Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران - ایرنا - مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی گفت: طرح ملی جامع گیاهان دارویی کشور تهیه و تدوین شده و درانتظار تصویب و دریافت ردیف اعتباری ویژه از سازمان برنامه و بودجه هستیم که امیدواریم این طرح برای سال آینده اجرایی شود.

'پیمان یوسفی آذر' روز دوشنبه در حاشیه بازدید از بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها با حضور در غرفه خبرگزاری جمهوری اسلامی صنعت گیاهان دارویی را یک اقتصاد بزرگ اشتغال زا بدون اتکا به نفت دانست افزود: این طرح اقتصادی در دنیا رو به رشد است و ایران با توجه به شرایط اقلیمی و تنوع تولید گیاهان دارویی می تواند در دنیا یک پیش قراول باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اظهارداشت: در این طرح تولید استاندارد ( تولید مطابق با سیستم های ارگانیک و استاندارد)، فراوری، صنعت و تکنولوژی و در نهایت حوزه مصرف داروسازی (طب سنتی و طب ایرانی) توسعه مارکتینگ و بازار به عنوان یک حلقه کامل از زنجیره ارزش مزرعه تا مصرف را شامل می شود.
یوسفی آذر با بیان این که هدف این طرح تا سال 1400 به مدت پنج سال است گفت: براین باورم که باید اکثر وزارتخانه ها از جمله وزارت علوم، تحقیقا ت و قناوری، وزارت بهداشت، وزارت صنعت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای امر فرهنگ سازی وارد عمل شوند تا طرح جایگاه خود را در کشور پیدا کند.
وی معتقد است حتی برای توسعه این بخش باید با کمک رسانه های جمعی یک کمپین ملی برای تنویر افکار عمومی، تحریک تقاضا، استانداردسازی بازار و ایجاد پتانسیل برای صادرات فراهم کنیم.
یوسفی آذر گیاهان دارویی را از جهت دانش بنیان و علمی بودن از سیاست های اقتصاد مقاومتی دانست و افزود: این محصولات اقتصادی و عدالت محورند زیرا در دوردست ترین روستاهای کشور نیز قابلیت تولید و درامدزایی دارند.

** ضعف در توجه وزارت بهداشت به طب سنتی پاشنه آشیل گیاهان دارویی است
مجری طرح گیاهان دارویی در وزارت جهاد کشاورزی پاشنه آشیل گیاهان دارویی برخورد ضعیف وزارت بهداشت با طب سنتی دانست و گفت: اجرای طرح ملی جامع گیاهان دارویی وابسته به طب سنتی است زیرا 90 درصد گیاهان دارویی در طب سنتی مصرف می شوند که نیازمند یک ارتباط محکم مستقیم بین وزارت جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت است.
وی ضن گلایه از وزارت بهداشت درخصوص عدم توجه کافی به طب سنتی ایران افزود: وزارت بهداشت به هیچ عنوان وارد این حوزه نمی شود و با طب سنتی ضعیف برخورد می کند.

** ایجاد سالانه 500 هزار شغل مستقیم با اجرای طرح ملی گیاهان دارویی
این مقام مسئول در وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: اکنون نرخ متوسط رشد اقتصادی دنیا سه درصد است درحالی که رشد اقتصادی گیاهان دارویی به 9 درصد می رسد که به طور تقریبی سه برابر رشد را نشان می دهد که البته درحال حاضر تمامی کشورهای صنعتی دنیا و کشورهای جی 8 به این سمت گام برداشته اند.
وی اضافه کرد: طبق برنامه ریزی ها باید سالانه حدود 100 هزار شغل در حوزه گیاهان دارویی در بخش های مختلف ایجاد شود که در نهایتطی پنج سال آینده می توانیم بین 500 تا 600 هزار شغل مستقیم ایجاد کنیم.

** ایران تولید کننده 90 درصد زعفران دنیا
یوسفی آذر با بیان این که ایران 90 درصد زعفران دنیا را تولید می کند گفت: اکنون سرانه مصرف ما یک گرم است اگر تلاش کنیم سرانه مصرف را به پنج گرم برسانیم باید خود را اماده افزایش تولید برای مصرف 80 تنی داخلی کشور به 320 میلیون تن کنیم که در نهایت سلامت جامعه از لحاظ روحی، روانی، کاهش الزالیمر و بیماری های قلبی را سبب می شود.

