Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران - ایرنا - ادامه پیشروی ارتش سوریه به سوی شهر البوکمال در استان دیرالزور؛ بمباران مراکز تروریست ها در سوریه از سوی بمب افکن های روسی؛ احتمال عدم حضور مخالفان سوری در نشست سوچی؛ پایان عمر داعش در سوریه؛ پیشنهاد روسیه مبنی بر تشکیل کنگره ملی سوریه و تدوین قانون اساسی جدید و برگزاری انتخابات؛ ایجاد پست های نظارتی در مناطق امنیتی ادلب توسط کشورهای ضامن؛ اعلام آمادگی عمان برای سرمایه گذاری در حوزه نفت و گاز دمشق؛ پاکسازی پنج روستا در استان حماه؛ و شلیک 9 خمپاره به محله های مسکونی دمشق؛ از خبرهای مهم روز چهارشنبه کشور سوریه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

** یگان های ارتش سوریه با پشتیبانی نیروهای هم پیمان در محور مقاومت در ادامه مبارزه با گروه تروریستی تکفیری داعش، مناطق جدیدی را در بادیه سوریه آزاد و در چارچوب عملیات (والفجر3) 11 کیلومتر دیگر به سوی شهر البوکمال در نزدیکی مرزهای عراق پیشروی کردند و بدین ترتیب خود را به 50 کیلومتری این شهر در جنوب استان دیرالزور رساندند.

** شش فروند بمب افکن دورپرواز راهبردی توپولف-22 ام.س روسیه مراکز تروریست ها را در منطقه ابوکمال در استان دیرالزور سوریه بمباران کردند.
وزارت دفاع روسیه امروز با انتشار بیانیه ای اعلام کرد که بمب افکن های روسی با پرواز بر فراز ایران و عراق، مراکز تروریست ها را در سوریه بمباران کردند که در جریان این حملات چند محل تجمع و استحکامات و نیز انبارهای مهمات و تسلیحات تروریست ها هدف قرار گرفته و نابود شد.

** محمد علوش عضو هیات عالی مخالفان سوری با این ادعا که 'نشست سوچی بین نظام و نظام است'، اعلام کرد که در نشست روز 18 نوامبر آتی (27 آبان جاری) با حضور طرف های درگیر در بحران سوریه شرکت نخواهند کرد و تنها در نشستی حضور می یابند که تحت نظارت سازمان ملل در ژنو باشد.
اشاره علوش به حضور مخالفان داخلی سوریه در این نشست است که سیاست‌های میانه‌روتری نسبت ‌به آن‌ها در مورد دولت سوریه، در پیش گرفته‌اند.
قرار است کنفرانس مردمی سوریه 18نوامبر (27 ابان) در سوچی برگزار و در جریان آن قانون اساسی جدید سوریه مورد بررسی قرار گیرد.

** معاون عربی و افریقایی وزیر امور خارجه و مذاکره کننده ارشد هیات ایرانی در مذاکرات صلح سوریه در آستانه گفت که تاکنون چندین درخواست از کشورهای مختلف برای عضویت ناظر در مذاکرات آستانه هم به جمهوری اسلامی ایران و هم به روسیه رسیده است که این موضوع در نشست های دور هفتم آستانه مطرح شد، اما هنوز در مورد پیوستن عضو ناظر به این مذاکرات تصمیمی گرفته نشده است.
حسین جابری انصاری امروز پس از پایان دور هفتم مذاکرات در گفت و گو با خبرنگار اعزامی ایرنا به آستانه، همه تصمیمات در روند مذاکرات آستانه را متکی به اجماع سه کشور ضامن آتش بس در سوریه یعنی ایران، روسیه و ترکیه دانست.

