Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-07@21:59:56 GMT

چهره «زنانه» تهران

تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۴۲۴۲۱۳

رئیس موسسه ملی مطالعات جمعیتی، مهاجرت و جا به جایی جمعیت را یکی از مهمترین دلایل زنانه و مردانه شدن چهره شهرها دانست و گفت: بیشترین احتمال تغییر نسبت جنسیتی در سنین 15 تا 35 سالگی ـ که عمده مهاجرت‌ها در سنین یاد شده رخ می‌دهد ـ دیده می‌شود. آفتاب‌‌نیوز : عباسی شوازی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه پنانسیل ها و ویژگی های یک منطقه ممکن است برای یک جنس خاص جذابیت بیشتری داشته باشد، توضیح داد: برای مثال «عسلویه» یکی از مناطقی است که شهرک صنعتی محسوب می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شرایط این منطقه به نحوی است که کارگران، مهندسان، سایر کارکنان و مدیران صنعتی که عمدتا مردان هستند، بیشتر به آنجا مهاجرت می کنند. تردد و سکونت مردان در این مناطق باعث می شود که نسبت جنسی به نفع آنها تغییر کند.

این جمعیت شناس در ادامه با اشاره به مناطقی که در آنها حضور مردان پررنگ تر است اظهار کرد: برای مثال در شهرک مس سرچشمه و یا ذوب آهن «اصفهان»، خانه‌های سازمانی تشکیل شده که افراد به آنجا مهاجرت می کنند، ولی خانواده آنها همراهشان نیست. آنان مردان مجرد یا متاهلی هستند که چون اعضای خانواده شان درکنار آنها نیست، ساختاری مردانه را ایجاد کرده اند.

رئیس موسسه ملی مطالعات جمعیتی با شاره به تجارب مشابه جهانی در این خصوص اضافه کرد: برای مثال در کشورهایی مانند دبی، امارات، ابوظبی و یا کشورهای حاشیه خلیج فارس نیز این ناهنگونی دیده می شود. ساختار جنسی این مناطق نشان می دهد که تعداد مردان بیشتر از زنان است. بنابراین طبیعت یک منطقه و ویژگی های اقتصادی و اجتماعی گاهی به عدم تعادل نسبت جنسی منجر می شود.

وی با شاره به بیشتر بودن میزان زندگی تجردی در دهه سوم زندگی ادامه داد: این مساله نیز می تواند منجر به عدم تعادل جنسی در یک جامعه شود. با این وجود اگرچه باید نسبت جنسی در یک منطقه رعایت شود اما گاهی پروژه های اقتصادی و صنعتی، ما را ناگزیر می کنند تا برای رسیدن به رشد و توسعه اقتصادی کشور این تعادل را برهم زنیم.
چهره «زنانه» تهرانرئیس انجمن جمعیت شناسی ایران با اشاره به دلایل زنانه تر شدن چهره پایتخت در سال های اخیر تصریح کرد: تهران یکی از  پایتخت‌هایی است که اگرچه ویژگیهای یک شهر و محیط زیستی مطلوب را ندارد اما زمینه‌هایی که در آن منجر به ایجاد اشتغال و تمرکز خدمات شده باعث شده است تا افراد برای جستجوی کار، رفاه و خدمات بیشتر به این مناطق مراجعه کنند. در حال حاضر نسبت به گذشته زنان و دختران بیشتری به تهران جذب می‌شوند و به آن مهاجرت کنند. علت این مساله عدم توزیع امکانات برابر برای زنان و مردان در سایر شهرهاست.
پادگان‌هایی که شهرها را «مردانه» کرده است
این جمعیت شناس وجود پادگان‌های نظامی در برخی از نقاط کشور را یکی دیگر از دلایل حضور بیشتر مردان در این مناطق دانست و گفت: موقعیت برخی مناطق موجب می شود تا افراد به عنوان سرباز و نیروی نظامی در آنجا حضور پیدا کنند. همین ویژگی سبب مهاجرت یا جذب بخشی از جمعیت مردان به این مناطق می‌شود. همچنین زمینه های کاری نیز وجود دارد که باعث می شود عده خاصی به این شهرها مهاجرت کنند.

