Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-29@02:18:14 GMT

تاسیس یک معاونت جدید در وزارت خارجه

تاریخ انتشار: ۸ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۳۴۶۶۷۳

قائم مقام وزیر خارجه از آغاز به کار معاونت اقتصادی این وزارتخانه در هفته‌های آینده خبر داد و گفت: این معاونت در مرکز و نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور تشکیل خواهد شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مهر، مرتضی سرمدی قائم مقام وزیر امور خارجه در مراسم آغاز به کار چهارمین نمایشگاه بانک، بورس و بیمه گفت: وزارت خارجه تلاش کرد تا علاوه بر توافق برجام و عملیاتی شدن آن، در یک روندی تمامی طرفین به تعهدات خود عمل کرده است؛ ضمن اینکه از ابتدای دولت دوازدهم قرار بر این شد که معاونت


وی افزود: در دورانی که ایران تحریم بود، در حوزه بانکداری بین المللی تغییرات اساسی صورت گرفته و این سبب شد که برجام و رفع تحریم های هسته‌ای، آثار مناسبی را در بخش بانکی نداشته باشد، پس نظام بانکی باید خود را با استانداردها تطبیق داده، اگرچه ظرف دو سال اخیر در جهت از بین بردن نگرانی هایی که ریسک بانکهای ایرانی می توانست ایجاد کند، کار گسترده ای میان وزارت خارجه و اقتصاد و بانک مرکزی صورت گرفته و تلاش شده تا موضوع تحریم گروه ویژه اقدام مالی با نزدیک شدن استانداردهای ایران به سطح بین المللی، از بین برود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گفته سرمدی، ایران نه به واسطه نداشتن استانداردهای لازم، تحت تحریم گروه ویژه اقدام مالی بود، بلکه به واسطه سیاسی دچار محدودیت شد؛ بنابراین تلاش ما این است که آثار تحریم سیاسی از بین برود؛ در غیر این صورت هیچ منصفی در سطح بین المللی، ایران را محق چنین تحریمی بداند.

قائم مقام وزیر امور خارجه گفت: به همه نمایندگی های ایران در خارج از کشور گفته شده که باید شش هدف را دنبال کرده و سه چیز را باید به ایران بیاورید که شامل سرمایه، تکنولوژی و گردشگر است و سه چیز صادرات کالاهای غیرنفتی، خدمات فنی و مهندسی و نیروی کار ماهر و نیمه ماهر مازاد را از ایران ببرید. این هدفگذاری است که برای نمایندگان وزارت خارجه تدوین شده است.

وی تصریح کرد: موضوع فضای سیاسی را نیز نباید نادیده گرفت که در سطح منطقه و بین الملل، می توان انتظار داشت که فعالیت های اقتصادی در آن شکل گیرد؛ این در حالی است که در برجام، نشان دادن رویکرد تعامل و کار با دنیا را در پیش گرفتیم تا نگرانی ها برطرف شده و همه از نتایج یک مذاکرات سیاسی موفق بهره مند شوند، اما در بعد منطقه ای نیز سیاست جمهوری اسلامی ایران نیز آن است که با تروریسم و افراط گرایی مبارزه کرده و اگر منطقه را با سه سال قبل، مقایسه کنیم به خوبی مشاهده می شود که تروریسم و افراط گرایی در عراق و سوریه بهبود یافته است و تقریبا از نظر جغرافیا، داعش جایگاهی در این منطقه ندارد، پس ایران یکی از اصلی ترین طرف هایی بوده است که مبارزه با تروریسم را در منطقه دنبال کرده است.

سرمدی گفت: ایران راه حل سیاسی به جای راه حل نظامی و مسلح کردن گروههای تروریست را در پیش گرفته و بیش از هر زمانی شاهد هستیم در منطقه که دورنمای پیدا کردن یک راه حل سیاسی را در افق دید، در بحران سوریه نیز علیرغم ناکامی های حوزه بین المللی، اجلاس آستانه را داریم که می توان امیدوار بود که به راه حل سیاسی در سوریه نزدیک تر شویم.