** دور هفتم مذاکرات صلح سوریه در روز 30 و 31 اکتبر برابر با هشتم و نهم آبان به میزبانی قزاقستان در شهر آستانه برگزار شد، در این مذاکرات علاوه بر سه کشور ضامن آتش بس شامل ایران، روسیه و ترکیه، نماینده دولت سوریه، مخالفین دولت این کشور و نمایندگان سازمان ملل متحد، آمریکا و اردن نیز به عنوان ناظر حضور داشتند.
این مذاکرات نیمه شب روز سه شنبه پس از قرائت یک بیانیه مشترک به کار خود پایان داد و قرار شد دور هشتم مذاکرات صلح سوریه نیمه دوم دسامبر امسال در شهر آستانه برگزار شود.

** نماینده ویژه پوتین در امور سوریه امروز در گفت وگو با شبکه خبری روسیه 24 گفت که مبارزه با گروه تروریستی داعش در سوریه مراحل پایانی خود را سپری می کند.
الکساندر لاورنتیف ضمن ابراز امیدواری نسبت به این که پس از دو ماه هیچ اثری از تروریست های داعش در قلمرو سوریه باقی نماند، تاکید کرد که پس از نابودی کامل تروریست ها، باید بر روی حل و فصل سیاسی اوضاع سوریه تمرکز کرد.

** نماینده ویژه پوتین در مذاکرات صلح سوریه سه شنبه شب در پایان دور هفتم این مذاکرات، اعلام کرد که پیشنهاد روسیه در این دوره تشکیل کنگره ملی سوریه در شهر سوچی روسیه، تهیه پیش نویس قانون اساسی جدید و تصویب آن و برگزاری انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری بر مبنای آن است.
لاورنتیف ابراز امیدواری کرد که این کنگره به وحدت و یکچارچگی ملی اقشار و اقوام مختلف سوریه از جمله گروه های مخالف چه در داخل کشور و چه در خارج از آن، همچنین برای جمع شدن همه آن ها در پشت میز مذاکرات و بررسی آینده این کشور از جمله تدوین قانون اساسی و برگزاری انتخابات پارلمانی جدید کمک کند.

** احمد جربا رئیس جریان الغد از گروه های معارض سوری شامگاه سه شنبه در گفت و گو با شبکه تلویزیونی راشا تودی روسیه با تاکید بر وجود فرصت هایی برای حل بحران سوریه، گفت: معارضان سوری باید برای حل بحران کشور با دولت سوریه سر میز مذاکره بنشینند.
رئیس سابق تشکل موسوم به ائتلاف ملی مخالفان سوریه، برگزاری کنگره گفت و گوهای ملی سوریه در ماه نوامبر را به پیشنهاد روسیه در شهر سوچی، پشتیبانی برای مذاکرات ژنو دانست که همه گروه های سوری در این کنگره مشارکت خواهند داشت.
مسکو از نمایندگان 33 گروه، جنبش و حزب برای حضور در این کنگره دعوت کرده است.

** حسین جابری انصاری رئیس هیات ایران در مذاکرات صلح سوریه در آستانه پس از پایان دور هفتم این مذاکرات؛ از توافق میان سه کشور ضامن مبنی بر ایجاد 12 پست نظارتی در نوار امنیتی منطقه ادلب برای اجرای توافق های کاهش تنش از سوی هر یک از سه کشور خبر داد.
بنا به اظهارات مذاکره کننده ارشد کشورمان، در دور هفتم مذاکرات آستانه برخی موضوعات مورد اختلاف مرتبط با اجرای توافق مناطق کاهش تنش به ویژه منطقه ادلب حل شده است.

** وزیر نفت و گاز عمان در دیدار با وزیر نفت و منابع زیر زمینی سوریه در مسقط ضمن اعلام آمادگی کشورش برای سرمایه گذاری در حوزه نفت و گاز سوریه؛ از حمایت همه جانبه عمان در زمینه شرکت های نفتی، عملیات استخراج و پالایش در این کشور خبر داد.
محمد بن حمد بن سیف الرمحی همچنین بر ضرورت سرمایه گذاری میان دو کشور با هدف بهبود شرایط اقتصادی سوریه تاکید کرد؛ از سوی دیگر علی غانم نیز گفت که دمشق از مشارکت شرکت های عمانی و تجربیات آن ها در زمینه توسعه حوزه نفت و گاز سوریه استقبال می کند.

