Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بولتن نیوز»
2024-05-03@15:23:43 GMT

نفوذ قلیان به منوی رستوران‌ها

تاریخ انتشار: ۷ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۳۲۷۲۲۱

به گزارش بولتن نیوز، عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان تهران، مانع دیگر اجرای قانون مقابله با دخانیات را شامل مخالفت برخی دستگاه‌ها و مسئولان می‌داند و می‌گوید: برخی مسئولان عرضه قلیان در اماکن عمومی را نگران‌کننده نمی‌دانند و مخالفان با این مساله را به مخالفت با تفریحات مردم متهم می‌کنند؛ در حالی که نگاهی به میزان فوت ناشی از دخانیات، موید نگران‌کننده بودن استعمال مواد دخانی بویژه از سوی جوانان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته جعفری دولت‌آبادی، در عرضه ارائه مواد دخانی سه صنف قابل تفکیک هستند. نخست، قهوه‌خانه‌های سنتی و قدیمی که از پیش از انقلاب موجود بوده اند و اغلب در مناطق کارگری مستقر هستند. دوم، قلیان‌سراهایی که در سال‌های اخیر راه‌اندازی شده‌اند و محدوده فعالیت آن صرفا عرضه قلیان است. سوم، اماکنی با کاربری‌های دیگر مانند رستوران‌ها و کافی‌شاپ‌ها که با هدف کسب درآمد بیشتر، مبادرت به عرضه قلیان می‌کنند. در مرحله اول باید به سراغ قلیان‌سراهای جدید و کافی‌شاپ‌ها و رستوران‌ها رفت و در این خصوص واحدهای صنفی فاقد مجوز را در اولویت قرار داد.

جعفری دولت‌آبادی درباره نحوه اقدام پلیس در مقابله با عرضه قلیان در اماکن عمومی نیز توضیح می‌دهد: برنامه پیشنهادی مبتنی بر اجرای تهاجمی و دستگیری افراد نیست؛ بلکه لازم است ابتدا از طریق صنف مربوط اخطاریه‌ای برای واحدهای صنفی ارسال شود و با اعطای مهلت یک هفته تا ده روزه برای جمع‌آوری قلیان‌ها، اقدام اولیه به واحدهای صنفی واگذار شود و چنانچه اقدامی از سوی متصدی واحد صنفی به عمل نیامد، پلیس با حمایت قضایی اقدام کند.

به گفته او، پلیس باید بازرسی از واحدهای غیرمجاز را در اولویت قرار دهد که البته نحوه اقدام نباید به گونه‌ای باشد که قلیان‌ها به محل‌های مخفی انتقال یابد.

جعفری دولت‌آبادی دادستان تهران با اشاره به ماده‌ 114 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 و اختیار بازپرس برای جلوگیری از فعالیت‌های مضر به سلامت و مخل امنیت جامعه یا نظم عمومی یادآوری می‌کند: دادستانی تهران در امر جمع‌آوری و مبارزه با قلیان‌سراهای غیرمجاز و دیگر نهادهای عرضه‌کننده قلیان که فاقد مجوز هستند، ورود جدی می‌کند.

همچنین سردار علیرضا لطفی، رئیس پلیس اطلاعات و امنیت فاتب، در بیان وضعیت واحدهای صنفی ارائه‌دهنده قلیان بیان می‌کند: در تهران بزرگ 1683 قهوه‌خانه دارای مجوز و 308 قهوه‌خانه فاقد جواز در حال فعالیت‌اند؛ ضمن آن که 1118 فقره درخواست نیز در دست بررسی است.

به گفته او عدد 4000 تعداد واحدهای صنفی ارائه‌دهنده قلیانی است که شامل مجاز، غیرمجاز و آنها که تداخل صنفی دارند، می‌شود.

لطفی درباره واحدهای مشمول تداخل صنفی نیز عنوان می‌کند: سودآوری عرضه قلیان موجب شده برخی رستوران‌ها و کافی‌شاپ‌ها برخلاف حوزه فعالیت‌شان به عرضه قلیان روی بیاورند.

