Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر حسن مولادوست روز چهارشنبه، ۲۵ خرداد ماه، در بیست‌وچهارمین آیین ازدواج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تبریز اظهار کرد: ازدواج برخی از رشته‌های تحصیلی، تعارضات وجود دارد که ۱۰ تا ۱۱ درصد ازدواج تحصیل کرده‌ها منجر به طلاق می‌شود که نیم درصد آن مربوط به ازدواج‌های دانشجویی است چراکه برخی رشته‌های تحصیلی سنخیتی با رشته‌های تحصیلی دیگر ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: افراد تحصیل کرده خود را همه چی‌دان می‌دانند و مشاوره پیش از ازدواج نمی روند؛ دانشجویان درس‌خوان و بچه مثبت تضاد و ناسازگاری بیشتری با بقیه دارند چراکه فرصتی برای کارهای حاشیه‌ای نداشتند و همیشه درس خوانده‌اند و مهارت زندگی را یاد نگرفته‌اند.

وی افزود: افراد تحصیل کرده مشکلات خود را با کتاب و مطالب موجود در فضاهای مجازی برطرف می‌کنند اما افراد تحصیل نکرده اینگونه نیستند و حتما به مشاور مراجعه می‌کنند.

مولادوست خاطرنشان کرد: دانشجویان با آی کیو و هوش هیجانی بالا که در دانشگاه سطح بالا درس خوانده‌اند، احتمالاً با ازدواج میزان موفقیت درسی آنها کاهش یابد چراکه بسیاری از افراد بعد ازدواج دیگر به دنبال آرزوهای خود نمی‌روند اما اگر کسی ازدواج موفقی داشته باشد، رشد او نه تنها پله پله نبوده بلکه آسانسوری خواهد بود.

وی یادآور شد: افرادی که درگیری عاطفی دارند، به‌عنوان نمونه مشکلات عاطفی و یا اضطراب دارند که ۷۰ درصد آی کیو را تحلیل می‌برد و سبب شکست آنها می‌شود، اگر ازدواج موفقی داشته باشند، به صورت تصاعدی رشد می‌کنند و نقطه ثقل موفقیت او می‌شود.

وی اضافه کرد: آشنایی پیش از ازدواج باید ترکیبی از ازدواج سنتی و مدرن باشد تا ریسک طلاق عاطفی کاهش یابد چراکه ۴۶ درصد طلاق‌ها در کمتر از پنج سال اتفاق می‌افتد که در این آمار سخنان بسیاری نهفته است.

این مشاور خانواده در ادامه بیان کرد: دلیل مهم طلاق‌ها عدم شناخت کافی طرفین است و مولفه اول جدایی، اقتصادی نیست؛ مهم است اما تعیین کننده نیست.

وی افزود: ۲۷ درصد طلاق‌ها به علت دخالت مستقیم و غیر مستقیم خانواده‌ها رخ می‌دهد که درصد دخالت غیر مستقیم آنها بیشتر است؛ بخش زیادی از تعارضات به علت عدم شناخت عمیق نسبت به شغل و تحصیلات طرف است و فرد وارد زندگی می‌شود و می‌فهمد که طرف همانگونه که در نظر داشت، نبود، احساس بدی می‌کند.

وی متذکر شد: باید ایده‌آلیست نباشید که ازدواج امری حقیقی است و بدانید که می‌خواهید کجا قدم بگذارید؛ اگر نقطه ضعف یکدیگر را از ابتدا بدانیم، می‌توانیم زندگی کنیم اما اگر بعد از زندگی بدانیم احساس فریب خوردگی می‌کنیم و ازدواج تنها با روش سنتی و مدرن امکان‌پذیر نیست باید تلفیقی از آنها باشد.

مولادوست اظهار کرد: خانواده و دوستان مشاور خوبی نمی‌شوند چراکه روابط احساسی این اجازه را نمی‌دهد و حتما سوگیری خواهند داشت اما مشاور نباید سوگیری کند.