وی افزود: ما هم در برجام این رویکرد تعامل مثبت و برد- برد را نشان دادیم و هم رویکرد خود را در مبارزه با تروریسم و غلبه بر رویکرد نظامی دیده شده است، پس آینده منطقه خاورمیانه روشن است.

قائم مقام وزارت امور خارجه گفت: یک توافق در کشوری در سطح بین المللی وجود دارد، ولی یکی از طرف ها مهمترین خواسته اش این است که ایران از این توافق خارج شود؛ در حالیکه این عجیب است، ضمن اینکه برخی می گویند که مبارزه با تروریسم و داعش، به نفع ایران تمام می شود. پس برای یک آینده مطمئن و قابل اطمینان، آنچه که از سوی ایران ارایه می شود، در مقابل با افزایش تنش، زیر پا گذاشتن تعهدات، فاصله گرفتن از مقررات بین المللی و این قبیل موارد از سوی برخی کشورها مواجه می شود.

وی افزود: اگر قرار باشد که ما از قوانین و مقررات و آینده روشن اقتصادی در منطقه فاصله بگیریم، آثار آن تنها به منطقه محدود نخواهد شد، لذا آنچه که ما می خواهیم و به شدت آن را به عنوان یک سیاست اصولی دنبال می کنیم و وزارت امور خارجه در دولت دوازدهم هم به دنبال آن است، ایجاد یک محیط کاملا امن و مطمئن برای فعالیت های اقتصادی، جذب سرمایه و تامین مالی و نیز افزایش تعاملات اقتصادی است، امیدواریم از طرف مقابل نیز این سیاست با واکنش مثبت روبرو شود و حتی اگر طرفی که آمریکا است و تمایل به این سیاست ندارد، مابقی کشورهای دنیا با واکنش مناسب خود، اجازه ندهند صحنه منطقه سخت و تیره و تار برای فعالیت اقتصادی شود.
سرمدی گفت: فعالیت اقتصادی از سوی کشورهای همسایه چه در مرزهای غربی ایران و چه در کشورهای خلیج فارس و اروپا، جزو سیاست های اصلی ما است و تلاش می کنیم محیط برای این فعالیت امن باشد.

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۴۶۶۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تدوین آئین‌نامه تاسیس و اداره موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و پژوهشی کشور

ایسنا/اردبیل مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامه‌ریزی پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اعلام کرد: آئین نامه تاسیس و اداره موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و پژوهشی کشور در حال تدوین است.

صمد نژادابراهیمی ۸ اردیبهشت در نشست موزه‌های دانشگاهی در دانشگاه محقق اردبیلی به هم‌اندیشی بین وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی با وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی و کمیته ملی موزه‌ها تاکید کرد و گفت: هماهنگی کامل این سه رکن جهت ارتقای جایگاه، کیفیت و انسجام حرفه‌ای، فنی و تخصصی بسیار مهم است.

وی با اشاره به بررسی پیش‌نویس آئین‌نامه موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی، افزود: انتظار می‌رود نظرات تکمیلی به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اعلام تا آئین نامه تاسیس و اداره موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و پژوهشی کشور بر اساس اسناد بالادستی و طبق مقررات موزه‌ای کشور و با هماهنگی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نهایی شود.

اسماعیل چمنی رئیس دانشگاه محقق اردبیلی با اشاره به تاسیس موزه تاریخ علوم این دانشگاه در سال‌های اخیر، گفت: این موزه با ابتکار و خلاقیت خود توانسته است در دوره‌های مختلف در ردیف موزه‌های برتر کشور قرار گرفته و جایزه ترویج علم جمهوری اسلامی ایران را نیز از آن خود کند.

وی با بیان اینکه برگزاری اولین کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها برای اولین بار در کشور در دانشگاه محقق اردبیلی از اقدامات خوب این موزه است، ادامه داد: نگاه علمی به موزه و موزه‌داری و توجه به این امور و نشان‌دادن سیر تحول علوم به دانش‌آموزان و دانشجویان در موزه‌های علمی و دانشگاهی بسیار مهم است.

