Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل بانک مسکن از ارائه خدمات ویژه در ۱۰ شعبه این بانک به انبوه سازان با هدف گسترش فعالیت‌های ساخت و ساز و تامین مالی بخش مسکن خبر داد و گفت: بانک مرکزی و سازمان بورس برای انتشار ۱۰۰۰ میلیارد تومان اوراق رهنی موافقت کرده اند. به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محمد هاشم بت شکن در آیین رونمایی از سامانه جامع بازار سرمایه و اتصال آن به تمامی شعب بانک مسکن برای استفاده از ظرفیت‌های بازار سرمایه در تامین مالی حوزه راه، مسکن و شهرسازی، گفت: این همکاری مشترک زمینه استفاده از ظرفیت‌های هر دو نهاد را برای خدمت رسانی بهتر به آحاد مردم به طور متقابل فراهم می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



مدیرعامل بانک مسکن با بیان اینکه به شکلی مناسب ارتباط شبکه بین شعب و بازار سرمایه برای دسترسی به ابزارهای بازار سرمایه در حوزه راه و مسکن را با همکاری سازمان بورس اوراق بهادار برقرار می‌کنیم، گفت: آنچه ایجاد این ارتباط بین بانک مسکن و سازمان بورس در بازار سرمایه را اجتناب ناپذیر می‌کند تفاوت ما با سایر بانک‌های توسعه‌ای و همچنین بانک‌های تجاری فعال در سطح کشور از یک سو و استفاده بازار سرمایه از ظرفیت‌های فیزیکی بانک مسکن (شعب) برای افزایش ضریب نفوذ بین مردم از سوی دیگر است.

بت شکن ادامه داد: بانک‌های تجاری اقدام به تامین منابع کوتاه مدت از طریق جذب سپرده و پرداخت تسهیلات کوتاه مدت (عمدتا تا یک سال) به متقاضیان خود می‌کنند، بنابراین از این حیث مشکل منابع و مصارف ندارند؛ از سوی دیگر بانک‌های توسعه‌ای نیز عموما تجهیز منابع سپرده‌ای ندارند و از خطوط اعتباری بانک مرکزی، صندوق توسعه ملی، منابع بانک‌های خارجی و ... استفاده می‌کنند و از این جهت می‌توانند تسهیلات بلند مدت پرداخت کنند.

وی با بیان اینکه بانک مسکن تن‌ها بانکی است که باید مانند بانک‌های تجاری از طریق بازار اقدام به جذب سپرده کند، اما بر خلاف این بانک‌ها و مانند بانک‌های توسعه‌ای تسهیلات بلند مدت پرداخت کند، گفت: به عبارت دیگر بانک مسکن هم اکنون تجهیز منابع خود را به صورت کوتاه مدت انجام می‌دهد، اما تسهیلات بلند مدت اعطا می‌کند.

بت شکن ادامه داد: این یکی از مختصات ویژه بانک مسکن است که این بانک را از سایر بانک‌های کشور متمایز می‌کند. با توجه به این وجه تمایز بانک مسکن با سایر بانک‌ها، استفاده از کمک و ظرفیت بازار سرمایه برای ابزارسازی و نهادسازی در حوزه تامین مالی مسکن موضوعی اجتناب ناپذیر است که طی چهار سال اخیر نیز همکاری بسیار خوبی از سوی سازمان بورس با بانک مسکن در این زمینه صورت گرفته است.

*دسترسی ۱۱ شعبه به سامانه جامع بازار معاملات سهام

مدیرعامل بانک مسکن درخصوص امکان دسترسی شعب به سامانه جامع بازار معاملات سهام (شبکه جامع بازار سرمایه) خاطر نشان کرد: در فاز اول، خدمات بازار سرمایه تن‌ها از طریق ۱۱ شعبه بانک مسکن ارائه می‌شود که در واقع فاز پایلوت محسوب شده و به تدریج تمام شعب بانک مسکن امکانات بازار سرمایه در حوزه مسکن را به مشتریان خود معرفی و عرضه می‌کنند.

وی با بیان اینکه صدور مجوز راه اندازی شرکت تامین سرمایه تخصصی بانک مسکن برای اولین بار، صندوق‌های زمین و ساختمان، اوراق‌های رهنی، صندوق‌های با درآمد ثابت، انتشار اوراق حق تقدم تسهیلات مسکن (اوراق تسه) و ... بخشی از همکاری‌های صورت گرفته بانک مسکن با سازمان بورس اوراق بهادار برای ایجاد ارتباط بین حوزه تامین مالی مسکن و بازار سرمایه است، افزود: یکی از مهمترین دلایلی که ضریب نفوذ بازار سرمایه در میان آحاد مردم را کمتر از برخی دیگر از بازارهای رقیب می‌کند نداشتن شبکه فیزیکی دسترسی به بازار سرمایه برای مردم است.

به گفته وی، هر چند در نظام بانکداری در موارد بسیاری بر ضرورت گسترش بانکداری مجازی تاکید می‌شود، اما در تمام دنیا بدون تامین شبکه فیزیکی پایدار نمی‌توان خدمت رسانی مطلوب را انجام داد و دسترسی مردم به شبکه‌های فیزیکی ارائه خدمات (مشابه شعب بانک‌ها یا کارگزاری‌ها) در کنار توسعه شبکه ارائه خدمات الکترونیک از الزامات اساسی است.