وی گفت: زوجین اگر تاکنون هم مشاور نرفته‌اند، در هر مقطعی که هستند باید نگذارید مسائل کوچک زندگی روی هم جمع شود که ازدواج خوب و مهم یک موضوع بوده و زندگی پایدار موضوع دیگری است.

وی بیان کرد: مشاور زندگی را چون پزشک خانواده بدانیم که اجازه نمی‌دهد برخی از مشکلات افزایش یابند اما ریسک ازدواج در دنیای امروزی بسیار بالا است.

این مشاور خانواده یادآور شد: امروز با بحران جمعیت روبرو هستیم اما اگر در سال‌های ابتدایی زندگی متوجه شدید که تعارضات شما زیاد است و روزبه‌روز هم بیشتر می‌شود، فرزندآوری را به تاخیر بیندازید چراکه فرزندآوری محبت نمی‌آورد.

وی با بیان اینکه حتماً دوره‌ی نامزدی داشته باشید و قطعا بدانید بازگشت از هر مسیری امکان پذیر است، تاکید کرد: ما تحصیلات مبنای درک فرد میدانیم اما تحصیلات سبب افزایش درک فرد نمی‌شود و شاید هم ممکن است سبب خودشیفتگی فرد شود.

بیشتر بخوانید: طلاق عاطفی چه بلایی سر کودکان می‌آورد؟

۲۳۳۲۳۳

کد خبر 1641699

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: ازدواج طلاق دانشجو افراد تحصیل تحصیل کرده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۴۳۸۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عقب‌نشینی پسران از مبارزه با غول کنکور/ آسیب‌های کاهش مردان تحصیلکرده

محمدرضا نیک نژاد می افزاید: هر جامعه انسانی از دو جنس مکمل هم تشکیل شده و آن حضور زن و مرد در عرصه های گوناگون علمی، آموزشی، اجتماعی، صنعتی و غیره است که می تواند برای رسیدن به اهداف در هر ساختاری که این دو جنس قرار می گیرند کمک کننده باشد. بنابراین کمبود هر یک از این دو می تواند آسیب های جدی به جامعه انسانی وارد کند.

وی ادامه می دهد: در دهه ها و سده های گذشته، حضور نداشتن زنان در عرصه های گوناگون، آسیب هایی به جامعه ایران وارد کرد و حال اگر جریان جامعه به سویی برود که تعداد مردان در زمینه تحصیلات کم شود، آسیب های دیگری به جامعه وارد خواهد شد که ضروری است با روش های مختلف از این روند جلوگیری شود.

این کارشناس حوزه تعلیم و تربیت می گوید: در واقع نه آموزش و پرورش و نه آموزش عالی، هیچ یک در این زمینه مقصر نیستند چراکه نگاه جامعه از جمله مردان جوان، به ادامه تحصیل تغییر کرده است و علاقه به تحصیل در آنان دچار افت شدیدی شده به این دلیل که ناامیدی بسیار گسترده ای بین مردان جوان ایجاد شده است.

جایگاه تحصیل در اشتغالزایی جوانان

نیک نژاد اذعان می دارد: متأسفانه جوانان به این باور رسیده اند که ادامه تحصیل پیامدهای شغلی مستحکمی ندارد و درس خواندن نمی تواند زندگی هرچند متوسطی را برایشان تأمین کند. بنابراین تحصیلات، چندان جایگاه و پایگاهی بین مردان جامعه ندارد و اشتغال زایی که قرار است در پی گرفتن مدرک به وجود آید رنگ باخته است. به همین سبب خیلی از افراد انگیزه ای برای ادامه تحصیل ندارند.

محمد رضا نیک نژاد، کارشناس آموزشی

این کارشناس آموزشی می گوید: این نسل ناامید است و بنا به تحلیل خود، دانشگاه را راهی برای رسیدن به یک زندگی متوسط نمی داند بنابراین جامعه ما نیازمند اصلاح است آن چنان که باید با افزایش ظرفیت های شغلی که تحصیلات در آن اثرگذار باشد، جوانان را به ادامه تحصیل ترغیب کرد.

