Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا از رشت، وحید طیفوری ضمن تبریک هفته آمار و برنامه‌ریزی با بیان اینکه استفاده از آمار و اطلاعات و نقش آن به عنوان یک پیش نیاز در همه تصمیم‌گیری‌ها، سیاست‌گذاری‌ها و برنامه‌ریزی‌های کشور برکسی پوشیده نیست گفت:  نظام آماری کشورها و حجم و کیفیت بانک‌های اطلاعاتی آن‌ها، نه تنها به عنوان یکی از مهم‌ترین شاخص‌های توسعه یافتگی آنان به شمار می‌آید،بلکه متقابلاً نیز سیاست‌گذاری‌ها و برنامه‌ریزی‌های توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشورها بدون در اختیار داشتن آمار صحیح،  دقیق و به‌هنگام ممکن نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: اهمیت اطلاعات آماری در همه امور برنامه‌ریزی‌ اعم از سیاست‌گذاری، تعیین اهداف، خط‌مشی‌ها، هدایت امور اجرایی و در نهایت ارزیابی میزان موفقیت و یا نبود آن به قدری مهم است که بسیاری از کارشناسان، اطلاعات آماری را زیربنای برنامه‌ریزی‌ها به شمار می‌آورند و ایجاد یک نظام کارآمد و مؤثر در تولید و عرضه آمار را از الزامات اولیه و ضروری در برنامه‌ریزی‌ها قلمداد می‌کنند.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان گیلان به شعار امسال هفته آمار و برنامه‌ریزی اشاره کرد و گفت: به منظور تامین الزامات دسترسی به توسعه پایدار و تکالیف نظام آماری در این خصوص، در سال جاری مرکز آمار ایران با  محوریت "مدرن‌سازی نظام آماری" بر مبنای تولید آمار‌های ثبتی مبنا، برنامه ملّی آمار را مورد بازنگری و تغییرات جدی قرار داده تا قانون آمار کشور متناسب با نیاز روز باشد.  

وی از محورهای برنامه گذار از نظام آماری سنتی به مدرن ثبتی مبنا  مطابق با کمیسیون آمار سازمان ملل 2016 سخن گفت و اضافه کرد: نظام آماری یکپارچه تولید، پردازش و اطلاع‌رسانی با رویکرد ثبتی مبنا، روش‌ها، تکنیک‌ها و زیرساخت‌های IT نوآورانه در چارچوب معماری کسب و کار آماری استاندارد مبنا، ارتباطات و ترویج (Communication and Advocacy) و آموزش و ظرفیت‌سازی مد نظر قرار گرفته و قانون ملی نظام آماری Statistics Act))  از جمله این محورهاست.

طیفوری با بیان اینکه در این قانون وظایف و نقش‌های همه ارکان به روشنی معین شده و موازی کاری در تولید آمارهای رسمی برچیده خواهد شد خاطرنشان کرد: علاوه براین تبادل داده‌های اداری بین سازمان ملّی آمار و دستگاه‌های اجرایی  و نیز رعایت اصل جریان یکطرفه داده‌ها One-way Traffic)) تضمین خواهد شد.

وی تصریح کرد: مفاهیم کیفیت آمارهای رسمی بیان شده و ساز و کار قانونی تضمین کیفیت نیز معین خواهدشد. امیدواریم که این مهم با تعامل و همکاری سازنده کلیه ارکان نظام آماری کشور در موعد زمانی مقرر تحقق یابد.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان گیلان در ادامه از اهم فعالیت‌ها و اقدامات معاونت آمار و اطلاعات طی یکسال گذشته سخن گفت و افزود: تهیه سالنامه آماری و آمار نامه  1395استان گیلان با حدود 80 درصد پیشرفت کار  به همراه پیوست سالنامه آماری، تهیه گزیده شاخص‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی فصل‌های زمستان 1395 و بهار و تابستان 1396، تهیه گزارش مناطق کمتر توسعه یافته و چاپ سالنامه و آمارنامه 1394 براساس ویرایش جدید مرکز آمار ایران از جمله اقدامات این معاونت بوده است.

وی با بیان اینکه  امروز جمع‌آوری، کنترل و تولید کاملاً الکترونیکی اطلاعات ثبتی دستگاه‌های اجرایی جهت تهیه سالنامه و آمارنامه و سایر نشریات آماری در سامانه  sdb.mpogl.ir صورت می‌گیرد تصریح کرد: بارگذاری و استقرار نتایج منتشر شده سرشماری 1395 در پایگاه اطلاعات آماری استان جهت استحضار کاربران به آدرس sdi.mpogl.ir و تهیه نمودارها و گزارش‌های مرتبط براساس سامانه  ساوانا و ارائه در همین پایگاه جهت سهولت دسترسی کاربران به آخرین آمار و اطلاعات منتشر شده، یکی از فعالیت‌های معاونت آمار و اطلاعات بوده است.