از سوی دیگر، محمدجواد حشمتی، معاون قضایی دادستان کل کشور نیز با اشاره به این که قانون جامع کنترل و مبارزه با دخانیات لازم‌الاجراست و باید در کل کشور اجرا شود، می‌افزاید: وزارت بهداشت بشدت به دنبال اجرای قانون است، اما وزارت کشور به دلیل مسائل مختلف، مخالف اجرای قانون جامع کنترل و مبارزه با دخانیات است.

مواد مخدر در کمین قلیانی‌ها

«در 11 سال اخیر، وزارت بهداشت حتی اجازه صدور یک پروانه فروش فرآورده‌های دخانی را نداده، در حالی که هم‌اکنون واحد‌های بیرون بر قلیان نیز ‌دست به کار شده‌اند.» اینها بخشی از گفت‌وگوی ایرج حریرچی، سخنگوی وزارت بهداشت است که در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دو سیما پخش شد.

گفته می‌شود هر نوع تشویق مستقیم و غیرمستقیم یا تحریک افراد به استعمال دخانیات ممنوع است، اما همین ‌که بگوییم جوانان چون بیکار هستند، به سمت مصرف قلیان کشیده می‌شوند، خود تشویق مستقیم یا غیرمستقیم مصرف مواد دخانی است که غیرقانونی است.

به گفته قائم‌مقام وزارت بهداشت، تنباکوی قانونی، خود هزاران ضرر دارد. باید دید چه چیزی در آن می‌ریزند که قیمتش کاهش پیدا می‌کند.

آن طور که او می‌گوید ‌حتی در بعضی قهوه‌خانه‌های غیرمجاز هم دیده شده ترکیبات آمفتامین، مواد مخدر و حتی شیشه در تنباکوی قلیان‌ها ریخته می‌شود.

حریرچی در پاسخ به این سوال که مسئول نظارت بر اماکنی که قلیان عرضه می‌کنند، کیست، تاکید می‌کند: در مکان‌هایی که از قبل مجوز دارند و تعداد آنها کم است، خود صنف باید نظارت کند، اما باید توجه کرد کسی که هروئین توزیع می‌کند، می‌تواند مواد مخدر را هم به تنباکوها اضافه کند که به اعتیاد منجر می‌شود.

این در حالی است که به گفته برخی کارشناسان‌ 5 درصد مردان ایرانی روزانه قلیان می‌کشند و بی‌توجهی به این آسیب سبب شده دختران نیز بیش از گذشته به مصرف قلیان روی بیاورند‌.

منبع: بولتن نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bultannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بولتن نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۲۷۲۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«قلیان اکسیژن» در مرحله آزمایش است/ برای نتیجه‌گیری زود است

گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، پزشکان و مسئولین کادر سلامت بارها ازعوارض خطرناک استعمال سیگار و قلیان می‌گویند؛ اما متاسفانه شاهد کاهش سن مصرف سیگار و قلیان در میان جوانان و نوجوانان هستیم. علاوه بر آن امروزه مصرف سیگار و قلیان در میان بانوان افزایش چشم‌گیری داشته است به طوری که حسین فرشیدی، معاون بهداشت وزارت بهداشت درباره افزایش شدید تمایل جوانان به مصرف قلیان می‌گوید: این روز‌ها شاهد افزایش تعداد دانش‌آموزان سیگاری و قلیانی در کشور هستیم و به طور کلی ۱۴ درصد مردم ایران درگیر مصرف مستمر دخانیات هستند. همچنین روند مصرف دخانیات در بانوان کشور رو به رشد است و نسبت به مصرف آقایان، شتاب بیشتری گرفته است. سن شروع مصرف دخانیات نیز پایین آمده و تعداد بیشتری از دانش‌آموزان کشور نسبت به گذشته درگیر مصرف سیگار یا قلیان شده‌اند.

