Web Analytics Made Easy - Statcounter

سید محمد طباطبائی در گفت‌وگو با خبرنگار امتداد در اصفهان درباره عدم موفقیت فیلم‌های کوتاه اصفهان در جشنواره فیلم کوتاه تهران اظهار داشت: اصفهان در بخش تجربی ۲ فیلم داشتند که یکی از آن‌ها محصول سینمای جوان بود، این مسئله طبیعی است که شهرستان‌ها در مراحل نهایی نماینده‌ای نداشته باشند.

وی افزود: بارها به مسئولان گفته‌ام که رقابتی نابرابر میان فیلم‌سازان تهرانی و شهرستانی وجود دارد، در بخش مسابقه داستانی حدود ۹۰ درصد فیلم‌ها از تهران به مرحله نهایی راه پیدا کرده بودند و حدود ۱۰ الی ۱۵ درصد از فیلم‌ها شهرستانی‌ها بودند که این ۱۵ درصد نیز تهیه کننده تهرانی داشته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هزینه فیلم‌های تهرانی ۵۰ تا ۲۰۰ میلیون، شهرستانی‌ها ۵۰۰ هزار تا ۲ میلیون تومان

رئیس انجمن سینمای جوان اصفهان خاطرنشان کرد: برخی در مدرسه ملی سینما در تهران تحصیل می‌کنند و هزینه‌ای به آن‌ها داده می‌شود و در شهر خود فیلمی به نام “حیوان” می‌سازند و با نام شهر خود به جشنواره‌ها می‌فرستند و از جشنواره کن تا جشنواره تهران جایزه می‌گیرد در حالی که فیلم‌سازان در تهران مستقر بوده‌اند و کار کرده‌اند.

وی تصریح کرد: رقابت نابرابری میان تهران و شهرستان‌ها شکل گرفته  به این دلیل که در تهران همه امکانات برای تولید یک فیلم وجود دارد و بهترین تجهیزات روز دنیا، بهترین عوامل سینما، بهترین بازیگران و بزرگ‌ترین تهیه‌کننده‌ها در تهران حضور دارند.

طباطبائی بیان کرد: در جشنواره امسال فیلم‌هایی شرکت کردند که از ۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان هزینه تولید یک فیلم کوتاه شده در صورتی که در شهرستان‌ها فیلم با ۵۰۰ هزار تا ۲ میلیون تومان تولید می‌شود، زمانی که با هزینه بالا فیلم ساخته می‌شود به طور قطع به مرحله مسابقه راه پیدا می‌کند و جایزه نیز کسب می‌کند.

وی گفت: شما نمی‌توانید بنز ۲۰۱۷ را با پیکان ۴۸ در کنار یکدیگر قرار دهید و درخواست مسابقه داشته باشید، زمانی که هزینه فیلم و عوامل آن حرفه‌ای باشند خروجی‌ها نیز متفاوت است، البته استثناهایی نیز وجود دارد به این دلیل که فیلم کوتاه در ایده خلاصه می‌شود می‌توان با یک ایده کم هزینه در همه دنیا دیده شود.

رئیس انجمن سینمای جوان اصفهان اظهار داشت: ما نیز با کسانی که در حوزه سینما در شهرستان‌ها فعالیت می‌کنند این توصیه را داریم که بر روی ایده‌ها کار کنند تا فیلم آن‌ها دیده شود، در جشنواره امسال نیز چندین فیلم خوب ایده محور حضور داشت که هزینه چندانی نیز نکرده بودند. البته این فیلم‌ها در بخش مسابقه بودند اما جایزه‌ای دریافت نکردند، اگر بنده داور بودم به اینگونه فیلم‌ها توجه بیشتری می‌کردم.

