Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-05@21:41:32 GMT

وضعیت نامناسب صادرات سیب ایران

تاریخ انتشار: ۲ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۲۹۶۲۶

وضعیت نامناسب صادرات سیب ایران

خبرگزاری شبستان: رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی گفت: ایران از نظر صادرات سیب وضعیت مناسبی ندارد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از ارومیه، جعفرصادق اسکندری، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی، امروز (2آبان) در اولین جلسه سیب کشوری که در ارومیه برگزار شد، گفت: هدف تشکیل میز، ایجاد هماهنگی بین نهادهای خصوصی، ساماندهی و ضابطه مند  کردن فرآیند، برنامه ریزی برای توسعه صادرات و نگهداری و ارائه پیشنهادات برای اصلاح ساختارهاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه در آذربایجان غربی ۱۳۰ هزار هکتار زمین زیر کشت باغات سیب قرار دارد، افزود: از ۸۶میلیون تن سیبی که در جهان تولید می شود ایران با ۴ درصد در رتبه سوم است و آذربایجان غربی نیز ۲۹ درصد از ۳.۴میلیون تن از تولید سیب کشور را در تولید می کند، استان با ۹۹۰ هزار تن، رتبه اول کشور را تولید سیب در اختیار دارد.

اسکندری اظهار کرد: علی رغم توضیحات داده شده، ایران از نظر صادرات سیب وضعیت مناسبی ندارد و بیش از ۳۰درصد سیب در واحدهای فراوری ۴۸گانه و ۱۰ درصد بصورت تازه خوری و فصلی مصرف می شود.

وی ادامه داد: بیشتر صادرات سیب ما به بازارهای عراق است و هدفمان از سال گذشته برای یافتن بازارهای جدید است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی گفت: امسال با توجه به مذاکرات با سفارت ایران در افغانستان، هیئتی به کابل و قندهار برای صادرات اعزام خواهد شد و پاکستان و هند نیز در برنامه های آتی است.

 اسکندری عنوان کرد: سردخانه های آمونیاکی استان فرسوده شده اند و باید بزای نوسازی آنها اقدام کنیم، ضمن اینکه هزینه بالای برندسازی و تامین تسهیلات از دیگر مشکلات به حساب می آید.

در ادامه مراسم، تاج‌الدینی، رییس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی‌ارومیه، گفت: آذربایجان غربی قطب اصلی تولید سیب کشور است که با تولید ۱.۳ میلیون تن سیب با بهترین کیفیت آماده صادرات به بازارهای هدف صادراتی است.

این مسئول افزود: هر چند سیب در آذربایجان غربی یک محصول استراتژیک است اما باید به زیرساخت ها از جمله سورت و بسته بندی، بروزرسانی صنایع تبدیلی و مسائل دیگر توجه ویژه ای انجام شود و برای این منظور نیز نیازمند به یک برنامه جامع، رفع موانع و اجرای راهکارهای کارشناسان هستیم.

به گفته تاج الدینی در ترکیه محصول سیب به سردخانه ها منتقل و با استفاده از سورت و بسته بندی و توافق با بیمه، محصول نهایی قیمت مناسب و با کمترین دغدغه به بازارهای هدف ارسال می شود و در کشور ما نیز باید سازمان های ذیربط همکاری لازم را با بخش خصوصی داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه کنسرسیوم های صادراتی باید برای صادرات با برندهای داخلی ورود کنند، عنوان کرد: اعطای یارانه های مختلف، مشوق های صادراتی، تدوین بخشنامه ها و اعطای مجوزها می تواند در این میز کمک حال کشاورزان برای صادرات مناسب محصول سیب درختی باشد.

