Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم ؛ امیرآبادی فراهانی،عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی با انتقاد از وضعیت نابسامان مؤسسات مالی و اعتباری در کشور بیان کرد: طی سال‌های اخیر در خصوص فعالیت موسسات مالی و اعتباری با مشکلاتی نظیر صدور مجوز فعالیت توسط مراجع متعدد، عدم نظارت صحیح و اعمال به موقع قانون، عدم بررسی صلاحیت متقاضیان فعالیت در عرصه پولی و مالی و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. روبه رو بوده‌ایم.

وی افزود: وجود چنین مشکلاتی موجب شده که ما شاهد رشد قارچ‌گونه مؤسسات مالی و اعتباری بوده و در نتیجه چنین مسئله ای سرمایه تعداد قابل توجهی از هموطنان که در پی اعتماد به نهادهای مسؤول به مجوزهای صادره اقدام به سپرده گذاری کرده بودند به غارت رفت و در شرایط کنونی حتی دریافت اصل سرمایه نیز برای این دسته از مردم وجود ندارد.

امیرآبادی با تاکید بر اینکه بانک مرکزی طبق قانون وظیفه صدور مجوز و نظارت بر فعالیت مؤسسات مالی و اعتباری را بر عهده دارد تاکید کرد: باید بانک مرکزی در زمان صدور مجوز صلاحیت های لازم را احراز کرده و وثیقه های لازم را اخذ می کرد و یا وقتی فعالیت های غیرمجاز را مشاهده کرد از فعالیت این دسته از موسسات ممانعت به عمل می آورد؛ متاسفانه این در حالی است که شاهد اقدام موثری از سوی بانک مرکزی نبوده و بعضا هم پاسخگویی لازم انجام نمی شود.

عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: در همین راستا به استناد اصل ۷۶ قانون اساسی و ماده ۲۱۴ آئین‌نامه داخلی طرح تحقیق و تفحص با موضوع بررسی عملکرد بانک مرکزی در ۵ سال گذشته از سوی تعدادی از نمایندگان تهیه شده است.

وی در خصوص محورهای این طرح نیز بیان کرد: عدم نظارت صحیح بر بانک‌ها و مؤسسات مالی و اعتباری اعم از مجاز یا غیرمجاز که موجب شده نرخ‌های سود غیر متعارف به سپرده‌ها پرداخت کنند، نقش و تأثیر نیروهای ضعیف برای مدیریت عاملی و عضویت در هیأت مدیره بانک‌ها و مؤسسات مالی واعتباری که موجب اتلاف میلیاردها تومان از منابع مردم شده است، عدم تصمیم‌گیری در خصوص عده کثیری از سپرده‌گذاران که سپرده‌های آنان در مؤسسات بانکی بلاتکلیف مانده و موجب بدبینی به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران شده است و عدم اعمال سیاست‌های پولی و عدم هماهنگی با نظام مالی و ارزی موجب خروج سپرده‌ها از بانک‌ها علی‌الخصوص بانک‌های دولتی شده است، از جمله محورهای این طرح به شمار می‌رود.

وی با انتقاد از عدم رتبه‌بندی بانک‌ها و مؤسسات اعتباری، گفت: انتقال تعدادی از مدیران بانک مرکزی به بانک‌های خصوصی یا از بانک‌های خصوصی به بانک مرکزی، عملکرد بانک مرکزی در اجرای قانون پولی و بانکی کشور و دیگر قوانین در خصوص عملیات بانکی بدون ربا، مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم و همچنین نحوه محاسبه نرخ سود تسهیلات و نحوه تعلق جرایم تأخیر و بخشودگی‌ها، بررسی نحوه تخصیص ارز و نحوه مدیریت بازار ارز، نحوه صدور مجوز برای بانک‌ها، مؤسسات مالی واعتباری، لیزینگ‌ها و صرافی‌ها و نظارت بر آنها، نحوه پرداخت حقوق و مزایا به مدیران ارشد بانک مرکزی و بانک‌های عامل از سال ۱۳۸۰ تاکنون، پنهان‌کاری در ارائه اطلاعات مربوط به خود مشتریان به آنان در خصوص تسهیلات دریافتی از جمله ارائه یک نسخه از قرارداد به مشتریان، اعلام بدهی قطعی به مشتریان به صورت مکتوب شامل اصل، سود، جرائم تأخیر و ... از دیگر مسائلی است که در طرح تحقیق و تفحص از بانک مرکزی مورد توجه قرار خواهد گرفت.

گفتنی است این طرح به امضای حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده مردم شاهین‌شهر در مجلس شورای اسلامی، نادر قاضی‌پور نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی، علیرضا محجوب نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، سید حسین نقوی حسینی نماینده مردم ورامین قرچک پیشوا در مجلس شورای اسلامی، سید محمد جواد ابطحی نماینده مردم خمینی شهر در مجلس شورای اسلامی و احمدامیرآبادی فراهانی نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی رسیده است.

انتهای پیام/ش

  نظارت بانک مرکزی بر موسسه های مالی و اعتباری

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۱۲۷۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه ‌اندازی برات الکترونیک برای تامین مالی تولید

معاون بانک مرکزی گفت: برات الکترونیک ابزار قدرتمند تامین مالی تولید در زمان سیاستهای انقباضی است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، مهران محرمیان معاون بانک مرکزی در مراسم رونمایی از برات الکترونیک در وزارت اقتصاد، گفت: در راستای برنامه کنترل تورم از طریق کنترل مقداری ترازنامه بانکها مدیریت خلق نقدینگی در دستور کار قرار گرفته است.

محرمیان افزود: گفت: یگ‌نگرانی در این مسیر موضوع تامین مالی تولید است. پروژه برات الکترونیکی در زمان سیاستهای انقباضی پول به عنوان یک ابزار بسیار کارا مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

وی افزود، شبکه بانکی برای پیاده سازی این پروژه آمادگی کامل دارند، اداره تامین مالی زنجیره تولید و حوزه فناوری های نوین موارد فنی و جزییات را به خوبی پیش برده اند.

محرمیان گفت: هماهنگی خیلی خوبی در میان وزارت اقتصاد و بانک مرکزی ایجاد شد و امروز شاهد رونمایی از سامانه برات الکترونیک هستیم.

معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی در خاتمه گفت: وزارت ارتباطات در سامانه تعامل پذیری، شرکت خدمات انفورماتیک و.... نیز در نهایی سازی این پروژه مشارکت داشتند.

در این نشست معاون اقتصادی وزارت اقتصاد تاکید کرد، برات الکترونیک ابزار مکمل اوراق گام است و یک ابزار مهم برای تامین مالی تولید محسوب میشود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مذاکره با بانك توسعه اسلامی برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران
  • مذاكره برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی
  • مذاکره برای تأمین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی
  • خبر مهم وزیر اقتصاد در حاشیه نشست بانک توسعه اسلامی
  • واکنش کنایه آمیز مقام دولتی به انتقادات مجلس از قیمت دلار و وضعیت بازار ارز
  • جزییات برگزاری اولین حراج اوراق مالی اسلامی دولتی در سال ۱۴۰۳
  • شورا رکن چهارم نظام تصمیم‌گیری کشور/ انتقاد از تضعیف جایگاه شوراها
  • ضرورت ارتقاء روابط با پاکستان پس از سفر رئیس جمهور
  • راه ‌اندازی برات الکترونیک برای تامین مالی تولید
  • سابقه چندساله رشد تولید با مشارکت مردم در صنعت نفت