** ارتش سوریه و نیروهای مقاومت پنج روستای دیگر را در شمال شرق استان حماه سوریه از گروه تروریستی جبهه النصره بازپس گرفتند.
ارتش سوریه با این پیشروی، گروه تروریستی جبهه النصره را از جاده اثریا به الشیخ هلال به عنوان بخشی از مسیر ارتباطی شهر حلب دور کرد.

** گروه تروریستی موجود در غوطه شرقی با نقض توافق مناطق کاهش تنش، محله های مختلف پایتخت سوریه را خمپاره باران کردند که در جریان این حمله خمپاره ای به محله بافت قدیم شهر دمشق، 6 شهروند سوری زخمی شدند.

** اجلاس عمومی دور هفتم مذاکرات صلح سوریه با حضور همه طرف های مذاکره و با قرائت بیانیه مشترک که در آن بر حفظ تمامیت ارضی سوریه و مبارزه با تروریسم و افراطی گری تاکید شده است، ساعت 10 شب گذشته به کار خود پایان داد.
غیرت عبدالرحمانف وزیر امور خارجه قزاقستان به عنوان نماینده کشور میزبان مذاکرات، بیانیه مشترک را قرائت و ابراز امیدواری کرد که بحران سوریه با دستیابی به یک راه حل مسالمت آمیز و به نفع مردم سوریه به پایان برسد.

** وزارت دفاع روسیه دیروز اعلام کرد که زیردریایی ولیکی نووگراد سه موشک بالدار به سوی مراکز گروه تروریستی داعش از جمله یک مقر فرماندهی در استان دیرالزور پرتاب کرده که در جریان این حمله موشکی، یک مرکز تجمع تروریست ها و خودروهای زرهی آن ها در نزدیکی منطقه دیرالزور و انبار سلاح و مهمات تروریست های داعشی در منطقه ابوکمال استان دیرالزور نیز هدف قرار گرفته و نابود شده است.
شبد**خاورم**7074**1010
خبرنگار: مینا غفرانی آذر**انتشار:حسن معظمی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۹۰۹۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

60 میلیارد دلاری آمریکا، جنگ اوکراین را به کدام سو می برد؟

پس از گذشت بیش از دو سال از جنگ روسیه و اوکراین و تداوم کمک های نظامی و مالی غربی ها با همکاری همپیمانان غیر آمریکایی و اروپایی مثل ژاپن، کره جنوبی و استرالیا و ... ، همچنان وضعیت جبهه های جنگ به نفع روسیه می باشد. وضعیتی که کشور های غربی از جمله ایالات متحده را بر آن داشت تا کمک های تسلیحاتی و مالی میلیون و میلیارد دلاری را روانه کی‌‎یف پایتخت اوکراین کند.

اخیرا کنگره آمریکا پس از بحث و جدل های چند ماهه ، بسته کمک 61 میلیارد دلاری برای تقویت ارتش اوکراین را تصویب کرد. هچنین کشور های دیگری همچون انگلیس و ژاپن قصد دارند تا کمک ‌های نظامی به اوکراین را نیز افزایش دهند. اما رسانه‌ های غربی گفته اند که بعید است این کمک ‌های میلیارد دلاری، بتواند روند جنگ اوکراین را به نفع کی‌یف تغییر بدهد.

ضمن اینکه گزارش های مختلفی مبنی بر شکست های میدانی متعدد و قطاری ارتش اوکراین در جبهه های خارکیف وجود دارد. علت این موضوع هم وضعیت وخیم ارتش این کشور می‎‌باشد که باعث شده کشورهای غربی برای کمک های تسلیحاتی یا کمک های مالی مستقیم از سوی اوکراین تحت فشار قرار گرفته اند. به اعتقاد آگاهان سیاسی ، اوکراین هم اکنون به نوعی با تنفس مصنوعی غرب زنده است ؛ اگر روسیه بر پیشروی در خارکیف متمرکز شود و بتواند "راه آهن پولتاوا" را قطع کند عملا کار اوکراین را در جبه های جنگ تمام کرده است. هرچند که هدف اصلی روس ها دسترسی به پایتخت و تصرف کی‌یف می ‌باشد ؛ این موضوع به چند دلیل اهمیت دارد:

