Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-30@23:52:59 GMT

کاهش نگران کننده سن اعتیاد در بجنورد!

تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۱۸۱۴۱۳

کاهش نگران کننده سن اعتیاد در بجنورد!

اعتیاد امروز به پاشنه آشیل آسیب های اجتماعی تبدیل شده است، عدم برنامه ریزی دقیق و نبود همت قاطع در مبارزه با مواد مخدر در میان مسئولان باعث ایجاد نگرانی در حوزه اعتیاد شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به نقل از پایگاه خبری بجنا؛ اعتیاد یکی از معضلات بزرگ جوامع بشری و هم چنین یک بیماری که به نوعی ویرانگر جوامع و برخی اوقات نابودگر کانون گرم خانواده می شود، به شمار می آید که به تازگی به صورت بسیار زیاد گریبانگیر مردم کشور ما شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اعتیاد یک بیماری پیچیده است که تنها یک عامل خاص در بروز آن دخیل نمی باشد. مجموعه ای از عوامل در بروز بیماری اعتیاد  دخالت دارند که از میان آنها می توان به محیط اجتماعی، بیکاری،مشکلات خانوادگی و .. اشاره کرد.

زنگ خطر اعتیاد برای دانش آموزان/ نبود زیرساخت های مناسب نگهداری از معتادان در استان

حیدر اقبالی مطلق معاونت اجتماعی فرماندهی انتظامی استان خراسان شمالی در گفتگو با خبرنگار، بجنا، گفت: امروز اعتیاد دامن بیشتر خانواده ها را گرفته است و کمتر خانواده ای را می‌بینیم که با این موضوع درگیر نباشند.

وی با اشاره به اشکال مختلف اعتیاد، ادامه داد: اعتیاد در اشکال مختلف مواد دخانیات، مواد سنتی و صنعتی است، آنچه در استان ما شایع است، استفاده از مواد مخدر سنتی مانند تریاک است و بیشتر کشفیات در استان ما نیز به مواد مخدر سنتی باز می‌گردد.

اقبالی با بیان اینکه گرایشات به مواد مخدر به زیر 18 سال رسیده است، افزود: آنچه امروز در میان جوانان شایع است گرایش به دخانیات مانند سیگار و بی تی است که اولین پله برای ورود به عرصه استفاده از مواد مخدر هستند.

معاون اجتماعی نیروی انتظامی استان، تصریح کرد: اغلب این شروع مصرف ها از مجلس های دوستانه، پارتی ها و جشن تولدها آغاز می شود، بعد از آنکه بدن به مصرف دخانیات عادت می کند و نیاز بدن تامین نمی شود جوانان به مواد مخدر سنتی روی می آورند.

یکی از مهم ترین دلایل طلاق اعتیاد است

وی عنوان کرد : قالبا تا زمانی که مصرف کننده ها به این باور نرسند، راهی که رفته، اشتباه است هیچ راه حلی برای درمان آنها جواب نخواهد داد و قالبا بعد از ترک دوباره به مصرف مواد اقدام می کنند.

وی با اشاره به نوع مواد مصرفی در اقشار مختلف جامعه، گفت: امروز نوع آلودگی به مواد مخدر مختلف است، در اقشار متوسط به بالا به دلیل داشتن درآمد ثابت نمی توان اعتیاد را تشخیص داد و به نوعی قشر متوسط به بالا اعتیاد پنهان دارند.

معاون اجتماعی نیروی انتظامی، مطرح کرد: امروز در حواشی شهرها آنچه مشاهده می شود بخشی از افراد به اعتیاد مبتلا هستند، متاسفانه در چند سال اخیر این موضوع در میان زنان هم افزایش یافته است.

اقبالی با اشاره به طلاق افزود: امروز یکی از مهمترین عوامل طلاق بحث اعتیاد است، در بررسی علل جرایم قالبا به مواردی می رسیم که مجرم بنوعی با طلاق و اعتیاد ارتیاط دارد.

