Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-26@14:39:57 GMT

۲۲ درصد کودکان ایرانی دچار اضافه وزن هستند

تاریخ انتشار: ۱۵ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۶۴۴۷۳

۲۲ درصد کودکان ایرانی دچار اضافه وزن هستند

محمد جعفری مدیرکل دفتر تربیت بدنی و فعالیت‌های ورزشی آموزش و پرورش در برنامه «با هم برای هم» با بیان اینکه یک جلسه ورزش در طول یک هفته برای دانش‌آموزان کافی نیست، اظهار کرد: در سال ۱۳۰۶ درس تربیت بدنی تصویب شد و قرار بر روزی یک جلسه ورزش در برنامه درسی بود، ولی به دلیل کمبود امکانات مالی و انسانی تبدیل به یک جلسه در هفته شد و بر همین اساس در برنامه درسی وزارت آموزش و پرورش، زنگ تربیت بدنی یک جلسه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با اشاره به شرایط موجود، سیاست‌ها و برنامه‌های معاونت تربیت بدنی و سلامت را بر ارتقای فعالیت‌های حرکتی و ورزشی دانش‌آموزان دانست و گفت: دانش‌آموزان را ۵ ساعت در روز در اختیار داریم لذا سرانه حرکتی یک ساعت و نیم در هفته کافی نیست، به همین علت فعالیت‌های مکمل مانند نرمش صبحگاهی، مدرسه پویا، کانون‌های ورزشی درون و برون مدرسه‌ای و المپیاد‌های ورزشی درون مدرسه‌ای و ورزش با خانواده را برنامه‌ریزی کردیم تا بتوانیم در همین بازه زمانی که دانش‌آموزان را در اختیار داریم، سرانه حرکتی آن‌ها را افزایش دهیم؛ همچنین توجه والدین را به این مسأله جلب کنیم که دانش‌آموزان در اوقات فراغت خود به کانون‌ها و باشگاه‌های ورزشی مراجعه کنند.

جعفری با بیان اینکه برخی از آمار‌های وضعیت سلامت کشور بر اساس آخرین تحقیقات و شواهد است، گفت: ۶۰ درصد مردم ایران دچار وزن بالا و چاقی، ۳۷درصد از ایرانیان دچار فشارخون، بیش از ۵۶ درصد مردم ایران دچار کم تحرکی، بیش از ۴۶ درصد مردم ایران دارای کلسترول بالا و۱۰ درصد مردم ایران مبتلا به دیابت هستند.

وی افزود: طبق آخرین پایش نزدیک به ۲۲ درصد از کودکان ایران دارای اضافه وزن و چاقی هستند و مطالعات و تحقیقات نشان می‌دهد که چاقی در سنین ۱۰ تا ۱۴ سال، خطر ابتلا به چاقی در بزرگسالی را ۲۲ برابر می‌کند؛ لذا این دغدغه که کم تحرکی باعث اضافه وزن دانش‌آموزان می‌شود، وجود دارد و در این شرایط بیشتر هم هست چراکه عوارض زیادی از جمله خطر ابتلا به دیابت و بعضی سرطان‌ها را افزایش می‌دهد، باعث بیماری قلبی عروقی، کبدچرب، اختلالات فیزیولوژیکی، ناتوانی جسمی، کاهش عزت نفس، تداوم چاقی در طول عمر و اختلال خواب در افراد می‌شود.

مدیرکل دفتر تربیت بدنی و فعالیت‌های ورزشی آموزش و پرورش در مورد عوامل مهمی که در اضافه وزن و چاقی دانش‌آموزان موثر است، گفت: عامل اول، عوامل فردی (ویژگی‌های دانش‌آموزان) مانند جنس، سن، عادت به کم تحرکی، برنامه شخصی، وراثت، قدرت تصمیم‌گیری، مواد غذایی دریافتی و فعالیت حرکتی است.

