Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گفته رییس کمیسیون بهداشت، سلامت و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان، یکی از مهمترین مشکلات کلانشهر اصفهان، وجود گرد و خاک در آسمان این شهر کویری است به طوری که آلودگی هوا و گرد و خاک اصفهان را محاصره کرده و مشکلات ریوی برای شهروندان این شهر و شهرهای مجاور به وجود آورده است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، گسترش شهرنشینی و به دنبال آن مشکلاتی مانند آلودگی آب، هوا، خاک، افزایش بیماری های روحی و مشکلات اجتماعی، جامعه شهری را بیش از پیش تهدید می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع رشد سریع جمعیت شهرها به دلیل نرخ بالای موالید و مهاجرت به همان نسبت مصرف منابع و انتشارآلودگی را افزایش داده و امروزه نه تنها تعادل اقتصادی و اجتماعی درون شهرها را برهم زده است بلکه موجب عدم تعادل اکولوژیک منطقه ای که در آن قرار گرفته اند، نیز شده است، بنابراین نیاز است شهرها به توسعه پایدار دست یابند که برای دستیابی به توسعه متوازن و پایدار شهرها در درازمدت، نیاز به بازنگری روابط موجود بین اجزاء سیستم های درون شهر، شهر با محیط زیست خود، شهر با سایر شهرها و مناطق جهان احساس می شود.  

در این فرصت به منظور بررسی ویژگی های شهر پایدار  و سالم گفتگویی را با «عباسعلی جوادی- رییس کمیسیون بهداشت، سلامت و خدمات شهری شورای اسلامی شهر اصفهان» انجام داده ایم که مشروح آن در ادامه از نظرتان می گذرد:

از نظر شما یک شهر سالم چه شاخصه هایی دارد؟

سازمان بهداشت جهانی درباره سلامت انسان ها یک تعریفی دارد که همین تعریف را می توان در ارتباط با سلامت شهر به کار برد؛ می گوید انسانی سالم است که رفاه کامل اجتماعی، اقتصادی، جسمانی و روانی و معنوی هم داشته باشد و اگر هر کدام از این مؤلفه ها وجود نداشته باشد، انسان کامل نخواهد بود. در مورد شهر هم باید گفت شهر سالم، شهری است که بتواند انسان را به سمت سلامت کامل سوق دهد.

در شهر اگر مانعی باعث نرسیدن سلامت کامل به انسان وجود داشته باشد، آن شهر سالم نخواهد بود.

وقتی می گوییم سلامت اجتماعی، یعنی شهری را سالم می دانیم که تولید آن خوب باشد، کارآفرینی و اقتصاد خوبی داشته باشد. شهری که نتواند مردم خود را در ابعاد مختلفی که اشاره شد، تأمین کند و نتواند اقتصاد را فراهم کند، شهر سالمی نیست. در شهری که معنویت مردم در نظر گرفته نشود و روابط اجتماعی بین مردم آن سالم نباشد، آن شهر سالم نیست.

شاید با این تعاریفی که اشاره شد، گفته شود هیچ شهری در دنیا شهر ایده آلی نیست، اما همه باید تلاش کنیم که به آن سمت نزدیک شویم و شهری داشته باشیم که بتواند سلامت جسم و روح، اجتماعی، اقتصادی و معنوی شهروندانش را تأمین کند.

مؤلفه ها و شاخصه های سلامت جسم شهروندان کدامند؟

وقتی از شرایط جسم سالم صحبت می کنیم، شهر باید به گونه ای باشد که باعث ایجاد بیماری در افراد نشود. شهری سالم است که ترافیک روان داشته باشد و آسمانش عاری از هر آلودگی باشد.

در حال حاضر یکی از مشکلات شهرهای بزرگ، ترافیک، آلودگی هوا و مشکلات تنفسی است و شهر اصفهان در این زمینه نتوانسته موفق عمل کند.