طیفوری با اشاره به اقدامات صورت گرفته در حوزه نقشه و اطلاعات مکانی گفت: برگزاری جلسه فصلی گروه کارشناسی کاربران نقشه و اطلاعات مکانی، انجام هماهنگی‌های لازم جهت ایجاد و راه‌اندازی SDI استانی در سامانه سازمان نقشه‌برداری کشور (هم اکنون در مرحله آزمایشی و مطالعات فنی قرار دارد)، انجام عملیات نقشه‌برداری جهت تهیه نقشه دقیق آبادی‌های برخی آبادی‌های استان، انطباق فهرست نقاط جغرافیایی وزارت کشور و فایل جغرافیایی مرکز آمار ایران  که فاز  اول آن اتمام یافته و فاز دوم نیز آبان ماه آغاز خواهد شد، به‌هنگام‌رسانی فایل جغرافیایی استان، بازنگری و اصلاح نقشه‌های آماری براساس تغییرات حاصل از سرشماری 1395، راه‌اندازی سامانه فهرست اطلاعات مکانی استان با هماهنگی کلیه دستگاه‌هایی اجرایی و آموزش رابطین جهت تکمیل و به‌روز‌رسانی و تهیه نقشه‌های مرود نیاز طرح‌های آماری و یا مورد نیاز دستگاه‌های اجرایی از اقدامات گروه نقشه معاونت آمار و اطلاعات می‌باشد.

معاونت آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان گیلان در بخش دیگری از سخنان خود از اجرای 41  عنوان طرح آمارگیری ماهانه، فصلی و موردی طی یک سال و نیم گذشته سخن گفت و افزود: این طرح‌ها با مراجعه به بیش از  31000 نمونه خانواری و کارگاهی توسط 23500 نفر روز رده‌های عملیاتی اجرا شده است.

وی به عناوین طرح‌های آمارگیری اشاره کرد و ادامه داد: نیروی کار، قیمت تولید‌کننده خدمات و صنعت، گاوداری‌های صنعتی، مرغداری‌های صنعتی، قیمت مصرف‌کننده شهری و روستایی و اجاره بها گردشگران ملّی، قیمت تولید‌کننده محصولات کشاورزی و معدن، کارهای خدمات ICT معادن فعال، کارگاه‌های صنعتی، باغداری و دامداری، پرورزش زنبور عسل، کارگاهی ارائه خدمات محیط‌زیست، فعالیت‌های فرهنگی خانوار، بهره‌برداری از پرورش قارچ، صید و آبزی‌پروری، پروانه ساختمانی و کشتار دام از جمله طرح‌های آمارگیری است که تاکنون انجام شده است.

طیفوری در خصوص تهیه و انتشار گزارش‌های آماری معاونت آمار و اطلاعات نیز گفت: این معاونت طی سال گذشته تهیه و انتشار بالغ بر 12 مورد  گزارش‌های ماهانه بررسی تورم شهری و روستایی، فصلنامه نقشه و اطلاعات مکانی گیلان، بررسی شاخص‌های نیروی کار استان و کشور 95 – 1384، بررسی جمعیت  و گزیده شاخص‌های جمعیتی استان گیلان 95- 1345، بررسی نتایج حساب تولید استان گیلان 83- 1379 و  وضعیت نیروی کار زنان استان گیلان و  گزارش‌های مورد نیاز تهیه و تدوین حساب تولید 1395 با بیش از 95 درصد پیشرفت کار را بر عهده داشته است.

وی به موفقیت‌های کسب شده معاونت آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان گیلان اشاره کرد و افزود: کسب رتبه دوم در اجرای سرشماری عمومی نفوس و ومسکن 1395 و تقدیر از استاندار، مدیر اجرا و قائم مقام سرشماری توسط مدیر اجرای کشور، کسب چهار عنوان برتر ملّی در سطح کارشناسان و روسای گروه معاونت، و کسب رتبه چهارم کشور معاونت آمار و اطلاعات در ارزیابی کشور مرکز آمار ایران در عملکرد سال 1395 ، راه اندازی سامانه اطلاعات آماری استان ( sdi.mpogl.irو (sdb.mpogl.ir  و انتشار نخستین فصلنامه دارای مجوز نقشه و اطلاعات مکانی استان گیلان را از جمله موفقیت‌های این معاونت برشمرد.

 

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۲۶۵۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقشه‌برداری از ذخایر میگو در خلیج فارس با اطلاعات ماهواره‌ای

«پهنه‌بندی ذخایر میگو در مناطق شمالی خلیج فارس به وسیله یکپارچه‌سازی اطلاعات ماهواره‌ای (دمای سطحی آب و کلروفیل-a) و داده‌های منطقه‌ای در صید گاه‌های استان بوشهر» طرحی است که با حمایت بنیاد علم ایران به پایان رسیده است. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، آبزیان، همواره  زیرنظر محققان قرار داشته‌اند تا هم مشکلات مربوط به آنها برطرف شود هم برای انسان، محیط زیست و تغذیه سالم به مقدار کافی وجود داشته باشد. بنیاد ملی علم ایران هم به خاطر اهمیت بالای این موضوع، از طرح‌های محققان پیرامون آبزیان حمایت می‌کند.

