Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر کل بهزیستی فارس و رئیس ششمین سمپوزیوم خانواده و کودک کم‌شنوا، با بیان اینکه میانگین شیوع این بیماری در ایران 2 برابر آمار جهانی است، میانگین این بیماری در فارس را بالاتر از کشور دانست.

به گزارش ایسنا، دکتر سید مرتضی‌ موسوی سه‌شنبه 18 مهر در اولین روز ششمین سمپوزیوم خانواده‌ و کودک کم شنوا، گفت: ناشنوایی شایع ترین نقیصه همراه با تولد محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او گفت: آمار جهانی سه در هزار و در کشور ما این آمار دو برابر آمار جهانی است، در استان فارس نیز تا حدودی از میانگین کشور بالاتر قرار دارد؛ 50 درصد علت این مشکلات ژنتیکی، 25 درصد عفونت‌های دوران نوزادی و کودکی و ضربات و تروماها و 25 درصد ناشناخته است.

رئیس ششمین سمپوزیوم خانواده و کودک کم شنوا، ادامه داد: ناشنوایی و کم‌شنوایی تنها معلولیتی است که تا 50 درصد قابلیت پیشگیری دارد، با همین رویکرد این سمپوزیوم برگزار می شود تا به خانواده ها و جامعه، اطلاع رسانی شود.

موسوی بیان کرد: 34 مرکز غربالگری و شنوایی در استان فارس راه اندازی شده است و از بدو تولد تمام نوزادانی که به این مراکز مراجعه کنند غربال می شوند؛ سن طلایی غربالگری و مداخله بهنگام زیر سه سالگی است، اگر تشخیص داده شود و ورود پیدا کنیم هم آموزش خانواده و هم کارهای توانبخشی کودک به خوبی انجام می شود تا کودک بتواند به راحتی در جامعه زندگی عادی داشته باشد.

او در ادامه گفت: اگر این سن طلایی از دست رود با کارهای توانبخشی قسمتی از توانمندی ها قابل برگشت است اما از نظر گفتاری دچار لکنت زبان می شود یا شنوایی قابل برگشت نیست و فرد دچار مشکل می شود.

رییس ششمین سمپوزیوم خانواده و کودک کم شنوا، اضافه کرد: موضوع شنوایی، در ادامه تحصیل و تعاملات اجتماعی و قدرت ارتباط با جامعه بسیار حساس است و فردی که مشکلات شنوایی دارد، در جامعه فرد موفقی نخواهد بود.

رییس ششمین سمپوزیوم خانواده و کودک کم شنوا، گفت: این همایش دو روزه با حضور مهمانان و سخنرانانی از تمام کشور و یک سخنران از کشور نیوزلند(به صورت ارایه ویدویی)، با ارایه 21 مقاله و 21 پوستر برگزار می شود.

موسوی با بیان اینکه دو کارگاه و دو پنل پرسش و پاسخ در این سمپوزیوم برگزار می شود ، گفت: در روز دوم همایش، بیشتر به مباحث فرهنگی با خانواده ها پرداخته می شود.

به گزارش ایسنا، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز سه‌شنبه 18 مهر در نخستین روز برگزاری این سمپوزیوم، گفت: بحث ناشنوایی و کم شنوایی یکی از معضلات مردم به ویژه کودکان است، از هر هزار نفری که در فارس متولد می شوند 2 تا 3 نفر مشکل کم شنوایی یا ناشنوایی دارند و یک نفر هم به عمل کاشت حلزون شنوایی نیاز پیدا می کند.

محمدهادی ایمانیه افزود: تا امروز حدود 1500 کاشت حلزون شنوایی در استان فارس انجام شده است و در این عرصه یکی از مراکز مهم کشور هستیم و در عرصه شنوایی سنجی و گفتار درمانی نیز با ایجاد رشته گفتار درمانی از سال 88 و شنوایی سنجی از سال جاری، توانستیم تلاش های خود را به نتیجه برسانیم.

