Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-27@19:18:05 GMT

مرحوم حاج‌آقا مصطفی امید همه انقلابیون بود

تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۱۹۷۳۱۷

به گزارش پارسینه، حجت الاسلام حسن روحانی در ابتدای سخنان خود از آیت الله سیدمصطفی خمینی به عنوان یک شخصیت بزرگ انقلابی، فقیه، مجتهد، فیلسوف، عارف و مبارز نام برد و گفت : ایشان جایگاه بزرگی در بیت امام و نهضت اسلامی داشت .
وی با اشاره به اینکه مرحوم حاج آقا مصطفی امید همه انقلابیون بود افزود: نگاه به ایشان بر این مبنا بود که اگر خدای ناکرده یک روزی امام در میان ما نباشد فردی هست که بتواند این پرچم را بر دوش گیرد و نهضت را به ثمر و مقصد نهایی برساند .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



رئیس جمهور از آیت الله سیدمصطفی خمینی به عنوان یک مشاور، معاون و یار بزرگ در دوران نهضت در کنار امام نام برد و گفت: ایشان فقط فرزند امام نبود چرا که جایگاه ویژه ای در انقلاب و نهضت اسلامی داشت.

وی در ادامه سخنان خود با تشریح ماجرای روز ۱۵ خرداد وحضور حاج آقا مصطفی در حرم مطهر به همراه خیل عظیمی از جمعیت و علمای عظام و حضور زنان انقلابی و شمشیر به دست قم در حمایت از امام خمینی (ره) گفت : مردم در این روز در کنار حاج آقا مصطفی و با حضور در خیابان های قم و با شعارهای یا مرگ یا خمینی به مخالفت با رژیم پهلوی پرداختند و این رژیم تعداد زیادی از مردم را در قم به خاک و خون کشید .

روحانی گفت : اگر حادثه ۱۵ خرداد نبود یا جان امام در خطر بود و یا برای همیشه در زندان می ماند .

وی افزود : فداکاری، ایثار و حضور مردم در قم، تهران، ورامین و دیگر شهرهای کشور باعث شد که رژیم پهلوی احساس کند شخصیت امام شخصیتی نیست که بتوانند به راحتی او را حذف یا جامعه را از وجود ایشان محروم کنند.

­رئیس جمهور گفت: آن کسی که در داستان ۱۵ خرداد نقش بسیار اساسی داشت، حاج آقا مصطفی بود؛ تلاش و مجاهدت ایشان و سایر بزرگان و مراجع باعث شد تا جان امام در این حادثه حفظ شود.

روحانی در ادامه سخنان خود در همایش بزرگداشت چهلمین سال شهادت حاج آقا مصطفی خمینی گفت:​ در سال ۱۳۴۳ هم که امام در قم دستگیر شدند و سربازان خیابان ها را گرفته و مدرسه ها و حوزه علمیه محصور شد کسی که راه افتاد و در خانه مراجع رفت حاج آقا مصطفی بود تا جان امام را حفظ کند.

رئیس جمهور افزود: بعد هم که ایشان دستگیر شدند و پس از آزادی ایشان موجی در قم به راه افتاد ؛ ایشان مستقیما به حرم حضرت معصومه (س) رفتند و جمعیت عظیمی در صحن تجمع کردند و این تجمع و تجمعات به نهضت اسلامی بسیار کمک کرد.

وی اضافه کرد: در ایامی که امام دوران تبعید را در نجف اشرف می گذراندند حاج آقا مصطفی نقش ممتازی در حفاظت از جان امام و نهضت اسلامی داشتند.

روحانی گفت: حاج آقا مصطفی شخصیتی متواضع ، خلیق و خاکی داشتند و در بسیاری از اجتماعات شرکت می کردند و دسترسی به ایشان بسیار آسان بود.

وی یادآور شد: البته ایشان خیلی هم در کنار امام نبود ؛ یادم هست در قم که امام برای نماز به مدرسه بروجردی تشریف می آوردند حاج آقا مصطفی همیشه نیم تا یک ساعت زودتر می آمدند و در حیاط مدرسه با طلبه ها گعده می کردند .

رئیس جمهور ، حاج آقا مصطفی خمینی را شخصیتی در دسترس و شجاع برشمرد و گفت: او یک عالم بزرگوار و فقیه مجاهد بود که همواره به عنوان یک فداکار در کنار امام راحل بود.

وی به فراز و نشیب های نهضت اسلامی در سال های پیش از پیروزی انقلاب اشاره کرد و گفت: در سال های ۴۸ و ۴۹ مقداری فراز نهضت اسلامی نبود و ما با مشکلات فراوان روبرو بودیم و در سال های ۵۶ و ۵۷ مقداری اوضاع سهل تر و آسان تر شد اما همچنان در سراسر کشور خفقان حاکم بود.

روحانی گفت: نام ، تصویر و عکس و نوار امام ممنوع بود ، نوشته های امام از قبیل کتاب حکومت اسلامی و رساله امام ممنوع بود و اگر می خواستند رساله امام را پخش کنند روی جلد آن نام یکی دیگر از مراجع را درج می کردند.

منبع: پارسینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۱۹۷۳۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عروس بزرگ امام خمینی درگذشت؛ معصومه حائری که بود؟

معصومه حائری فرزند مرحوم آیت‌الله شیخ مرتضی حائری و از خاندان آیت الله العظمی شیخ عبدالکریم حائری بنیان گذار حوزه علمیه قم است. او با آیت الله شهید مصطفی خمینی ازدواج کرده و عروس ارشد حضرت امام خمینی (س) است.

به گزارش جماران، خانم معصومه حائری در تاریخ ۱۷ فروردین ماه سال ۱۳۳۳ با حاج آقا مصطفی خمینی ازدواج کردند، ایشان در ابتدا علاقه‌ای به ازدواج نداشتند، اما با توجه به شرایط آن دوران به توصیه پدرشان و بعد از ملاقات حاج آقا مصطفی به ازدواج با ایشان رضایت می‌دهند، و بعد از گذشت یک سال به عقد ایشان در می‌آیند. 

حاصل ازدواجشان ۴ فرزند بود، دو تن از فرزندانشان در کودکی از دنیا رفته اند، و یک پسر به نام حسین و یک دختر به نام مریم دارند. ایشان در دوران تبعید حضرت امام (س) و حاج آقا مصطفی در عراق حضور داشتند، و همسر گرامیشان را همراهی می‌کردند.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: نگاهی به خانواده شهید سید مصطفی خمینی اولین مصاحبه با همسر سید مصطفی خمینی/ مدرن و امروزی بود و سر حجاب بر من سخت نمی‌گرفت

دیگر خبرها

  • عکسی از مادر سیدحسن خمینی در مراسم تشییع پیکر عروس ارشد امام /دختر امام هم آمد
  • عکسی از سیدحسین خمینی در هنگام نماز بر پیکر مادرش
  • همسر آیت‌الله «سید مصطفی خمینی» در قم تشییع شد
  • عروس بزرگ امام چرا همسرش را «داداش» صدا می‌زد؟
  • عروس بزرگ امام خمینی درگذشت
  • معصومه حائری، عروس امام خمینی درگذشت
  • عروس بزرگ امام خمینی درگذشت؛ معصومه حائری که بود؟
  • همسر آیت‌الله سید مصطفی خمینی درگذشت
  • همسر شهید آیت‌الله سید مصطفی خمینی درگذشت
  • عروس امام خمینی درگذشت؛ معصومه حائری که بود؟