این استاد گروه جمعیت شناسی دانشگاه تهران با اشاره به پویایی جمعیت و عللی که موجب تمرکز بیشتر زنان در برخی نقاط می شود اظهار کرد: بنابراین یکی از دلایلی که ممکن است برای تغییر نسبت جنسی  و فزونی دختران وجود داشته باشد این است که به دنبال تغییر فرهنگ شهرنشینی در تهران به عنوان مرکز تحول اجتماعی ایران، موانع فرهنگی حضور زنان در اجتماع در آن کمتر از سایر مناطق است. همچنین به دلیل امکان کار و خدمات بیشتر برای زنان شاهد فزونی زنان در این منطقه هستیم.

عضو مشاورین علمی-بین المللی موسسه مطالعات جمعیتی آسیا، با تاکید بر اهمیت توسعه زیر ساخت ها برای توسعه موزون تصریح کرد: باید بیش از آنکه نگران این شاخص های آماری درباره حضور بیشتر زنان یا مردان در یک منطقه باشیم، توسعه موزون را در کشور ایجاد کنیم. یعنی تلاش کنیم تا خدمات رفاهی برابر در مناطق مختلف ایجاد شود تا افراد به جای مهاجرت در منطقه خودشان سکونت کرده و بعد از اتمام تحصیلات وارد بازار کار شوند.
زنانه و مردانه شدن چهره شهرها، معلولی از عوامل موثر بر مهاجرت به این مناطق است
وی با بیان اینکه زنانه و مردانه شدن چهره شهرها معلولی از عوامل موثر بر مهاجرت به این مناطق محسوب می شود افزود: بنابراین نگاه کردن و توجه به ریشه های اصلی این مهاجرت و عدم توازنی که به دنبال آن شکل می‌گیرد باید در اولویت سیاست گذاری ها و برنامه‌ریزیها قرار گیرد.

رئیس انجمن جمعیت شناسی ایران با اشاره به اینکه ترکیب جمعیت کشور با توجه به شرایط اجتماعی اقتصادی هر منطقه قابل تغییر است افزود: یکی از موضوعات مهم در برنامه‌ریزی جمعیتی و اقتصاد اجتماعی کشور، توجه به تعادل و توازن جنسیتی است. با توجه به این تغییرات و تحولات باید نوع نگاهمان را برای برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری در این مناطق تغییر دهیم.
عدم گزارش تولد فرزند یا سقط جنین، نسبت جنسیتی را تغییر می‌دهداستاد گروه جمعیت شناسی دانشگاه تهران با بیان اینکه نسبت جنسی به طور طبیعی در بدو تولد حدود 104 پسر در مقابل هر 100 دختر است اظهار کرد: برخی از دلایل اجتماعی و ساختاری به جز مهاجرت نیز ممکن است این نسبت را برهم زند. برای مثال اگر نسبت جنسی در بدو تولد به بیش از 110 برسد، در صورتی که داده ها به دقت جمع آوری شده باشد، نشان می دهد که احتمالا به دلیل سقط جنین یکی از دو جنس بویژه در مورد دختران، نسبت جنسی تغییر کرده است. در این صورت باید ضمن ارائه برنامه های آموزشی و فرهنگی در مورد ایجاد نگرش صحیح "عدالت جنسیتی:، قوانین و مقرراتی برای پیشگیری از رواج این پدیده وضع شود.

این عضو مشاورین علمی بین المللی موسسه مطالعات جمعیتی آسیا، با تاکید بر فرهنگ «عدالت جنسیتی»  تصریح کرد: معمولا چنین پدیده ای در کشورها و مناطقی اتفاق می افتد که ترجیح جنسی فرزند پسر رایج است. برای مثال در کشورهای جنوب آسیا، مانند کره جنوبی و یا کشورهایی که باروری پایینی دارند نسبت جنسی برای فرزند دوم و بالاتر به نفع پسران است. همچنین سیاست تک فرزندی چین باعث شده است که خانواده ها ترجیج دهند که دومین فرزندشان پسر باشد و به همین دلیل نوزاد دختر را سقط می‌کنند.

