Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-06@20:51:57 GMT

معرفي نقاط قوت و ضعف فرهنگ کشور

تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۴۸۵۶۱

معرفي نقاط قوت و ضعف فرهنگ کشور

خبرگزاری آریا- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفتگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما گفت: سرانه مطالعه در کشور 13 دقیقه است.
به گزارش خبرگزاری آریا، سیدعباس صالحی در استودیو گفتگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما افزود: اگر مطالعه را یک روند مدون کتاب خوانی در نظر بگیریم، تحقیقات نشان می‌دهد مطالعه جسته و گریخته کتاب ارقام بالاتری را ثبت کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی گفت: فضای مجازی هم در جایگاهی قرار دارد که کمک رسان مطالعه پراکنده است و به سرانه مطالعه می‌افزاید. اگر سرانه 13 دقیقه مطالعه را در کنار مطالعات پراکنده فضای مجازی اعم از مقالات و نگارش‌های گوناگون قرار دهیم به سرانه قابل قبولی می رسیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: در ترجمه آثار کودک از تعدد خوبی برخورداریم، اما اینکه چه میزان از آن‌ها به تالیف می‌رسد جای بحث دارد.
سید عباس صالحی تصریح کرد: به نظر می‌رسد هزینه چاپ و آماده سازی کتاب کودک به طور تالیفی بالاتر از آثار ترجمه است، زیرا کتاب کودک به تصویرگری و تم‌های خاص ایده پردازی نیاز دارد.
وی گفت:، چون قانون کپی رایت در کشورمان حاکم نیست، درباره کتاب‌های ترجمه ای، هزینه‌های تصویرگری و ایده پردازی وجود ندارد و از نسخه‌های اصلی، کپی برداشته می‌شود.
آقای صالحی تصریح کرد: برای برقراری تعادل و توازن در بازار کتاب‌های تالیفی و ترجمه‌ای می‌توان حداقل برای کتب کودک، قانون کپی رایت را برقرار کرد. البته در این میان نیازمند پویایی بیشتر مولفان کتب کودک هم هستیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره اوضاع کاغذ در فضای نشر و چاپ نیز گفت: تنها بخشی از مصارف کاغذ به چاپ و نشر کتاب مربوط می‌شود و از میزان 400 هزار تن کاغذ مصرفی یک سال کشور فقط 80 هزار تن مربوط به چاپ کتاب غیر درسی و مطبوعات، 50 هزار تن برای کتب درسی و 60 الی 80 هزار تن مربوط به کاغذ‌های اداری و باقی هم به مصارف غیر، تعلق دارد.
وی افزود: باقی ماندن یا نماندن کاغذ در فهزست کالا‌های اساسی از مسائل پر تنش در ماه‌های آخر سال 97 و ماه‌های آغازین 98 بود، اما بعد از نمایشگاه کتاب به این جمع بندی رسیدیم که از 400 هزار تن مصرف سالانه کاغذ 300 هزار تن در فهرست کالا‌های اساسی قرار نگیرد و فقط 80 الی 100 هزار تن کاغذ مصرفی مطبوعات و کتب درسی مشمول نام کالا‌های اساسی باشد.
آقای صالحی گفت: بر این اساس میزان کاغذ وارداتی تائید شده از وزارت ارشاد، 55 هزار تن بود و میزان تائید و تامین ارز شده نیز حدود 29 هزار تن و میزان کاغذ خریداری شده فقط 23 هزار تن می‌باشد. در بخش کتاب و مطبوعات هم حدود 11 هزار و ششصد و هشتاد و دو تن حواله صادر شده است.