زنگ خطر اعتیاد برای دانش آموزان

وی با اشاره به ورود مواد مخدر به میان دانش آموزان گفت: مواد مصرفی شایع در میان دانش آموزان بیشتر از خانواده دوخانیات مانند سیگار و BT است و دانش آموزان به مرحله مصرف مواد سنتی وارد نشده اند اما به دلیل آنکه مصرف دخانیات قدم اول در اعتیاد است می تواند زنگ خطر برای دانش آموزان باشد.
وی با اشاره به راهکاره های مقابله با این روند ادامه داد: در حوزه دانش آموزی فرهنگ سازی برای مقابله با اعتیاد بسیار مهم است، خانواده ها رکن اصلی در پیشگیری از اعتیاد هستند و باید اعتقاد به زیان های مواد مخدر در میان افراد نهادینه شود.

وی در پایان افزود: زیرساخت های مناسبی برای نگهداری از معتادان در استان وجود ندارد، اگر مکان های مناسب برای نگهداری معتادان در استان وجود داشته باشد نیروی انتظامی توانایی جمع آوری معتادان و افراد خطرناک را دارد.

فقر، تراکم جمعیت، دسترسی آسان و بیکاری از دلایل مهم گسترش اعتیاد در خراسان شمالی

پاکدین معاونت پیشگیری بهزیستی خراسان شمالی در گفتگو با خبرنگار بجنا، گفت: از دلایل مهم گسترش اعتیاد در حواشی شهر می توان فقر، تراکم جمعیت و بیکاری را نام برد؛ همچنین اغلب افراد سرپرست خانواده ساکن این مناطق برای کسب درآمد به شهرهای بزرگ‌تر مهاجرت می‌کنند و این سبب آسیب رساندن به خود شخص و خانواده اش خواهد شد.

وی تشریح کرد: بعضی از افراد قشر ضعیف جامعه، مخصوصاً بانوان، برای امرار معاش خود، به تن فروشی و خرده فروشی مواد می پردازند که همین خرده فروشی زمینه‌ای برای اعتیاد آنها را فراهم می‌آورد.

وی اظهار داشت: در دسترس بودن مواد زمینه رو آوردن به اعتیاد را آسان‌تر کرده و احتمال گرایش افراد جامعه به این سمت را به شدت افزایش می دهد.

معاونت پیشگیری بهزیستی استان عنوان کرد: اصلی ترین دلیل اعتیاد نوعی اختلال شخصیت است؛ به طوری که میزان اختلال شخصیت در افراد دچار به اعتیاد از سایرین بیشتر است.

وی ادامه داد: ارزیابی شیوع اعتیاد در شهر، متوسط است؛ اما به دلیل آن که اعتیاد چرخهای است که ممکن است شخصی که تازه از دام آن خارج شده مجدداً به آن رو آورد؛ دلیل بازگشت دوباره این افراد،عدم پذیرش آنها در جامعه به عنوان یک انسان سالم و شهروند عادی می‌باشد.

وی تصریح کرد:خانواده ها می‌توانند با در پیش گرفتن راهکارهایی، به کاهش میزان اعتیاد کمک کنند؛ به طوری که با افزایش مهارت "نه گفتن" فرزندان خود، احتمال گرایش آنها به اعتیاد را کاهش دهند.

پاکدین اظهار داشت:اعتیاد دردیست که در همه اقشار جامعه رواج دارد و معمولاً افراد دچار شخصیت های وابسته، به اعتیادمبتلامی‌شوند؛ به طوری که با بروز یک مشکل برای پر کردن خلأ خود به اعتیاد می گرایند.

وی ادامه داد: باید طوری برنامه ریزی شود که افراد دچار کمبود، برای تخلیه هیجانی به فضاهای دیگری همچون مراکز تفریحی، آموزشی، هنری و ورزشی کشیده شوند.

وی بیان داشت: در صورت اعتیادیکی از اعضای خانواده،سایر اعضا نیز دچار آزردگی خاطر می‌شوند و باعث برهم زدن نظم میان اعضایآن خواهد شد.

۴۲ سمن مردم نهاد در استان مشغول به فعالیت هستند

پاکدین مطرح کرد:کودکاندارای پدر و مادر مبتلا به اعتیاد،گاها دچار کودک آزاری شده و یا حتی به اجبار پدر و مادر خود به مصرف مواد مخدر می پردازند تا فرزند، مجبور به تامین مواد مخدر برای خود و خانواده‌اش شود.

