Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش امتداد نیوز به نقل از «ایلاف»، اقلیم کردستان عراق در طول چند ساعت گذشته بعد از اعلام تصمیم مسعود بارزانی برای کناره گیری از قدرت، شاهد تنش های سیاسی و امنیتی زیادی بوده است.

حامیان بارزانی به ساختمان پارلمان و مقر احزاب کُرد حمله ور شده و احزاب مخالف بارزانی خواستار ایجاد امنیت در اقلیم شده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین راستا «حیدر العبادی» نخست وزیر عراق هشدار داده بود که تحویل ندادن گذرگاه های مرزی به دولت مرکزی بحران موجود را شدیدتر می کند.

با انتشار تصاویر حمله به خبرنگاران شبکه های کُرد زبان که در برابر پارلمان ایستاده بودند و گزارش هایی مبنی بر حمله به مقر حزب جنبش گوران و شنیده شدن صدای تیراندازی در پارلمان اقلیم کردستان، «قباد طالبانی» پسر جلال طالبانی در صفحه توییتر خود از همه نیروهای امنیتی در اقلیم کردستان خواست تا در حالت آماده باش کامل باشند و تأکید کرد که باید از وقوع هرگونه هرج و مرج و بی ثباتی امنیتی جلوگیری شود.

از سوی دیگر شورای امنیتی اقلیم کردستان هم به شهروندان این منطقه هشدار داده که به مقر احزاب و جریان های کُردی حمله ور نشوند و تأکید کرده که با این افراد قاطعانه برخورد خواهد شد.

در همین راستا جریان های سیاسی در اقلیم کردستان  خواستار دخالت سازمان ملل برای کنترل وضعیت امنیتی اقلیم شده اند، «حمه رشید» رئیس ائتلاف جماعت اسلامی در پارلمان عراق از نهادهای دولت عراق و بین المللی خواست تا «علی بابیر» رهبر این جماعت را که در خانه اش در محاصره افراد حامی بارزانی قرار گرفته است نجات دهند.

رشید تأکید کرد که افراد نزدیک به حزب دموکرات کردستان عراق و حامیان بارزانی خانه شیخ علی بابیر را محاصره کرده و با سنگ به خانه او حمله ور شده اند در حالی که نیروهای امنیتی وابسته به بارزانی نظاره گر هستند و برای پایان دادن به این وضعیت اقدامی نکرده اند.

جنبش گوران هم مسئولیت وضعیت امنیتی موجود در اقلیم کردستان و حفظ جان شهروندان، خبرنگاران و نماینده های پارلمان و جلوگیری از یورش به ساختمان های احزاب و خانه های اعضای جریان های سیاسی را بر عهده بارزانی و خانواده او دانسته است و از همه کنسولگری ها و نمایندگی های بین المللی در اقلیم کردستان خواسته تا ناظر وضعیت موجود باشند و به دولتمردان فشار وارد کنند تا هرج و مرج امنیتی در اقلیم کردستان به پایان برسد.

دفتر اتحادیه میهنی کردستان هم از دفتر سیاسی حزب دموکرات کردستان به ریاست مسعود بارزانی خواسته در خصوص حمله به یکی از مقرهای اتحادیه میهنی در شهر «زاخو» و ساختمان رادیو «آشتی» توضیحاتی اراده دهد.

«آرام شیخ محمد» نایب رئیس پارلمان عراق هم از «یان کوبیچ» نماینده ویژه سازمان ملل در عراق خواست تا برای حمایت از جان شهروندان و روزنامه نگاران سریعا با اعمال فشار بر مسئولان اقلیم کردستان وارد عمل شود.

شیخ محمد همچنین با سفرای آمریکا و بریتانیا در عراق هم تماس گرفته تا آخرین تحولات اربیل به ویژه بعد از حمله به مقر پارلمان را با آنها در میان بگذارد و از آنها خواسته برای پایان وضعیت موجود وارد عمل شوند.

true برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۳۶۱۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سنگ‌اندازی واشنگتن در توافق راهبردی عراق و ترکیه

سیاست های ابهام برانگیز و دوپهلوی آمریکا علیه گروه‌های تروریستی در سال‌های اخیر به ترکیه انگیزه داده تا با نادیده گرفتن آمریکا، به اقناع بغداد برای همکاری در این زمینه بپردازد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، به نقل از پایگاه خبری الجزیره، «صالحه علام»، نویسنده و پژوهشگر مسائل ترکیه در یادداشتی از سنگ اندازی آمریکا در توافق راهبردی عراق و ترکیه پرده برداشت.