** برنامه صادرات دو هزارتنی زعفران با نام ایرانی
وی مصر ف جهانی زعفران را 400 تن عنوان کرد و افزود: با اجرای طرح ملی جامع گیاهان دارویی باید این میزان را به دو هزارتن با نام برند ایرانی افزایش دهیم.

**عطاری ها گیاهان دارویی غیراستاندارد به مردم می دهند
این مقام مسئول با تاکید براین که برنامه ساماندهی بازار 80 میلیونی داخلی را در مصرف گیاهان دارویی در دستور کار داریم گفت: درحال حاضر عطاری ها نه تنها ضعیف عمل می کنند بلکه تحت نظارت نیستند و حتی در برخی موارد گیاه دارویی غیر استاندارد به مردم ارایه می دهند.
وی با بیان این که مردم دنیا به سمت مصرف گیاهان دارویی روی اورده اند افزود: طبق گزارش سازمان ملل پیشروترین اقتصاد دنیا گیاهان دارویی معرفی شده به طوری که 7 میلیارد انسان به گیاهان دارویی و طبیعت رواورده اند و این بدان معناست که مردم نمی خواهند مواد شیمیایی استفاده کنند.

بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها از جمعه، 5 آبان ماه با شعار «رسانه های آزاد، انسجام اجتماعی و پیشرفت ملی» با حضور بیش از 940 رسانه در مصلای امام خمینی(ره) تهران گشایش یافته است و فعالیت آن تا 12 آبان ماه، همه روزه از ساعت 9:30 تا 20:30 ادامه دارد.
خبرگزاری جمهوری اسلامی در غرفه شماره 229 در ایام فعالیت نمایشگاه مطبوعات، پذیرای حضور بازدیدکنندگان است.
اقتصام**9186 گزارش: هما همت خواه

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۴۵۰۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهم «اوج» و «سراج» در لایحه بودجه ۱۴۰۳ چقدر است؟

بودجه ۲۰۰ میلیارد تومانی برای سازمان اوج و سراج تعیین شده است.

 

به گزارش اعتماد، ردیف بودجه قرب بقیه‌الله یا همان قرارگاه فرهنگی-اجتماعی بقیه‌الله، از جمله ردیف‌هایی است که افزایش قابل توجهی دارد. بنا بر مصوبه سال ۱۴۰۲، این قرارگاه ۸۸۷ میلیارد تومان بودجه مصوب داشت. برای سال ۱۴۰۳، رقم بودجه این قرارگاه به یک هزار و ۱۸۴ میلیارد تومان رسیده است؛ یعنی حدود ۳۵ درصد افزایش.

البته که در جدول ۹ قانون بودجه ۱۴۰۲ که مربوط به کمک‌ها به دستگاه‌ها و نهاد‌ها می‌شود، نزدیک به ۲۰۰ میلیارد تومان برای کمک به موسسات فرهنگی و اجتماعی ذیل این قرارگاه آمده بود. در این ردیف بودجه تاکید شده بود که این ۲۰۰ میلیارد تومان باید به صورت مساوی میان سازمان «اوج» و سازمان «سراج» تقسیم شود.

دیگر خبرها

  • سهم «اوج» و «سراج» در لایحه بودجه ۱۴۰۳ چقدر است؟
  • افشاگری درباره دستکاری تازه دولت رئیسی در مصوبات بودجه ۱۴۰۳
  • انتقاد از اختصاص ردیف اعتباری خاص برای سفر رئیس جمهور
  • اختصاص اعتبار ۱۵۰۰ میلیاردی برای ترمیم حقوق کارکنان وزارت کشور
  • میمند ۲ هزار هکتار گل محمدی زیرکشت دارد/وجود ۳۶۰ گونه گیاه دارویی
  • گیاهان دارویی بومی ایلام، در خطر انقراض
  • توسعه صادرات گیاهان دارویی با تکمیل زنجیره ارزش
  • تحول در بودجه تولید با شاخص‌های کیفی
  • فارس رتبه اول کشور در کشت گیاهان دارویی
  • عملکرد فرمانداران و روسای اداره های جهاد کشاورزی فارس