Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-04-29@19:10:08 GMT

تبریز شهری با تاریخ 4500 ساله

تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۲۰۴۸۵۸

تبریز شهری با تاریخ 4500 ساله

تین‌نیوز | 

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی گفت: تاریخ و تمدن تبریز بالای چهار هزار و پانصد سال بوده و این شهر دارای برندهای گردشگری بی شماری است.

به گزارش مهر، با توجه به اینکه مدت کوتاهی برای برگزاری رویداد بزرگ تبریز 2018 مانده است، در خصوص اقدامات انجام یافته در این زمینه گفتگویی با مرتضی آبدار مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی ترتیب داده ایم که در ادامه می خوانید:

آیا برای معرفی شهر تبریز نماد به خصوصی وجود دارد؟

تبریز دارای قدمت تاریخی بالایی است، برخی افراد سخن از انتخاب نماد برای شناسایی تبریز برای گردشگران خارجی سخن می گویند، اما این شهر با دارا بدن تاریخ و تمدن کهن شهر نیازی برای نمادسازی ندارد و این شهر دارای چندین نماد گردشگری از جمله ارک علیشاه، مسجد کبود، مقبره الشعرا، عمارت شهرداری و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. است و این شهر همانند شهرهای تهران و نیویورک نوساخته نیست که به دنبال نمادسازی باشد.

شهرهای نوساخته و دارای قدمت تاریخی کم و همچنین بی هویت برای شناسایی خود نمادسازی می کنند، تبریز برندهای مختلفی دارد از جمله این برندها رنگ سرخابی تبریز است و رنگ مخصوص تبریز امکان برندسازی دارد و تیم فوتبال تراکتورسازی نیز یکی از برندهای اجتماعی آذربایجان و شهر تبریز به حساب می آید و در هیچ جای دنیا هوادارانی به تعداد هوادارادان تراکتورسازی پیدا نمی شود.

برند سازی می تواند در زمینه های مختلف از جمله مزه، غذا، رنگ، اجتماعی و سیاست باشد و برای شهر تبریز در تمام زمینه ها برندسازی های لازم صورت می گیرد، چرا که این شهر باتمدن تعداد بیشماری برند در زمینه های مختلف دارد.

لطفا در خصوص اقدامات انجام گرفته برای رویداد بزرگ تبریز 2018 توضیح دهید؟

اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی برای تبریز 2018 آمادگی لازم را دارد و این اداره کل در مجموعه 22 دستگاه اجرایی استان با اعتبار 76 میلیاردی برای آماده سازی شهر برای 2018 اقدامات لازم را انجام می دهد و شهرداری نیز برای این رویداد بزرگ باید به تکلیف های خود متعهد باشد و آن تکلیف ها را انجام دهد و بنابر تصویب بودجه سال 96 با اعتباری بالغ بر 96 میلیارد به تصویب اعضای شورای شهر تبریز رسیده است که شهرداری اجرای پروژه های آسفالت خیابان ها، احداث 51 سرویس بهداشتی، بهره برداری از مرکز همایش های بین المللی، کف سازی مناسب و زیباسازی محیط را بر عهده دارد و همچنین شهرداری مشارکت اصلی در برگزاری جشن تبریز 2018 خواهد بود.

برخی از مسئولان از سفر دو میلیون گردشگر خارجی در تبریز 2018 خبر می دهند، پیش بینی شما در این خصوص چه مقدار است؟

برآورد اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان ورود بالای یک میلیون نفر جمعیت گردشگری را پیشبینی کرده است و بر اساس آمار سال گذشته چهار صد و 50 هزار نفر گردشگر خارجی از هشت مرز کشور وارد شهر تبریز شده بودند که این شهرهایی مرزی کشورمان عبارتند از مرز نوردوز، جلفا، بازرگان و فرودگاه های مرزی سایر کشورها است و هر گردشگر ی که مقصدی را برای مسافرت انتخاب می کند به مبلغ یک هزار تا یک هزار و 500 دلار با خود به آن شهر می برد.

 لطفا در خصوص آخرین اقدامات اداره کل گردشگری استان برای تبریز 2018 توضیح دهید؟

اجرای پروژه های سخت افزاری و نرم افزاری به تصویب ستاد ملی و استانی رسیده است و این پروژه ها در راستای توسعه و زیرساخت های گردشگری که بسترهای لازم را برای گردشگری و توسعه شهر امضا شده است و مجموع اعتبارات برای اجرای این اقدامات هفتصد و 65 میلیارد بوده و دارای یکصد و 8 پروژه عمرانی است.

تمام پروژه های مد نظر امکان بهره برداری تا 2018 را ندارند، زیرا این پروژه ها به صورت برنامه چهار ساله تدوین شده و قرار نیست امسال به مرحله بهره برداری و افتتاح برسد، بلکه برنامه تعیین شده برای چهار سال پیش بینی شده و قرار است دستگاه های اجرای پیگیر اجرای این پروژه ها در سطح شهر باشند.

