Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-05-01@18:51:47 GMT

زنان کابینه روحانی علیه روحانی

تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۰۶۰۶۴

صراط: حجت الاسلام حسن روحانی، در ایام انتخابات وعده‌های متنوعی داد؛ از جمله وعده‌هایی که بسیار به مذاق اصلاح‌طلبان نیز خوش آمد، وعده برابری جنسیتی زنان و مردان و استفاده از توانمندی زنان در کابینه آینده بود. اصلاح طلبانی که برای حضور زنان در کابینه هشتگ می‌زدند و کمپین حمایت از آنان را سر می‌دادند، حالا امروز بهتر از هر کسی می‌دانند آن وعده‌ها درحد همان شعار انتخاباتی باقی مانده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گزارش صبح نو بر اساس همین شعار‌ها بود که پس از پیروزی حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری، زنان اصلاح طلب مجلس با همکاری دیگر چهره‌های اصلاح طلب فهرستی ۳۰ نفره از زنان توانمند را برای انتخاب به رییس جمهور منتخب ارائه کردند، اما رییس جمهور ترجیح داد فهرستی از مردان بدون زنان را به مجلس معرفی کند و پس از آن بود که کمپین‌های حمایتی از ورود زنان به کابینه از سوی این طیف سیاسی شکل گرفت.


بسیاری از منتقدان به حضور دست کم یک وزیر زن در دولت محمود احمدی نژاد (مرضیه وحید دستجردی) اشاره می‌کردند که در دولتی که بدنه آن را چهره‌های اصول گرا تشکیل می‌دادند، مسوولیت گرفت و وزیر شد.


حالا صدای زنان کابینه حسن روحانی بلند شده است؛ زنان اصلاح طلب کابینه حالا با ناامیدی از جابجایی‌های صورت گرفته از رفتار رییس جمهور در قبال زنان انتقاد می‌کنند.


تا پیش از این انتقاد به عدم حضور زنان در کابینه در بدنه اصلاح طلبان مطرح می‌شد. چهره‌هایی مثل خانم‌ها فائزه هاشمی و الهه کولایی که نقد‌های تندی را علیه روحانی مطرح کرده بودند. آن‌ها معتقد بودند که روحانی چه پاسخی برای بانوان ایران‌زمین دارد؟ یا چهره اصلاح طلب دیگری مثل خانم اشرف بروجردی که در ایام انتخابات مسوولیت کمیته زنان ستاد انتخاباتی روحانی را برعهده داشت، گفته بود: «باید خاطرنشان کنم که اگر آقای روحانی در دولت یازدهم این کار را انجام می‌داد، بهتر بود و گلایه‌هایی که امروز می‌شنویم نیز کمتر می‌شد؛ اما این باب بسته نیست و احتمال دارد آقای روحانی در آینده یک وزیر زن از بین زنان توانمند به کابینه معرفی کند.»،


اما حالا نقد‌ها از بدنه عمومی اصلاح طلبان به اصلاح طلبان کابینه رسیده است؛ جایی که دو چهره اصلاح طلب زن انتقاد‌هایی را علیه رفتار‌های رییس جمهور در جابجایی‌های صورت گرفته مطرح می‌کنند. یک روزنامه اصلاح طلب در بخش مقدمه مصاحبه خود باب نقد یا بهتر بگوییم باب حمله به تصمیم‌های رییس جمهور را باز می‌کند. آفتاب یزد از واژه تبعید برای جابجایی‌های صورت گرفته استفاده می‌کند. بر همین اساس نیز شهیندخت مولاوردی و معصومه ابتکار چهره‌های اصلاح طلب زن کابینه دوازدهم، انتقاد خود را البته نه از جنبه عدم حضور کافی زنان درکابینه بلکه از نظر جابجایی‌های صورت گرفته به سمت روحانی نشانه گرفتند.


به نظر می‌رسد مولاوردی و ابتکار سکوت خود را کنار گذاشته و بی پرده به رفتار‌های رییس دولت در قبال جابجایی‌های صورت گرفته انتقاد می‌کنند. این نقد‌ها به قدری تند بود که ابتکار پس از گذشت چند ساعت از انتشار مصاحبه خود، ناچار به اصلاح سخنانش شد.