وی تصریح کرد: با اینکه اوایل امسال پیدا کردن کاغذ با دشواری‌هایی همراه بود، اما در حال حاضر بازار از تنش و التهاب فاصله گرفته البته نرخ‌ها هم از 18 هزار به 11 الی 13 هزار تومان رسیده است با این حال تامین کاغذ در فضای آرام و عادی انجام نمی‌شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: هر گونه چابک سازی و کوچک سازی ارکان زیر مجموعه این وزارتخانه در راستای افزایش بهره وری و پویایی بیشتر می‌باشد و به تعدیل نیرو نمی‌انجامد.
سید عباس صالحی به انجام گام‌های مثبت در راستای اهداف بلند مدت وزارت ارشاد اشاره کرد و افزود: درباره تسهیلات بانکی و کمک هزینه‌ها با بانک کارآفرینی و موسسه امید رقمی در حدود 50 میلیارد به توافق و تفاهم رسیده ایم. در صندوق توسعه، ردیف‌هایی به عنوان سهم ریالی حوزه فرهنگ نداشتیم که در شرایط فعلی درباره برخورداری از این سهم با رئیس جمهور نامه نگاری‌هایی انجام و دستورات لازم هم اخذ شده است.
وی درباره بازار سینما و شرایط آن در کشور گفت: درباره چند سند در شورای عالی انقلاب فرهنگی بحث کرده ایم که در روند آن، وقفه‌هایی ایجاد شد، اما دوباره به جریان افتاد، سند موسیقی و سینما رو به پایان است و امیدواریم که در 6 ماه آینده بتوانیم چند سند را در صحن علنی شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح کنیم.
صالحی تصریح کرد: شرایط سینمای کشور خاکستری است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: فیلم‌های شبی که ماه کامل شد، تختی، رد خون، 23 نفر، سرخپوست و 10 یا 15 فیلم دیگر در سال جاری قابل دفاع هستند. باقی فیلم‌ها اگر خیلی خوب نیستند، بد هم نیستند روی هم رفته نظارت‌ها در این حوزه ضعیف‌تر نشده است و می‌توان گفت: دقت‌های لازم و صحبت‌های نکته سنجانه با دوستان و هنرمندان انجام شده است.
صالحی افزود: این موضوع که نمی‌توان فیلم سازان و سینما را از سرمایه‌های خصوصی فاصله داد غیر قابل انکار است البته رابطه میان این دو بخش می‌تواند به حوزه فرهنگی کشور کمک رسانی کند. بودجه‌ای که سازمان سینمایی سالانه در اختیار دارد رقمی حدود 25 الی 30 میلیارد تومان است، اما رقم سرمایه در گردش فیلم‌های سینمایی روی پرده سینما و فیلم‌های سینما نمایش خانگی و... را می‌توان چیزی حدود 400 میلیارد تومان عنوان کرد و باید گفت: تنها 20 درصد این رقم توسط سازمان سینمایی قابل تامین است پس طبیعی است که فاصله میان این ارقام را بخش‌ها و سرمایه‌های خصوصی پر خواهد کرد.
وی درباره تولید چادر در داخل کشور نیز گفت: متولی تولید این کالا، وزارت صمت است.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: معرفی نقاط قوت ضعف فرهنگ کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۴۸۵۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش اعتبار بن دانشجویی در نمایشگاه کتاب