جعفری عامل دوم را عوامل خانوادگی (سبک زندگی والدین) معرفی کرد و ادامه داد: دانش تغذیه‌ای، مصرف غذایی والدین، دسترسی غذا در منزل، ترجیحات غذایی والدین، وضعیت وزن والدین، ترغیب والدین به فعالیت، الگو‌های فعالیت حرکتی والدین، نظارت والدین به تماشای تلویزیون، وابستگی خانواده به تلویزیون، معاشرت با دوستان و فامیل از نمونه‌های رفتاری این بخش هستند.

وی عامل سوم را عوامل اجتماعی (ویژگی‌های جامعه یا اجتماعی) دانست و گفت: نمونه‌های رفتاری این بخش وضعیت اقتصادی و اجتماعی، اوقات فراغت خانواده، بقالی‌های در دسترس، رستوران‌های در دسترس، دسترسی به مراکز تفریحی و تجاری، برنامه تربیت بدنی در مدرسه، فضای مدرسه و... است که باید براساس این عوامل راهکار‌های مناسبی ارائه دهیم.

مدیرکل دفتر تربیت بدنی و فعالیت‌های ورزشی آموزش و پرورش با اشاره به معضل چاقی در آخرین غربالگری که وزارت بهداشت در رابطه با فشارخون انجام داده است، اظهار کرد: ۳۷ درصد جمعیت ایران دارای فشار خون بالا هستند و ۱۰ درصد دیابت دارند و این دغدغه باعث شده برنامه‌های مختلفی را تنظییم کنیم و تمام فعالیت‌های مکمل را در کنار برنامه درسی بگنجانیم تا بتوانیم از هر فرصتی استفاده کنیم.

وی ادامه داد: از والدین می‌خواهم که درس تربیت بدنی را مانند سایر دروس جدی گرفته و به آن اهمیت دهند، به همین خاطر طرحی در کشور که در ۵ استان به صورت پایلوت در حال اجراست با عنوان «دستیابی به وزن مطلوب و تناسب اندام برای دانش آموزان دارای اضافه وزن و چاق» در حال پیگیری است و ان‌شاءالله در سال آینده به صورت سراسری انجام خواهد شد.

جعفری با اشاره به وضعیت کنونی گفت: در حال حاضر که شرایط شیوع ویروس کرونا پیش آمده و دانش‌آموزان از اول اسفند در خانه‌ها در قرنطینه اجباری به سر می‌برند و در کنار خانواده اوقات فراغت فزاینده برایشان به وجود آمده، طبیعتا این دغدغه بیشتر خواهد بود؛ به همین دلیل از والدین می‌خواهیم، که وقتی ما برنامه می‌دهیم آن‌ها هم در خانه برنامه داشته باشند تا فعالیت‌های تربیت بدنی و ورزش در منزل انجام شود.

برنامه «با هم برای هم» هر روز در دو تایم نه و نیم صبح و سه بعد از ظهر از شبکه دو سیما پخش می‌شود و شامل نرمش صبحگاهی و ارائه بازی‌های حرکتی قابل اجرا در منزل است.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: پارسی خبر اضافه وزن کودکان سلامت آموزش و پرورش درصد مردم ایران آموزش و پرورش تربیت بدنی دانش آموزان اضافه وزن یک جلسه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۶۴۴۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی ۵۲ میلیارد اعتبار در حوزه عمرانی آموزش و پرورش رزن

ایسنا/همدان فرماندار رزن از پیش بینی ۵۲ میلیارد تومان اعتبار برای حوزه عمرانی آموزش و پرورش این شهرستان در سال جاری خبر داد.

علی اصغر غفاری آثار پنجشنبه ۶ اردیبهشت ماه در شورای آموزش و پرورش این شهرستان، اظهار کرد:برای حوزه آموزش و پروش شهرستان رزن اعتباری افزون بر ۵۲ میلیارد تومان در حوزه عمرانی پیش بینی شده که این میزان اعتبار برای ساخت مدارس فاطمیه رزن و  مدرسه روستای ملابداغ و سایر پروژه‌های حوزه آموزش و پرورش هزینه خواهد شد و باید در این رابطه نوسازی مدارس پیگیری تخصیص اعتبارات پیش بینی شده  برای تکمیل این پروژه ها را داشته باشد.