وی درباره بازماندگان از تحصیل اذعان می دارد: متأسفانه معضل بی توجهی به تحصیل تنها درباره کنکور نیست بلکه بسیاری از پسران جوان جامعه ما حتی تحصیل در دوره دبیرستان را برای زندگی آینده مفید نمی دانند و این مهم یکی از مشکلات آموزش و پرورش است که بازماندگان از تحصیل را به وجود آورده است.

آموزش مهارت های اخلاقی و انسانی

نیک نژاد تصریح می کند: تحصیل در دانشگاه جدا از ایجاد شغل و امرار معاش، سبب ایجاد فرهیختگی در لایه های مختلف جامعه می شود. بنابراین هر انسانی در مسیر درس خواندن می تواند مهارت های اخلاقی، انسانی، اجتماعی و فردی خود را افزایش دهد و به سطحی برسد که بتواند بهتر با جامعه ارتباط برقرار کند.

متأسفانه معضل بی توجهی به تحصیل تنها درباره کنکور نیست بلکه بسیاری از پسران جوان جامعه ما حتی تحصیل در دوره دبیرستان را برای زندگی آینده مفید نمی داننداین کارشناس حوزه تعلیم و تربیت ادامه می دهد: در حال حاضر آموزش رسمی در سراسر دنیا گرفتار چنین معضلی شده است اما در ایران بیشتر از میانگین جهانی است به این سبب که هم چنان درون مایه های آموزشی در کشور ما، مهارت های فردی و اجتماعی برای دانش آموز و دانشجو را در پی ندارد.

نیک نژاد بیان می کند: در حال حاضر در جوامع مختلف، تحصیلات برای بخش بزرگی از جوانان نمی تواند داشته های مهم را برای یک زندگی معمولی به وجود آورد به سبب این که بسیاری از آموزش های دانشگاهی، ارتباط چندانی با زندگی کنونی و آینده بچه ها ندارد.

این کارشناس آموزشی می گوید: در کشور ما مهم ترین بخشی که باید در این زمینه به آن پرداخته شود سوق دادن آموزش عمومی که همان ۱۲سال است و نیز آموزش عالی، به جایگاهی است که بتواند برای زندگی کنونی و آینده افراد جامعه کاربردی تر باشد و در واقع دانشجو به این امید برسد که تحصیلات، افزون بر ایجاد شرایط استخدامی و اشتغال زایی، می تواند گره گشای خود، خانواده و جامعه اش باشد.

نیک نژاد تأکید می کند: در این راستا دولت، مردم، نهادهای مدنی و رسانه ای باید دست در دست یکدیگر، فضایی فراهم کنند تا جوانان به سطحی از امید برسند که در مسیر درس خواندن باقی بمانند و یقین داشته باشند که تحصیل می تواند در آینده برایشان علاوه بر پیامد اقتصادی، پیامدهای اجتماعی، فرهنگی و غیره داشته باشد.

عفت زارع

دیگر خبرها

  • آموزش مهارت زندگی به زوجین برای کاهش طلاق
  • آیا دختران ازدواج کرده می توانند در مدارس روزانه هم تحصیل کنند؟
  • زندگی سالم و دیندارانه با مشاوره اسلامی
  • اتفاق باورنکردنی که باعث شد مورایس مسلمان شود | او گفت می‌خواهم مسلمان شوم، باید از کجا شروع کنم؟ | ماجرای مشاور مذهبی با آشنایی کامل به زبان انگلیسی
  • اضافه شدن چهارمین دستگاه دیالیز، به تجهیزات بیمارستان دارالشفاءمیرجاوه
  • آخرین آمار تصادفات منجر به فوت در سال گذشته
  • عقب‌نشینی پسران از مبارزه با غول کنکور/ آسیب‌های کاهش مردان تحصیلکرده
  • ۲۳ درصد پرونده های مشاوره طلاق در مازندران منجر به ساز شد
  • چهارمین دستگاه دیالیز در بیمارستان بین‌المللی دارالشفاء میرجاوه راه‌اندازی شد
  • کاهش سرقت درچناران با جمع آوری معتادان متجاهر