1- شهر خارکیف شاه کلید جنوب و شرق اوکراین است، و راه آهن جنوب شرق اوکراین از شهر خارکیف عبور می کند ؛ همچنین، شاهرگ ارتش اوکراین نیز شهر خارکیف می‎ باشد، که با محاصره این شهر از محور شمالی عملا کار ارتش اوکراین در جنوب تمام می شود.

2-شهر خارکیف قلب صنعتی اوکراین است و بخشی از صنایعی که می توانند برای ساخت و تولید تسلیحات مورد نیاز ارتش استفاده شوند در این شهر به تولید می رسند.

3-محاصره شهر خارکیف نیازمند شروع نبرد شهر "چرنیهوف" و تهدید کردن شهر کیف به عنوان پایتخت است ؛ روسیه با بردن یک لشکر به حومه شهر کیف می تواند کاری کند که 10 لشکر ارتش اوکراین از جنوب به شمال بروند. ضمن اینکه با محاصره خارکیف می تواند باعث تسلیم مسئولان و مردم این شهر شوند که به روس ها برای روند تصرف شهر های دیگر اوکراین کمک کند.  

ناگفته نماند که، یک منبع رسانه ای تلگرامی اوکراینی به نام "دیپ استیت" گزارش کرد نیروهای نظامی روسیه پیشروی های زیادی را در نقاط مختلف داشته اند ؛ اوچرتینو، نووباخموتوفکا، نووکالینوو، بردیچی، سیمیونفکا و جورجیفکا از جمله مناطقی هستند که ارتش روسیه پیشروی های زیادی داشته است.

آیا ضد حمله مجدد اوکراین امکان پذیر است؟

عده ای معتقدند کمک های مالی و تسلیحاتی غربی ها به ویژه ایالات متحده آمریکا تغییراتی ، ولو حداقلی در میدان نبرد ایجاد خواهد کرد ؛ تغییراتی که با ارسال تسلیحات اعضای اروپایی ناتو همچون "اف 16" های مولتی رول لهستانی یا ارسال احتمالی جنگنده های "یوروفایتر تایفون" انگلیسی به ارتش اوکراین می تواند تا حدودی وضعیت جبهه های جنگ را به نفع اوکراین عوض کند.

هرچند که سایر تسلیحات زمینی-زرهی، انفرادی و یا پهپادی سایر کشور های اروپایی و نقاط دیگر جهان توانست به ارتش اوکراین، برای آسیب زدن به تاسیسات انرژی مثل پالایشگاه ها، انبارها و پایانه های نفتی و یا زیرساخت های اقتصادی دیگری مانند اسکله های بنادر روسیه و یا حتی حمله با اهداف نظامی همچون انهدام سامانه های پدافندی کمک کند ، اما هیچ تغییر مهم و اثر گذاری که بتواند اوکراین را از این وضعیت بسیار بد جنگی بیرون بیاورد و یا ارتش روسیه را به عقب تر ( از مناطق تحت تصرفش ) براند ایجاد نکرد.

حتی تغییر فرماندهان نظامی ارشد ارتش اوکراین مثل عزل زالوژنی و انتصاب سیرسکی به عنوان فرمانده کل نیروهای مسلح اوکراین نیز تاثیر بسیار کمی بر وضعیت میدانی جنگ گذاشت و تاکنون نتوانسته انتظارات مورد نظر شخص رئیس جمهور اوکراین را برآورده کند. پیش تر از این هم زلنسکی بارها از ضد حمله ارتش اوکراین علیه ارتش روسیه صحبت کرده بود ؛ ضد حمله هایی که با کمک های مالی ایالات متحده قرار بود انجام شود ولی یا انجام نشد و یا قبل از شروع عملیات شکست های زیادی را متحمل شدند. با این وضعیت تحلیگران سیاسی معتقدند یا تلاش های اوکراین برای عملیات ها علیه روسیه همانند حملات قبلی خواهد بود و نه چیزی بیشتر از تحولاتی که در حال حاضر رخ می دهد.