«پهنه‌بندی ذخایر میگو در مناطق شمالی خلیج فارس به وسیله یکپارچه‌سازی اطلاعات ماهواره‌ای (دمای سطحی آب و کلروفیل-a) و داده‌های منطقه‌ای در صیدگاه‌های استان بوشهر» عنوان طرح پژوهشی مهناز ربانی‌ها، استادیار مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور است که این طرح را با حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسانده است.

ربانی‌ها درباره این طرح توضیح داد: همه‌ساله برداشت از ذخایر میگو در صیدگاه‌های خلیج فارس توسط تعداد زیادی از شناور‌های سنتی و صنعتی انجام می‌شود. یکی از موضوعات مطرح در ارتباط با خصوصیات زیستی میگو‌ها، شناسایی زیستگاه‌ها و میزان ذخایر آن‌هاست.

وی ادامه داد: با توجه به نقش کلیدی ذخایر میگو از نظر بوم شناختی در اکوسیستم‌های دریایی به‌ویژه آبزیان کف‌زی و تأمین غذای بسیاری از گونه‌های تجاری کف‌زی، برداشت سالیانه از ذخایر این آبزیان و قرار داشتن میگو در شمار آبزیان کوتاه عمر، این موضوع اهمیت پیدا می‌کند که بررسی بهتری توسط محققان در ابعاد زیستی، بوم‌شناسی و ذخایر میگو انجام شود.

استفاده از داده‌های ماهواره‌ای برای به‌کارگیری در طرح ملی آمایش سرزمینی

این محقق و پژوهشگر در ادامه بیان کرد: علاوه بر این، درجه حرارت آب یکی از اساسی‌ترین پارامتر‌های اقیانوس‌شناسی محسوب می‌شود. تغییرات زمانی و مکانی دمای آب، نقش مهمی در زندگی آبزیان دارد. دما نه‌تنها بر رفتار آبزیان اثر می‌گذارد، بلکه بر گردش آب و جریان‌های فراچاهنده نیز اثر می‌گذارد. از طرفی، ‎میگو یکی از آبزیان کف‌زی است که بخش اعظم زندگی خود را در کف دریا و لایه‌های آب نزدیک به بستر دریا به سر می‌برد و دمای عمق آب نقش مهمی در رشد و بقای میگو دارد.

وی تصریح کرد: دمای عمق و دمای سطحی آب، دو پارامتر مهم در رشد میگو است لذا در این پژوهش به منظور پهنه‌بندی ذخایر میگو از داده‌های ماهواره‌ای دمای سطحی آب و کلروفیل، استفاده شد.

ربانی‌ها ادامه داد: ارتقای سیستم مدیریت و برنامه‌ریزی منابع شیلاتی در آب‌های جنوب کشور و بهینه‌سازی مدیریت ذخایر میگو در خلیج فارس با استفاده از سامانه سنجش از راه دور از جمله اهدافی بود که در این تحقیق دنبال شد. همچنین ما در این طرح پژوهشی به دنبال بررسی الگوی مهاجرت و گسترش گله‌های میگو در آب‌های استان بوشهر با استفاده از اطلاعات ماهواره‌ای و تعمیم آن به آب‌های شمالی خلیج فارس بودیم که خوشبختانه این اهداف محقق شد.

ربانی‌ها در پایان خاطرنشان کرد: نمونه‌برداری میدانی از میگو در این تحقیق، یک مشکل اساسی بود و هزینه‌های زیادی را برای انجام آن متحمل شدم با این حال، این تحقیق به نتیجه رسید و نتایج آن در ژورنال‌های معتبر علمی به چاپ رسید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نقشه‌برداری از ذخایر میگو در خلیج فارس با اطلاعات ماهواره‌ای
  • برنامه‌ریزی برای توسعه ۱۶۰۰ هکتاری باغات
  • سرمایه گذاری انرژی های تجدید پذیر در استان اصفهان
  • توسعه استان اصفهان با توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و گردشگری
  • دریا باید محور توسعه و برنامه ریزی استان بوشهر قرار گیرد
  • راه‌اندازی سامانه برخط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • راه‌اندازی سامانه بر خط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • تسریع در جهش تولید با مشارکت مردم با اجرای کامل برنامه هفتم توسعه
  • اتمام طرح تحقیقاتی تهیه و تدوین نقشه راه صنعت استان کرمانشاه
  • همه برنامه های هفتم توسعه، عملیاتی و مسئله محور است