ابتکار در مصاحبه‌ای که روز گذشته با روزنامه شرق داشت، تلویحاً از تصمیم رییس‌جمهور در جابجایی از محیط زیست به معاونت زنان انتقاد و آن را شوک‌آور توصیف می‌کند و می‌گوید: «آقای روحانی گفتند شما قرار است در محیط زیست نباشید، من هم گفتم خدا را شکر (خنده)، چون آنجا خیلی تحت فشار بودم، خیلی و من از این بابت اولین واکنشم این بود که گفتم خدا را شکر، یعنی ممنون؛ من هم اول خیلی شوکه شدم، چون اصلاً فکر نمی‌کردم. در همان جلسه اول سکوت کردم و ایشان گفتند نتیجه؟ گفتم اجازه بدهید فکر کنم، چون من راجع به این موضوع هیچ فکری نکردم و ایشان اشاره کردند که شما سابقه دارید در این حوزه. گفتم بله، من هم سابقه دارم و هم حوزه‌ای بوده که مورد علاقه من بوده و هیچ‌وقت هم به آن مفهوم رهایش نکردم، ولی اجازه بدهید راجع به این موضوع فکر و بررسی کنم که تقریباً یک‌هفته‌ای طول کشید تا به یک جمع‌بندی رسیدم.»


البته موضوع تغییر یا برکناری زنان کابینه در دولت حسن روحانی مسبوق به سابقه بوده است؛ الهام امین زاده چهره اصول گرای کابینه یازدهم که یک بار معاونت حقوقی را به مجید انصاری اصلاح طلب و در مرتبه بعدی نیز دستیاری رییس جمهور را به شهیندخت مولاوردی اصلاح طلب واگذار کرد؛ اما در هیچ یک از این موارد بدون انتقاد احکام رییس جمهور را پذیرفت و با این مساله کنار آمد. حالا با گذشت دوماه از آغاز به کار رسمی دولت، صف بندی جدید اصلاح طلبان کابینه علیه رییس کابینه می‌تواند موج جدیدی از مخالفت‌های اصلاح طلبان با تصمیم‌های دولت را به همراه داشته باشد.


مصاحبه انتقادی هر دو چهره زن اصلاح طلب کابینه در یک روز می‌تواند پیام روشن دیگری برای رییس جمهور داشته باشد، از جمله اینکه اگر منافع آن‌ها در دولت تأمین نشود، آن‌ها دست از حمایت روحانی برخواهند داشت.


البته سابقه حسن روحانی در عدم استفاده از نیروی زن تنها به کابینه و دولت وی برنمی‌گردد؛ روحانی در مرکز بررسی‌های استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز تمایلی برای حضور زنان در سیستم مدیریتی‌اش از خود نشان نداد و بیشتر اطرافیان وی را مردان تشکیل می‌دادند.


حالا که انتظار اصلاح طلبان از آقای روحانی، در ورود و حضور زنان، در سطوح بالای مدیریتی و راه یافتن چند وزیر زن به کابینه نادیده گرفته شده، تیغ انتقاد‌های خود را به سمت دولت تیزتر کرده‌اند؛ انتقاداتی که می‌تواند واکنش‌های آتی رییس جمهور را نیز در پی داشته باشد.

منبع: صراط نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۰۶۰۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی پروژه‌ای که در دولت روحانی افتتاح شده بود را دوباره افتتاح کرد!

وزیر نیرو دولت روحانی از اجرای پروژه‌ای چند منظوره در کشور سریلانکا خبر داد که چند روز قبل، یعنی هشتم آبان، با حضور مایتریپالا سریسینا، رییس‌جمهور وقت سریلانکا و زائری‌امیرانی، سفیر وقت ایران در سریلانکا افتتاح شده بود.

در جلسه مشترکی که پس از افتتاح پروژه چند منظوره برق-آبی اومااویا و بازدید از نیروگاه برگزار شد، رییس‌جمهور وقت سریلانکا ضمن قدردانی از دولت جمهوری اسلامی ایران و پیگیری‌های سفارت ایران در کلمبو گفته بود: این پروژه نتیجه همکاری و روابط دوستانه و دیپلماتیکی است که بین ایران و سریلانکا از سالیان پیش وجود داشته است و سریلانکا همیشه قدردان حمایت‌های بی دریغ دولت جمهوری اسلامی ایران خواهد بود.

محمد زائری‌امیرانی، سفیر وقت ایران در سریلانکا نیز با اشاره به تلاش مهندسان و متخصصان ایرانی که منجر به اجرای چنین پروژه بزرگی شد، متذکر شده بود: روابط ایران و سریلانکا به هزاره‌های گذشته برمی‌گردد و سریلانکا با موقعیت جغرافیایی منحصر به فرد خود دارای ظرفیت‌های بزرگ طبیعی و گردشگری و اقتصادی است که نقش بسزایی در توسعه اقتصادی این کشور ایفا می‌کند.

