Web Analytics Made Easy - Statcounter

برجامی که تحریم ها را حذف نکند که دیگر برجام نیست و با این وضعیتی که در دستگاه حاکمه آمریکا وجود دارد خیلی بعید است تحریم های مالی آن گونه که در برجام توافق شده از سوی واشنگتن حذف شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از «تیتریک»، اعلام برنامه و استراتژی ایالات متحده آمریکادر قبال ایران که از سوی دونالد ترامپ مطرح شد یکی از اتفاقات مهم روابط سیاسی ایران و آمریکا است که قطعاً تاثیر خود را بر توافق هسته ای موسوم به برجام می گذارد، در این باره با دکتر مهدی تبریزی متخصص روابط بین الملل به گفت و گو نشسته ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهدی تبریزی با اعلام این نکته که سخنان ترامپ یک سخنرانی عادی و معمولی یک رئیس جمهور نبود گفت: سخنرانی اخیر ترامپ پس از ماه ها کار و مطالعه طیفی از متخصصان و سیاست مداران جمهوری خواه کنگره و مراکز مطالعاتی بود که ترامپ فقط گزارش نهایی آن را قرائت کرد، بر این اساس نمی توان ادعا کرد اظهارات او صرفاً یک موضع گیری شخصی بوده است، این مطالب قطعاً ریل گذاری برنامه دولت آمریکا برای هفت سال آینده است.

تبریزی در خصوص استقبال اسرائیل و عربستان از این سخنان افزود: اسرائیل سالها در میان گروه های تصمیم ساز و مراکز مطالعاتی آمریکا که پشتوانه حکومت در آن کشور هستند هزینه و نفوذ کرده است، در سالهای اخیر عربستان نیز این تاکتیک را به خوبی یاد گرفته و با هزینه بسیار گسترده در بین نخبگان آمریکایی جریان را به نفع خود تا حدودی تغییر داده است، خوب در این شرایط بسیار طبیعی است که اگر تصمیمی درباره بزرگترین دشمن منطقه ای اسرائیل و عربستان اتخاذ شود منافع این دو کشور در اولویت است و آنها از آن دفاع می کنند.

این کارشناس روابط بین الملل با تاکید بر این که برجام دیگر آن انسجام سابق را ندارد و پایه های آن سست شده است، اظهار داشت: باید پذیرفت که مهمترین دولت در برجام و اجرای آن آمریکا بود، مشکل ما با آمریکا منجر به برجام شد، اگر طرف مقابل ما صرفاً اتحادیه اروپا و کشور های چین و روسیه بودند امضای ما هیچ وقت پای توافق هسته ای نمی رفت، از سوی دیگر تحریم هایی که از طرف آمریکا اعمال می شود بزرگترین محدودیت ها را ایجاد کرده، و امروز با مجموعه مواضع آمریکا و جمهوری خواهان پایه های برجام سست شده است و آن انسجام سابق وجود ندارد و باید گفت که برجام بدون آمریکا فقط یک ورق پاره است.

وی در ادامه تصریح کرد: ترامپ سپاه پاسداران را و تصمیم درباره آن را به وزارت خزانه داری سپرد، این حواله دادن به این معنی است که همه تحریم های مالی گذشته را آنها صرفاً به جهت ارتباط با سپاه می توانند ادامه دهند، موضوع و دغدغه اصلی ما برای توافق هسته ای تحریم های مالی بود و امروز به راحتی آنها نه تنها این محدودیت ها حذف و تعلیق نکرده اند، بلکه برای آن دلایل دیگر مثل سپاه می تراشند، آنها با این کار در حقیقت دیوار تحریم ها را مستحکم تر می کنند.

تبریزی در پاسخ به این سوال که چه آینده ای را می توان برای برجام تصور کرد؟ گفت: توافق هسته ای قرار بود محدودیت های مالی ایران را گشایش دهد، و از طرفی طرف مقابل را به این اطمینان برساند که ایران به دنبال سلاح هسته ای نیست، حالا امروز برجامی که تحریم ها را حذف نکند که دیگر برجام نیست و با این وضعیتی که در دستگاه حاکمه آمریکا وجود دارد خیلی بعید است تحریم ها آن گونه که در برجام توافق شده از سوی واشنگتن حذف شود.

کارشناس روابط بین الملل در خصوص موضع گیری اروپایی ها در این مورد افزود: این که آمریکا عملاً توافق را اجرا نمی کنند و ترامپ آن را وحشتناک توصیف کرده و از سوی دیگر اتحادیه اروپا مدام بر لزوم و ضرورت ادامه آن سخن می گوید، صرفاً برای فشار بر ایران است، چرا که اگر تعدادی از کشورهای اروپایی هم مثل آمریکا برجام را نقض می کردند، ایران در حالتی که جامعه جهانی کاملاً رفتار او را می پذیرفت، ادامه برجام را لغو می کرد، در وضعیت کنونی ایران به راحتی نمی تواند توافق هسته ای را تعطیل کند چرا که هنوز پنج کشور و اتحادیه اروپایی با 36 کشور به آن پایبند اند، و فقط آمریکا آن را نقض می کند.