پایان پیام/322

منبع: شبستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۲۹۶۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسیر تحقق واقعی مشارکت مهم ترین بخش مردمی اقتصاد در جهش تولید و صادرات کشور

شهباز حسن پور عضو کمیسیون اقتصادی مجلس پیرامون حرکت مثبت صنعت نفت و گاز کشور به سمت دانش بنیان شدن به خبرنگار قدس گفت: صنعت نفت و گاز محوریت اصلی تولید بار اول بوده است این صنعت یکی از موفق ترین صنایع کشور در همکاری با بخش دانش بنیان های کشور بوده است و به کمک همراهی بخش اقتصاد دانش بنیان در کاهش هدررفت انرژی در کشور، توسعه زنجیره ارزش و همچنین صادرات خدمات فنی و مهندسی دانش بنیان حوزه نفت و گاز سهم بسیار کلیدی در رسیدن رشد اقتصادی کشور به میزان بسیار بالا و خوب ایفا کرده است و صنعت نفت و گاز ایران توانسته است قدم های خوبی را در مسیر دانش بنیان شدن این صنعت بردارد که  با بهره گیری از تداوم استفاده حداکثری از ظرفیت های شرکت های دانش بنیان به مانند دو سال گذشته که در حوزه تولید بار اول بیشترین همکاری را داشته است، در سال آتی نیز به همین شکل ادامه خواهد داد تا شاهد تداوم بهره وری در این صنعت باشیم

حسن پور نماینده مجلس در رابطه با دستاوردهای کلیدی این همکاری گفت: با تکیه بر همین تجهیزات تولید بار اول شده به دست دانش بنیان های نفتی، توانستیم در داخل و خارج از کشور به توسعه زنجیره ارزش محصولات برسیم و حالا می توانیم در خارج از کشور در قالب پالایشگاه های فراسرزمینی این مهم را دنبال کنیم که قطعاً برایمان سودمند است. به کارگیری از دانش بنیان ها در صنعت نفت و گاز علاوه بر رشد اقتصادی، کاهش هدررفت و افزایش بهره وری، ارزآوری خوبی برای کشور نیز داشته است.

وی ادامه داد: ما از توان بالایی در حوزه های مختلف به لحاظ فنی و مهندسی برخوردار هستیم. صادرات این خدمات به دیگر کشورها نیز سیاست دیگری است که دولت سیزدهم به اجرا گذاشت. به ویژه سابقه ای که در این زمینه از خود به جای گذاشته ایم، مبنی بر عمل به تعهداتمان در مقابل کشورهای دیگر، زمینه خوبی برای گسترش این سیاست به وجود آورده است. خدماتی که ما به دیگران ارائه می دهیم، به لحاظ قیمت و کیفیت توان رقابتی در عرصه بین الملل دارد و این موضوع برایمان یک مزیت محسوب می شود.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در پایان گفت: از طریق سیاست گذاری مهم در زمینه استفاده از دانش بنیان ها در صنعت نفت و گاز توانستیم در شرایط تحریمی به رکورد جدید در فروش نفت و بازارسازی تضمینی و بسیار مهم در کشور های همسو با خود در جهت مقابله حداکثری و خنثی سازی تحریم ها اقدام کنیم. باید دیگر صنایع نیز به مانند صنعت نفت و گاز مسیر دانش بنیان شدن خود را با توسعه همکاری با دانش بنیان ها تداوم بخشند تا شاهد تحقق واقعی مشارکت مهم ترین بخش مردمی اقتصاد در جهش تولید و صادرات کشور باشیم.

دیگر خبرها

  • برگزاری رویداد جایزه جوانی جمعیت در آذربایجان غربی
  • گلایه مسافران تهران - یزد از وضعیت نامناسب فضای داخلی قطار مسافربری + فیلم
  • هواشناسی ایران / هشدار زرد در پی فعالیت سامانه بارشی در کشور
  • وضعیت تجارت سیمان در ایران و جهان
  • تخفیف نجومی ایران برای فروش نفت واقعی است؟
  • آذربایجان‌غربی رتبه نخست کشوری در تولید آرتمیا
  • واریز ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان به دهیاریهای آذربایجان شرقی
  • مسیر تحقق واقعی مشارکت مهم ترین بخش مردمی اقتصاد در جهش تولید و صادرات کشور
  • فرصت‌ صادرات برق به اروپا در شرکت‌های دانش‌بنیان‌
  • میزان صادرات نفت اعلام شد/ تراز تجاری ایران در این وضعیت است