توضیح وزیر نیرو دولت روحانی درباره پروژه اومااویا

در همین رابطه رضا اردکانیان، وزیر نیرو دولت روحانی آبان‌ماه ۱۱ آبان سال ۱۳۹۸ در یک برنامه رادیویی درباره این پروژه عنوان کرده بود: اجرای پروژه بزرگ و چند منظوره اوماویا در کشور سریلانکا که شرکت فراب، پیمانکار اصلی و مجری آن و شرکت مهندسی مشاور مهاب قدس، مشاور طراحی آن بوده، افتخاری برای مهندسی ایران است.

او، این دو شرکت را وابسته به وزارت نیروی جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده و گفته بود: البته این دو شرکت در قالب صدور خدمات فنی و مهندسی، پروژه‌های متعدد دیگری را نیز در سایر نقاط جهان به ویژه در کشور‌های آسیایی و آفریقایی، اجرا کرده و یا در دست اجرا دارند و امیدواریم خدمات آنها توسعه پیدا کند.

وزیر نیرو سپس درباره ویژگی‌های پروژه اومااویا نیز گفته بود: این پروژه بزرگ و چندمنظوره، بر روی رودخانه‌ای به نام اومااویا در جنوب شرقی کشور سریلانکا و در فاصله ۲۰۰ کیلومتری پایتخت این کشور واقع شده و شامل دو سد بتنی به نام‌های دایرابا و پوهولپولا، یک تونل ارتباطی بین مخزن دو سد به طول ۳۹۰۰ متر و یک تونل انتقال آب به طول ۱۵۲۹۰ متر است.

در همین حال، هدف از اجرای پروژه اومااویا، تامین آب مورد نیاز برای آبیاری ۵ هزار هکتار زمین کشاورزی، انتقال ۱۴۵ میلیون مترمکعب آب در سال و تولید ۲۹۰ گیگاوات ساعت انرژی در سال عنوان شده بود. حجم سرمایه‌گذاری این پروژه نیز توسط ارکانیان، وزیر وقت دولت روحانی، ۵۳۰ میلیون دلار اعلام شده بود که در آغاز قرار بود به صورت مشارکت جمهوری اسلامی ایران و دولت سریلانکا، باشد که با تغییر مدل سرمایه‌گذاری پروژه، همه منابع آن از طرف دولت سریلانکا تامین شد.

افتتاح پروژه برای یک‌بار دیگر

حال پس از گذشت بیش از ۴ سال و نیم از اعلام این خبر، در سفر اخیر رییس دولت سیزدهم به سریلانکا، پروژه اومااویا افتتاح شد. سید ابراهیم رییسی در بدو ورود به سریلانکا، به محل اجرای ابرپروژه سد و نیروگاه «اومااویا» در ۲۳۰ کیلومتری شرق پایتخت این کشور رفت و به همراه رانیل ویکرمسینگه، رییس‌جمهور سریلانکا، یکی از بزرگترین پروژه‌های صادرات خدمات فنی-مهندسی ایرانی را افتتاح کرد.

علی‌اکبر محرابیان، وزیر نیرو در همین رابطه با اشاره به ظرفیت‌های عظیم کشور ایران در حوزه صادرات خدمات فنی و مهندسی به دیگر کشورها، اعلام کرد: ایران به عنوان یک کشور پیشرو در صنعت آب و برق، جایگاه نخست منطقه را در صدور خدمات فنی و مهندسی در این صنعت در اختیار دارد و این امر بیانگر دانش و توان بالای فنی و مهندسی متخصصان ایرانی است.

وی متذکر شد: اکنون توان فنی و مهندسی کشورمان در حوزه ابزار‌های مدیریت منابع آب از جمله شبکه آبیاری زهکشی، تونل‌ها و سدسازی به ۱۰۰ درصد رسیده است و ایران در بین ۴ کشور برتر جهان در این حوزه قرار دارد.

محرابیان عنوان کرد: در مسیر توسعه دیپلماسی اقتصادی در دولت سیزدهم، سریلانکا یکی از کشور‌های هدف وزارت نیرو محسوب می‌شود و در این زمینه یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های عمرانی و بزرگ‌ترین پروژه آبی این کشور از سوی شرکت‌های ایرانی ساخته و هم اکنون آماده افتتاح است.

