Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، پروین فرشچی (معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت از محیط زیست) با حضور در نشست خبری در بیست و سومین دوره نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری‌ها، درباره محیط زیست دریایی گفت: محیط زیست دریایی مانند دریاها در کشور ما سال‌ها مورد بی‌اعتنایی و بی‌توجهی قرار گرفته و اگرچه کشورهای محصور در خشکی طبق قانون دریاها برای خود حقی از منابع طبیعی دریاها قائل هستند اما متاسفانه این موضوع در کشور ما مورد اهمیت نبوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با بیان اینکه کشور ایران 5 هزار و 800 کیلومتر خط ساحلی دارد گفت: ما 55 جزیره داریم که در سال های اخیر و با توجه به تاکید مقام معظم رهبری بر دریامحوری کشور مورد توجه قرار گرفته‌اند.

معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت از محیط زیست گفت: یکی از بزرگ‌ترین دستاوردهای سازمان حفاظت از محیط زیست در چهار سال گذشته تعامل این معاونت با دیگر ارگان‌های دریایی بوده است. ما 18 ارگان دریایی داریم که در طول چهار سال گذشته برای  اولین بار به تعامل با این دستگاه‌ها ایجاد شده است. البته ارگان‌های دریایی بیشتر ماهیت بهره‌برداری از دریاها را دارند تا نقش حفاظت از آنها.

فرشچی خاطرنشان کرد: خوشبختانه در ذیل همکاری با این ارگان‌ها به اهداف سازمان که تعامل برای حفظ محیط زیست دریایی بوده است، رسیده‌ایم. به طور مثال با 50 منطقه آزاد همکاری مستقیم داشته و آنها در آگاه‌سازی حفظ محیط زیست و به ویژه در زمینه پایش به ما کمک می‌کنند.

او تاکید کرد: با توجه به رکود اقتصادی منابع مالی سازمان محیط زیست اندک بوده و ما در انجام فعالیت‌هایمان با مشکل روبه‌رو بوده‌ایم اما در سایه تعامل با این ارگان‌ها بسیاری از فعالیت‌های ما در حال انجام است.

معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت از محیط زیست با اشاره به اقدامات این معاونت گفت: معاونت محیط زیست دریایی سازمان حفاظت از محیط زیست با 12 کشور در ارتباط است و مسوولیت اجرایی پروتکل لندن و کنوانسیون کویت و کنووانسیون دریای خزر که در تهران است را برعهده دارند و در کنار این امر؛ مسوولیت شناسایی و معرفی صد شغل مرتبط با دریاها را برعهده دارند.

او تاکید کرد: با توجه به نیاز آبی کشور و تغییر استراتژی از صنایع ما نیاز شدیدی به آب شیرین‌کن داریم که باید از لحاظ مکان‌یابی و تکنولوژی کمترین صدمه را به محیط زیست کشور وارد کنند.

فرشچی درباره اوراق‌سازی کشتی‌ها یا بازیافت آنها گفت: در دریای خزر صدها کشتی مغروقه داریم که بیشتر در بخش میانی دریای خزر و کشورهای آذربایجان و ترکمنستان قرار دارند. همچنین بیش از صدها کشتی در جنوب کشور و 174 کشتی در رود اروند جزو کشتی‌های مغروقه هستند. یکی از برنامه‌هایی که برای سازمان حفاظت از محیط زیست تدوین شده بود خریداری کشتی‌های فرسوده عراقی و حمل آنها برای اوراق‌سازی به ایران بود. ما نمی‌خواهیم حیاط خلوت کشورهای عربی باشیم.

او ادامه داد: نه در دریای خزر و نه در خلیج فارس جایی برای ایجاد مکانی برای اوراق‌سازی این کشتی‌ها وجود ندارد شاید در شمالی یا شرقی‌ترین بخش دریای عمان بتوانیم بخشی را برای این منظور طبق کنوانسیون هنگ کنگ در نظر بگیریم. یکی از مسائل دیگری که برای این معاونت اهمیت دارد پایش زیست محیطی و پایش میکروبی سواحل است. همچنین آگاه‌سازی و آموزش‌های مناسب ازجمله برنامه‌های این معاونت است چراکه اهمیت و ضرورت نقش دریاها بر هیچ کس پوشیده نیست و لازم است رسانه‌ها در این زمینه ما را یاری کنند.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۲۰۹۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فصل زاد و ولد حیات وحش؛ به محیط زیست آنها نزدیک نشوید

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان شمالی؛ عبدالرحمن زحمتی در گفتگو با خبرگزاری صدا و سیما گفت: هر سال با شروع فصل بهار، زاد و ولد حیوانات وحشی آغاز می‌شود و زیر چتر حمایت و حفاظت محیط‌بانان حفاظت محیط زیست به زندگی خود ادامه می‌دهند و زنده‌گیری نوزادان حیات‌وحش پیگرد قانونی دارد.
معاون حفاظت محیط زیست خراسان شمالی هم در گفتگو با خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به آغاز فصل زایش وحوش گفت: محیط بانان پارک‌های ملی سالوک و ساریگل در شهرستان اسفراین نخستین بره‌های متولد شده‌ی امسال را مشاهده کرده اند.
روح الله لایق افزود: بارندگی‌های مناسب اسفند و فروردین ماه سبب رویش گیاهان و پوشش مناسب گیاهان در مراتع شده وشرایط برای زیست گونه‌های علفخوار همچون قوچ و میش اوریال، آهو و کل و بز مناسب است.
وی در ادامه گفت: فصل بهار گردشگران بیشتردر طبیعت حضور می‌یابند که توصیه می‌شود در صورت مشاهده نوزادان حیات وحش در طبیعت از لمس آنها خودداری کنند، زیرا موجب جدا کردن این نوزاد از چرخه طبیعی خواهد شد.

به علت نبود آگاهی ،بسیاری از نوزادان وحوش از چرخه طبیعت خارج می‌شوند
معاون حفاظت محیط زیست استان اضافه کرد: هر ساله در فصل بهار و زمان زادآوری حیات وحش، به علت نبود آگاهی بسیاری از مردم نسبت به برخورد صحیح هنگام مشاهده نوزادان حیات وحش در طبیعت، بسیاری از نوزادان از چرخه طبیعت خارج می‌شوند.
لایق از طبیعت گردان خواست از نزدیک شدن و نوازش بره‌ها و نوزاد وحوش خودداری کنند، چون نوزادان حیواناتی که با لمس و نوازش کردن و یا در آغوش گرفتن بوی انسان به خود گرفته اند، تلف می‌شوند.
در طبیعت و مناطق حفاظت شده‌ی خراسان شمالی ۶۵ گونه پستانداران زیست می‌کنند.

دیگر خبرها

  • درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • حفاظت از لاک‌پشت‌های دریایی در بوشهر/برداشت بارناکل غیرقانونی است
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله | مقاومت محیط‌ بانی در برابر اقدام غیر قانونی میراث فرهنگی | توضیحات فرمانده یگان محافت محیط زیست
  • واکنش انصارالله یمن به خروج ناو هواپیمابر آمریکا از دریای سرخ
  • عقب نشینی ناوهواپیمابر و یک ناوشکن آمریکایی از دریای سرخ
  • معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک/ حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • فصل زاد و ولد حیات وحش؛ به محیط زیست آنها نزدیک نشوید
  • حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس: تنها ۲۰ حکم قانون هوای پاک اجرا شده است