Web Analytics Made Easy - Statcounter

زنجان - ایرنا - رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان گفت: رفع تداخلات اراضی این استان موجب افزوده شدن 540 هکتار از زمین های ملی به زمین های کشاورزان شد و در مجموع مساحت زمین های رفع تداخل شده به حدود 42 هزار هکتار رسید.

حسین جعفری روز چهارشنبه در جلسه کمیسیون رفع تداخلات اراضی استان و اعضای کمیسیون و کارگروه های شهرستانی افزود: استان زنجان از نظر کیفی بهترین عملکرد رفع تداخل زمین ها در کشور را دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی یادآورشد: رفع تداخل زمین ها در نتیجه اجرای قوانین و مقررات موازی یکی از وظایف بسیار مهم به شمار می رود که بر اساس ماده 54 قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور به کمیسیون رفع تداخل در استان ها واگذار شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان گفت: اعضای این کمیسیون شامل رئیس این سازمان به عنوان رئیس کمیسیون، مدیران کل استان در امور اقتصاد و دارایی، ثبت اسناد و املاک، منابع طبیعی و آبخیزداری، مدیر امور اراضی، معاون حفاظت و امور اراضی منابع طبیعی و آبخیزداری و یک نفر کارشناس متخصص در امور حقوقی است.
جعفری، مهمترین هدف کمیسیون رفع تداخلات اراضی را بررسی تداخلاتی بیان کرد که در پلاک ها و روستاهای مختلف به منظور اجرای قوانین و مقررات مربوط به زمین های ملی، موات و زمین های کشاورزی انجام شده است که این مساله یکی از مشکلات و اختلاف های بین دولت و ساکنان در روستاهاست.
وی ادامه داد: به دلیل اینکه واگذاری زمین های کشاورزی به روستاییان و صدور اسناد آنها به مرور زمان در دهه 40 انجام شده طبیعی است که با توجه به ابزار و امکانات موجود آن زمان تطبیق حدود ثبتی به دقت نبوده و لذا بخشی از مشکلات مربوط به حدود ثبتی مربوط می شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با بیان اینکه بخش دیگری از مشکلات مربوط به اجرای مقرراتی است که به منظور ملی شدن زمین ها در طول سالیان متمادی از سال 41 به بعد اجرا شده و تداخلاتی در حد و حدود زمین های منابع طبیعی و کشاورزان به وجود آمده است.
به گفته جعفری، از زمان آغاز اجرای اصلاحات زمین در سال 41 و همزمان با اجرای قانون ملی شدن جنگل ها و مراتع، تداخل هایی در بخش هایی از زمین های واگذار شده به زارعان صاحب نسق بوجود آمده است.
وی افزود: هرچند در بخش های از اراضی ملی نیز زارعان در طول زمان اقدام به تصرف کرده اند که در مرحله رسیدگی رفع تداخل ها در گارگروه شهرستان و کمیسیون استان زنجان وضعیت تداخل و تصرف ها تعیین تکلیف می شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان گفت: به همین منظور و برای حل و فصل و به حداقل رساندن اختلاف پلاک های مختلف در سطح شهرستان‌ها با اولویت پلاک هایی است که بیشترین شکایت در محاکم قضایی دارند، نخست در کارگروه های شهرستانی مورد بررسی قرار گرفته و پس از انجام اقدام کارشناسی برای اتخاذ تصمیم نهایی به کمیسیون استانی ارسال می شود.
جعفری خاطرنشان کرد: در کمیسیون استانی پس از انجام بررسی های لازم، تغییرات احتمالی در حدود و مساحت زمین های ملی، غیرملی و موات تصمیم گیری و نقشه های نهایی برای اصلاح اسناد به ادارات کل منابع طبیعی و آبخیزداری، ثبت اسناد و املاک و امور اقتصاد و دارایی استان ارسال می شود.
وی اظهارکرد: در جلسه کمیسیون رفع تداخلات اراضی استان با حضور اعضای کمیسیون و کارگروه های شهرستانی 10 پلاک از هفت شهرستان استان زنجان در مجموع به مساحت 17 هزار و 204 هکتار بررسی و تعیین تکلیف شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان گفت: با توجه به اهمیت حد و مرز ثبتی روستاها در فرآیند رفع تداخلات، حدود ثبتی پلاک ها با استفاده از صورت مجالس تحدید حدود و نقشه های ثبتی موجود در اداره ثبت اسناد و املاک شهرستان ها، مجدا با طبیعت تطبیق و در نهایت حدود ثبتی دقیق می شود.
جعفری ادامه داد: به یقین با اقدام های انجام شده در این استان در آینده در کاداستر امور اراضی و صدور اسناد کشاورزان با مشکلات بسیار کم تری نسبت به سایر استان ها مواجه خواهیم داشت.
وی افزود: از نظر کمی بسترسازی ها و فراهم کردن زیرساخت های لازم و پیشبرد کار با در نظر گرفتن همه جوانب برای به حداقل رساندن مشکلات احتمالی در روند اجرا تاکنون در استان زنجان زمان بر بوده ولی در حال حاضر کار با سرعت بسیار خوبی در حال اجرا قرار دارد به طوری که رفع تداخل 100 هزار هکتار از اراضی استان تا پایان امسال هدفگذاری شده است.
به گزارش ایرنا، در این جلسه از 10 پلاک از هفت شهرستان استان زنجان در مجموع به مساحت 17 هزار و 204 هکتار بررسی و تعیین تکلیف شد.
سه پلاک از شهرستان ماهنشان به مساحت سه هزار و 891 هکتار، یک پلاک از شهرستان خرمدره به مساحت یکهزار و 975 هکتار، یک پلاک از شهرستان سلطانیه به مساحت یک هزار و 955 هکتار، 2 پلاک از شهرستان خدابنده به مساحت بیش از 2 هزار و 267 هکتار، یک پلاک از شهرستان طارم به مساحت بیش از یکهزار و 98 هکتار، یک پلاک از شهرستان زنجان به مساحت یکهزار و 784 هکتار و یک پلاک از شهرستان ابهر به مساحت چهار هزار و 232 هکتار در مجموع مساحت 540 هکتار به زمین های کشاورزی افزوده شد.
7325/6085
خبرنگار: حدیث ابوالحسنی** انتشار دهنده: رویا رفیعی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۸۳۰۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشت علوفه دیم در۴۰۰ هکتاراز زمینهای کشاورزی ارومیه