روز دوشنبه سوم اردیبهشت ماه، محمد شیاع السودانی، نخست وزیر عراق پس از بازگشت از آمریکا، میزبان رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه بود. در این سفر، 26 توافقنامه در زمینه های مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و توریستی به امضا رسید. پنج توافقنامه از 26 توافقنامه امضا شده، روابط راهبردی، همکاری بر سر مسائل نظامی، امنیتی، مبارزه با تروریسم و ساخت ابزارآلات جنگی را در بر می‌گیرد.

مذاکرات ترکیه و آمریکا

آمریکا در مذاکرات اخیر با مقامات امنیتی و دیپلماتیک ترکیه پیشنهاد مقابله مستقیم و غیرمستقیم با گروه‌های تروریستی مشترک (داعش و پ ک ک) را مطرح کرد. این پیشنهاد با مخالفت قاطع ترکیه روبرو شد.

آنکارا اعلام کرده همکاری با یک سازمان تروریستی برای مبارزه با یک سازمان تروریستی دیگر و یا همکاری موردی کشورهای هم‌پیمان با سازمان‌های تروریستی را نمی‌پذیرد. تضاد شدید میان آنکارا و پ.ک.ک که سال‌هاست جنگ شدیدی علیه ترکیه را از درون اردوگاه‌هایش در سوریه و عراق اداره می‌کند، باعث شده آنکارا استدلال‌های آمریکا را نپذیرد.

توافقات امنیتی و نظامی عراق و ترکیه نگرانی گروه‌های مختلف کردی از جمله گروه تروریستی پ.ک.ک و یگان‌های مدافع خلق (ی.پ.گ) را برانگیخته و باعث شده آمریکا نیز برای جلوگیری از مقابله جدی با این گروه ها به میدان بیاید. با این وجود آمریکا نگران پیامدهای احتمالی همکاری نظامی و امنیتی میان بغداد و آنکارا است که می‌تواند به حضور ی.پ.گ و پ.ک.ک در مرزهای عراق، سوریه و ترکیه پایان دهد.

در بهمن ماه سال گذشته «یاشار گولر»، وزیر دفاع و «متین گوراک»، رئیس ستاد کل ارتش ترکیه در سفر به بغداد، موفق به کسب رضایت مسئولان عراقی در رابطه با اعلام منع فعالیت پ.ک.ک در مرزهای عراق شدند. به همین دلیل روابط عراق و ترکیه از منظر امنیتی و نظامی بهبود یافت.

بنا بر ادعای رسانه های ترکیه، مطابق توافق دو کشور، به زودی عملیات نظامی به رهبری نیروهای نظامی ترکیه در عمق 30 الی 40 کیلومتری خاک عراق علیه نیروهای تروریستی مخالف دولت ترکیه آغاز خواهد شد؛ این موضوع مخالفت شدید آمریکایی ها را به همراه داشته است.

نگاهی به توافق‌های جدید بین ترکیه و عراق

دلایلی که بایدن حاضر نشد با اردوغان دیدار کند

 

در همین راستا آنکارا اخیراً ابتکار جدیدی را آغاز کرده که عبارت از حل و فصل کردن پرونده تروریسم بدون مداخله واشنگتن است. سیاست دو پهلو و ابهام برانگیز آمریکا علیه گروه‌های تروریستی در سال‌های اخیر به ترکیه انگیزه داده تا با نادیده گرفتن آمریکا، به اقناع بغداد برای همکاری در این زمینه بپردازد. به نظر می‌رسد این تحولات سرآغاز تغییراتی مهم در سیاست های کشورهای عراق، سوریه و ترکیه در قبال گروه‌های کُردی فعال در این سه کشور خواهد بود.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • درخواست نمایندگان پارلمان اروپا برای تقویت دفاع ضد جاسوسی
  • نمایندگان پارلمان عراق خواستار اخراج سفیر آمریکا شدند
  • سنگ‌اندازی واشنگتن در توافق راهبردی عراق و ترکیه
  • پارلمان عراق قانون ممنوعیت همجنس‌بازی را تصویب کرد
  • عراق قانون جرم‌انگاری همجنس‌گرایی را تصویب کرد
  • عراق قانون مجازات همجنس‌گرایی را تصویب کرد
  • انتشار تصاویر حمله پهپادی به میدان گازی در سلیمانیه عراق
  • تصاویر حمله پهپادی به یک میدان گازی در سلیمانیه عراق
  • نیروهای ارتش ترکیه مورد حمله عناصر «پ.ک.ک» قرار گرفتند
  • حمله پهپادی به میدان گازی کورمور در شمال عراق