Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-28@09:02:38 GMT

آقای رئیس، وقتی آب هست؛ تیمم باطل است!

تاریخ انتشار: ۲ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۲۷۵۸۴

آقای رئیس، وقتی آب هست؛ تیمم باطل است!

مدیر کل سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل در حالی از پرداخت تسهیلات میلیونی به کشاورزان سخن گفته که گندمکاران در انتظار دریافت پول محصولات خود دست بر گریبان مانده اند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از آذرسلام، عدیل سروی از پرداخت تسهیلات بدون وثیقه به مبلغ یک میلیون تومان به ازای هر یک هکتار برای کشاورزان خبر داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سروی این تسهیلات را از آنِ زارعینی دانست که مطالبات نقدی محصولات گندمشان هنوز پرداخت نشده است.

مدیر کل جهادکشاورزی استان اردبیل این خبر را روز گذشته در مراسم معارفه سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان اردبیل اظهار کرد و ادامه داد: این اقدام در راستای تصمیمات حمایتی توسط وزیر جهاد کشاورزی، مدیر عامل بانک کشاورزی و معاون زراعت صورت گرفته تا  در راستای حمایت از زارعان، تسهیلات بدون اخذ وثیقه و ضامن پرداخت می‌شود که این تسهیلات برای تسهیل در تهیه بذور و کودهای مورد نیاز کشاورزان برای کشت پائیزه ارائه خواهد شد که به محض وصول مطالبات این دسته از گندمکاران بازپرداخت خواهد شد.

این درحالی است که «پرداخت وام بدون هیچ گونه وثیقه و ضمانت قانونی و اصولی» عملاً بی سابقه بوده و در این مورد نیز مستثنی نیست؛ همچنین در این وعده اعلامی تسهیلات جدای از مطالبات بوده و آن نیز بعدا پرداخت می شود، حال چه ضمانتی برای بازپرداخت تسهیلات ارائه شده در آتی وجود دارد جای سوال است؟ که پاسخ آن شاید ضامن شدن شخص وام گیرنده و اخذ چک برای ضمانت خواهد بود بنابراین درصد و ضمانت آن پابرجاست.

رئیس یکی از شعب بانک کشاورزی استان اردبیل در این باره به خبرنگار ما گفت: " هنوز هیچ دستورالعملی در این باره ابلاغ نشده و صرفا وعده شفاهی است و از طرفی در سیستم تسهیلات بانک های کشاورزی وام بدون سود وجود ندارد!.نرخ تسهیلات بانک کشاورزی 18 درصد بوده و در صورت تحقق احتمالی این وعده باید دستگاه یا سازمانی سود های 18 درصد تمامی تسهیلات را عهده دار شود تا پرداخت گردد".

گفتنی است علاوه بر نرخ سود 18 درصدی تسهیلات، سایر هزینه های متعارف وام را نیز باید در نظر گرفت که براوردها سود بالاتر از 18 درصد است.

دستان زحمت کش و پینه بسته زارعین گندم استان متجاوز از 4 ماه بوده که در انتظار دریافت پول محصولاتشان هستند، اما نبود اعتبارات از دلایل آن بیان شده و بارها وعده مسئولین در این باره تمدید شده است.

آنچه موجب تامل و تعجب بوده این است که اگر به ازائ هر هکتار برای تمامی زارعین گندم، تسهیلات یک میلیونی بدون وثیقه که درصد آن هم هنوز به صراحت بیان نشده است! در تسهیلات بانک های عامل جهاد کشاورزی وجود دارد؛ پس چرا مطالبات آنان پرداخت نمی شود؟! جایی که آب وجود دارد تیمم باطل است.

این شائبه قوت می گیرد که جهاد کشاورزی و دولت فعلا قصد پرداخت پول گندم زارعین استان اردبیل را نداشته و با این راهکار غیر منطقی با درصدهای نامعلوم مطالبات زارعین را با سود تسهیلات جایگزین کرده تا نه تنها مطالبات پراخت نشود بلکه درآمد بیشتری از محل ارائه وام به کشاورزان نیز کسب کنند.

اعتماد بزرگترین سرمایه در هر زمانی بوده با این کار دولت و جهاد کشاورزی برای سالهای آتی زارعین یا از کشت گندم منصرف یا به دیگر بخش های خصوصی و یا خارج از کشور صادر خواهند کرد.

گفتنی است تماس های مکرر برای دریافت پاسخ از مسئولان جهاد کشاورزی استان اردبیل انجام شد، ولی بی نتیجه بود.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۲۷۵۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت پرداخت مطالبات چایکاران/ آغاز چین بهاره از روزهای آینده

ایسنا/گیلان رئیس سازمان چای، بهای برگ سبز چای در سال گذشته را ۱۸۶۸ میلیارد تومان دانست که تاکنون بالغ بر ۱۸۳۷ میلیارد تومان آن پرداخت شده و خاطرنشان کرد: دولت ۱۰۰ درصد مطالبات را پرداخت کرده و کارخانجات چایسازی موفق به پرداخت ۹۷.۲ درصدی شده‌اند که میانگین آن به ۹۸ درصد می‌رسد.

حبیب جهانساز امروز، هشتم اردیبهشت ماه در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به آغاز چین بهاره برگ سبز چای از روزهای آینده، اظهار کرد: با توجه به شرایط اقلیمی و سرمای اوایل سال، شاهد تاخیر در چین اول هستیم، اما به زودی برداشت را آغاز می‌کنیم.