وی با اشاره به این‌که طرح منحصر به فرد و چند منظوره «اومااویا» با تکیه بر توان و دانش مهندسان و متخصصان ایرانی در جنوب شرقی سریلانکا افتتاح می‌شود، گفت: تولید ۲۹۰ گیگاوات ساعت انرژی در سال، تامین آب مورد نیاز ۵۰۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی منطقه خشک جنوب شرقی سریلانکا و انتقال ۱۴۵ میلیون مترمکعب آب از منطقه پرباران به مناطق خشک کشور سریلانکا از جمله مزایای این طرح است.

وزیر نیرو با تاکید بر اینکه هزینه اجرای پروژه سد اومااویا ۵۳۰ میلیون دلار بود که به صورت نقدی به مجری ایرانی پرداخت شد، تاکید کرد: این طرح از جمله بزرگ‌ترین و فنی‌ترین پروژه‌های صدور خدمات فنی و مهندسی شرکت‌های ایرانی محسوب می‌شود که صفر تا ۱۰۰ مراحل مطالعاتی و اجرایی آن توسط مهندسان ایرانی صورت گرفته است.

واکنش یک کارشناس به افتتاح پروژه اومااویا

اما در واکنش به افتتاح پروژه اومااویا توسط رییس دولت سیزدهم در سریلانکا، رضا پاکدامن، کارشناس اقتصادی در یادداشتی عنوان کرد: در سال ۱۳۹۸ اردکانیان، وزیر نیرو دولت روحانی در مورد اجرای پروژه اومااویا در سریلانکا توسط شرکت فراب و "افتتاح رسمی آن گفت: در چارچوب پروژه چندمنظوره اومااویا، سد‌های پوهولپولا و دایرابا و تونل‌های انتقال آب این پروژه، ۸ آبان‌ماه ۱۳۹۸ با حضور رئیس جمهور سریلانکا، سفیر ایران در این کشور و مدیر عامل فراب، به صورت رسمی افتتاح شد.

وی در ادامه متذکر شد: ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ هم خبر از سفر رئیس‌جمهور به سریلانکا برای شرکت در مراسم افتتاح ابرپروژه چندمنظوره اومااویا آمد.

پاکدامن تصریح کرد: لازم است وزیر نیرو و سایر مقامات دولت رییسی در مورد میزان مشارکت ایرانی در کل این طرح و این‌که آیا «طرح اومااویای در دولت رییسی» که با تبلیغات گسترده آنقدر بزرگ جلوه داده شده که رییسی در اوج مشکلات داخلی دولت، (و غیبت از جلسه مهم چهارشنبه دولت و مجلس درمورد بازار ارز) شخصا برای افتتاح آن به سریلانکا سفر کرده، توضیح دهند چه تفاوتی با «طرح اومااویای در دولت روحانی» که صرفا با حضور سفیر ایران افتتاح شد، دارد؟

وی متذکر شد: موضوع، فراتر از جنبه فنی، از جنبه تعهد و صلاحیت مسوولان اهمیت دارد.

منبع: خبرآنلاین

tags # سید ابراهیم رئیسی سایر اخبار قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟ اسرار تکامل آلت‌ جنسی؛ رابطه جنسی انسان‌های اولیه مثل گوریل‌ها بود؟

دیگر خبرها

  • رییس جمهور برتکمیل پروژه نیمه کاره مونوریل و فرودگاه قم تاکیددارد
  • گاف‌های بایدن به روایت آمار/ کارکنان کاخ سفید جورکشِ جو!
  • رئیسی پروژه‌ای که در دولت روحانی افتتاح شده بود را دوباره افتتاح کرد!
  • اعلام وضعیت اضطراری در ۵ استان اکوادور+ فیلم
  • تظاهرات علیه نتانیاهو در قلب تل‌آویو
  • تل‌آویو به گروگان دیوانگان بی‌مسوولیت مبدل شده است
  • لازم است دغدغه مسکن برای کارگران رفع شود/ هیچ کارخانه‌ای نباید تعطیل شود
  • کاندیداتوری عضو شورای نگهبان در انتخابات ریاست جمهوری /صادق زیباکلام برای مصاحبه آمد، زاکانی برای گزارش دادن /خاطرات آیت الله هاشمی
  • خیز اصلاح طلبان رادیکال به سوی خیابان به بهانه طرح نور/ روزنامه آرمان ملی: مسئله مذاکره با آمریکا و حجاب باید حل شود!
  • معاون رئیسی : بهترین فرصت برای بازگشت ایرانیان خارج از کشور فراهم است