Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@16:53:00 GMT

جای خالی فستیوال ها در تبریز 2018- سیدیحیی مرتضائی**

تاریخ انتشار: ۳ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۵۲۸۰۵

جای خالی فستیوال ها در تبریز 2018- سیدیحیی مرتضائی**

انتخاب تبریز به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی در سال 2018 جزء اتفاقات بسیار نادر در بخش فرهنگی و اجتماعی کشور است که استفاده بهینه از این فرصت طلایی در قالب برگزاری جشنواره های مختلف می تواند منجر به گشایش های منحصر به فرد اقتصادی و فرهنگی برای جمهوری اسلامی ایران شود.

با وجود اینکه مسئولان کشوری و استانی از حدود سه سال قبل انتخاب تبریز به این عنوان مهم در سال 2018 را اعلام کرده و آن را با انواع سخنرانی ها، میزگردها و اظهارات خود برجسته سازی کردند، اما اکنون که تنها 70 روز به اعلام رسمی این رویداد بزرگ بین المللی باقی مانده است، افکار عمومی منتظر انجام اقدامات عینی تر و عملی تر در این زمینه هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


برگزاری انواع فستیوال ها در حوزه های فرهنگی و هنری از جمله موسیقی، تئاتر، سینما، ورزش های قهرمانی و نمایشی، غذا، آئین ها و سنت های مردمی و صدها عنوان برنامه دیگر، از مهمترین و اصلی ترین برنامه ها برای معرفی و شناساندن مزیت ها، ظرفیت ها و امکانات صنعت گردشگری ایران، آذربایجان و تبریز می باشد که توسط مسئولان به بوته فراموشی سپرده شده است.
با توجه به جایگاه و پتانسیل های تاریخی آذربایجان و تبریز در زمینه های گوناگون، برپایی فستیوال های مختلف فرهنگی، هنری، ادبی، صنایع دستی و آثار باستانی می تواند یکی از اقدامات موثر و مفید مسئولان امر در برگزاری رویداد تبریز 2018 باشد.
رایزنی مسئولان وزارت امور خارجه، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با سفارت خانه های مختلف برای جمع آوری آثار مربوط به تبریز که در موزه های معروف و مشهور جهان نگهداری می شود، جهت برگزاری فستیوالی چند روزه و بازدید مردم و گردشگران از آنها با هدف نشان دادن تاریخ با عظمت این خطه از کشورمان می تواند جزیی از اقدامات فرهنگی برای تبریز 2018 باشد.
میزبانی از دهها عنوان فستیوال همچون فیلم، موسیقی و تئاتر فجر، هنر ایران، جشنواره ملی زنان سرزمین من، فستیوال های دینی همچون جشنواره ملی قرآن، فیلم های قرآنی، فستیوال فیلم کودک و نوجوان و فستیوال کاریکاتور انسان و طبیعت از دیگر زمینه های فعال شدن دبیرخانه رویداد تبریز 2018 باید باشد که تاکنون گامی در این راستا از سوی مسئولان استانی و ملی برداشته نشده است.
بهره مندی از داشته های فرهنگی، ادبی، علمی و هنری تبریز و برنامه ریزی برای برپایی همایش ها، جشنواره ها و فستیوال های مربوطه در قالب گرامیداشت های شعرا، ادبا، عرفا و شناساندن آثار و مفاخر آذربایجان و تبریز باید جزو اولویت های برجسته برنامه ریزان رویداد تبریز 2018 باشد.
در همین راستا انتخاب شهر نخجوان به عنوان شهر فرهنگی جهان اسلام برای سال 2018 و باکو به عنوان پایتخت گردشگری جهان اسلام در سال 2019 در جمهوری آذربایجان در همسایگی ایران اسلامی و برنامه ریزی مسئولان این کشور از دو سال قبل برای هرچه بهتر و باشکوه تر برگزار کردن آئین های مربوط به این انتخاب می تواند بهترین الگو برای مسئولان کشور و آذربایجان شرقی باشد.
تدارک صدها برنامه مختلف و متنوع فرهنگی، مذهبی، دینی و اجتماعی در دو شهر نخجوان و باکو از هم اکنون، در دستور کار مسئولان کشور همسایه قرار گرفته است که نشان می دهد، صنعت گردشگری و بهره مندی از مزیت های اقتصادی آن برای جمهوری آذربایجان جزو اولویت ها است.
بدون شک تاسف بار خواهد بود که پس از سپری شدن رویداد تبریز 2018، برنامه ها، همایش ها و فستیوال های متنوع کشورهای همسایه برای انتخاب های مشابه موجب تاثر و افسوس مردم و مسئولان کشور عزیزمان و خطه آذربایجان شرقی شود.
نباید فراموش شود که افتخار انتخاب پایتخت های گردشگری از سوی سازمان همکاری های اسلامی برای هر کشور هر 52 سال یکبار اتفاق می افتد؛ بیائید این فرصت گرانبها و بی بدیل را با سهل انگاری ها از دست ندهیم.
** خبرنگار ایرنا در تبریز

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۵۲۸۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست شهرداران شهرهای جاده ابریشم برگزار شد

به گزارش خبرگزاری مهر، این سلسله نشست‌ها به ابتکار شهرداری تبریز برگزار خواهد شد و در ماههای آینده به صورت مستمر بین شهرداران شهرهای جاده ابریشم ادامه خواهد یافت.