بهره برداری از پروژه های تبریز 2018 جزو اولویت و برنامه های چهار ساله برای این شهر معین شده است و برای تبریز 2018 تعداد یکصد و 30 رویداد چشمگیر تعریف شده و وظیفه هر دستگاه اجرایی مشخص شده است و ضرورت دارد هر دستگاه برنامه های اجرایی خود را مشخص و پیش ببرد.

دولت با کمبود منابع مالی مواجه شده است و طبق مذاکرات انجام شده با استاندار آذربایجان شرقی، مجمع نمایندگان استان، نائب رئیس مجلس شورای اسلامی قرار است با مونسان و جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در راستای تبریز 2018 جلسه ای تشکیل شود تا از سوی مسئولان بلند پایه کشوری راه کارهایی برای اجرای این برنامه ها ارایه شود.

 آیا تمام موزه ها، مکانهای تاریخی گردشگری تبریز برای میزبانی تبریز 2018 آماده است؟

تمام موزه‌ها، مکان‌های تاریخی و گردشگری آمادگی لازم برای میزبانی را داشته و حتی از اوایل امسال بازرسی و نظارت‌هایی از موزه‌ها و سایر دستگاه‌های رفاهی صورت گرفت تا بتوانیم پذیرایی خوبی از گردشگران خارجی داشته باشیم.

تبریز بعد از اینکه به عنوان پایتخت گردشگری جهان اسلام انتخاب شد، کلیه مجوزها و سیاست‌های تشویقی از طرف میراث فرهنگی، شهرداری‌ها و سایر صادر شد که به‌تبع آن توانستیم تا پایان سال 2018 تعداد تخت‌های هتل را به 16 هزار برسانیم و جهش دو ساله‌ای در افزایش تخت‌های هتل داشتیم و همچنین کلیه مهمان‌سراها استانداردسازی شده است.

پروژه های قابل اجرای دستگاه‌های اجرایی کاملاً احصا و در قالب کتابچه‌های ویژه‌ای با عنوان تبریز 2018 آماده شده و در اختیار مسئولان کشوری و مدیران استانی قرار گرفته است.

میزبانی اصلی گردشگران خارجی تبریز 2018 چه سازمانی است؟

شهرداری تبریز میزبان اصلی تبریز 2018 است و تمهیدات ورود به رویداد که با مراسم افتتاحیه تبریز 2018 خواهد بود، باید از سوی شهرداری به شایستگی فراهم شود و سه تاریخ برای مراسم افتتاحیه به شورای سیاست‌گذاری ملی اعلام کرده‌ایم و پس از اخذ نظر ایشان در جلسه‌ای با حضور معاون رئیس جمهور و استاندار آذربایجان‌شرقی نهایی و اعلام خواهد شد.

گزارش به سازمان همکاری اسلامی (oic) در قالب نشریه گزارشگر تبریز « Tabriz Reporter » تهیه شده و شماره اول با عنوان گزارش کلی از اقدامات انجام یافته به این سازمان ارسال شده است و نسخه‌های بعدی به ترتیب با عناوین جاده ابریشم، گردشگری حلال، بناهای تاریخی، طبیعت‌گردی و گزارش نهایی افتتاح رویداد تبریز 2018 تدوین و ارسال خواهد شد.

منبع: تین نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۰۴۸۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف یک مقبره ۲۲۰۰ ساله مجلل در چین

کاوشگران از مدت‌ها قبل مشغول کاوش و بررسی مقبره ۲۲۰۰ ساله مجللی هستند که در چین کشف شده و حالا یک کارشناس این فرضیه را مطرح کرده است که مقبره به یک پادشاه چینی تعلق دارد.

به گزارش ایسنا، یک کارشناس باستان‌شناس اعلام کرد که یک مقبره ۲۲۰۰ساله مجلل در شرق چین کشف شده است که احتمالا به فرمانروای «ایالت چو» ‌تعلق دارد.

به گفته اداره ملی میراث فرهنگی چین، این مقبره بزرگترین و پیچیده‌ترین مقبره‌ای است که در «ایالت چو» کشف شده است و می‌تواند اطلاعات جدیدی درباره وضعیت آن دوره از تاریخ ارائه دهد.

بنابر گزارش «لایوساینس»، باستان‌شناسان چهار سال اخیر را صرف کاوش این مقبره در منطقه «Wuwangdun» کرده‌اند که در نزدیکی شهر «هواینان» در استان «آن‌هوئی» واقع شده است.