محمدرضا مسجدی؛ دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات نیز گفته است که استعمال سیگار در میان خانم‌ها روند رشدی بالای ۷۰ درصد داشته است. حتی برای دختران ۱۲ تا ۱۵ سال تا ۱۳۳ درصد افزایش داشته که این ارقام تکان دهنده است.

عوارض مصرف دخانیات

از عوارض مصرف دخانیات می‌توان به سرطان، بیماری‌های تنفسی، بیماری‌های قلبی و عروقی، دیابت، تضعیف سیستم ایمنی بدن، بیماری‌های دهان و دندان، مشکلات ناباروری، پوکی استخوان، مشکلات بینایی و شنوایی اشاره کرد. با این وجود سیگار و قلیان محبوبیت خاصی در میان مردم دارد.

اخیرا خبر‌های زیادی در رابطه با «قلیان اکسیژن» منتشر شده که در اصل طرحی مطالعاتی با هدف کم کردن عوارض مصرف قلیان از سوی وزارت بهداشت بوده که در صورت تایید و نهایی شدن جایگزین مناسب برای قلیان دخانی است و همین موضوع مخالفان و موافقان بسیاری دارد.

قلیان اکسیژن تایید نهایی نشده است

غلامرضا حیدری، مجری طرح مطالعاتی بررسی «قلیان اکسیژن» در مصاحبه‌ای اظهار کرد: این دستگاه هنوز تایید نهایی را نگرفته و نتایج مطالعات، ملاک تصمیم‌گیری درباره آن خواهد بود.

از سوی دیگرایرج خسرونیا، رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران، درباره طرح تحقیقاتی قلیان اکسیژن می‌گوید: قلیان‌ها محل رشد میکروب و قارچ‌ها هستند و هر پک سبب می‌شود مقدار زیادی قارچ و میکروب به قفسه صدری وارد شود. هر ترکیبی از مواد شیمیایی که از طریق سیگار، قلیان و حتی هوای آلوده وارد بدن می‌شود، ممکن است در آینده موجب سرطان یا سایر بیماری‌ها شود. معتقدم، وزارت بهداشت نباید به موضوع طرح مطالعاتی قلیان اکسیژن ورود داشته باشد.

وی گفت: عوارض استفاده از قلیان اکسیژن هنوز مشخص نیست و این احتمال وجود دارد که عوارض ناشی از استعمال این قلیان طی یک ماه یا حتی چند سال آینده بروز کند. با توجه به اینکه عوارض استفاده از این قلیان نامشخص است اجرای این طرح مطالعاتی در ۱۰ استان یک کار اشتباه است.

در همین خصوص علیرضا زالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، در رابطه با آسیب‌ها و فواید قلیان اکسیژن، اظهار کرد: به صورت کلی مواد دخانی مضر هستند و اکنون برای نتیجه‌گیری در رابطه با مضر بودن یا نبودن قلیان اکسیژن بسیار زود است؛ زیرا این طرح در مرحله آزمایش بوده و محققان درحال بررسی هستند بنابراین برای نظر قطعی باید تحقیقات به اتمام برسد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • امحای ۲ تن مواد غذایی فاسد در میاندوآب
  • دارندگان واحدهای صنفی بخوانند /دریافت این شناسه الزامی است
  • همه واحدهای صنفی باید شناسه یکتا دریافت کنند
  • کد یکتا برای واحدهای صنفی اجباری است
  • همه واحدهای صنفی باید کد یکتا خود را دریافت کنند
  • واحدهای صنفی فاقد شناسه یکتا در دریافت خدمات با مشکل روبرو می‌شوند
  • محکومیت پنج میلیارد ریالی برای مرغ فروش مشهدی
  • منوی عجیب رستوران وحید شمسایی؛ این غذا محبوب ممنوع است! + ویدئو
  • «قلیان اکسیژن» در مرحله آزمایش است/ برای نتیجه‌گیری زود است
  • مددجویان خراسان‌جنوبی هزار و ۳۶۲ متر مربع فرش به بازار عرضه کردند