او اضافه کرد: همچنین به تازگی بحث تشخیص بیماری های ژنتیک در دانشگاه علوم پزشکی شیراز آغاز شده است و امیدواریم بتوانیم هر چه زودتر مرکز ژنتیک دانشگاه را به دستگاه NGS مجهز کنیم تا بتوانیم نقشه ژنتیک انسان ها را داشته باشیم تا شاید بتوانیم جلوی وقوع برخی بیماری هایی که منجر به کم شنوایی و ناشنوایی می شوند و بیماری های ژنتیکی هستند را بگیریم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد: با تلاش و همت دکتر "ملک‌زاده" معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، بحث ژن درمانی و ژن تراپی را در شیراز خواهیم داشت و کمکی است برای بیماری‌های ژنتیکی که مسایل کم شنوایی و ناشنوایی نیز از این بیماری ها هستند.

ایمانیه، بیان کرد: باید هر چه می توانیم برای پیشگیری از وقوع ناشنوایی و کم شنوایی یا تشخیص زودرس این بیماری ها تلاش کنیم، دانشگاه علوم پزشکی شیراز آماده است تا در کنار بهزیستی، با استفاده از گروه عظیم پزشکان خانواده و مراقبانی که در کنار آنها هستند که لشکری حدود 3000 نفر هستند، در این زمینه آموزش ببینند تا بتوانیم تشخیص زودرس داشته باشیم و در صورت نیاز برای کاشت حلزون شنوایی اقدام شود.

او افزود: بیماران پس از کاشت حلزون شنوایی یا در مواردی بدون کاشت حلزون شنوایی، نیاز به شنوایی سنجی و گفتار درمانی دارند که این موارد به خوبی در حال انجام است، به تازگی با همکاری بیناد شهید استان مرکزی که در باغ جنت شیراز ایجاد شده است، در حال تبدیل شدن به مرکز جامع توانبخشی است و به زودی کار پذیرش بیماران در این مرکز آغاز می شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: همچنین تصمیم گرفته شده تا مرکز جدیدی در کنار بیمارستان شهید دکتر فقیهی، به این منظور راه اندازی و تجهیز شود.

ایمانیه، با تاکید بر بحث پیشگیری و تشخیص زودرس، اضافه کرد: اهمیت برگزاری این همایش این است که خانواده ها که دلسوزترین افراد برای فرزندان هستند، به دانشگاه علوم پزشکی و سازمان بهزیستی کمک کنند تا در صورت وقوع کم شنوایی و ناشنوایی با مراجعه زودرس به مراکز مربوطه بتوانیم از عوارضی که ممکن است قابل برگشت نباشند، پیشگیری کنیم.

وی ابراز امیدواری کرد که با تلاشی گروهی و تیمی که در استان در حال انجام است، سلامت مردم فارس ارتقاء بیشتری پیدا کند.

مدیرکل دفتر توانبخشی روزانه و توانپزشکی سازمان بهزیستی کشور نیز گفت: این سمپوزیوم دو ویژگی دارد، یکی بخش خانواده است زیرا نمی توانیم اقدامات توانبخشی برای خانواده ها را فقط به صورت متخصص محور انجام دهیم، اگر اقدامات در این زمینه تنها متخصص محور باشد، نمی توانیم در خدمات توانبخشی که طولانی مدت است موفق باشیم .

زهرا نوپرست افزود: پزشک کار درمانی را می تواند انجام دهد اما بارها مشاهده شده است که در بخش درمان نیز اگر خانواده ها همراهی نکنند ناموفق خواهیم بود. اگر بهترین درمان ها را به کار ببریم؛ این مورد در توانبخشی پیچیده تر است، یک معلولیت مدتها در کنار فرد وجود دارد و گاهی تا پایان عمر با بیمار همراه است و این همراهی را نیاز دارد تا بتوانیم اقدامات توانبخشی که آهسته آهسته توانمندی را برمی گرداند را به خوبی انجام دهیم؛ این گروه از خدمات باید مبتنی بر خانواده باشد و بخش دوم این سمپوزیوم بر این نکته تاکید دارد.

او اضافه کرد: بحث غربالگری شنوایی از سال 84 در سازمان بهزیستی به صورت جدی پیگیری شد، در سال های نخست پوشش این مورد 10 درصد بود اما در حال حاضر پوشش این طرح به بالای 70 درصد رسیده است.

