Web Analytics Made Easy - Statcounter

بغداد - ایرنا – 'محمد الصیهود' نماینده پارلمان عراق وعضو فراکسیون دولت قانون گفت: روابط راهبردی ایران و عراق یکی از مهمترین عوامل شکست طرح صهیونیستی آمریکایی تقسیم این کشور و تجزیه کشورهای منطقه بود.

نماینده پارلمان عراق در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اهمیت سفر حیدر العبادی نخست وزیر عراق به ایران گفت: کسانی که از شکست طرح تقسیم عراق و منطقه ناراحت هستند به روابط راهبردی تهران و بغداد ایراد می گیرند و برای کارشکنی تلاش می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


الصیهود گفت: طراحان طرح آمریکایی صهیونیستی تجزیه کشورهای منطقه، ابتدا سعی کردند با استفاده از مسعود بارزانی (رئیس حزب دموکرات کردستان عراق)، دست به تجزیه عراق بزنند تا آغازی برای تجزیه سایر کشورهای دیگر باشد، اما روابط راهبردی ایران و عراقی یکی از مهمترین عواملی بود که این طرح را به شکست کشاند.
وی افزود: العبادی هفته گذشته به چندین کشور دیگر از جمله ترکیه و عربستان نیز سفر کرد، اما باید پرسید برخی چرا به سفر او به ایران انتقاد می کنند و درحال کارشکنی هستند.
نماینده فراکسیون دولت قانون در پارلمان عراق گفت: سیاست خارجی عراق روشن و بر اساس منافع مشترک و احترام متقابل بنا شده است و کسی حق دخالت در موضوع اعمال حق حاکمیت ملی و امور داخلی این کشور را ندارد.
وی با تقدیر از نقش جمهوری اسلامی ایران در دفاع از تمامیت ارضی عراق گفت: تشکر کمترین چیزی است که می توان در برابر ایفای نقش متمایز ایران در جنگ عراق با داعش و مواضع تهران درموضوع تروریسم داعشی در عراق به زبان آورد.
الصیهود گفت: کسانی که دنبال کارشکنی در روابط راهبردی عراق با ایران هستند، در واقع بدنبال پیاده کردن پروژه توطئه آمیز صهیونیستی آمریکایی تجزیه عراق هستند تا شروعی برای تجزیه بقیه کشورهای منطقه باشد.
وی افزود: مخالفان رابطه ایران و عراق دنبال طرح 'جو بایدن' معاون رئیس جمهوری سابق آمریکا در تجزیه کشورهای منطقه و در نتیجه تضعیف آنها به نفع رژیم صهیونیستی هستند.
نماینده پارلمان عراق در توضیح این امر گفت: آنها به خوبی می دانند که مهمترین چیزی که توانست این طرح توطئه آمیز را به شکست بکشاند رابطه راهبردی ایران و عراق بود.
وی افزود: حملات اخیر به نیروی بسیج مردمی عراق (الحشد الشعبی) نیز که نقش برجسته و شاخصی در به شکست کشاندن این طرح داشت، درهمین راستا قابل ارزیابی است.
گفتنی است: حیدرالعبادی نخست وزیر عراق اواخر هفته گذشته در سفر به جمهوری اسلامی با رهبر معظم انقلاب، رئیس جمهوری، رئیس مجلس و چندتن دیگر از مقامات بلند پایه ایران دیدار و در خصوص روابط دو جانبه و مسائل منطقه ای گفت وگو کرد.
حمایت قاطع مسوولان ارشد نظام از دولت، حاکمیت و تمامیت ارضی عراق و شخص حیدرالعبادی بازتاب گسترده ای در رسانه ها و محافل عراقی داشته است.
خاورم**380** 1049
انتشار دهنده: مریم کاظمی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۱۷۰۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیام بارز «بارزانی» از ایران برای جهان

سفر بارزانی به ایران برای تحکیم روابط و تاکید بر ایفای نقش اقلیم کردستان به عنوان بخشی از کل حاکمیت عراق برای اثرگذاری در حوزه‌های اقتصادی، سیاسی و امنیتی حائز اهمیت است.

به گزارش ایسنا، به نقل از جهان نیوز، سفر «نچیروان بارزانی» ‌به ایران و دیدار وی با مقامات کشورمان حاوی پیام‌های مختلفی است. این دومین سفر بارزانی به ایران پس از روی کار آمدن دولت سیزدهم و به عنوان رئیس اقلیم کردستان عراق است.

بارزانی پیشتر در مراسم تحلیف آیت‌الله رئیسی به ایران آمده بود و حالا ضمن دیدار با رهبر معظم انقلاب با رئیس جمهور و رئیس مجلس شورای اسلامی ملاقات و گفت‌وگو کرد.
وی در صفحه ایکس خود درباره دیدار با رهبر معظم انقلاب نوشت:‌ « بە دیدار رهبر معظم جمهوری اسلامی ایران آیت الله العظمی سید علی خامنه‌ای در تهران شرفیاب شدم.در این نشست بر آمادگی و تمایل عراق و اقلیم کردستان جهت پیشبرد روابط همە جانبە با جمهوری اسلامی ایران تأکید نمودیم.»

حضور رئیس اقلیم کردستان عراق پس از تحولات منطقه از جمله حمله تلافی‌جویانه و بازدارنده موشکی پهپادی ایران به رژیم صهیونیستی برای ناظران و افکارعمومی معنادارتر تلقی می‌شود.

سفر بارزانی به ایران و رایزنی‌های وی، این پیام را برای اسرائیل و گروه‌های تجزیه‌طلب کُرد و سایر بازیگران ارسال می‌کند که اقلیم کردستان به هیچ وجه پشتیبان و مخفیگاه مناسبی برای آنان نیست

برخی از بازیگران منطقه‌ای از جمله رژیم صهیونیستی سعی داشتند تحرکاتی در اقلیم کردستان عراق به عنوان حیاط خلوت ایران انجام دهند و خود را در این منطقه نزدیک ایران تثبیت و اقلیم را به پایگاهی ناامن کننده برای کشورمان تبدیل کنند.

سفر بارزانی به ایران و رایزنی‌های وی، این پیام را برای اسرائیل و گروه‌های تجزیه‌طلب کُرد و سایر بازیگران ارسال می‌کند که اقلیم کردستان به هیچ وجه پشتیبان و مخفیگاه مناسبی برای آنان نیست.

درواقع بارزانی تاکید می‌کند که اقلیم کردستان عراق یک منطقه جداشده از این کشور نیست و در طرح امنیتی یک پارچه عراق در همکاری با جمهوری اسلامی ایران شرکت خواهد کرد و تصریح کرد که به ابزاری برای اهداف دشمنان بدل نمی‌شود.

از همین روست که رئیس اقلیم کردستان در دیدار با آیت الله سید ابراهیم رئیسی،‌ رئیس جمهور کشورمان بیان می‌کند: «هیچ عقل سلیمی اجازه نمی‌دهد ما روابط با رژیمی را که امروز در بدترین موقعیت خود قرار دارد، بر روابط با کشور قدرتمند و دوست ترجیح دهیم.»
وی همچنین بر پایبندی بر اجرای کامل توافق امنیتی ایران و عراق تاکید کرد.

بارزانی همچنین از ایران به عنوان دوست روزهای سخت یاد می‌کند و با یادآوری و قدردانی از دستاوردهای سردار شهید سلیمانی در مقابله با تروریست داعش و ایجاد امنیت در منطقه بیان کرد: «اشتراکات دینی، تاریخی و فرهنگی، در طول سالیان متمادی همسایگی، پیوندهایی عمیق را میان دو طرف ایجاد کرده است و جمهوری اسلامی ایران به عنوان دوست روزهای سخت و کشوری است که همواره در هنگام بروز مشکلات کنار عراق و اقلیم کردستان بوده است.»

این سفر خیلی زود بازتاب بین المللی یافت و «متیو میلر»، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، در پاسخ به این که چه نظری درباره سفر نیچروان بارزانی، رییس اقلیم کردستان به ایران دارد، گفت: «نمی‌خواهم درباره این گفت‌وگوی به خصوص اظهار نظر کنم اما ما مسلما، همیشه تشویق به انجام شدن گفت‌وگوهایی کرده‌ایم که به تنش‌زدایی و ثبات بیشتر در منطقه، از جمله در قبال ایران می‌انجامد.»

با توجه به سخنان رئیس اقلیم کردستان عراق به چند موضوع مهم و محوری در این سفر می‌توان اشاره کرد.

ضعف رژیم صهیونیستی به ویژه بعد از عملیات وعده صادق برای همه بازیگران کوچک و بزرگ منطقه‌ای مشخص است و اقلیم کردستان نیز روی یک اسب بازنده که می‌تواند روابط خود را با کشوری قدرتمند و دارای اشتراکات مهم فرهنگی و اجتماعی و ... از جمله ایران خدشه‌دار کند، شرط نمی‌بندد و اقلیم کردستان از این ظرفیت برای تحکیم روابط فی مابین استفاده می‌کند.

جمهوری اسلامی ایران که مقتدرانه در خاورمیانه حضور فعال دارد نه تنها امروز بلکه در طول تاریخ روابط خود با کشورهای مختلف را تحت عنوان یک شریک امن و دوست روزهای سخت تداوم بخشیده و عقلانیت سیاسی بر روابط حسنه با ایران تاکید می‌کند که سفر بارزانی به کشورمان نیز در همین راستا انجام شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ادعای خبرنگار عراقی: بارزانی در سفر به تهران، تعهداتی داد
  • پس لرزه ادعای دریافت ۱۴۰ سکه توسط یک نماینده مجلس /شورای نگهبان واکنش نشان داد
  • حمایت تمام قد یک نماینده مجلس از همایش لاکچری قالیباف/ توقع داشتند نمایندگان به مسافرخانه‌ای در راه آهن بروند؟
  • فصل جدید تجارت با همسایه غربی
  • یک «طلا» پایان بوکس ایران را خوش کرد/ زنگ خطر برای برخی اوزان
  • پیام بارز «بارزانی» از ایران برای جهان
  • دبیر قرارگاه راهبردی گام دوم انقلاب اسلامی در هرمزگان منصوب شد
  • میراحمدی: تصمیمات در خصوص سفر اربعین اتباع خارجی با ستاد مرکزی است
  • توافق با عراق برروی بیش از ۵۰ محور درخصوص ایام اربعین
  • اربیل: در روزهای سخت اولین تماس ما با جمهوری اسلامی ایران است