به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران صبح امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت با حضور یاسر احمدوند معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رییس سی و پنجمین نمایشگاه کتاب و علی رمضانی مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، قائم مقام و سخنگوی این‌رویداد در نیم طبقه شبستان مصلی امام خمینی (ره) برگزار شد.

رمضانی در این نشست با اشاره به ارزیابی صورت گرفته از دوره گذشته نمایشگاه کتاب، گفت: امیدوارم این اتفاق به فرایند کار جدیدی تبدل شود. آنچه در دوره گذشته و این دوره تجربه می‌شود، نمایشگاهی به وسعت مرزهای کشورهای ایران عزیز است و تلاش می‌شود اتفاقاتی که در محل گردهمایی [مصلی] رخ می‌دهد، در سراسر کشور فراهم شود که بخشی از اتفاق، بخش مجازی است و بخش دیگر مرهون رسانه‌ها است.

وی با تشکر از ۷۰ دستگاه و نهاد دخیل در برگزاری نمایشگاه، افزود: همه ناشران در بخش مسقف جانمایی شده‌اند و دیگر سازه موقتی نداریم. همچنین عمده کارگاه‌های ساخت و ساز که محل عبور مرور بود، جمع‌آوری و محیط بهسازی شده است.

سخنگوی نمایشگاه کتاب با اشاره به افزایش ۵ هزارتایی پارکینگ‌ها، گفت: با این حال از عموم مردم درخواست می‌کنیم، برای بازدید از نمایشگاه از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کنند؛ شهرداری وعده کرده سرفاصله قطارها را کوتاهتر کند. سه درب جدید به مصلی اضافه شده است؛ دو در برای ورود نفرات و یک در برای ورود خودرویی در نظر گرفتیم. در واقع از سه جهت خیابان قنبرزاده، خیابان شهید بهشتی و اتوبان مدرس، ورودی نفررو و خودروی داریم.

رمضانی با توضیحی درباره شعار نمایشگاه به موضوع گردشگری ادبی اشاره کرد که در این دوره مورد توجه بوده است.

قائم مقام نمایشگاه کتاب تهران، همچنین درباره میزان یارانه اختصاص یافته به دانشجویان، طلاب و اساتید دانشگاه نیز گفت: دانشجویان ۷۰۰ هزارتومان یارانه دریافت می‌کنند که ۴۰ درصد را وزارت ارشاد و حامیان مالی پرداخت می‌کنندو و ۶۰ درصد دیگر را دانشجویان. میزان یارانه استادان نیز ۸۰۰ تومان است که ۵۰ درصد توسط وزارت ارشاد و حامیان و مابقی توسط خودشان پرداخت می‌شود. یارانه در بخش مجازی قابل استفاده است تا مردم بدون دغدغه و احساس محرومیت، این دغدغه را نداشته باشند که نمی‌توانند مسافتی را طی کنند.

رمضانی گفت: مرکز پاسخگویی این رویداد نیز با حضور ۱۰۰ پاسخگو با شماره های ۹۱۰۰۹۸۹۸ درباره نمایشگاه اطلاع رسانی های لازم را انجام می دهند.۸۴ نفر از شهروند خبرنگاران در فرایند نمایشگاه ثبت نام کردند امیدواریم و به سرویش های فرهنگ کمک کنند ۳۰ نفر از نمایندگان رسانه های خارجی نیز در نمایشگاه مستقر هستند شبکه اجتماعی بله و نشان در جستجوی ناشر و نمایشگاه کمک می کنند تلاش می شود با کمک سازمان زیباسازی تبلیغات محیطی در کل کشور پراکنده شود

مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران افزود: مشاوره های کتاب در بخش های مختلف شبستان و در بخش کودک مستقر شده و مخاطبان را برای خرید کتاب راهنمایی می کنند. همچنین اجرای برنامه بزرگداشت فردوسی را در تقویم کاری خود خواهیم داشت. غرفه های جوایز ادبی نیز به غیر از جوایزی که در طول سال توسط خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار می شوند حضور دارند.

وی در پایان گفت: تا امروز حضور دو هزار و ۶۱۹ ناشر در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران قطعی شده و ۲۵۰ ناشر نیز در مراحل قطعی شدن حضور خود هستند که اگر حضورشان امکان پذیر نباشد به بخش مجازی اضافه می شوند.

کد خبر 6097191 فاطمه میرزا جعفری

دیگر خبرها

  • صنعت چاپ در آینده نیازمند تغییر ریل است
  • وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه بازدید از روند آماده‌سازی نمایشگاه کتاب تهران مطرح کرد؛باید فضای تبلیغی و محیطی تهران در قُرُق نمایشگاه بین‌المللی
  • نمایشگاه کتاب تهران متعلق به جریان فرهنگ و ادب کشور است
  • افزایش ظرفیت تولید کاغذ تحریر/ ناشران و مخاطبان کودک و نوجوان حمایت می‌شوند
  • تحقق عدالت فرهنگی با فروش هم‌زمان حضوری و مجازی در نمایشگاه کتاب
  • آماده حمایت جدی از ناشران و مخاطبان این حوزه هستیم
  • افزایش اعتبار بن دانشجویی در نمایشگاه کتاب
  • وزیر فرهنگ درگذشت یکی از بزرگان موسیقی کشور را تسلیت گفت
  • سینه‌ این هنرمند لبریز از اشعار و عرفان بود
  • پیام تسلیت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پی درگذشت حاج عیسی قلی‌پور