میرسید احمد محیط طباطبایی رئیس کمیته ملی موزه‌های ایران(ایکوم ایران) گفت: با توجه به شعار روز جهانی موزه‌ها در سال ۲۰۲۴ مبنی بر آموزش و پژوهش در موزه‌ها و نقش ویژه‌ای که دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و موزه‌های آنها در تحقق این امر دارند، باید برنامه‌ها و اهداف ویژه‌ای در همه موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی پیش بینی و اجرا شود و نقش آموزشی و پژوهشی آنها پررنگ نشان داده شود.

وی افزود: لازم است شرایط و وضع موجود موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی بررسی شده و برای رفع و کاهش مسائل و چالش‌های موجود با هماهنگی کامل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی تلاش شود.

محمد انوار رئیس موزه تاریخ علوم دانشگاه محقق اردبیلی نیز با اشاره به بیانیه پایانی اولین کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها در این دانشگاه، گفت: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بطور مشترک خواستار توجه ویژه در امر آموزش، ترویج و پژوهش در موزه‌ها و حفظ  میراث فرهنگی، علمی و طبیعی به عنوان بقای هویت ایرانی اسلامی و حرکت در مسیر تمدن‌سازی و مرجعیت علمی با تمام قوا، ارکان و شئونات کشور و جامعه می‌باشند.

وی با اشاره به اهتمام معاونت پژوهشی و بالاخص دفتر سیاستگذاری و برنامه‌ریزی امور پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در خصوص ساماندهی موزه‌های دانشگاهی و موسسات آموزشی و پژوهشی کشور و تدوین پیش‌نویس آئین‌نامه مربوطه، افزود: تدوین این آئین‌نامه امری لازم و ضروری جهت حفظ هویت علمی و پژوهشی کشور و ترویج آن می‌باشد.

رئیس موزه تاریخ علوم دانشگاه محقق اردبیلی ادامه داد: انتظار می‌رود به جهت معرفی کلیه موزه‌ها اعم از دانشگاهی و غیردانشگاهی در سطح کشور، تمامی موزه‌های کشور در آئین موزه برتر کمیته ملی موزه‌های ایران(ایکوم ایران) شرکت نموده و تجربیات ارزنده خود را در اختیار دیگران قرار دهند.

وی با بیان اینکه دبیرخانه دائمی کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها در موزه تاریخ علوم دانشگاه محقق اردبیلی دایر و این کنفرانس با حمایت وزارت علوم، تحقیقاتی و فناوری، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، کمیته ملی موزه‌های ایران(ایکوم ایران) و کمیسیون ملی یونسکو تداوم یافته و بطور سالانه و یا دوسالانه برگزار خواهد شد، ادامه داد: انتظار می‌رود با توجه به شعار جهانی موزه‌ها در سالجاری مبنی بر آموزش و پژوهش در موزه، کلیه موزه‌های کشور بخصوص موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و علوم و فناوری با اجرای برنامه‌های متنوع برای تحقق این شعار اهتمام ورزند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سفر معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت خارجه به ریاض
  • ارمنستان : اقدامات مقدماتی برای تاسیس سرکنسولگری در تبریز در حال انجام است
  • تدوین آئین‌نامه تاسیس و اداره موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و پژوهشی کشور
  • واکنش سخنگوی وزارت خارجه به تحریم های سه کشور علیه ایران: دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • سخنگوی وزارت خارجه: دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • کره شمالی: آمریکا از حقوق بشر به‌عنوان ابزار سیاسی علیه پیونگ یانگ استفاده می‌کند
  • کره شمالی : آمریکا از حقوق بشر بعنوان ابزار سیاسی خصمانه علیه پیونگ یانگ استفاده می کند
  • واکنش وزارت خارجه به اعمال تحریم برخی از کشورهای غربی علیه نیروهای مسلح ایران
  • کره شمالی: آمریکا از حقوق بشر بعنوان ابزار سیاسی خصمانه علیه پیونگ یانگ استفاده می‌کند
  • دیدار و گفت‌‌وگوی معاون سیاسی وزارت خارجه ایران با نماینده ویژه پوتین