وی بیان داشت:برای کاهش مشکلات اعتیاد در جامعه می‌توان از آموزش به خانواده‌ها آغاز کرد؛ به طوری که در پنج سال اول زندگی، روش های فرزند پروری را به زوجین آموزش داده تا احتمال گرایش فرزندان آنها به اعتیاد کاهش یابد.

وی اظهار داشت: ما با ارسال تیم های تاثیرگر به مناطق مختلف شهر، مخصوصاً مناطق محروم، با شناسایی موقعیت جغرافیایی، جمعیت و نوع آسیب های شایع آن منطقه و با استفاده از ظرفیت محله، به برطرف نمودن مشکل می پردازیم.

پاکدین ادامه داد: در حال حاضر ۴۲ سمن مردم نهاد در استان مشغول به فعالیت هستند که در محله های در معرض آسیب، با ارتباط گیری با مردم و اقدامات لازم به آموزش آنها می پردازند.

وی عنوان کرد: امروزه سن اعتیاد به شدت کاهش یافته و در حال حاضر تعداد ۱۴ نفر افراد زیر۱۸ سال در مرکز ما پذیرش شده و تحت درمان قرار گرفته‌اند.

وی بیان داشت: برای برطرف نمودن این آسیب اجتماعی بایستی تمام مردم و ارگان ها بسیج شوند و مسئولین باید با فرهنگ سازی و آموزش به آحاد مردم اعتیاد را کاهش دهند.

هزارتوی بروکراسی برسر راه نهادهای مردمی مبارزه با آسیب های اجتماعی / ضرورت تاسیس کمپ ترک اعتیاد نوجوانان در استان


مهدی جنتی فعال اجتماعی بجنوردی و مسئول قرارگاه خادمان در گفت و گو با خبرنگار پایگاه خبری بجنا، گفت: امروز وضعیت اعتیاد در شهر بجنورد بسیار اسفناک و دردآور، شاید بهتر باشد بگویم برنامه ریزی های دشمن در حوزه اعتیاد بسیار دقیقتر و به همان اندازه فعالیت و برنامه ریزی مسئولان ما کم دقت و بی اثر است.

 وی با اشاره به عوامل مهم در رشد سریع اعتیاد، ادامه داد: فقر فرهنگی، بیکاری، عدم برنامه ریزی در به کار گیری نوجوانان و جوانان در مسئولیت دادن به آن ها، چرخه ی معیوب ساختاری پیشگیری و درمان اعتیاد، ساختار فرسوده تربیتی و آموزشی و ... از مهمترین عوامل در همه گیر شدن اعتیاد است.

 جنتی افزود: امروز رشد اعتیاد در میان اقشار ضعیف جامعه سرعت بیشتری دارد، مهاجرت از روستا، مواجهه با آسیب ها و چالش های شهرنشینی و احساس امنیت بزهکاران در مناطق حاشیه نشین از عوامل مهم رشد اعتیاد در میان اقشار ضعیف است.

 این فعال اجتماعی مطرح کرد: ریشه ی بسیاری از آسیب های اجتماعی که با آن مواجه هستیم از اعتیاد شروع شده و به نوعی ابعاد مختلفی پیدا کرده است، طلاق و از هم پاشیدگی خانواده، فقر مالی مضاعف، کودک کار، کودک بزهکار، زنان و دختران در معرض آسیب های اجتماعی و بسیاری از آسیب ها و معضلات اجتماعی که بنیان خانواده را هدف قرار داده است ناشی از اعتیاد است.

جنتی ادامه داد: وضعیت کودکان خانواده های مصرف کننده مواد مخدر نگران کننده است، این کودکان بسیار شکننده و در معرض انواع و اقسام آسیب های اجتماعی هستند، وضعیت بسیار ناگوار تربیتی، معیشتی، بهداشتی، اخلاقی و ... آینده اجتماعی شهر را تهدید می کند.