مدیرکل دفتر توانبخشی روزانه و توانپزشکی سازمان بهزیستی کشور، ادامه داد: شایع ترین معلولیت آن هم به صورت پنهان، معلولیت شنوایی است؛ اگر در سنین زیر سه ماه و به ویژه در یک ماهگی این مساله شناسایی نشود بچه قادر نخواهد بود تکلم طبیعی داشته باشد، درک گفتاری مناسب نخواهد داشت و هر چه خدمات توانبخشی دیرتر به کودک برسد، عمق مشکل بیشتر می شود.

دکتر نوپرست، بیان کرد: در دهه های گذشته کمتر کودک کم شنوای نوجوان یا بزرگسالی داشتیم که بتواند به مدرسه عادی یا دانشگاه برود اما در حال حاضر سازمان بهزیستی سه هزار و 900 دانشجوی کم شنوا دارد که در رشته های مختلف مانند دکترا مشغول تحصیل هستند و این مساله به دلیل تشخیص زودرس و ارایه خدمات بهتر به این افراد است؛ همچنین عمل پروتز کاشت نیز سبب شده است تا اینگونه افراد در کنار افراد عادی و سالم به مدرسه و دانشگاه بروند.

او در ادامه، با اشاره به اینکه روزانه 20 کودک با اختلال شنوایی در ایران متولد می شود، گفت: اگر مداخله انجام نشود و خدمات به این افراد ارایه نشود دچار مشکلات زیادی می شوند، نیمی از این بیماری ها ژنتیکی هستند، 35 درصد شیوع این بیماری ها در ایران بر اثر ازدواج های فامیلی است و این ازدواج ها به عنوان یکی از ریزفاکتورهای اختلالات ژنتیکی مطرح می شود.

مدیرکل دفتر توانبخشی روزانه و توانپزشکی سازمان بهزیستی کشور، افزود: امسال در برنامه ششم توسعه به بحث غربالگری های ژنتیک نیز توجه شده است و امیدواریم با تصویب آن بتوانیم این مشکل را در کودکان کمتر مشاهده کنیم.

نوپرست اضافه کرد: این سمپوزیوم در سه بخش شامل بخش تبادل اطلاعات، بخش معرفی توانمندی مراکز کم شنوایی و ناشنوایی و بخش برقراری ارتباط تعاملی با وزارت بهداشت و وزارت آموزش و پرورش، اجرا می شود.

او بیان کرد: 75 مرکز کودک کم شنوا در کشور داریم و تیمی شامل گفتار درمانی، شنوایی، مددکاری و روان شناسی در این مراکز حضور دارند و تلاش می کنند تا کودک به شرایط طبیعی برگردد.

نوپرست گفت: 90 درصد ترخیص موفق در این مراکز انجام می شود و کودکان به مهد یا مدرسه عادی می روند؛ 102 کلینیک گفتار درمانی و شنوایی داریم و 190 هزار نفر در سال گذشته از خدمات این مراکز استفاده کرده اند.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۹۲۹۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری می‌شود

مریم جلالی در مراسم بزرگداشت روز ملی شهر میمند و برگزاری جشنواره گل و گلاب گفت: میمند ظرفیت‌های اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی زیادی دارد که باید این ظرفیت‌ها در خدمت ارزش‌افزوده و ارزش‌آفرینی شود.

معاون صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی افزود: رویداد‌ها زمینه تقویت توجه را ایجاد می‌کنند و تقویت توجه نخستین گام در راستای متمایزسازی و ایجاد وضعیت مطلق است.

جلالی افزود: به‌عنوان معاون صنایع‌دستی وزارت میراث فرهنگی و همکارانم در اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس به دنبال این هستیم که ظرفیت‌های میراث فرهنگی و آنچه ریشه در تاریخ دارد به‌اضافه جاذبه‌های گردشگری در کنار محصولات صنایع‌دستی یک پیوستاری درست کند که به اقتصاد منطقه کمک کند که لازمه‌اش همگرایی خانواده است.

 او ادامه داد: خانواده چه در سطح کوچک چه در سطوح محله، شهر، شهرستان و استان باید رویکرد اقتصاد هویت بنیان را سرلوحه قرار دهند و ما هم بتوانیم تسهیل گری و رفع موانع کنیم.