شهری سالم است که  بتواند شرایط جسمانی ویژه ای برای شهروندان خود فراهم کند. آب سالم هم یکی از مؤلفه هایی است که برای شهر سالم تعریف می شود.

آبی که اصفهان دارد، آب سالمی است؛ شاید کمبود آب داشته باشیم اما در شهر و استان کویری اصفهان سرانه آب مصرفی کمتر از میزان کشوری است.

غذای سالم یکی دیگر از مؤلفه های شهر سالم به شمار می رود که آن هم مشکلات خاص خود را دارد.

شاید وظیفه شهرداری تأمین غذای سالم برای شهروندان نباشد اما باید شورای شهر و شهرداری به ارگان هایی که غذای سالم را فراهم می سازند، کمک کنند تا کمتر مشکلات جسمانی برای شهروندان به وجود آید.

در این زمینه چه مواردی در شورای شهر مورد ارزیابی قرار می گیرد؟

شاید این وظیفه شورای شهر نباشد.

تغییر الگوی مصرف غذایی در جامعه امروز اتفاق افتاده و تعداد فست فودها در شهر افزایش یافته است در حالی که غذاهای خانگی بسیار سالم تر هستند.

البته شاید ما نتوانیم کاری در این خصوص انجام دهیم اما می توانیم در زمینه فرهنگی و تبلیغات اقداماتی را انجام دهیم و تاکید داشته باشیم شهروندان از غذای سالم استفاده کنند.

طبق آماری که از سازمان آرامستان های شهرداری اصفهان دریافت شده است، بیشترین آمار مرگ و میر ها در اصفهان ناشی از سرطان ریه است در حالی که در شهرهای دیگر کشور، سرطان ریه در جایگاه نخست علل مرگ و میرها نیست.

علت عمده آن هوای آلوده است چون میزان مصرف دخانیات در اصفهان نسبت به سایر نقاط کشور بسیار اندک است. شاید در کوتاه مدت نتوان برای رفع مشکل آلودگی هوا اقدام چشمگیری انجام داد اما در دراز مدت با اجرای طرح هایی می توان از میزان آلودگی هوا کاست.

برای کاهش آلودگی هوا باید ترافیک را کاهش دهیم و راهکار آن استفاده هر چه بیشتر از ناوگان حمل و نقل عمومی است.

تاکنون ۲ فاز خط اول متروی اصفهان افتتاح شده و تا نوروز ۹۷ به پایانه صفه خواهد رسید، تا سه سال آینده خط ۲ متروی اصفهان هم به بهره برداری خواهد رسید و اگر ۴ خط آن مورد بهره برداری قرارگیرد در کاهش آلودگی هوا بسیار مؤثر خواهد بود.

مشکل دیگر ما وجود گرد و خاک در آسمان این شهر کویری است؛ آلودگی هوا و گرد و خاک اصفهان را محاصره کرده  و مشکلات ریوی برای  شهروندان این شهر و شهرهای مجاور به وجود آورده است.

سلامت اجتماعی در شهر چگونه تعریف می شود؟

شهری سالم است که شهروندان آن از نظر اجتماعی هم در سلامت به سر ببرند. فردی که در شهر زندگی می کند باید یک زندگی آبرومند و از نظر اقتصادی قابل قبول داشته باشد؛ اگر شهروندان شهر بیکار باشند مشکلات زیادی به وجود می آید.

شهر سالم باید بتواند برای شهروندان خود زمینه های لازم برای ایجاد اشتغال را فراهم آورد، این در حالی است که متأسفانه یکی از مشکلات کل کشور و شهر ما بیکاری است.

شورای شهر باید فضای کارآفرینی را در شهر فراهم کند تا افراد بیشتری مشغول به کار شوند و بتوانند زندگی خود را تأمین کنند.

