Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@15:36:57 GMT

قفل بسته مسجد مسکن مهر جاسک گره گشا می خواهد

تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۴۲۴۱۴۸

قفل بسته مسجد مسکن مهر جاسک گره گشا می خواهد

بندرعباس - ایرنا - طرح مسکن مهر درسال 1386 با هدف خانه دار شدن قشرهای ضعیف جامعه همزمان با سراسر کشور در جاسک آغاز شد و امروز با گذشت 10سال از عمر این ایده، 2هزار واحد مسکونی این شهرستان بدون زیر ساخت باقی مانده است.

به گزارش ایرنا، هم اکنون از مجموع 2 هزار واحد مسکن مهر شهرستان جاسک ، یک هزار و 500 واحد به صورت رسمی تحویل متقاضیان شده است، اما نبود مسجد، پارک، کمبود انشعابات فاضلاب، تلفن ثابت، مدرسه و پاسگاه پلیس از مهم ترین مشکلات موجود در مسکن مهر این شهرستان بر شمرده می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


تعجیل مسئولان دولت پیشین در واگذاری واحدهای مسکن مهر سبب شد برخی وعده ها در زمینه تکمیل این طرح عملی نشود و همین موضوع سبب نارضایتی متقاضیان و مالکان است.
اجرای این طرح در جاسک توسط 6 شرکت تعاونی در زمینی به مساحت 20هکتار آغاز شد و هم اکنون بیش از 3هزار نفر در ساختمان های آن ساکن هستند.
یکی از ساکنان مسکن مهر جاسک به خبرنگار ایرنا گفت: یکی از مهم ترین مشکلات مسکن مهر نبود مدرسه و مسجد در این منطقه است.
علی شمس الدینی افزود: هنگام احداث منازل مسکن مهر طرح ساخت مسجد در آن جانمایی شد اما با وجود تکمیل واحدها، احداث مسجد نیمه کاره رها شده است.
عبدالله کارگری از دیگر ساکنان مسکن مهر هم از مهم ترین مشکلات ساکنان را نصب نشدن انشعابات آب و فاضلاب ذکر و بیان کرد: فاضلاب خانگی برخی از ساکنان درجوی های مجاور ساختمان های مسکن مهر جاری می شود که این موضوع دارای خطرات بهداشتی زیادی است.
وی ادامه داد: نبود پارک محله و پاسگاه نیروی انتظامی در مسکن مهر از دیگر مشکلات ساکنان این منطقه است.
مدیرعامل تعاونی کارکنان دولت مسکن مهر با بیان اینکه تکمیل مساجد نیمه کاره مسکن مهر امری ضروری است افزود: مسجد کانون عبادت است، عبادتی که تمامی جنبه ‌های زندگی مسلمانان را در بر می گیرد.
محمد دادشاهی گفت: در صدر اسلام کارکردهای مسجد فقط به نماز و دعا و نیایش ختم نمی‌شد و در واقع تمام برنامه ‌های اجرایی مسلمانان در موضوع های مختلف مذهبی ،سیاسی، فرهنگی و اجتماعی از صدر اسلام تاکنون در مسجد انجام می ‌شده است.
وی در خصوص احداث مسجد در مسکن مهر جاسک خاطر نشان کرد: اعتباری بالغ بر یک میلیارد و 500 میلیارد ریال از سوی اداره راه و شهرسازی برای آن در نظر گرفته شد که آن اداره کل برای ساخت این مسجد با تعاونی ها همکاری نکرد و خود نسبت به عقد قرارداد با پیمانکار اقدام کرد که متاسفانه پیمانکار نسبت به تعهد خود سر باز زد و مسجد نیمه کاره رها شد.
معاون سیاسی اجتماعی فرمانداری جاسک نیز ضمن قول مساعد جهت پیگیری مشکلات ساکنان مسکن مهر گفت: مسکن مهر را می ‌توان از پرماجراترین طرح ‌های چند سال اخیر در کشور دانست که به رغم انتقادهای فراوان کارشناسان، توسط وزارت راه و شهرسازی دولت گذشته کلید خورد.
احمد گمتیلی با بیان این ‌که امروز مسجد در اولویت های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی جامعه نقش مهمی دارد، تصریح کرد: نیازمند فرهنگ مسجد هستیم و باید تمام امور بر محور مسجد باشد.
وی اظهار داشت: اداره راه و شهرسازی و مسئولان مربوط تلاش کنند موانع را برطرف کنند و مردم هم مطالبه و پی گیری کنند چرا که فرهنگ جامعه ما باید بر اساس فرهنگ مسجد محوری باشد و اگر فرهنگ مسجد محوری را زنده کردیم تعلیم و تربیت بر مبنای سبک زندگی اسلامی خواهد بود.
مسئول هیات امناء مسجد نیمه کاره مسکن مهر جاسک نیز گفت: در جوامع اسلامی، مسجد یکی از مهم ترین ارکان دین اسلام به شمار می رود ازاین رو عمده اتفاقات مهم که منشاء یک انقلاب و تحول بزرگ محسوب می‌شود، یا در مسجد روی داده، یا به گونه ای با مسجد در ارتباط بوده است.
علی زارعی خاطر نشان کرد:هماهنگی لازم با خیران خارج از استان صورت گرفته است و در اسرع وقت ضمن برآورد هزینه برای تکمیل مسجد امام حسن مجتبی(ع) با مشارکت خیران اقدام می شود.
غلامحسن شیری مدیرکل راه و شهرسازی استان هرمزگان نیز در پاسخ کوتاهی به خبرنگار ایرنا اعلام کرد: پروژه مذکور مربوط به بنیاد مسکن می باشد که در یک بازه زمانی کمکی نیز از سوی این اداره کل جهت اتمام پروژه صورت گرفته است و کار در تعهد اداره کل راه و شهرسازی استان نیست.
گفتنی است مسئولان بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در جاسک نیز برای توضیح بیشتر حاضر به پاسخ گویی به خبرنگار ایرنا نشدند.
شهرستان جاسک با 58 هزار و 884 نفر جمعیت در 300 کیلومتری شرق بندرعباس مرکز هرمزگان واقع شده است.
7199/7408
خبرنگار : حسن آتش زبان** انتشار دهنده : محمد جهانگیریان