هشدار جوبایدن به زلنسکی برای حملات به روسیه

اخیرا نیز روزنامه واشنگتن پست در گزارشی از هشدار جوبایدن رئیس جمهور ایالات متحده به زلنسکی رئیس جمهور اوکراین خبر داده که بایدن گفته است، با حمله با تاسیسات نفتی روسیه احتمال افزایش بهای جهانی نفت بیشتر می‎ شود و به نوعی دستور توقف عملیات ها علیه صنعت نفت و گاز روسیه را صادر کرده است. سابقا ایالات متحده با کمک های چند صد میلیون دلاری سعی کرده بود وضعیت جبهه های جنگ را تا حدودی تغییر دهد.

به طور مثال تصویب بسته کمکی 300 میلیون دلاری سه ماه گذشته مجلس سنای آمریکا به اوکراین برای تغییر روند جنگ در مناطقی نظیر بنادر اودسا، خرسون و همچنین مناطق شمالی اوکراین بود اما تاثیر این کمک آنقدر ناچیز بود که کارشناسان سیاسی برای تشریح این موضوع، صرفا به تجزیه تحلیل حملات پهپادی اوکراین به تاسیسات نظامی و غیر نظامی روسیه بسنده کردند.

چرا که معتقدند اوکراین توانایی لازم برای ضربات راهبردی به روسیه را ندارد و اروپا هم توانایی لازم برای ارسال کمک های مالی و تسلیحاتی به اوکراین را ندارد ؛ هر حمله ای هم از سوی اوکراین بدون پشتوانه فنی و عملیاتی نیروهای نظامی غربی عملا شکست خورده است. به همین دلیل اوکراین قبل تر تصمیم گرفته بود که از کمک های اطلاعاتی-فنی نیروهای نظامی فرانسوی استفاده کند.

لازم به ذکر است، به گفته خبرگزاری های مختلف آمریکایی، اروپایی و منطقه ای،کشور روسیه هم برای بازسازی ارتش خود و همچنین تغییر در جبهه های نبرد تا کنون کمک هایی را از کشور های ایران چین وکره شمالی دریافت کرده است ؛ کمک هایی که طبق اعلام گزارش های عمدتا شامل پهپاد های انتحاری و شناسایی-رزمی، موشک های بالستیک و کروز، توپخانه و همچنین شناور های بدون سرنشین و ... بوده است. هرچند که روسیه هم مثل اوکراین آسیب های مادی-معنوی زیادی را در این جنگ متحمل شده، اما به زعم ناظران و کارشناسان مسائل بین الملل، تا الان طرف پیروز نبرد چه در میدان و چه در اقتصاد و سیاست، کشور روسیه می‎ باشد.

خبرنگار: حمید اسدی

دیگر خبرها

  • اوضاع غزه، موضوع مذاکرات وزرای خارجه بریکس در مسکو
  • بررسی تحولات خاورمیانه و شمال‌آفریقا با حضور اعضای بریکس در مسکو
  • آغاز به کار نشست تحولات خاورمیانه بریکس با حضور ایران در مسکو
  • حاشیه امنی که ایجاد نشد/ تعهد جدید شرکت‌های پیشروی هوش مصنوعی
  • ۶۰ میلیارد دلاری آمریکا، جنگ اوکراین را به کدام سو می برد؟
  • آینده نامشخص ژاوی در بارسلونا از نگاه فابریتزیو رومانو
  • 60 میلیارد دلاری آمریکا، جنگ اوکراین را به کدام سو می برد؟
  • تحول در رویدادها و برنامه‌های کانون‌های مساجد
  • حماس : تصمیمی برای انتقال به سوریه نداریم
  • آخرین تحولات اوکراین | آغاز مذاکرات کی‌یف با آمریکا برای بومی سازی تولید پدافند هوایی