براساس گزارش‌های «شینهوآ»، باستان‌شناسان بیش از ۱۰۰۰ اثر تاریخی را در این محوطه باستان‌شناسی کشف کرده‌اند که از جمله آنها به ظروف برنزی مخصوص مراسم‌های تشریفاتی، آلات موسیقی و یک تابوت به همراه بیش از هزار نشان حکاکی‌شده می‌توان اشاره کرد.

تاریخ‌گذاری رادیوکربن و سایر بررسی‌ها نشان می‌دهد قدمت این مقبره به اواخر دوران «ایالت چو»، یعنی حوالی ۲۲۰ پیش از میلاد، زمانی که این منطقه تحت تاثیر ایالت «چین» قرار گرفته بود، بازمی‌گردد.

ایالت «چین» در نهایت در بین هفت ایالت جنگ‌طلب پیروز شد و اتحاد بعدی آن کشور رسماً به عنوان آغاز چین مدرن در نظر گرفته شد.

«ژیچنگ گونگ» (Xicheng Gong) ـ باستان‌شناس مؤسسه آثار فرهنگی و باستان‌شناسی استان «آن‌هوئی» ـ که هدایت کاوش‌ها را بر عهده دارد، به «شینهوا» گفت که تاریخ این مقبره به دوره حساس قبل از فروپاشی سیستم فئودالی «چو» مربوط است. کشف این مقبره و یافته‌های آن می‌تواند تصویری کلی از شرایط سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، فناوری و اجتماعی ایالت چو ارائه دهد.

«ژیگو ژانگ» (Zhiguo Zhang)، محققی که در کاوش‌های مرکز ملی باستان‌شناسی چین (بخشی از NCHA) مشارکت دارد، گفت که باستان‌شناسان در آزمایشگاه ویژه‌ای با اکسیژن کم که در  محوطه تاریخی ساخته شده بود، فعالیت کردند تا آثار کشف‌شده را سالم نگه دارند.

این محقق همچنین توضیح داد که علاوه‌بر روش‌های سنتی اندازه‌گیری، محققان از اسکن دیجیتال، نقشه‌برداری و طراحی برای ایجاد یک مدل سه‌بعدی دقیق از مقبره استفاده کردند و نشانه‌های نوشته‌شده روی در تابوت با فناوری تصویربرداری مادون قرمز ثبت شد.

به گفته «ژانگ»، محققان فقط یک‌سوم از مقبره را کاوش کرده‌اند و هنوز مشخص نیست که چه کسی در آنجا دفن شده است.

هویت فردی که در مقبره دفن شده ممکن است آن‌قدرها هم اسرارآمیز نباشد، چراکه پس از انتشار گزارش «شینهوا»، یک کارشناس به «لایو ساینس» گفته است این مقبره احتمالاً به پادشاه ایالت فئودالی «چو» تعلق داشته باشد.

«مارگارت پروچ» (Margarete Prüch)، باستان‌شناس و مورخ هنری دانشگاه هایدلبرگ در آلمان که در کاوش‌ این مقبره مشارکت نداشته است، گفت که اخیرا در سفری به کره با استادان دانشگاه درباره این مقبره گفت‌وگو داشته است.

در سال ۲۰۲ پیش از میلاد، ‌ قلمرو «چو» تحت کنترل سلسله «هان»، جانشینان سلسله «چین» (کین) قرار گرفته بود و در سال ۱۹۴ پیش از میلاد نیز یکی دیگر از دولت‌های وابسته به «هان» یعنی «یان»، کنترل بخش شمالی کره را به دست گرفته بود، بنابراین مقبره‌های چینی این دوره از تاریخ در کره بسیار مهم است.

«پروچ» در گفت‌وگو با «لایوساینس» اعلام کرد که این مقبره احتمالا به پادشاه «کائولی» تعلق دارد که در فاصله ۲۶۲ تا ۲۳۸ پیش از میلاد حکومت کرد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • راه اندازی نخستین موزه برق و روشنایی در تبریز
  • آیین بهره‌برداری بیش از ۱۵ پروژه تفریحی و گردشگری در مجتمع گردشگری صفه آغاز شد
  • کشف معماری ۴۵۰۰ ساله در شرق ایران؛ یک خانه و کوچه‌اش پیدا شد!
  • جزییات کشف معماری ۴۵۰۰ ساله در شرق ایران اعلام شد
  • خلیج فارس برگی از تاریخ پر افتخار و چند‌هزار ساله ایران
  • نخستین موزه برق و روشنایی تبریز راه‌اندازی می‌شود
  • کشف معماری ۴۵۰۰ ساله در شرق ایران
  • کشف یک مقبره ۲۲۰۰ ساله مجلل در چین
  • شهید آمریکایی راه مشروطه کیست؟! + فیلم
  • زنجیره افتتاح پروژه‌ها در شهر اصفهان آغاز می‌شود/ تشکیل شوراها موجب جهش در مدیریت شهری شد