وی افزود: جشنواره فیلم کودک و نوجوان ۲ سال در اصفهان برگزار نشد، در بیست و هفتمین جشنواره فیلم کودک ۴۷ اثر تولید شده بود که ۴ اثر آن به جشنواره فیلم کوتاه تهران راه پیدا کرد اما ۲ سال بود که فیلمی تولید نشد و فیلم‌ها با ۲ سال وقفه ایجاد شد. پس از ۲ سال مجدد شهرداری حمایت خود را از فیلم اصفهان آغاز کرد که در حال حاضر ۴۰ فیلم در مراحل نهایی تولید قرار دارند.

طباطبائی خاطرنشان کرد: امیدواریم که سال‌های آینده اگر با همین روند حمایت‌ها از سوی نهادها وجود داشته باشد شاهد این باشیم که فیلم‌سازان اصفهان از آن رقابت نابرابر عقب نمانند، فیلم‌سازان اصفهانی چیزی از فیلم‌سازان سطح کشور کم ندارند و از همه نظر به پختگی و قوام رسیده‌اند که نیاز جدی به حمایت دارند.

فیلم‌سازان اصفهانی در حال مهاجرت به تهران هستند

وی تصریح کرد: در حال حاضر فیلم‌سازان اصفهان در حال مهاجرت به تهران هستند و اگر مسئولان می‌خواهند که فیلم‌سازان مستعد اصفهانی مهاجرت نکنند باید از آن‌ها حمایت شود، از ابتدای سال تا کنون حدود ۸ نفر از فیلم‌سازان ما برای کار حرفه‌ای در حوزه فیلم کوتاه به تهران مهاجرت کرده‌اند.

رئیس انجمن سینمای جوان اصفهان بیان کرد: دلیل مهاجرت فیلم‌سازان این است که هیچ آینده‌ای در شهرستان‌ها برای فیلم‌سازی حرفه‌ای نمی‌توان متصور شد و تنها شهری که تولید به صورت حرفه‌ای وجود دارد پایتخت است و به نوعی تهران به هالیوود ایران تبدیل شده، بیش از ۹۰ درصد بودجه سینمای کشور در تهران هزینه می‌شود و شهرهای دیگر جایگاهی ندارند.

فیلم کوتاه در حال پیشروی به سمت فیلم‌های آپارتمانی و کابینتی

وی گفت: این اتفاق سبب شده تا با تعداد بسیاری فیلم‌های آپارتمانی و کابینتی مواجه باشیم و فیلم‌هایی که رنگ و نشان اقوام، فرهنگ‌ها، آداب و رسوم مختلف کشور را به تصویر می‌کشند کم شده و اغلب فیلم‌ها حول محور شهرنشینی و زندگی مرفه و متوسط شهری بوده که این مسئله ضربه‌ای به بدنه فیلم کوتاه در کشور است.

طباطبائی اظهار داشت: البته جشنواره فیلم کوتاه تهران یکی از جشنواره‌های معتبر در سطح دنیاست و دوستان در تهران بر این مسئله اعتقاد دارند که فیلم‌ها باید در سطح جهانی ساخته شود و فیلم‌های حرفه‌ای‌تری تولید شود. برنامه‌ریزان سینما در سطح کلان باید توجه ویژه‌تری نسبت به شهرستان‌ها داشته باشند تا شهرستان‌ها هم بتوانند به سهم خود برسند و زنگین کمان فرهنگی که در کشور دیده می‌شود را پررنگ‌تر کنند.

وی افزود: اصفهان می‌تواند قطب دوم فیلم‌سازی ایران شود و به شرط اینکه نهادهای بزرگی که می‌توانند حمایت کنند در صحنه حضور یابند تا فیلم‌سازان اصفهان رشد کنند، نهادهای بخش خصوصی، کارخانجات بزرگ اصفهان مانند فولاد و ذوب‌آهن می‌توانند بخشی از بودجه‌های فرهنگی خود را در حوزه فیلم‌سازی تزریق کنند تا آینده سینمای کوتاه اصفهان بسیار خوب و ثمربخش باشد.

