Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهرستان مراغه یکی از مهم ترین قطب‌های تولید سیب در کشور است که این روزها کشاورزان این منطقه با مشکلاتی همچون قیمت پایین سیب در بازار و حضور دلالان برای خرید سیب مرغوب با قیمت پایین‌تر روبه‌رو هستند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مراغه، شهرستان مراغه همواره به عنوان یکی از قطب‌های تولید سیب مرغوب در کشور شهرت خاصی داشته است، این شهرستان به دلیل برخورداری از آب و هوای مساعد و هم‌چنین زمین‌های کشاورزی مستعد سبب شده محصولات تولیدی در این شهر در کشور و منطقه از شهرت خاصی برخوردار باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشترین سیب برداشت شده در این شهرستان به دلیل کیفیت بالا و طعم خاص به دیگر استان‌های کشور و حتی کشورهای خارجی صادر می‌شود.

پای صحبت کشاورزان و باغداران سیب مراغه که می‌نشینی، حرف‌های زیادی برای گفتن دارند به طوری که خبر از برخی کم کاری‌های مسئولان و عدم حمایت دولت از برخی حوزه‌های کشاورزی در این شهرستان دارد.

مرغوب‌ترین سیب کشور در دست دلالان

این روزها که زمان برداشت سیب از باغات این شهرستان است پای دلالان به بازار خرید سیب مرغوب مراغه باز شده و در این میان سودجویی‌های زیادی مشاهده می‌شود که کشاورزان منطقه را با مشکلات زیادی روبرو ساخته است.

باغداران مراغه‌ای این روزها با مشکل عمده ای همچون قیمت خرید ناعادلانه محصولات مرغوب و کلاهبرداری افراد سودجو روبرو هستند که ضروری است اقداماتی توسط دولت با مشارکت جهاد کشاورزی انجام شود که تاکنون در این راستا هیچ اقدامی انجام صورت نگرفته است.

مهدی اسدزاده باغداری از روستای سرگیزه در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم، ازخرید سیب مرغوب این شهرستان به قیمت‌های پایین توسط دلالان خبر می‌دهد.

وی گفت: همه ساله با آغاز برداشت سیب که از پنجم مهرماه آغاز می‌شود پای دلالان خرید سیب به این شهرستان باز می‌شود که سعی بر خرید بهترین سیب با قیمت پایین دارند.

این تولید کننده سیب هم چنین از نارضایتی کشاورزان منطقه از عملکرد دولت در حوزه کشاورزی خبرداد و می‌گوید: محصولات تولید شده در این شهرستان به کشورهای خارجی نیز صادر می‌شود که متاسفانه به دلیل نبود کارخانه‌ها یا کارگاه‌های بسته بندی و همچنین عدم نظارت مسئولان جهاد کشاورزی از حوزه صنایع تبدیلی، محصولات تولید شده به قیمت واقعی خود عرضه نمی‌شود.

تولید 230 هزار تن سیب صادراتی در مراغه

همزمان با روزهای پایانی برداشت سیب از باغات این شهرستان براساس اعلام مسئولان جهاد کشاورزی استان پیش بینی می‌شود 230 هزارتن سیب مرغوب در این شهرستان برداشت و در سردخانه‌ها نگهداری شود.

امسال مراغه با برداشت 230 هزار تن سیب درختی بیش از 30 درصد سیب تولیدی استان را در این نوع محصول به خود اختصاص می‌دهد.

محمد نریمانی رئیس اداره جهاد کشاورزی شهرستان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم، اظهارکرد: در سال جاری متوسط برداشت سیب از باغات این شهرستان 25 تن در هکتار بوده که با اجرای برخی برنامه‌های اصلاحی در حوزه کشاورزی و مدیریت‌های انجام شده این میزان به 144 تن افزایش یافته است.

وی افزود: سیب تولید شده در این شهرستان یکی از مرغوب ترین سیب‌های تولیدی در کشور محسوب می‌شود که تلاش می‌شود با پیش بینی برخی اقدامات، این نوع سیب با بسته بندی‌های خاص در جهت حمایت از کشاورزان منطقه به استان‌های دیگر کشور ارسال شود.

عرضه سیب مراغه در بورس محصولات کشاورزی ایران

رئیس جهاد کشاورزی مراغه در ادامه با اشاره به خرید و فروش سیب این شهرستان در بورس محصولات کشاورزی کشور ،گفت: سیب مراغه در بین محصولات بورس کشاورزی کشور هم اکنون قابل عرضه بوده و خریداران می‌توانند سیب این شهرستان را از این طریق نیز خریداری کنند.