* آگاهی از آخرین اخبار استان در کانال تلگرام ایرنا هرمزگان
* لینک جستجو کانال: irnabandarabas@
*ایمیل: irna.hormozgan@yahoo.com

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۲۴۱۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طغیان ساکنان جزایر قناری/ درخواست محدود شدن تعداد گردشگران

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، در حالی که نام جزایر قناری از سوی رسانه‌های غربی به عنوان مکانی بی حاشیه و امن برای گردشگران تلقی می‌شود، اما تغییر الگو‌های بومی و سبک زندگی ساکنان این منطقه، منجر به نارضایتی شدید آنها از گردشگران شده است. آنها از یک سو گردشگری را مهم‌ترین منبع درآمد خود قلمداد می‌کنند، اما از سوی دیگر، فراگیر بودن حضور توریست‌ها را منافی اصول و سبک زندگی بومی و محلی خود می‌دانند. همین مسئله، مولد یک تعارض جدی در جزایر قناری بوده که منتج به وقوع اعتراضاتی در این منطقه شده است. اخیرا ده‌ها هزار نفر در جزایر قناری اسپانیا علیه طرح گردشگری گروهی «فراگیر» در مجمع‌الجزایر اقیانوس اطلس، راهپیمایی کردند.

معترضان، رشد کنترل نشده گردشگری را برای محیط زیست و ساکنانش مضر توصیف می‌کنند و خواهان محدودیت در تعداد گردشگران هستند. آنها تاکید می‌کنند که مخالف صنعت گردشگری نیستند که ۳۵ درصد از اقتصاد جزایر قناری را تشکیل می‌دهد.