وی با بیان اینکه تمهیدات لازم جهت خرید تضمینی برگ سبز و عقد قرارداد با کارخانجات فراهم شده است، افزود: چین بهاره تا پایان خردادماه ادامه دارد، اما در مجموع چهار چین در سه فصل بهار، تابستان و پاییز انجام می‌شود.

رئیس سازمان چای کشور با اشاره به فاصله یک ماهه تا ۴۵ روز بین هر چین، اضافه کرد: ۹۰ درصد باغات چای در اراضی شیبدار و دیم بوده و لذا شرایط اقلیمی در زمان برداشت اثرگذار است.

جهانساز بهای برگ سبز چای در سال گذشته را ۱۸۶۸ میلیارد تومان دانست که تاکنون بالغ بر ۱۸۳۷ میلیارد تومان آن پرداخت شده و خاطرنشان کرد: دولت ۱۰۰ درصد مطالبات را پرداخت کرده و کارخانجات چایسازی موفق به پرداخت ۹۷.۲ درصدی شده‌اند که میانگین آن به ۹۸ درصد می‌رسد؛ البته شرط عقد قرارداد با کارخانجات در سال جدید، تسویه کامل مطالبات است.

وی با اشاره به مشکلات کارخانجات در فروش و بازاریابی و تامین نقدینگی، اضافه کرد: سال گذشته، واردات چای به شرط خرید چای داخلی بود که بالغ بر ۱۰ هزار تن چای از کارخانجات خارج شد و بخشی از نقدینگی کارخانجات را برای سال جدید تامین کرد.

رئیس سازمان چای با بیان اینکه چای‌سازی کارخانجات به ویژه برندها کیفی‌تر شده است، عنوان کرد: شورای قیمت‌گذاری محصولات کشاورزی نرخ خرید تضمینی برگ سبز در سال جدید را تصویب کرد و شاهد افزایش ۳۰ درصدی بها به صورت میانگین هستیم؛ یعنی بهای برگ سبز درجه یک از ۱۳ هزار و ۹۹۰ تومان در سال ۱۴۰۲ به ۱۸ هزار تومان و بهای برگ سبز درجه دو از ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان به ۱۵ هزار تومان رسیده است.

وی یکی دیگر از مصوبات شورای قیمت‌گذاری را واردات چای به شرط خرید چای داخلی دانست و ادامه داد: طبق مصوبه شورای قیمت‌گذاری، پنج درصد از ارزش بهای برگ سبز با توجه به ظرفیت‌های قانون بودجه ۱۴۰۳ برای افزایش سرمایه صندوق حمایت از توسعه صنعت چای تعلق می‌گیرد.

جهانساز افزایش ۳۰ درصدی تولید چای خشک را نتیجه قیمت متناسب خرید برگ سبز و پرداخت به موقع مطالبات و ارائه تسهیلات ارزان قیمت اصلاح و احیا و به‌زراعی باغات و بهسازی کارخانجات دانست و یادآور شد: برای سال جاری برداشت ۱۴۵ هزار تنی برگ سبز و تولید ۳۲ هزار تنی چای خشک را پیش‌بینی می‌کنیم که در صورت مساعدت اقلیمی، افزایش می‌یابد.

رئیس سازمان چای با تاکید بر لزوم کنترل قیمت و حجم واردات چای، اضافه کرد: سال گذشته شاهد واردات ۴۲ هزار تنی چای بودیم که به بازار چای داخلی کمک کرد؛ این در حالی است که نیاز کشور به چای خشک ۸۵ هزار تن بوده و تولید داخل فقط ۳۰ درصد این نیاز را تامین می‌کند.

وی با اشاره به نقش بخش خصوصی در برندسازی چای داخلی و بازاررسانی آن، تاکید کرد: بیش از ۸۰ درصد چای تولیدی وارد بازار مصرف می‌شود؛ همچنین سالانه شاهد صادرات ۱۰ هزار تنی چای ایرانی هستیم.

جهانساز یکی از شاخصه‌های بارز چای ایرانی را عدم استفاده از سموم دانست و خاطرنشان کرد: باغات ما دچار آفات خسارت‌زا نیستند و هیچگونه توزیع سم شیمیایی نداریم، اما در صورت لزوم از سموم بیولوژیک استفاده خواهیم کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پرداخت ۶۰درصد بودجه مصوب اشتغال مددجویان کمیته امداد اردبیل
  • ۵۴۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان، برآورد اولیه خسارت سیل به بخش کشاورزی
  • ۵۴۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان، برآورد اولیه خسارت سیل به بخش کشاورزی خراسان جنوبی
  • ممنوعیت ورود چای سنواتی به بازار مصرف/ کارخانجات چای به موقع بازگشایی شود
  • آخرین وضعیت پرداخت مطالبات چایکاران/ آغاز چین بهاره از روزهای آینده
  • توانمندسازی مددجویان راهبرد اصلی کمیته امداد است
  • گره گشایی از روند احداث زیرساخت‌های کشاورزی و صادراتی در خوزستان
  • مطالبات دولتی شهرداری قم پرداخت نشد
  • پرداخت ۲۲۰۰ میلیارد تومان از مطالبات مراکز دانشگاهی طرف قرارداد تامین‌اجتماعی
  • پرداخت ۲۲۰۰ میلیارد تومان از مطالبات مراکز دانشگاهی طرف قرارداد