شهری که در آن فقر وجود داشته باشد، از نظر اجتماعی دچار اشکال می شود. وقتی بر سر چهار راه های شهر افرادی به تکدی گری می پردازند، به این معناست که مشکل اجتماعی در شهر وجود دارد؛ البته در شهر اصفهان تعداد متکدیان بسیار اندک شده است.

باید کارتن خوابی در شهر برچیده شود و روابط انسان ها با هم سالم باشد.

وقتی می شنویم ۲ نفر خود را از پل چمران پایین می اندازند ومجروح یا کشته می شوند، زجر روحی به مردم شهر وارد می شود، چرا که شهر متأثر از روابط ناسالمی که در خانواده ها، فرهنگ ها و در میان شهروندان وجود دارد، می شود.

با توجه به اینکه گفته شده خودکشی این دو دانش آموز به خاطر بازی در فضای مجازی بوده است، باید اذعان داشت وقتی فرزندان ما  از فضای حقیقی فاصله می گیرند، دچار اینگونه مشکلات می شوند.

برای داشتن فضای اجتماعی سالم اول باید اقتصاد و کار سالم داشته باشیم و فرهنگسازی لازم انجام شود تا شهروندان سالمی هم داشته باشیم.

شورای پنجم قرار است برای رفع مشکل بیکاری چه اقدامی انجام دهد؟

اولین مصوبه شورای پنجم ایجاد «کارگروه کارآفرینی در شهرداری» بود؛ شورای شهر تصویب کرد یک گروه کارآفرینی برای فراهم کردن فضای کار نه ایجاد کار تشکیل شود تا بتواند بازارهایی در شهرهای خواهر خوانده خود ایجاد و به فروش هر چه بیشتر صنایع دستی اصفهان کمک کند و در عین حال نیز کارآفرینان را تشویق به انجام کارکند.

منبع: ایمنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۳۵۲۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهروندان فرآورده‌های خام دامی را از مراکز مجاز تهیه کنند

ایسنا/هرمزگان مسئول دفتر نمایندگی ولی‌فقیه در اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان گفت: یکی از مهمترین و حیاتی‌ترین نیازهای روزمره انسان بر امنیت غذایی، غذای سالم، کافی و پایدار است و در آموزه‌های اسلامی حلیت و پاکیزگی غذا از اصول سبک زندگی و از مؤلفه‌های مهم زندگی سالم به حساب می‌آید.

حجت‌الاسلام و المسلمین رضا حمزه‌ای (امروز هشتم اردیبهشت ماه) در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا افزود: بدون شک تزکیه استحصال فرآورده‌های خام دامی و آبزیان از برجسته‌ترین احکام فقهی دین مبین اسلام است.

وی خاطرنشان‌ کرد: به برکت جمهوری اسلامی در حوزه مایحتاج سفره مردم به‌ویژه صنعت دامپروری، طیور و آبزیان و فرآورده‌های خام دامی توجه خاص به این صنعت شده و پیشرفت‌های مهمی ایجاد شده است و در راستای عمل به فرامین حیات‌بخش و احکام نورانی اسلام و رفع دغدغه‌های مسلمین و متدینین جامعه اسلامی قانون نظارت بر ذبح و صید شرعی در سال ۱۳۸۷ در مجلس شورای اسلامی تصویب و اجرای این امر خطیر در سطح جامعه به حوزه نمایندگی ولی‌فقیه در سازمان دامپزشکی با درایت نماینده ولی‌فقیه در وزارت جهاد کشاورزی محول شده است.

حجت‌الاسلام و المسلمین حمزه‌ای بیان‌کرد: متخصصین حلیت و کارشناسان مذهبی (ناظر شرعی) به استناد ماده چهار قانون نظارت شرعی در کنار مسئولین بهداشتی بر استحصال گوشت حلال، سالم و پاک گام موثری برداشته و این امر را اولویت برنامه‌های خود می‌دانند.