در سال قبل میلادی، ۱۳ میلیون و ۹۰۰ هزار گردشگر از هفت جزیره اصلی این مجمع‌الجزایر دیدن کردند. آمار‌های رسمی نشان می‌دهد که این میزان حدود شش برابر بیشتر از جمعیت ۲.۲ میلیون نفری این جزایر است. بدیهی است که این نسبت ریاضی، می‌تواند از عمق فاجعه در جزایر قناری پرده بردارد! جایی که عملا این منطقه تبدیل به مکانی برای تلاقی نامتوازن خرده فرهنگ‌ها و در نتیجه، وقوع بحران‌های تبعی شده است.

صنعت گردشگری ۴۰ درصد از مشاغل این مجمع الجزایر را تشکیل می‌دهد. شهروندان انگلیس و آلمان، ازجمله کشور‌های اصلی هستند که گردشگرانشان به این جزایر سفر می‌کنند، اگرچه خود اسپانیا به‌عنوان سرزمین مادر هم مقصد محبوب آنهاست. در «سانتا کروز د تنریف»، پایتخت تنریف، بزرگترین جزیره، معترضان پلاکارد‌هایی در دست داشتند که روی آن نوشته شده بود «گردشگر، به سرزمینم احترام بگذار!» و «جزایر قناری محدودیت دارد.»

لیدیا مورالس، یک معترض به بی‌بی‌سی گفت: «مشکل اصلی این است که طرح گردشگری گروهی چندین دهه است که در حال نابودی جزیره و زندگی ساکنانش است. احساس می‌کنیم که ما رانده شده‌ایم، اولویت‌های ما در نظر گرفته نمی‌شوند.»

معترضین در این تجمع پیام‌های واضحی را به سیاستمدارانشان مخابره کردند. آنها قویا معتقدند که سیاستمداران به جای در نظر قرار دادن نیاز‌های ساکنین، بیشتر روی ساخت مجتمع‌های گردشگری و هتل‌ها «متمرکز» هستند. فراتر از آن، تظاهرکنندگان می‌گویند که آنها خواهان یک طرح پایدارند که تأثیرات زیست‌محیطی مانند کمبود آب در آب و هوای گرم را در نظر بگیرد و فشار کمتری بر هزینه‌ها و مسکن وارد کند. بر اساس گزارش موسسه ملی آمار در سال ۲۰۲۳، ۳۴ درصد از ساکنان جزایر قناری در معرض خطر فقر یا محرومیت اجتماعی قرار داشتند که بیشترین تعداد در اسپانیای پس از اندلس است. بنابراین، رمزگشایی از گستردگی تظاهرات اخیر و عصبانیت ساکنین جزایر قناری چندان دشوار نیست! آنها به درستی احساس می‌کنند قربانی سیاستگذاران حوزه گردشگری و مسئولین دولتی خود شده و نیاز‌های روزمره توریست‌ها بر نیاز‌های اساسی زندگی آنها در تصمیم سازی‌های کلان و خرد غلبه پیدا کرده است. هفته گذشته، فعالان در اعتراض به آنچه که رشد مخرب گردشگری در جزایر قناری می‌دانند، اعتصاب غذا را در تنریف آغاز کردند. معترضان خواهان توقف ساخت یک هتل و یک استراحتگاه ساحلی در جنوب جزیره هستند. آنها همچنین خواهان توقف تمام پروژه‌های توسعه گردشگری هستند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جاری شدن آب فاضلاب و دردسر‌های آن برای ساکنان محله نوکان کرمانشاه + فیلم
  • تظاهرات دانشجویان مراکشی در حمایت از غزه
  • 7 دلیل که باید به قبرس شمالی سفر کنید
  • جابه‌جایی تعدادی از ساکنان کوی فلسطین زنجان درحال انجام است
  • انجام فرآیند جابه‌جایی تعدادی از ساکنان کوی فلسطین شهر زنجان
  • شهادت و زخمی‌شدن شمار دیگری از ساکنان غزه
  • استقرار شناور یدک‌کش بُرنا در حوضچه بندر جاسک
  • اشغالگران عامدانه آمبولانس را در غزه هدف قرار می دهند
  • یک‌میلیون و ۷۱۹ هزار و ۵۶۵ نفر ساعت آموزش فنی و حرفه‌ای در قم ارائه شد
  • طغیان ساکنان جزایر قناری/ درخواست محدود شدن تعداد گردشگران