وی در پایان تاکید کرد: به نظر می رسد با وضعیت کنونی توافق هسته ای که تامین کننده منافع و خواسته های ایران باشد به بن بست رسیده و آن مسیر گفت و گو بین تهران و واشنگتن هم مسدود است، با این وجود ایران می تواند با فشار بر اروپایی ها امتیازهایی را بگیرد و یا طبق یک برنامه از پیش طراحی شده و منظم از فعالیت های هسته ای خود را از سر بگیرد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۰۷۳۴۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توافق نزدیک عربستان با آمریکا؛ آل‌سعود هسته‌ای می‌شود؟

منابع آگاه اعلام کردند دولت جو بایدن و عربستان درحال بررسی‌های نهایی درباره توافقی درخصوص ضمانت‌های امنیتی آمریکا به عربستان و کمک به این کشور در زمینه هسته‌ای برای اهداف غیرنظامی هستند.

به گزارش خبرآنلاین منابع آگاه اعلام کردند دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا و عربستان درحال انجام بررسی‌های نهایی درباره توافقی درخصوص ضمانت‌های امنیتی آمریکا به عربستان و کمک به این کشور در زمینه هسته‌ای برای اهداف غیرنظامی هستند. این درحالی است که توافق عادی سازی روابط بین رژیم صهیونیستی و عربستان در چارچوب یک معامله بزرگ در منطقه هنوز دور از دسترس است.

طبق گزارش رأی الیوم، این منابع اعلام کردند مذاکره کنندگان آمریکایی و عربستانی در حال حاضر اولویت را به معاهده امنیتی دوجانبه‌ای می‌دهند که ممکن است بخشی از معامله بزرگتری باشد که به بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی ارائه می‌شود و وی باید تصمیم بگیرد که آیا امتیازهایی را برای تضمین عادی سازی تاریخی روابط با ریاض خواهد داد یا خیر.

به نقل از ایسنا متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا پنجشنبه اعلام کرد: ما به توافقی درباره بخش آمریکایی-عربستانی معامله بسیار نزدیک هستیم. می‌توانیم در یک زمان بسیار کوتاه جزئیات را حل کنیم.

به گفته دیپلمات‌های خارجی در کشورهای عرب حوزه خلیج فارس و منابعی در واشنگتن احتمالا این بخش از طرح مربوط به ضمانت‌های رسمی آمریکا برای دفاع از عربستان و دستیابی عربستان به سلاح‌های آمریکایی پیشرفته‌تر باشد.

منابع آگاه پیش بینی کردند توافق امنیتی ریاض و واشنگتن شامل تبادل تکنولوژی‌های مدرن با ریاض از جمله تکنولوژی مربوط به هوش مصنوعی باشد.

یک مسئول آمریکایی اعلام کرد: پیش بینی می‌شود بندهای توافق ظرف چند هفته تکمیل شود.

این درحالی است که عربستان بر لزوم توقف جنگ غزه قبل از هرگونه صحبت درباره عادی سازی روابط با تل آویو تأکید دارد.

میلر گفت: عربستان توضیح داد تا زمانی که جنگ غزه ادامه دارد توافق عادی سازی روابطی وجود نخواهد داشت.

اخیرا آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا سفری به منطقه داشت و مذاکرات جداگانه‌ای با بنیامین نتانیاهو و محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان برگزار کرد.

از سوی دیگر روزنامه یدیعوت آحارونوت نوشت، توماس فریدمن، تحلیلگر روزنامه نیویورک تایمز شروط عربستان را به عنوان بخشی از مذاکرات بین واشنگتن و ریاض برای عادی سازی روابط میان عربستان و رژیم صهیونیستی فاش کرد.

این شروط عبارتند از ایجاد یک روند سه تا پنج ساله برای تشکیل کشور فلسطین، توقف شهرک سازی در کرانه باختری و عقب نشینی ارتش  رژیم صهیونیستی از غزه.

دیگر خبرها

  • بازخوانی پرونده توسعه برق هسته‌ای در ایران؛ از برجام تا مشارکت مردم
  • واکنش کاردار ایران به سخنان وزیر دفاع انگلیس
  • مثلث آمریکایی چه هدفی را در تقابل با فعالیتهای هسته‌ای ایران دنبال می‌کنند؟ / نقشه راه گروسی در تهران پس از عملیات وعده صادق
  • اعتراض ضدصهیونیستی دانشجویان آمریکا و اروپا محور مهم سخنان امامان جمعه گلستان
  • در سفر رافائل گروسی به تهران موارد اختلافی ایران و آژانس حل خواهد شد؟
  • آیا در سفر گروسی موارد اختلافی ایران و آژانس حل خواهد شد؟
  • توافق نزدیک عربستان با آمریکا؛ آل‌سعود هسته‌ای می‌شود؟
  • آمریکا خود را به دیوانگی زد و برجام را پاره کرد /واکنش ها به اعتراضات دانشجویی در آمریکا از تریبون نماز جمعه
  • (ویدئو) تحریم‌ها و اقتصاد نابسامان فرش ایران را به زیر کشید؛ ما منزوی شده‌ایم
  • آیا جان توافق ایران و عربستان با ابتکار چین در خطر است؟/ پکن از ترس تحریم های ثانویه فروش نفت از تهران را کاهش خواهد داد/ دیپلماسی تلفنی چین میان ایران و آمریکا موفق بود