انتهای پیام/

true برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۳۲۲۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میزان جوایز ششمین همایش مطالعات فیلم‌کوتاه تهران اعلام شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط‌عمومی انجمن سینمای جوانان ایران، مطابق با فراخوان منتشرشده در هشتم اسفند ماه سال ۱۴۰۲، ششمین همایش مطالعات فیلم کوتاه تهران با شعار «امکانات بومی در ژانرهای آمیخته (هیبریدی) و اهمیت چرخه‌های تولید» روز یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ برگزیدگان خود در بخش‌های مختلف را معرفی خواهد کرد.

در این دوره از همایش که با حمایت انجمن سینمای جوانان ایران و در چهار بخش «مقالات پژوهشی»، «جستارهای آزاد»، «فیلم‌-جُستار» و «ترجمه» پذیرای آثار است، علاوه‌بر افزوده شدن بخش رقابتی «فیلم-جُستار»، میزان جوایز نقدی در بخش‌های مختلف هم افزایش پیدا کرده است.

فیلم-جُستار (Video Essay) که برای اولین‌بار در این دوره به همایش فیلم کوتاه تهران افزوده شده است، یکی از گونه‌های پژوهش‌های بصری است که محقق، دستاوردهای تحقیقاتی خود را نه در قالب متنِ مکتوب که در شکل بصری ارایه می‌دهد. همایش مطالعات فیلم کوتاه در ششمین دوره برگزاری علاوه‌بر منابع مکتوب، پذیرای این شکل پژوهشی نیز خواهد بود.

مبلغ جوایز نقدی این دوره از همایش مطالعات فیلم کوتاه تهران به شرح زیر است:

• «مقالات پژوهشی»

نفر اول سی میلیون تومان

نفر دوم بیست میلیون تومان

نفر سوم پانزده میلیون تومان

• «جُستارهای آزاد»

جُستار برگزیده بیست میلیون تومان

• «فیلم‌-جُستار»

جُستار برگزیده بیست و پنج میلیون تومان

• «ترجمه»

ترجمه برگزیده پانزده میلیون تومان

آخرین مهلت ارسال چکیده مقالات و طرح‌نامه فیلم‌-جُستار به ششمین همایش مطالعات فیلم‌کوتاه تهران، یکشنبه ۶ خرداد ۱۴۰۳ است و اسامی چکیده مقالات پذیرفته شده روز یکشنبه ۳ تیر ۱۴۰۳ اعلام خواهد شد.

شرکت‌کنندگانی که چکیده مقالاتشان در این دوره از همایش پذیرفته می‌شود، باید تا روز یکشنبه ۲۹ مهر ۱۴۰۳، آثار کامل خود را ارسال کنند. مطابق گاه‌شمار فراخوان، عناوین مقالات پذیرش شده برای ارایه؛ یکشنبه ۲۷ آبان‌۱۴۰۳ خواهد بود و اعلام برگزیدگان و آیین پایانی، یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳، برگزار خواهد شد.

کد خبر 6091433

دیگر خبرها

  • این فیلم بیش از حد برخاسته از جهان شخصی نیست
  • افزایش سقف حمایت «انجمن سینمای جوانان» از تولید فیلم‌ کوتاه تا ۲۵۰ میلیون تومان
  • سقف حمایت انجمن سینمای جوانان از فیلم‌کوتاه ۲۵۰ میلیون تومان شد
  • سقف حمایت انجمن سینمای جوان از فیلم‌ کوتاه ۲۵۰ میلیون تومان شد
  • افزایش سقف حمایت از تولید فیلم‌کوتاه تا ۲۵۰ میلیون تومان
  • برنامه سازان صدا و سیمای خوزستان در ماه رمضان تجلیل شدند
  • اعطای نشان درجه یک اقتصاد مقاومتی به مدیرعامل پاکسان
  • گراوید از میاندوآب نامزد دریافت بهترین فیلم کوتاه جشنواره لتونی شد
  • میزان جوایز ششمین همایش مطالعات فیلم‌کوتاه تهران اعلام شد
  • راهیابی فیلم کوتاه هنرمند گیلانی به فستیوال پاناما