وی در ادامه افزود: در شهرستان رزن  از رشته های مختلف تحصیلی تعداد ۱۰۴۱ نفر  در آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ شرکت کرده‌اند که در این رابطه ۱۴۰ نفر عوامل اجرایی فرایند برگزاری آزمون سراسری شهرستان را بر عهده دارند.

غفاری آثار با اشاره به در پیش رو بودن هفته تجلیل از مقام شامخ معلم گفت: با توجه به عملکرد بسیار خوب معلمان  در حوزه تعلیم و تربیت شهرستان، حتما مسئولین همکاری لازم را با آموزش و پرورش برای هرچه بهتر برگزار شدن هفته تجلیل از مقام شامخ معلم داشته باشند.

وی  در ادامه خواستار نگاه ویژه آموزش و پرورش نسبت به حرفه و  مهارت آموزی دانش آموزان شد و تصریح کرد: بازدید دانش آموزان رزنی از واحدهای موجود شهرک صنعتی رزن از نقش موثری در آشنایی  آنان با حرفه های مختلف و هدایت آنان به سمت مهارت و حرفه آموزی برخوردار خواهد بود.

وی  همچنین با تاکید بر ارتقاء سواد رسانه‌ای دانش آموزان توسط آموزش و پرورش گفت: آموزش سواد رسانه‌ای توسط آموزش و پرورش به دانش آموزان تاثیر بسزایی در آشنایی این قشر مهم جامعه با واقعیت های فضای مجازی و استفاده صحیح آنان از این فضا دارد.

امام جمعه رزن هم در این جلسه با بیان اینکه آموزش و پرورش جزو ارکان اصلی هر جامعه است که بقاء، دوام و پیشرفت آن به کیفیت تعلیم و تربیت بستگی دارد، اظهار کرد: یکی از دستاوردهای انقلاب و حاصل خون شهدا، تحول عظیم در نظام آموزشی و دستگاه تعلیم و تربیت بود که باید با توجه به آموزه‌های دینی، معنوی و تربیتی، این مهم حفظ شود.

حجت الاسلام والمسلمین علی اکبر منصوری افزود: تربیت نسل آینده انقلاب و سکان‌داران نظام اسلامی توسط جامعه فرهیخته فرهنگیان در آموزش و پرورش رقم می‌خورد و در همین رابطه مدارس، اساس و پایه تزکیه و تعلیم هستند.

رئیس اداره آموزش و پرورش شهرستان رزن هم از برگزاری امتحان نهایی برای سه پایه متوسطه نظری با ۱۲۰۰ نفر  دانش آموز خبر داد و گفت: برای برگزاری هر چه بهتر آزمون نهایی نیازمند حمایت بیشتر مسئولین هستیم.

پرویز علی بنده لو افزود: با تلاش های دانش آموزان و همت فرهنگیان شهرستان رزن، این شهرستان از بین  ۷۲۸ منطقه و شهرستان در کشور رتبه  ۲۶ کشور و اول استانی در قبولی امتحانات نهایی و میانگین نمرات را در سال گذشته کسب کرده است.

وی خاطرنشان‌کرد: در هفته معلم، مسئولین در مدارس حاضر شده و از زحمات معلمان عزیز تجلیل خواهند کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • قدردانی امام جمعه تکاب از اجرای طرح نور
  • نودل برای کودکان؛ ممنوع!
  • پیش بینی ۵۲ میلیارد اعتبار در حوزه عمرانی آموزش و پرورش رزن
  • آموزش شنا به ۴ هزار دانش‌آموز ابتدایی کهگیلویه و بویراحمد
  • چاقو کشی دختر دانش آموز علیه معلمان در انگلستان
  • اجرای طرح شنا برای ۴ هزار دانش‌آموز ابتدایی کهگیلویه و بویراحمد
  • ماهیت برنامه‌های سلامت محور از جنس برنامه‌های فرهنگسازی است
  • تغییر۱۰ درصد برنامه درسی دوره متوسطه اول به نفع مهارت‌آموزی
  • بایدها و نبایدهای رفتاری در برخورد با کودکان و 7 اشتباه والدین در تربیت فرزندان
  • 44 هزار دانش آموز کردستانی سفیر سلامت