جلالی او در ادامه خطاب به مسئولان و مدیران حاضر در این جلسه گفت: تمامی مسئولان و مدیران میراث فرهنگی، استانداری و دیگر ادارات دولتی فرزندان این دیار هستند و مانند یک خانواده کار می‌کنند و وقتی خانواده مبنا باشد دیگر فرقی نمی‌کند من چه سهمی دارم این همکاری و هم‌افزایی و هم‌جوشی باید منجر به این شود که ما معیشت عزت‌آفرین داشته باشیم.

معاون صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی با ابراز خرسندی از اینکه اینجا خانواده‌ها را در کنار مسئولان می‌بینم و این مسئولیتی که وجود دارد یکی در خانواده و دیگری پسر و خواهر و مادر خانواده است و این فضای خانواده محوری در سالی که مشارکت مردم در تولید حساب‌شده بسیار قیمتی است.

جلالی در ادامه تأکید کرد: صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی هوش و استعداد تاریخی ماست و یک پیوستار کامل است یعنی یک هوش و حکمتی بوده به‌طوری‌که ازگلی که می‌روییده گلاب در ظرف مسی درست می‌شود و بعد شیشه درست‌شده و ترکه‌بافی برای نگهداری شیشه درست‌شده و این توسعه است و ما باید سوار بر آن اقتصاد هویت بنیان را رونمایی کنیم.

او با اشاره به اینکه به همت شما صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی فردای روشنی را دارد اضافه کرد: میراث فرهنگی ما تنها میراث، ملموس نیست بلکه در برگ این گل‌ها قصه‌ها و لالایی‌هایی نهفته است و روایت‌هایی که در دنیای امروز ارزش‌افزوده دارد.

معاون صنایع‌دستی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی با اشاره به اینکه قصه میمند خریدار دارد و ما باید ان را روایتگری کنیم تا دنیا این قصه‌ها را خریداری کند.

او به ذکر مثال‌هایی به تکمیل سخنانش پرداخت و گفت: یک روزگاری جمشید و اردشیر و شاپور کشورگشایی می‌کردند و جهان‌گشایی قدرت بود، یک روزگاری جهان دانی و اطلاعات قدرت بود و امروز جهان ارایی قدرت است و به همه دلیل ایران قدرت سوم را ایجاد کرده است و می‌تواند حرف در جهان داشته باشد، چون روایت‌هایی زیبایی دارد.

جلالی بابیان اینکه شیشه‌گری یکی از مهارت‌های اصیل میمند در کنار گلاب‌گیری بوده و صنعت شیشه‌گری می‌تواند به دلیل بازیافت و دوست دار محیط‌زیست بودن، به ترویج گلاب‌گیری کمک کند ابراز امیدواری کرد که عزم مسئولان محلی مبنی بر ایجاد کارگاه‌ها بتواند شاخص‌های شهر ملی شیشه‌گری را برای میمند فراهم کند و ما هم تلاش می‌کنیم این پرونده کامل شود و بتوانیم در آینده‌ای نزدیک شهر ملی شیشه‌گری را در میمند داشته باشیم؛ بنابراین گزارش دکتر مریم جلالی معاون صنایع‌دستی وزیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی و دکتر محمد ثابت اقلیدی مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس و هیات همراه امروز با سفر به شهرستان فیروزآباد ضمن حضور در مراسم روز ملی میمند از کارگاه‌های شیشه‌گری، گلاب‌گیری همچنین مزارع گل محمدی و تعدادی از اقامتگاه‌های سنتی و بومگردی شهر میمند بازدید کردند.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • بازگشت به دنیای صدا بازگشت شنوایی ۱۰۶ کودکان با کاشت حلزون شنوایی در زاهدان
  • شناخت زودهنگام اختلالات رشد، موثر بر عملکرد فردی و اجتماعی کودک در آینده
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری می‌شود
  • همایش روز جهانی اتیسم در رشت
  • قارچ‌های خودرو هشت نفر را راهی بیمارستان کرد
  • بهاران پربارش فارس
  • افزایش متوسط بارندگی استان فارس در سامانه بارشی اخیر
  • سرنوشت بچه گمشده محله مولوی تهران چه شد؟
  • وضعیت مقاوم‌سازی ۱۳ شهرستان کرمانشاه بالاتر از میانگین کشوری
  • شناسایی ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور