Web Analytics Made Easy - Statcounter

بغداد-ایرنا- به اعتقاد ناظران مسائل عراق، برآیند همه مذاکرات یک هفته ای نخست وزیر عراق با رهبران کشورهای منطقه از جمله عربستان، مصر، اردن، ترکیه به علاوه وزیر خارجه آمریکا، پنجشنبه گذشته (26 اکتبر2017) در تهران موضوع گفتگوی 'حیدر العبادی' با مسوولان عالی رتبه جمهوری اسلامی ایران بوده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، بر همین مبنا، کارشناسان در عراق، به سفر العبادی به تهران با توجه به اینکه آخرین ایستگاه این سفر دوره ای بود، اهتمام ویژه نشان داده اند به ویژه این که سهم دیدارهای العبادی در تهران با مسوولان عالی رتبه ایرانی بیش از هر کشور دیگری بود که العبادی در طول یک هفته گذشته به آنها سفر کرده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اگرچه در کشورهای منطقه سهم دیدارهای العبادی با مسوولان عالی رتبه هر کشور، به سختی از دو ملاقات تجاوز می کرد، اما در تهران سهم این دیدارها دستکم هفت مسوول عالی رتبه ایرانی بوده که نشان می دهد، موضوعات مختلفی به فراخور مسوولیت های هر مقام ایرانی در این گفت وگوها مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفته است.
فشردگی زمان سفر و در عین حال سطح و حجم دیدارها، چنان بوده که مسوول دفتر شبکه خبری 'المیادین' هنگامی که خواست دریاره اهداف مختلف سفر العبادی به تهران گزارش بدهد، گفت که این سفر چنان سریع و پر دیدار بود که مدتی وقت می خواهد تا بتوان همه اهداف آن را برشمرد.
در میان همه دیدارهای العبادی در تهران، دیدار وی با رهبر معظم انقلاب و بیانات رهبری درباره جایگاه عراق و نیروهای مسلح و نخست وزیر آن، بیش از همه، مورد توجه محافل سیاسی و رسانه ای در عراق قرار گرفت، امری که باعث شد تا برخی رسانه های سعودی مانند شبکه 'العربیه'، درباره این یک دیدار، دست به یک شانتاژ خبری بزنند.
برخی رسانه ها در عراق برای این سفر اهداف عمومی تعریف کردند، برای مثال شبکه خبری 'الاتجاه' عراق نوشت که گسترش مناسبات دوجانبه، به ویژه در زمینه گردشگری دینی، ارتقای همکاری های اقتصادی به خصوص برای مرحله باسازی و سازندگی عراق، هماهنگی مواضع در قبال طرح های تجزیه و ادامه مبارزه با تروریسم مهمترین محور گفت وگو های حیدر العبادی در تهران بوده است.
برخی رسانه ها معتقدند که عراق حامل طرح جدیدی برای ثبات و استقرار در منطقه است که یکی از علل این باور، بیانات مقام معظم رهبری بود که ایشان در دیدار با العبادی گفتند که عراق بعد از این پیروزی های بزرگ بر تروریسم، حق دارد که در منطقه نقش موثری ایفا کند.
نخست وزیر عراق در سفر دوره ایش تاکید کرده بود که عراق دارای یک چشم انداز خاص در خصوص امنیت و ثبات پایدار در منطقه است و آن را به سمع و نظر رهبران منطقه می رساند.
تعدادی از رسانه ها از جمله روزنامه کویتی 'الجریده' امروز شنبه در گزارشی، یکی از اهداف این سفر را در ارتباط با آینده الحشد الشعبی در عراق و فشارهایی که آمریکا به بغداد برای انحلال این نیروی مردمی وارد می کند، دانسته اند.
از طرفی برخی کارشناسان معتقدند بغداد نقش پل ارتباطی را بین تهران و ریاض بازی می کند و سایر ایستگاه های توقف العبادی در قاهره، امان و آنکارا برای دور کردن اذهان از این وساطت آرام بغداد بوده است.
در این میان، شروع آخرین عملیات نظامی بر ضد تروریسم در غرب عراق در استان الانبار که در سحرگاه پنجشنبه (26 اکتبر 2017) حیدر العبادی در زمان حضورش در جمهوری اسلامی ایران آن را اعلام کرد، برخی آن را حاوی پیام مهمی دانستند که به اعتقاد آنها نشان می دهد که بغداد مطمئن ترین دوست خود را در منطقه و جهان جمهوری اسلامی ایران می داند.
ایران نخستین کشوری در منطقه بود که پس از سقوط رژیم صدام دولت عراق را به رسمیت شناخت و اولین کشوری بود که در جریان یورش داعش به عراق به کمک آن شتافت و اعلام آخرین عملیات نظامی علیه تروریسم در عراق از داخل اراضی ایران، برای بسیاری رساترین پیام در خصوص ابعاد وسیع روابط دو کشور و دو ملت ایران و عراق به شمار می رود که تا چند روز آینده، اربعین حسینی، تجلی واضح عمق این روابط خواهد بود.
همین امر باعث شده است که شبکه خبری الاتجاه تاکید کند که سفر العبادی به جمهوری اسلامی ایران برای دومین بار در طول سال جاری، نشان داد که روابط دو کشور و دو ملت تبدیل به یک رابطه راهبردی شده که با تغییر مسوولان در عراق، این راهبرد تغییر نخواهد کرد.
این شبکه خبری، ایستگاه تهران را در میان تمامی ایستگاه هایی که العبادی از آنها در طول یک هفته گذشته عبور کرد، مهمتر دانسته و تاکید کرده که العبادی با سفر به تهران همه طرح های آمریکا و کشورهای محور آمریکایی در منطقه را برای کاستن از سطح مناسبات با جمهوری اسلامی ایران خنثی کرد.
به نظر می رسد، امروز تهران و بغداد بیش از هر زمان دیگری به هم نزدیک شده اند، دیدگاه های کاملا نزدیک در مورد مبارزه با تروریسم و حفظ تمامیت ارضی عراق و همکاری های بسیار نزدیک در مقابله باچالش های سیاسی، امنیتی و اداره قوی تر از گذشته برای تقویت همکاری های اقتصادی و حمایت صریح ایران از شخص و دولت حیدرالعبادی نخست وزیر عراق از محورهای مهمی بود که در سفر حیدرالعبادی به تهران و دیدار با مقامات بلندپایه ایران به خوبی نمایان شد.
در این میان، حمایت صریح و محکم ایران از اقتدار و ایفای نقش منطقه ای کشور عراق، از زبان رهبر معظم انقلاب اسلامی را می باید در صدر این محورها و ترجمان رابطه راهبردی و همه جانبه میان ایران و عراق دانست، روابطی که طی سالهای اخیر هر چه زمان گذشته، مستحکم تر و مطمئن تر شده است.
شاید بتوان علت تحرکات اخیر مقامات آمریکا و اظهارات مکرر آنها علیه آنچه نفوذ ایران در عراق می خوانند یا ادامه حملات لفظی به نیروی بسیج مردمی عراق (الحشد الشعبی) را بیش از هر چیز ناشی از نگرانی شدید آمریکا از همین رابطه راهبردی میان تهران و بغداد دانست.
به نظر می رسد عراقی که با کمک دوستان واقعی و فداکاری و شجاعت فرزندان خود اکنون هم از طاعون داعش عبور کرده و هم از توطئه تجزیه کشور رها شده است و اکنون بدنبال تقویت روابط با همسایگان و بویژه گسترش رابطه راهبردی با ایران و بازگشت به جایگاه ایفای نقش منطقه ای خود می باشد، بشدت مایه نگرانی آمریکا شده است، آمریکایی که دولتمردان امروزش یا درک زیادی از سیاست جهانی ندارند و یا در بهترین حالت تصورشان از عراق و بغداد هنوز از زمان حاکم خودخوانده شان پل برمر (2003) به روز نشده است.
خاورم *353*380*1144
* انتشار دهنده: علیرضا جباری

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۰۰۸۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوشمندی ایران در از سرگیری سوآپ گاز ترکمنستان، تمدید صادرات گاز عراق و تکمیل خط لوله صلح

صنعت نفت و گاز طی سال های گذشته هدف تحریم ها قرار گرفتند و برای فروش آن ها از مبادی رسمی با مشکلات عدیده ای روبرو شدیم. هدف تحریم کنندگان این بود که از طریق مسدود کردن راه های کسب درآمدهای ارزی کشور به دولت فشار بیاورند که در مذاکرات تسلیم شود. اما در نهایت این اتفاق نیفتاد و راه هایی برای فروش نفت و گاز کشور پیدا کردیم. فروش گاز کشور از طریق خطوط لوله صورت می گیرد و مشتریان ما همسایگان هستند. در همین راستا، وزارت نفت به اعمال دیپلماسی فعال انرژی به منظور ایجاد بستری برای فروش گاز کشور مبادرت کرد.  در چارچوب سیاست های وزارت نفت شاهد اقداماتی همچون بهبود روابط با ترکمنستان و از سرگیری سوآپ گاز از این کشور و تلاش برای احیای خط لوله صلح (ایران-پاکستان-هند) هستیم.

بسیاری از کارشناسان اعتقاد دارند که فروش نفت و گاز کشور در شرایط تحریم بر اثر به اجرا گذاشتن دیپلماسی فعال انرژی توسط دولت فعلی حاصل شد.  سهراب دل انگیزان، استاد اقتصاد دانشگاه رازی در خصوص دیپلماسی فعال انرژی کشور طی سال های گذشته و حل و فصل مشکلات مان با همسایگان در حوزه انرژی خاطرنشان کرد: منطقی است که باید در تبادلات انرژی خود را در منطقه بهبود ببخشیم و از این فرصت نهایت بهره برداری را داشته باشیم.

وی ادامه داد: موفقیت در حوزه توسعه روابط با همسایگان در حوزه انرژی بسیار کلیدی و مهم است زیرا که ارتباط با همسایگان در حوزه انرژی به کاهش هزینه های حمل و نقل، بهبود روابط سیاسی و تقویت ارتباطات مرزی منجر می شود و به لحاظ کاهش هزینه ها و افزایش بهره وری به نفع ماست. به همین دلیل، دیپلماسی انرژی به اجرا گذاشته شده توسط دولت اهمیت دارد. از همین رو دولت توانست هوشمندی خوبی در زمینه از سرگیری سوآپ گاز با ترکمنستان، تمدید صادرات گاز عراق و تکمیل خط لوله صلح داشته باشد.

استاد اقتصاد دانشگاه رازی خاطرنشان کرد: با توجه به تمامی آنچه در بالا گفته شد، احیای روابط مان با ترکمنستان و از سر گیری سوآپ گاز از این کشور مثبت ارزیابی می شود.

دل انگیزان گفت: برنامه ریزی برای افزایش مبادلات انرژی با پاکستان در وزارت نفت کشور اقدام درستی است. از ابتدا در چارچوب اکو ایران، پاکستان و ترکیه به عنوان بنیانگذاران این سازمان مکلف بودند در بخش هایی که در حوزه های مشترک قرار دارند، رابطه تهاتری با یکدیگر برقرار کنند.

وی ادامه داد: پاکستان به دلیل برخی مشکلات در صدد است که به تقویت روابط با کشورهای همسایه فارغ از مخالفت آمریکا بپردازد. این فرصت خوبی برای تهران است که به تقویت روابط در حوزه انرژی با اسلام آباد بپردازد. در همین ارتباط، قرار شده است که پاکستان خط لوله صلح را در بخش مربوط به خودش تکمیل کند که اتفاق خوبی است.

استاد اقتصاد دانشگاه رازی خاطرنشان کرد: در برقراری روابط با پاکستان باید مراقبت کنیم که تبادلات با پول ایران و یا پول دو طرف صورت بگیرد. همچنین باید به دنبال انعقاد قراردادهای بلندمدت با اسلام آباد باشیم.

دل انگیزان گفت: کلیت دیپلماسی انرژی به اجرا گذاشته شده توسط وزارت نفت از این منظر که دولت را وارد ارتباطات مسالمت آمیز با کشورهای همسایه می کند، بسیار قابل قبول است.

وی ادامه داد: به اجرا گذاشتن سیاست هایی همچون توسعه زنجیره ارزش محصولات و صدور خدمات فنی و مهندسی به دیگر کشورها مثبت ارزیابی می شود. همچنین در زمینه صدور خدمات فنی و مهندسی نیز باید دقت کنیم که ظرفیت خود را برای نگه داشت متخصصان در داخل حفظ کنیم و این سیاست بستری برای خروج متخصصان از کشور نشود.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • مخبر: تهران علاقه‌مند به گسترش مناسبات خود با بورکینافاسو است
  • تصمیم عرب‌ها درمورد تهران و تل آویو چیست؟
  • فارن افرز: از اتحاد عبری-عربی علیه ایران خبری نیست/ همسایگان عربی ایران به دنبال جنگ با تهران نیستند
  • روسیه دشمن اسرائیل است | روایت بلومبرگ؛ نگرانی فزاینده اسرائیل از گسترش همکاری‌ نظامی ایران و روسیه
  • دست رد پاکستان به سینه آمریکا درباره رابطه با ایران
  • اراده ایران و کشور‌های آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است
  • اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا، اراده طرفین بر گسترش روابط اقتصادی
  • اراده ایران و کشورهای آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است
  • هوشمندی ایران در از سرگیری سوآپ گاز ترکمنستان، تمدید صادرات گاز عراق و تکمیل خط لوله صلح