که در دوره کارورزی دانشجو معلمان در ایران شامل بازدید از کلاس، حضور در مدرسه، تدریس در کلاس واقعی و تدریس برای همکلاسیان دانشگاه است، ادامه داد: تحقیقات نشان می‌دهد که تربیت معلم و کارورزی یک دوره آسان بوده است و این یعنی ناظران نتوانسته‌اند نقش نظارتی خود را به درستی اعمال کنند.

کیانی افزود: سیستم مدرسه و دانشگاه باید تعامل خوبی با هم انجام دهند در حالی که در حال حاضر چنین نیست و امروز یک سری نوآوری‌هایی در این خصوص در حال انجام است.

وی با بیان این که در آمریکا دانشجو معلمان به دو نحو دوره کارورزی دارند، افزود: یکی حضور در مدرسه و کلاس است و دیگری تدریس در کلاس درس واقعی است در حالی که در آلمان طولانی‌ترین دوره تربیت معلم وجود دارد و راهبردهای بسیار سختی در زمینه پذیرش و تربیت معلم دارد و تأکید زیادی در دوره کارورزی دارد.

معاون نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت دانشگاه فرهنگیان با بیان این که پس از اتمام فاز یک تربیت دانشجو معلمان باید دو روز در هفته را در مدرسه حضور داشته باشند و در هفته ۸ ساعت در کلاس تدریس کند و در تمام این مدت مسؤولان نظارتی بر حسن انجام تدریس آن‌ها نظارت می‌کنند.

وی در پایان گفت: در همه کشورها نمره قبولی و داشتن کارورزی شرط فارغ التحصیلی است و در ایران نیز باید نشان دهند که شایستگی و لیاقت حضور در کلاس‌های درس را دارند و در ایران یک معیار خروجی داریم که امتحان کتبی، امتحان عملی، تدریس شبیه‌سازی شده و معدل ۴ عنصر برای ملاک فارغ التحصیلی دانشجو معلمان است.

منبع: ایمنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۱۳۳۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حیات یک کشور وابسته به معلمان است

به گزارش خبرنگار ایسکانیوز از یزد، محمدصالح جوکار با بیان اینکه آموزش و پرورش محور اصلی در هر جامعه‌ای محسوب می‌شود، اظهار کرد: این ارگان تضمین‌کننده آینده و پیشرفت هر جامعه‌ای است و انتقال گنجینه‌های گذشته به آینده و رسیدن به نوآوری‌های جدید و تحول‌آفرینی از رسالت‌های آموزش و پرورش است.

وی افزود: معلم نقش مهمی در انتقال داده‌ها و تربیت نیروی انسانی و آینده‌ساز کشور دارد و جوامعی که رشد و توسعه آن‌ها مبتنی بر دانش و علم در سایه انسان‌های فهیم و نخبه بودند، همواره به عنوان موفق‌ترین جوامع شناخته شده‌اند.

نماینده مردم یزد، زارچ و اشکذر در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه توجه به امر آموزش و پرورش و تعلیم و تربیت به معنای توجه به خود جامعه و تربیت انسان‌های سرافراز جامعه است، عنوان کرد: در راستای ارتقای سطح فرهنگ، تربیت و جامعه‌پذیری در جامعه باید به نقش معلمان توجه کرد و با توجه به دیدگاه مقام معظم رهبری و امام راحل که شأن معلم را چون شأن انبیاء الهی می‌دانند جایگاهی بالاتر از معلم در کشور نداریم.

وی افزود: اگر این رسالت را معلمان کشور به خوبی انجام دهند، جامعه ما یک جامعه موفق خواهد بود، چراکه مدیران آینده امروز در کلاس‌های درس در حال تحصیل هستند و این فرد برای فردای کشور باید تصمیم‌گیری کند.

جوکار با اشاره به اینکه دستاوردهای یک معلم تربیت فرد سازنده است، ادامه داد: حیات یک کشور و جامعه وابسته به اقدامات درست و صحیح یک معلم است و باید نگاه کنیم که در دهه ۶۰ معلمان علاوه بر نقش تعلیم تربیت، انتقال مفاهیم و گفتمان‌سازی در جنگ تحمیلی در کنار دانش‌آموزان خود مبارزه کردند و شهید شدند تا این انقلاب، اسلام و کشور بماند.

وی افزود: امروزه جنگ نظامی و سرد را علیه کشور نداریم اما باتوجه به جنگ نرم و جنگ رسانه‌ای معلمان باید دانش‌آموزان خود را از همان ابتدا نسبت به حربه‌های دشمن آگاه سازند و دشمنی‌های دشمن علیه ایران را روشنگری کند.

نماینده مردم یزد، زارچ و اشکذر در مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به تصمیم‌گیری مجلس نسبت به احقاق حقوق معلمان بیان کرد: پس از یک دهه قانون رتبه‌بندی معلمان تصویب و اجرایی شد، البته در مقام اجرا متاسفانه آنچه که در قانون پیش‌بینی می‌شد اجرا نشد و برخی از بخش‌ها دیر این قانون را اجرا کردند که باعث نارضایتی خود معلمان نیز شد.

وی عنوان کرد: در بحث‌های معیشتی، حقوق، مسکن فرهنگیان و ارتقای منزلت اجتماعی معلمان باید در این بخش‌ها اقداماتی صورت گیرد تا معلم در کلاس درس دغدغه معیشتی نداشته باشند و بتواند وظایف خود را به درستی انجام دهد.

جوکار اظهار کرد: امنیت شغلی برای معلمان حق‌التدریس یا نیروی خدمات آموزشی باید فراهم شود و باید تدبیرهای لازم برای جبران کمبود معلمان کشور سریع صورت گیرد تا بتوان چشم‌اندازی که برای نظام تعلیم و تربیت در نظر گرفته شده است، تحقق یابد.

خبرنگار: علیرضا شفیعی

انتهای خبر/

کد خبر: 1229239 برچسب‌ها دانشگاه فرهنگیان وزارت آموزش و پرورش آموزش و پروش

دیگر خبرها

  • معلمان خادم‌یار رضوی در اردبیل تجلیل شدند
  • حیات یک کشور وابسته به معلمان است
  • سرپرست جدید پردیس بنت الهدی صدر اردبیل معرفی شد
  • نگاهی به فعالیت های علمی و آموزشی دانشگاه فرهنگیان قم+ فیلم
  • برگزاری اردوی مدرسه تربیتی شهید سلیمانی ویژه دانشجویان دانشگاه فرهنگیان در کرمان
  • قم، پیشرو در تربیت معلمان پرورشی
  • کاهش ورودی به دانشگاه فرهنگیان یک ابرچالش است
  • شکوفایی روح، ثمره تربیت معلمان است
  • استعدادهای برتر ورزشی بدون کنکور جذب دانشگاه فرهنگیان می شوند
  • نقش مهم معلمان در تعلیم و تربیت