*هزار میلیارد تومان اوراق رهنی جدید منتشر می‌شود

بت شکن اعلام کرد: به زودی و با موافقت سیاست‌گذار پولی، هزار میلیارد تومان اوراق رهنی جدید منتشر می‌شود و همچنین بنا داریم تعداد صندوق‌های زمین و ساختمان را به ۴۰ صندوق افزایش دهیم.

مدیرعامل بانک مسکن با بیان اینکه هم اکنون حدود ۲۰ هزار شبکه فیزیکی دسترسی به خدمات بانکی در قالب شعب بانک‌های کشور در نظام بانکی فعال هستند، افزود: استفاده از این ظرفیت فیزیکی گسترده از سوی بازار سرمایه را یکی از راه‌های فرهنگ‌سازی، اعتمادسازی و ایجاد آگاهی و نفوذ بین آحاد مردم برای ورود به بازار سرمایه محسوب می‌شود.

وی با یادآوری این‌که اولین صندوق زمین و ساختمان هفته آینده به اتمام می‌رسد، اظهار کرد:‌این پروژه زودتر از برنامه زمانبندی به پایان رسیده که نشان می‌دهد ابزارهای مالی می‌تواند پروژه مسکن را به سرانجام و نتیجه برساند.

بت شکن با اشاره به راه‌اندازی ۴۰ صندوق زمین و ساختمان مطابق برنامه راهبردی بانک مسکن، افزود: غیر از فعالیت کارگزاری در شعب بانک‌های مسکن، امروز در شعب منتخب ۷ کلانشهر کشور شعب بانکداری شرکتی تخصصی برای ارائه خدمات به انبوه‌سازان ارائه خواهد شد.

بحرالعلوم مدیرعامل شرکت کارگزاری بانک مسکن نیز در این مراسم گفت: تا مردادماه امسال حجم سپرده‌های بانکی یک میلیون و ۴۰۰ هزار میلیارد تومان و حجم تسهیلات پرداخت شده یک میلیون و ۵۰ هزار میلیارد تومان بوده است.

وی با بیان این‌که سهم بازار بدهی در تامین مالی کسب و کار‌ها ۸. ۲ درصد است، گفت:‌آمار و ارقام نشان می‌دهد دسترسی لازم به مشارکت کنندگان بازار را در اختیار نداریم و ضروری است زیرساخت‌های اتصال به بازار سرمایه فراهم شود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۱۹۶۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا بانک مسکن قرارداد با صندوق توسعه ملی را امضا نکرد؟

با توجه به پیگیری‌های انجام شده در خصوص توافق ارائه تسهیلات ۲ میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی در حوزه مسکن که مقرر بود با واسطه بانک مسکن انجام شود، این بانک همچنان اقدامی در جهت اجرا انجام نداده است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، حدود چهار ماه قبل توافق‌نامه‌ای بین بانک مسکن و صندوق توسعه ملی به امضا رسید که براساس آن امکان تخصیص تسهیلات ارزی تا سقف دو میلیارد دلار برای پروژه‌های تامین مالی حوزه مسکن فراهم شد.

با وجود اینکه مدت‌ها از امضای این قرارداد می‌گذرد، خبری از اجرای آن و تعریف پروژه‌ها برای تخصیص تسهیلات ارزی نیست. پیگیری‌ها از صندوق توسعه ملی نشان می‌دهد که این صندوق قرارداد مربوط را از سمت خود امضا و برای بانک مسکن ارسال کرده است. با این وجود همچنان اقدامی از سوی این بانک انجام نشده است.

قرارداد بانک مسکن و صندوق توسعه ملی روی کاغذ ماند

بر همین اساس نیز هنوز خبری از اقدام در راستای تحقق ارائه تسهیلات ارزی خبری نیست. برخی کارشناسان علت این تعلل بانک مسکن را ناآشنایی این بانک با حوزه تسهیلات ارزی و عدم تعریف پروژه معتبر می‌دانند.

ناگفته نماند که صندوق توسعه ملی بانک ارائه دهنده تسهیلات را به عنوان ضامن وام در نظر می‌گیرد و اگر وام گیرنده نتواند اقساط ارزی خود را به موقع پرداخت کند خود بانک مسئولیت آن را برعهده خواهد داشت. بر همین اساس نیز بود که در سال گذشته صندوق توسعه ملی بخشی از سهام بانک سینا در تملک کرد.

با توجه به این تجربه شاید غیرطبیعی نباشد که بانک مسکن هنوز اقدام عملی انجام نداده است. با این وجود این موضوع تنها یک سناریو است و خود این بانک باید در خصوص علت عدم اجرای قرارداد با صندوق توسعه ملی شفاف‌سازی کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اقدام بانک ملی ایران در واگذاری پتروشیمی شازند بسیار ارزشمند است
  • کتاب «اقتصاد در هیاهوی انتظارات» منتشر شد
  • کتاب «اقتصاد در هیاهوی انتظارات» منتشر شد
  • چرا بانک مسکن قرارداد با صندوق توسعه ملی را امضا نکرد؟
  • انتشار اوراق گواهی سپرده خاص بانک رفاه کارگران تمدید شد
  • برگزاری اولین حراج اوراق مالی اسلامی دولتی در سال ۱۴۰۳
  • مهم‌ترین چالش‌ها در بازار اوراق رهنی مسکن
  • جزییات برگزاری اولین حراج اوراق مالی اسلامی دولتی در سال ۱۴۰۳
  • ترجمه «قلمروزدایی علم و دین» روانه بازار نشر شد
  • «مالیات برعایدی سرمایه» چرا صدای ۲ درصد از جامعه را درآورد؟