وی با اشاره به هدف ورود سیب مراغه به بورس محصولات کشاورزی ،گفت:در جهت حذف پای دلالان و هم چنین حمایت از کشاورزان این شهرستان با پیگیری‌هایی که در سال گذشته توسط فرماندرای و جهاد کشاورزی انجام داد با توافق نامه ای که با بورس محصولات کشاورزی انجام شد دفتر این بورس در مراغه راه اندازی شد.

نریمانی، اضافه کرد:کشاورزان منطقه می‌توانند با مراجعه به دفتر این بورس در مراغه نسبت به فروش سیب خود به قیمت واقعی اقدام کنند.

کیفیت سیب قبل از عرضه آن توسط کارشناسان کشاورزی مستقر در دفتر بورس محصولات کشاورزی کشور در این شهرستان مورد ارزیابی قرار می‌گیرد و بر این اساس قیمت گذاری می‌شود که خریداران سیب از استان‌های دیگر می‌توانند از این طریق سیب مرغوب با کیفیت بالای تولید شده این شهرستان را از طریق بورس محصولات کشاورزی خریداری کنند.

دولت از کشاورزان مراغه ای حمایت کند

نوروزمحمدی از دیگر باغداران فعال در حوزه تولید سیب در این شهرستان، از عدم حمایت دولت و مسئولان جهاد کشاورزی گلایه می‌کند و می‌گوید: در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه یکی از مهم ترین دغدغه‌های مسئولان آن کشور بهبود وضعیت کشاورزی است ولی متاسفانه در کشور ما کشاورزان به دلیل برخی کم کاری مسئولان و عدم حمایت جهاد کشاورزی از تولید کنندگان محصولات کشاورزی موجب نارضایتی و در برخی موارد بی رغبتی تولید کنندگان به فعالیت در این عرصه شده است.

وی اظهارکرد: اگر این شرایط کنونی ادامه پیدا کند باید همیشه محصولات کشاورزی و هم چنین میوه خود را از کشورهای همسایه با قیمت‌های بالا وارد کنیم.

عدم پوشش مناسب بیمه کشاورزی در آذربایجان شرقی

با اینکه مسئولان کشاورزی استان همیشه تاکید دارند کشاورزان زمین‌های زراعی و باغات خود را در برابر بلاهای طبیعی جهت تامین خسارت‌های وارد شده بیمه کنند ولی متاسفانه عملکرد بیمه کشاورزی در این استان بسیار ضعیف بوده و کشاورزان منطقه رضایتی از عملکرد این بیمه ندارند.

حسین ریاحی یکی دیگر از کشاورزان مراغه ای است که همیشه زمین خود را بیمه می‌کند، در این خصوص گفت: همیشه با توجه به اینکه مسئولان جهاد کشاورزی استان از رسانه‌های محلی تاکید بر استفاده کشاورزان از بیمه را دارند بنده همیشه زمین‌های خود را بیمه می‌کنم ولی متاسفانه با اینکه بیمه از کشاورزان هزینه بیمه را نقدی دریافت می‌کند در زمان وقوع حوادث طیبیعی هم چون بارش تگرگ غرامت کشاورزان را در زمان طولانی پرداخت می‌کند.

وی افزود: برای ایجاد انگیزه جهت بیمه محصولات کشاورزی توسط روستائیان در منطقه ضروری است برخی قوانین بیمه ای در حوزه کشاورزی استان تغییراتی اعمال شود تا بلکه غرامت کشاورزان حادثه دیده در کم ترین زمان ممکن جبران شده و به حساب‌های اعلامی پرداخت شود.

خشکسالی مهم ترین دغدغه کشاورزان مراغه‌ای

یکی از مهم ترین مسائلی که کشاورزان مراغه ای را تهدید می‌کند پدیده ای به نام خشکسالی است که باید مسئولان کشور در این خصوص برنامه‌ریزی‌هایی داشته باشند.

مهران معصومی یکی از جوان ترین کشاورزان این شهرستان هم یکی از مهمترین مشکلات کشاورزان این منطقه را کم آبی عنوان می‌کند.

وی در ادامه با بیان اینکه امروزه مشکل کم آبی حوزه کشاورزی در استان را تهدید می‌کند، تصریح کرد: استان آذربایجان‌شرقی همانند دیگر نقاط کشور بامشکل کم آبی مواجه بوده و ضروری است مسئولان در جهت کاهش مصرف آب در حوزه کشاورزی با ارائه تسهیلات در جهت قطره ای کردن باغات اقدام کنند.

گزارش از علی جعفرزاده

انتهای پیام/

R7887/P1357/S6,47/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۹۶۸۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مازندران سالانه ۴۸۰ هزار تن گندم مصرف می کند

به گزارش خبرنگار مهر، حسن خیریان پور شامگاه یکشنبه در جلسه خرید محصولات زراعی استان با اشاره به اهمیت و ضرورت جلسات کارگروه خرید محصولات کشاورزی استان بر ساماندهی مراکز خرید، نظارت بر فرآیند خرید و تسهیل در امور کشاورزان در چارچوب دستورالعمل‌های ابلاغی تاکید کرد.

خیریانپور با اعلام رضایتمندی از خرید تضمینی گندم و کلزا در سال گذشته و قدردانی از تمام دستگاه‌های مرتبط با این امر، عنوان کرد: در سال گذشته بیش از ۱۱۸ هزارتن گندم و بیش از ۹ هزار تن کلزا از کشاورزان خریداری شد و در سال زارعی جاری نیز امیدواریم این ارقام افزایش پیدا کند.

خیریانپور با تاکید بر اینکه در استان مازندران سالانه حدود ۴۸۰ هزارتن گندم برای مصرف انسانی مورد نیاز است، تصریح کرد: ما با استفاده از تمام ظرفیت‌ها می‌بایست بخش زیادی از این گندم را در مزارع داخل استان تأمین کنیم.

وی با تاکید بر نامگذاری سال از سوی مقام معظم رهبری با عنوان جهش تولید با مشارکت مردم اظهار داشت: استان مازندران در تولید ۱۴ محصول کشاورزی رتبه اول را دارد و این امکان وجود دارد که با استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان تولید کالاهای اساسی مورد نیاز استان را هم از لحاظ کمی و هم از لحاظ کیفی افزایش داد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استانداری مازندران با توجه به اینکه زمان آغاز برداشت گندم در استان نیمه دوم خرداد می‌باشد، افزود: کشاورزان از برداشت زودهنگام گندم خودداری نمایند، برنامه ریزی ها به گونه‌ای خواهد بود که از نیمه دوم خرداد ۳۲ مرکز خرید بنا به اعلام جهاد کشاورزی هر شهرستان آمادگی لازم را برای آغاز عملیات خرید تضمینی گندم خواهند داشت.

وی از فرمانداران شهرستان‌هایی که به نوعی درگیر خرید هستند خواست، با تشکیل جلسات مستمر و منظم و با همکاری لازم با اداره کل غله و خدمات بازرگانی به روند مطلوب عملیات خرید کمک کنند.

خیریانپور با تاکید بر ضرورت ثبت مشخصات مزارع کشاورزان در سامانه پهنه بندی جهاد کشاورزی ضمن درخواست از کشاورزان برای ثبت مشخصات مزارع خود قبل از برداشت محصول، از سازمان جهاد کشاورزی خواست هرچه زودتر اقدامات لازم را جهت نهایی کردن اطلاعات این سامانه انجام دهد تا کشاورزان در روند تحویل محصول دچار مشکلی نشوند.

کد خبر 6097690

دیگر خبرها

  • قیمت گندم مشخص شد
  • وارن بافت سهام اپل را فروخت | تلاش برای تصاحب بازار کشور های آسیای میانه
  • آمادگی و تجهیز ۳۲ مرکز خرید گندم در مازندران
  • تجهیز ۳۲ مرکز خرید گندم در مازندران
  • خبر جدید برای گندمکاران/ قیمت گندم مشخص شد
  • مازندران سالانه ۴۸۰ هزار تن گندم مصرف می کند
  • قیمت محصولات سایپا یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳؛ هاچ‌بک جدید سایپا گران شد
  • لوازم‌خانگی ایرانی؛ گران‌تر از برند‌های برتر دنیا
  • در تهران دیگر به ریال و تومان خانه نمی‌فروشند | بیت‌کوین بده خانه بخر! | رونمایی از پدیده عجیب خرید و فروش مسکن در تهران + جزئیات
  • قیمت طلا به کف رسید؟/ قیمت جدید طلا ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۲