وی اظهار کرد: دفتر نمایندگی ولی‌فقیه دامپزشکی هرمزگان به منظور جلب اعتماد مردم بر غذای حلال و شرعی با حضور ناظران شرعی مجرب و آموزش‌دیده نظارت‌های دقیق و مستمر به طور شبانه‌روزی بر مراکز تولید و عرضه این محصول داشته و نیز نسبت به فرهنگ‌سازی بهینه مصرف شهروندان عزیز در جهت تأمین محصولات استحصالی تحت نظارت کادر شرعی و بهداشتی با هماهنگی مراکز آموزشی و فرهنگی استان (حوزه‌های علمیه، سازمان تبلیغات و آموزش و پرورش) گام‌های موثری برداشته است که بخشی از فعالیت‌های این دفتر در سال ۱۴۰۲ در زمینه تامین غذایی سالم و پاک شامل تهیه محتوای آموزشی از طریق پوستر، بروشور، کلیپ آموزشی و استقرار ۶۰ ناظر شرعی در مراکز مشمول قانون از قبیل کشتارگاه‌ها، مبادی خروجی و ورودی کشور، بازار ماهی‌فروشان، سردخانه‌ها و کارگاه‌های عمل‌آوری و همچنین تعداد ۴۰ نفر ذابح آموزش‌دیده که در کشتارگاه‌های دام و طیور مرکز استان مشغول به امر ذبح شرعی هستند.

مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه اداره کل دامپز شکی هرمزگان خاطرنشان‌کرد: با عنایت به اینکه سفره مردم دارای جایگاه مقدسی برای جذب و محبت خدا در دل‌ها، رشد فضائل اخلاقی، تقویت معنویات، آرامش زندگی، تقرب الهی، رفتارهای صالح و شایسته می‌باشد، خالق هستی در آیه ۲۴ سوره عبس به همه مردم توصیه موکد دارند به آورده‌های سفره خود توجه ویژه کنند.

وی از شهروندان خواست این فرآورده‌ها را از مراکز مجاز در سطح شهر تهیه کنند و به استناد آیه مزبور و تمسک به دستورات دین مبین اسلام از تهیه این محصول از مراکز غیر مجاز جداً اجتناب کنند تا عامل به دستورات دین مبین اسلام و نیز از جامعه‌ای سالم بدون آسیب‌های اجتماعی برخوردار باشیم.

حجت‌الاسلام حمزه‌ای با اشاره به معضل بهداشتی و شرعی کشتار غیرمجاز استان اعلام کرد: رفع معضل کشتار غیر مجاز دام علاوه بر فرهنگ‌سازی، نیازمند عزم و اراده جدی، مطالبه عمومی و همکاری تمامی دستگاه‌های مرتبط حوزه سلامت است و اگر دامپزشکی به تنهایی در میدان عمل باشد و دیگر دستگاه‌ها همکاری نکنند، به نتیجه‌ای در شان نظام جمهوری اسلامی نخواهد رسید.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • محدوده شهری مرزن آباد اندک است/ شهر اکسیژن در محاصره معادن
  • محدوده شهری مرزن آباد اندک است/ شهر اکسیژه در محاصره معادن
  • کدام دهک بیشترین تورم را تجربه کرد؟
  • اثبات مالکیت و مالی بیشترین پرونده قضایی در مازندران است
  • شهروندان فرآورده‌های خام دامی را از مراکز مجاز تهیه کنند
  • یک افزودنی جالب به آب آشامیدنی؛ از کاهش وزن تا پوست سالم
  • از ضرورت نگاه ویژه مدیریت شهری تا رفع مشکلات شهروندان در میز خدمت شهرداری منطقه ۲ شیراز
  • پلیس راهور: مناطق ۴ و ۱۲ دارای بیشترین آمار تصادفات پایتخت هستند
  • نقش اصلی رسانه‌ها اعتمادسازی، ترویج امید و افزایش رضایت‌مندی مردم است
  • باران بهاری هوای مشهد را پاک کرد