شهردار تبریز در جریان برگزاری این وبینار به ارائه ظرفیت‌های فرهنگی و تاریخی و توریستی شهر تبریز و تبیین جایگاه ژئوپلتیک این شهر در مسیر جاده ابریشم پرداخت.

یعقوب هوشیار گفت: کلانشهر تبریز قطب اقتصادی، صنعتی، فرهنگی و ارتباطی شمال غرب ایران است که به خاطر موقعیت جغرافیایی خود، نقشی اساسی در ارتباطات بین ایران و دنیای غرب دارد. همین موقیعت در طول تاریخ با عبور جاده ابریشم، جایگاه بزرگی در اقتصاد جهانی برای تبریز رقم زده است.

وی افزود: تبریز، پایتخت بازرگانی و تجارت ایران و رقیب تجاری شهرهای چین و قسطنطنیه بود که علاوه بر ثروت، هنر و معماری بسیار زیبایی را نیز در خود جای داده بود. در حال حاضر هم بازار سرپوشیده‌ی تبریز از بزرگترین بازارهای دنیا به حساب می‌آید.

هوشیار اضافه کرد: تبادل فرهنگ یکی از اصلی ترین ارزش‌های جاده‌ی ابریشم بود. هنر، مذهب، فلسفه، تکنولوژی، زبان، علم، معماری و دیگر المان‌های یک تمدن از طریق این جاده‌ها و به واسطه‌ی کالاهای تجارت شده از کشوری به کشور دیگر تبادل می‌شدند. با بسته شدن جاده‌ی ابریشم تجار ناچار به پیدا کردن راه‌های آبی برای تجارت شدند. این مسئله آغازگر عصر کاوش بود که به شکل گیری ارتباطات و اجتماعی جهانی منجر شد.

شهردار تبریز تصریح کرد: از منظر بین المللی، شهرداری تبریز عضو چندین سازمان بین المللی مهم بوده و با ۹ شهر مهم جهان پیوند خواهرخواندگی داشته و با چندین شهر دیگر تفاهم نامه دوستی امضا کرده است و اکنون این شهرداری قصد دارد با ایجاد و تقویت همکاری با شهرهای مهمی که بر روی جاده ابریشم قرار دارند قدم بزرگی در جهت احیا اهمیت تاریخی این شهر بر دارد.

همچنین در ادامه این نشست، شهردار نارا ژاپن علاقه مندی خود برای توسعه مناسبات فرهنگی، علمی و شهری با کلانشهر تبریز به خاطر احترام به قدمت و اهمیت تاریخی را مطرح کرد.

موتونوبو ناکاگاوا در بخش دیگری از سخنان به بیان پیشنهاد برگزاری نمایشگاه تبریز در شهر نارا در سال‌های پیش رو و پیشنهاد انعقاد قرار داد خواهر خواندگی میان تبریز و نارا در آینده پرداخت.

گفتنی است، تبریز به عنوان یکی از شهرهای استراتژیک واقع در مسیر جاده ابریشم به علت بازار بزرگ آن که قلب تپنده جاده ابریشم در روزگاران قدیم بوده است و سابقه پایتختی چندین باره تبریز در ایران از دیگر موارد مورد بحث و گفتگو میان شهرداران در این نشست بود.

به دنبال برگزاری کنفرانس فضا و زمان بین ایران و ژاپن در اسفند ماه سال ۱۴۰۲ و دیدار شهردار تبریز و سفیر ژاپن و پیشنهاد تعمیق و توسعه مناسبات میان تبریز و شهر به علت ویژگی‌های استراتژیک این دو شهر نارا مطرح شد و در همین راستا وبینار مشترک با شهرهای تبریز نارا و سمرقند برگزار شد.

همچنین در این دیدار تکرار برگزاری وبینار در ماه‌های آینده در راستای احیا ارتباطات سنتی با سایر شهرهای واقع در مسیر جاده ابریشم از سوی شهردار تبریز مطرح شد.

تشریح ویژگی‌ها و موقعیت استراتژیک شهر نارا به عنوان اولین پایتخت کشور ژاپن و جنوبی ترین شهر ژاپن و شرقی ترین شهر جاده ابریشم دارای میراث فرهنگی بسیار فراوان از دیگر موضوعات مطروحه در این وبینار بود.

کد خبر 6094573

دیگر خبرها

  • رعایت عدالت در توزیع اعتبارات استان سمنان/ نذر فرهنگی ترویج شود
  • پیش‌نویس نقشه راه فرهنگی شاهرود تدوین شود
  • نشست شهرداران شهرهای جاده ابریشم برگزار شد
  • رامین حسین‌پور بهترین آهنگساز یک فستیوال بین‌المللی شد
  • اجرای بیش از ۷۵۰ برنامه فرهنگی در هفته معلم در استان کرمان
  • رامین حسین پور بهترین آهنگساز فستیوال لس‌آنجلس شد
  • احیای خانه های تاریخی با هدف جذب گردشگری در تبریز
  • مسئولان عملیات فرهنگی و جهاد تبیین را جدی بگیرند
  • آئین گرامیداشت روز شوراها در گناوه برگزار شد
  • نشست هم افزایی مسئولان کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین برگزار شد