Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- بیشتر نقاط استان سمنان خشک و نیمه‌خشک بوده و در نتیجه، مشکل کم‌آبی و خشک‌سالی در این استان حاد و مسئله آفرین است، اما با توجه به کمبود پوشش گیاهی با افزایش میزان بارش‌های بهاری معمولا جاری شدن سیل دور از ذهن نیست. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، با توجه به سیل‌خیز بودن استان سمنان، اجرای هر اقدامی در راستای جلوگیری و رفع این مشکل، گامی مهم در راستای تأمین و توسعه منابع آب در شهرستان‌های استان سمنان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کنترل و مهار آب‌های سطحی علاوه بر جلوگیری از خسارات ناشی از سیل می‌تواند در بهبود وضعیت کشاورزی نیز مؤثر باشد. چراکه در استان سمنان به دلیل افزایش سطح زیر کشت و توسعه باغات، کشاورزان با افت شدید آب‌های زیرزمینی روبرو هستند.

از سوی دیگر، بارندگی‌های شدید و ناگهانی و طغیان فصلی رودهای پراکنده از مهم‌ترین زمینه‌های وقوع سیل در استان سمنان محسوب می‌شوند و عدم رعایت ایمنی و استاندار در شهرسازی و ساختمان‌سازی، شـرایط خـاص اقلیمـی و عدم کارایی سیستم‌های هشداردهنده و مبارزه با حوادث و نهایتاً عدم آگاهی کافی مردم نسبت به سـیل و نکـات ایمنـی آن غالباً منجر به بروز حوادث و پیامدهای ناگواری می‌شود.

 با توجه به وقوع سیلاب‌های اخیر در استان سمنان، خوشبختانه حضور به‌موقع بسیجیان و جهادگران در کنار آحاد مختلف مردم سبب جلوگیری از ایجاد خسارت‌های شدید و گرفتار شدن مردم شد. در همین راستا سردار سرتیپ دوم پاسدار حمید دامغانی، فرمانده سپاه قائم آل محمد (عج) استان سمنان که با حضور میدانی در مناطق سیل‌زده در روستاهای جنوبی دامغان از روند خدمت‌رسانی جهادگران بسیجی به مردم سیل‌زده این روستاها بازدید کرد، ضمن قدردانی از حضور به هنگام گروه‌های جهادی و بسیجیان جهت خدمت‌رسانی به مردم اظهار داشت: گروه‌های جهادی با الگوگیری از مکتب ناب اسلام محمدی (ص) مشغول جهاد و خدمت به مردم با زبان روزه هستند.

دامغانی تکلیف محوری را از شاخصه‌های اصلی گروه‌های جهادی دانست و تأکید کرد: سیل چند روز گذشته جنوب دامغان نشان داد که گروه‌های جهادی به‌عنوان ظرفیت‌هایی عظیم و کارآمد همواره آماده ارائه خدمت به‌موقع به مردم هستند و بایست روحیه و منش جهادی آنان مورد الگوبرداری در دیگر صحنه‌های خدمت‌رسانی و حل مشکلات مردم باشد.

وی افزود: سپاه و بسیج آمادگی دارد تا از دیگر نهادهای خدمات رسان به مردم نیز به‌طور همه‌جانبه حمایت و پشتیبانی کند.

فرمانده سپاه شهرستان دامغان با اشاره به ارائه خدمات گروه‌های جهادی و بسیجیان دامغانی در سیلاب اخیر اظهار داشت: کمک به باز شدن سریع‌تر راه‌های مواصلاتی روستایی و جلوگیری از آب‌گرفتگی شدید در منازل مسکونی از اقدامات سپاه و بسیج شهرستان دامغان بوده است.

سرهنگ محمدحسین تقی پور دراین‌باره عنوان کرد: تعداد 100 نفر از نیروهای جهادی از شهرستان و همچنین از مرکز استان جهت کمک به مردم سیل‌زده اعزام شدند که درمجموع به 25 واحد مسکونی کمک‌رسانی شد.

مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان سمنان نیز در تشریح جزئیات خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان استان سمنان اظهار داشت: درمجموع سه روز گرفتار شدن مردم با سیل، 77 نیروی عملیاتی هلال‌احمر به 10 منطقه سیل‌زده خدمات امدادی ارائه کردند.

مظفر محمدخانی با اشاره به اینکه در این زمینه 24 خودروی هلال‌احمر و 21 پمپ و لجن کش برای ارائه فعالیت‌های امدادی به‌کارگیری شد گفت: هلال‌احمر به 31 خودرو گرفتار در سیلاب خدمت‌رسانی کرد که از این تعداد، 10 خودرو در سیلاب کیلومتر 12 محور شاهرود به گرگان، یک خودرو در سیلاب محور میامی به سبزوار، 15 خودرو در سیلاب کیلومتر 58 محور سرخه به آرادان و پنج خودرو در سیلاب کیلومتر 10 محور آرادان به سرخه خدمات امدادی هلال‌احمر را دریافت کردند.

وی اضافه کرد: آب‌گرفتگی چهار منزل در روستای بنه کوه گرمسار، آب‌گرفتگی سه منزل مسکونی روستای دولت‌آباد آرادان و ارائه خدمت به 9 خانوار خسارت‌دیده از سیلاب در روستای ارمیان از دیگر خدمات امدادی هلال‌احمر استان بوده است.

مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان سمنان همچنین خاطرنشان کرد: وقوع سیلاب شدید در منطقه سرکویر واقع در جنوب شهرستان دامغان موجب آب‌گرفتگی روستا‌های معلمان و حسینان شد که در این عملیات با تلاش امدادگران هلال‌احمر، اقدامات امدادی به 25 باب منزل مسکونی ارائه شد.

یکى از عمده‌ترین مشکلات و تنگناهاى بیشتر شهرهای استان سمنان، فقدان سیستم‌های فاضلاب شهرى و عدم پیش‌بینی‌های لازم در طراحى شهرى، جهت ایجاد شبکه جمع‌آوری آب‌های سطحى در کنار جدول‌های با عرض و شیب مناسب جهت هدایت این آب‌ها است.

همین موضوع سبب این شده که به‌محض نزول اولین بارندگى، ضمن مختل ساختن جریان سیستم‌های مختلف شهر، بیشتر منطقه‌های مختلف شهر دچار آب گرفتی و سیلاب شود.

علاوه بر این عدم وجود چنین سیستم‌هایی باعث شده، قسمت‌های زیادى از اراضى شهرى به علت بالا بودن آب‌های سطحى و اضافه شدن فاضلاب‌های خانگى و صنعتى دیگر قابل‌استفاده نباشد. همچنین قسمت‌های زیادی از منابع محیط‌زیست نیز با خطر آلودگى ناشى از این آلوده‌کننده‌ها مواجه شود.

هشدار هواشناسی خراسان شمالی؛ سیلاب در راه استبارش شدید باران و تگرگ در تبریز/ سیل خودروهای برخی محلات شرق تبریز را زیر آب برد + فیلمنماینده ولی‌فقیه در استان کرمان از منطقه سیل‌زده گلباف بازدید کرد+تصاویر

به‌هرروی، حضور نیروهای جهادی و بسیجیان در صف اول مقابله با بحران‌هایی همچون سیلاب در استان سمنان، ظرفیتی مهم است که لازمه اثربخشی بهتر و تکمیل این اقدامات توجه به اصلاح زیرساخت‌ها و برنامه‌ریزی جهت هدایت آب‌های سطحی در شرایط کم‌آبی و خشک‌سالی است.

انتهای پیام/363/ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: گروه های جهادی استان سمنان خودرو در سیلاب خدمت رسانی هلال احمر آب گرفتگی سیل زده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۳۴۳۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گام سوم طرح یاس در اردبیل اجرا می‌شود

به گزارش خبرنگار مهر، سیدعلی حجتی صبح سه‌شنبه در نشست مشترک با کمیته امداد اظهار کرد: گام سوم طرح یاس با محوریت یاران آسیب ستیز در اردبیل با همکاری کمیته و هلال‌احمر استان به منظور ارایه آموزش مواجهه با بحران و افزایش تاب‌آوری اجرا می شود.

وی به بررسی مفاد تفاهمنامه بین این دو نهاد و اجرای فاز سوم طرح یاس اشاره و خاطرنشان کرد: طرح یاس براساس تفاهمنامه منعقد شده میان هلال احمر و کمیته امداد در این استان با هدف جذب، ساماندهی و آموزش، ارتقای سطح دانش و مهارت‌های مخاطبین در خصوص پذیرش مسئولیت اجتماعی و ترویج فرهنگ خودامدادی و دگرامدادی در بین مدد جویان دختر ۳۰ الی ۴۰ سال مجرد زیر حمایت کمیته امداد اجرا می شود.

معاون امور جوانان جمعیت هلال احمر استان اردبیل گفت: این طرح آموزش‌های مورد نیاز در خصوص شیوه‌های مواجهه با بحران و بلایای طبیعی توسط حوزه جوانان جمعیت هلال احمر خوزستان به شرکت کنندگان ارایه می‌شود.

حجتی تصریح کرد: در این طرح افراد در خانه‌های هلال وارد چرخه و فرآیندی می‌شوند که در بروز بحران احتمالی می‌توانند در مرحله نخست خود، سپس خانواده و در مرحله سوم اعضای محله را از بحران نجات دهند.

کد خبر 6092921

دیگر خبرها

  • شوراها روزنه‌ها و منافذی که به رانت اطلاعاتی برای عده‌ای خاص می‌انجامد را مسدود کنند
  • سردار زهرایی: سال گذشته ۱۱ هزار گروه جهادی به بسیج پیوستند
  • مقام نخست طرح عهد خدمت از آن گروه‌های جهادی خوزستان
  • گام سوم طرح یاس در اردبیل اجرا می‌شود
  • بارش‌های رگباری پنجشنبه دراصفهان می‌بارد/آماده باش نیروهای امدادی
  • پیش‌بینی بارش‌های رگباری در اصفهان / احتمال وقوع آب‌گرفتگی و سیلاب در مناطق مختلف استان
  • وقتی ستاد مدیریت بحران خود دچار بحران می‌شود
  • تصویب قانون مدیریت واحد شهری بزرگ‌ترین خدمت به مردم و شورا/ قطار شهری، پروژه ملی است
  • امدادرسانی هلال‌احمر به ۱۳ استان در سیل و آب‌گرفتگی
  • سمنان پیشرو در نهضت ملی مسکن/ ۱۹ هزار واحد مسکونی در دست ساخت است