ورود اعتیاد به کلاس های درس

فعال اجتماعی حوزه آسیب های اجتماعی عنوان کرد: ضرورت، پیگیری و تاسیس کمپ ترک اعتیاد نوجوانان نشان دهنده ورود اعتیاد به میان سن مدارس است، چند سال است که با اعتیاد در میان مدارس درگیر هستیم. حتی به طور متعدد با موارد اعتیاد در سنین پایین تر از آنچه تصور می کنید مواجه بودیم.

وی با اشاره به روش های مقابله با اعتیاد، تصریح کرد: ناکارآمدی ساختارها و دیدگاه های موجود در مقابله با پدیده ی اعتیاد به مواد مخدر و سایر آسیب های اجتماعی کاملا مشهود است، مقوله اعتیاد با فعال کردن ظرفیت های درونی جامعه و نگاهی جهادی به حل آسیب های اجتماعی و فرهنگ ایثار در جامعه قابل حل است. جنتی در پایان گفت: اما متاسفانه مسئولین ما همچنان نگاه بروکراتیک به تلاش نهاد های مردمی در مقابله با بحث اعتیاد دارند و به هر نحو ممکن به دنبال بهره برداری خودشان هستند، مسئولین به جای سنگ اندازی درکار و بروکراسی های اداری به کمک نهاد های مردمی در عرصه ی آسیب های  اجتماعی بیایند.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۸۱۴۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرگ اسرار آمیز دو جوان در پایتخت

همشهری آنلاین - حوادث: نخستین حادثه مربوط به مرگ مشکوک پسری ۲۲ ساله بود که ساعت ۱۲ ظهر یکشنبه به قاضی سالار صنعتگر بازپرس جنایی تهران اعلام شد و او دستور تحقیقات در این باره را صادر کرد. جسد پسر جوان در خانه اش پیدا شده که بر اثر ضربه کاتر به دستش و خونریزی شدید جان باخته بود. آنطور که خانواده اش می گفتند وی اقدام به خودکشی کرده بود. آنها مدعی بودند که جوان جان باخته، اعتیاد به مواد مخدر داشته و وقتی شنیده که خانواده اش قصد دارند وی را به کمپ ترک اعتیاد ببرند، اقدام به خودکشی کرده است. با این حال تحقیقات به دستور بازپرس جنایی تهران ادامه دارد تا مشخص شود که آیا گفته های خانواده وی درباره مرگ پسر جوان صحت دارد یا نه.

دومین حادثه که ساعت ۱۳:۳۰ یکشنبه به بازپرس جنایی تهران اعلام شد و مربوط به مرگ مردی جوان بود که جسد سوخته اش در زمین خاکی پیدا شده بود. در نزدیکی جسد گالن بنزین و فندک به چشم می خورد. همچنین یک خودروی پرایدی در نزدیکی محل کشف جسد پیدا شد که متعلق به مرد جان باخته بود. یافته های تیم جنایی نشان می داد که خانه مرد جان باخته در همان محدوده بوده است. خانواده اش می گفتند که متوفی با کسی خصومت شخصی نداشته است. با این حال تحقیقات برای کشف اسرار مرگ مرد جوان ادامه دارد.

کد خبر 848126 برچسب‌ها اعتیاد - معتاد قتل - قاتل حوادث ایران

دیگر خبرها

  • این دروغ را درباره کاهش افسردگی باور نکنید
  • نقش‌آفرینی بانوان خراسان شمالی در کاهش آسیب‌های اجتماعی محوری است
  • بانوان در حوزه کاهش آسیب‌های اجتماعی نقش‌آفرینی کنند
  • قزوین پایلوت ملی صدور «نسخه اجتماعی» شد
  • نسل کنونی جامعه در جنگ تمام عیار رسانه ای قرار دارند
  • شهرداری به دنبال کاهش آسیب‌های اجتماعی در بهشت زهرا
  • ۴۰ درصد متکدیان مشهد معتاد هستند
  • مرگ اسرار آمیز دو جوان در پایتخت
  • کانون خانواده‌ با خودمحوری‌ها آسیب می‌بیند
  • لزوم اتحاد کشورهای اسلامی در برابر ظلم و جنایت رژیم صهیونیستی