Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@11:24:31 GMT

حجتی: کانون وکلا مرجع دولتی نیست

تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۴۱۸۵۹۰

حجتی: کانون وکلا مرجع دولتی نیست

یک وکیل دادگستری گفت: کانون وکلا مصداق کارمند و وابسته دولت نیست که در صورت تخلف به هیات تخلفات اداری معرفی شود.

به گزارش ایسنا، سیدمهدی حجتی در نشست حقوقی که در بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات برگزار شد، در رابطه با صلاحیت ورود شورای رقابت به حوزه وکالت، اظهار کرد: در گذشته گفته شد که افزایش بی‌رویه دانشکده‌های حقوق در سراسر کشور در آینده دامنگیر کشور خواهد شد و سیاست‌های غلط نظام آموزش عالی در جذب بی‌رویه دانشجوی حقوق از طریق آزمون‌های آسان یا بدون کنکور در مقاطع مختلف تحصیلی باعث شده سیل زیادی از دانش آموختگان حقوق داشته باشیم که همه هم علاقه‌مند ورود به حرفه وکالت هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: کانون وکلا مسئول سیاست‌های غلط آموزشی و تنها مرجعی که وظیفه ایجاد شغل برای دانش‌ آموختگان حقوق را داشته باشد، نیست و مراجع دیگر از جمله قوه قضائیه، کانون سردفتران و... در صدور مجوز برای مشاغل حقوقی نقش دارند.
این وکیل دادگستری با اشاره به قانون سیاست‌های کلی اصل ۴۴، بیان کرد: تبصره ۱، ۲ و ۳ ماده ۷ قانون اصلاح قانون سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی قید کرده که تا قبل از اینکه مرجع صدور مجوز در پایگاه اطلاع‌رسانی مراجع کسب و کار ثبت‌نام نکرده و شرایط صدور مجوز را در آن اعلام نکرده باشد اصولا امکان ورود شورای رقابت به شکایت شاکیان وجود ندارد.
حجتی در ادامه خاطرنشان کرد: چون هیچ یک از کانون‌های وکلای سراسر کشور در سامانه کسب و کار وزارت امور اقتصاد و دارایی ثبت نام نکردند، بنابراین فعلا مرجع صدور مجوز هم از نظر قانونی به معنایی که در قانون سیاست‌های کلی اصل ۴۴ آمده شناخته نمی‌شود و به همین علت علی الاصول مادامی که این ثبت‌نام در آن سامانه صورت نگرفته باشد، ورود شورای رقابت به شکایت کسانی که داوطلب آزمون ورودی کانون وکلا هستند غیروارد است.
وی با بیان اینکه موضوع اصلی قانون اصلاح سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی سرمایه‌گذاری و فعالیت اقتصادی است، تاکید کرد: کار وکالت نه مصداق سرمایه گذاری بوده و نه مصداق فعالیت اقتصادی است، همچنین برای ورود به حرفه وکالت فرد تحلیف شده و سوگند می‌خورد ولی در مشاغل اقتصادی اینگونه نیست که این مساله اهمیت حرفه وکالت را نشان می‌دهد و اینکه قانونگذار نگاه کاسبکارانه و کسبی به حرفه وکالت ندارد.
این وکیل دادگستری با اشاره به ضمانت اجراهای عدم رفع موانع کسب و کار در قانون سیاست‌های کلی اصل ۴۴، تصریح کرد: قانونگذار در اجرای قانون سیاست‌های کلی اصل ۴۴ یک سری ضمانت اجراهایی را برای مراجعی که مجوز کسب و کار صادر می‌کنند پیش‌بینی کرده که اگر آن شرایط را رعایت نکنند با مجازات‌هایی روبرو خواهند شد؛ سوال این است که آیا کانون وکلا مرجع دولتی است که رئیس آن در صورت تخلف به آن مرجع معرفی شود تا به تخلفاتش رسیدگی شود؟
حجتی در ادامه گفت: هیات مدیره و در رأس آن رئیس کانون وکلا مصداق کارمند دولت یا وابسته آن نیست که اگر تخلفی در این راستا کرده باشد قابل معرفی به هیات تخلفات اداری باشد.
وی افزود: در بند ۱۲ تبصره ۲ ماده ۶۸ همان قانون ضمانت اجراهایی  در واقع قانون سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی به دستگاه اجرایی اشاره دارد که می‌گوید "دستگاه‌های اجرایی مکلف‌اند کلیه موانعی که در جهت صدور مجوزهای کسب و کار وجود دارد را از بین ببرند".
این وکیل دادگستری اظهار کرد: اگر کمپین حذف ظرفیت استدلالش درست است و معتقدند که کانون وکلا مشمول قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ است به طور کلی آزمون هم باید حذف شود، چون آزمون هم یکی از موانع زاید محسوب می‌شود و این قانون می‌گوید "کلیه موانع زاید موجود در جهت صدور مجوزهای کسب و کار باید حذف شود"، بنابراین معتقدم که این کمپین صرفا به دنبال حذف ظرفیت نبوده و اقدام بعدی آنها صوری کردن آزمون و پایین آوردن معدل آزمون است تا افرادی که قبلا در آزمون قبول نشدند، پذیرفته شده و در نهایت اعلام کنند که این بحث مطرح شده کل آزمون را در بر بگیرد.
حجتی در پایان این نشست گفت: امیدوارم دوستان در شورای رقابت با توجه به شرایط فعلی مطالب قانونی و مستنداتی که کانوت وکلا ارایه کرده را در نظر بگیرند و رای شایسته‌ای صادر کنند که در مراجع بالاتر مورد نقض قرار نگیرد.
انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۱۸۵۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عکسی از سید حسن خمینی در حال عیادت از یک مرجع تقلید

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بنابر آنچه جماران نوشته است، حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی، بعد از ظهر روز گذشته ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ با حضور در بیت آیت الله العظمی محمدعلی گرامی از ایشان عیادت کرد. یادگار امام در این دیدار ضمن جویا شدن آخرین وضعیت جسمانی این مرجع عالیقدر تقلید، شفای عاجل او را از خداوند متعال مسألت کرد. لازم به ذکر است آیت الله العظمی محمدعلی گرامی به دلیل ضعف جسمی و بیماری‌های گوارشی و ریوی مدتی در یکی از بیمارستان های تهران بستری شده بودند.

27215

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901992

دیگر خبرها

  • مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: اسرائیل خاورمیانه را دچار بدترین چرخه خشونت کرده است/ تلاش‌ها برای راه حل دو دولتی باید افزایش یابد
  • امام صادق(ع) مرجع امت اسلامی است
  • استقرار تیم‌های دائمی اعضای مرکز وکلا در شهرک‌های صنعتی
  • مآخذ مالیات برعایدی سرمایه در ایران برعکس دنیاست
  • کمیسیون اصل ۹۰، مرجع رسیدگی به شکایت‌های مردم
  • کشف قاچاق سوخت در هندیجان
  • باید افراد اصلح را به مردم معرفی کنیم
  • عکسی از سید حسن خمینی در حال عیادت از یک مرجع تقلید
  • آزمون استخدامی «معلم پرورشی» و «ورزش»؛ 14 اردیبهشت برگزار می شود
  • برگزاری آزمون استخدامی «معلم پرورشی» و «ورزش»؛ فردا/ ۱۹ هزار مربی اول مهر وارد مدارس می‌شوند