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،  مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ارومیه ضمن اعلام اختصاص بیش از ۴۰۰ هکتار از اراضی دیم به کشت علوفه های دیم گفت: بهترین راه برای جبران کسری علوفه و اقتصادی شدن دیم زارها، تبدیل دیم زارهای کم بازده جهت تولید علوفه دام است.

پرویز امجدی ادامه داد: کشت نباتات علوفه ای از جمله خلر، ماشک، شبدر، اسپرس، گاودانه و ... در تناوب با گندم به جای آیش به کشاورزان و بهره برداران توصیه می‌شود که می تواند در افزایش عملکرد محصول آتی و حاصلخیزی خاک بسیار تاثیرگذار باشد و کمکی برای تولید علوفه دامداران محسوب شود.

وی ادامه داد: کشاورزان منطقه به دلیل عدم آشنایی با این محصولات و مزایای آنها چندان راغب به کشت و کار این محصولات نبوده و بایستی اقدامات ترویجی و آموزشی برای بهره برداران صورت گیرد.

امجدی  درخصوص زمان کشت این محصولات گفت: این علوفه های دیم را می توان به صورت بهاره و پاییزه و کشت انتظاری کشت نمود.

از ابتدای سال زراعی جاری به منظور ترغیب کشاورزان و ترویج این محصولات ۳۹۷۵ کیلوگرم بذر رایگان و ۶۰۰۰ کیلوگرم بذر یارانه دار در اختیار کشاورزان قرار گرفته است.

 

 

دیگر خبرها

  • کشت علوفه دیم در۴۰۰ هکتاراز زمینهای کشاورزی ارومیه
  • رسیدگی به پرونده های رفع تداخلات ارضی از اولویت‌های دستگاه قضایی است
  • رفع تصرف و بازگشت ۱۳ هکتار از اراضی شهرداری نهاوند به بیت‌المال
  • اتمام رفع تداخلات اراضی در سیستان‌وبلوچستان
  • اتمام رفع تداخلات اراضی در سیستان‌ و بلوچستان
  • رفع تداخلات ۲۳ هزار هکتار اراضی ساری
  • اتمام رفع تداخلات اراضی در سیستان و بلوچستان
  • دولت مکلف شد 300 هزار هکتار به زمینهای قابل سکونت در شهرهای با تراکم زیر 70 هزار نفر اضافه کند
  • آزادسازی ۷۳ هکتار اراضی کشاورزی در ساوجبلاغ
  • ۷۳ هکتار از اراضی کشاورزی و باغی ساوجبلاغ آزادسازی شد