رئیس موسسه ملی مطالعات جمعیتی، با اشاره به محدوده تغییر نسبت جنسی، تغییرات ناچیز در این میزان را طبیعی دانست و اظهار کرد: گاهی ممکن است نسبت جنسی از 104 به 105 پسر در مقابل 100 دختر تغییر کند. این تغییر فاجعه بار نیست و ممکن است در طول تحولات اجتماعی اتفاق افتاده باشد و جامعه به شکل آرام با آن منطبق شود.
عباسی شوازی با انتقاد از نبود امکانات برابر شهری و روستایی گفت: به دنبال فاصله چشمگیر بین مناطق روستایی و شهری  جوانان به دنبال مهاجرت به شهرها هستند و همین امر موجب می شود تا فقط سالمندان در آن منطقه باقی بمانند. این یک معضل اجتماعی است که بایستی جدی تر به آن نگاه کرد.
مسکن‌های مهری که توسعه آنها آسیب‌زاستاین جامعه شناس با تاکید بر عناصری که باعث ادامه حیات در مناطق صنعتی و تجاری هستند اظهار کرد: اگر در این مناطق در کنار کاربری صنعتی و تجاری مراکزی همچون مدارس، خانه بهداشت، مراکز فرهنگی و...احداث شود امکان توسعه پایدار را فراهم می کند. این درحالیست که در برخی مناطق مانند شهر پردیس که تعداد زیادی « مسکن مهر» ساخته شده حال آنکه امکانات رفاهی و زمینه های اشتغال ساکنان وجود ندارد. این اقدامات «رشد یک جانبه» است که حتی اسم آن توسعه نیست و آسیب های زیادی به همراه دارد.

منبع: آفتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۲۴۲۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دونگ کوای ؛ جینسنگ زنانه و نسخه ای که می تواند خطرناک باشد(+عکس)

عصر ایران - دونگ کوای یک گیاه سنتی چینی است که از آن برای اهداف دارویی استفاده می شود. این گیاه می تواند در درمان اختلالات قاعدگی و مشکلات زنان مفید باشد اما در ترکیب با یک سری داروهای خاص خطرناک است و باید احتیاطات مصرف در خصوص آن در نظر گرفته شود.

با استناد به مطالعه ای که از طریق وب سایت کتابخانه ملی پزشکی آمریکا قابل دسترسی است، دونگ کوای (Angelica sinensis) گیاهی چند ساله و بومی چین است که سابقه ای طولانی در طب سنتی چینی (TCM) دارد. پزشکان به دلیل کاربرد سنتی این گیاه برای حفظ سلامت زنان، گاهی اوقات از آن تحت عنوان «جینسنگ زنانه» یا «تونیک زنانه» نیز یاد می کنند.

گیاه مذکور حاوی فیتواستروژن هایی است که در واقع ترکیبات گیاهی با قابلیت تقلید نسبی اثرات استروژن در بدن به شمار می روند. این فعالیت استروژنی ممکن است به تنظیم عدم تعادل هورمونی در بانوان کمک کند، اما همچنان به تحقیقات بیشتری در این زمینه نیاز است.

فرآورده‌ های حاوی دونگ کوای معمولا شامل ریشه گیاه هستند که حاوی بالاترین غلظت ترکیبات فعال زیستی مسئول اثرات درمانی آن است. گفتنی است که این گیاه به صورت خشک شده از طریق عطاری ها قابل تهیه است.

دونگ کوای به درمان چه مشکلاتی کمک می کند؟

متخصصین TCM مصرف دونگ کوای را برای شرایط زیر توصیه می کنند:

- اختلالات قاعدگی: بانوان از دونگ کوای برای کاهش بی نظمی های قاعدگی، از جمله دوره های دردناک، خونریزی شدید و سیکل های نامنظم استفاده می کنند.

- علائم یائسگی: برخی از بانوان از مزایای دونگ کوای برای مدیریت علائم یائسگی مانند گرگرفتگی و تغییرات خلقی بهره می برند. با این حال، شواهد علمی محدودی برای حمایت از این کاربرد وجود دارد.

- سندرم پیش از قاعدگی (PMS): این گیاه ممکن است به کاهش علائم PMS مانند حساسیت سینه ها و تغییرات خلقی کمک کند.

- باروری: برخی از افراد به صورت محلی از  دونگ کوای برای تقویت قدرت باروری استفاده می کنند.

- پشتیبانی از سیستم ایمنی: به گفته محققان دونگ کوای دارای خواص تقویت کنندگی سیستم ایمنی است.

- سلامت قلب و عروق: برخی از مطالعات قدیمی‌ نشان می‌ دهند که دونگ کوای ممکن است با بهبود گردش خون بر سلامت قلب و عروق تاثیر مثبت بگذارد.

- تسکین درد: مردم محلی از دونگ کوای برای تسکین درد از جمله سردرد و درد مفاصل استفاده می کنند.

- ضد التهاب: دونگ کوای حاوی ترکیباتی با خواص ضد التهابی ارزشمند است.

موارد احتیاط

افرادی که قصد مصرف دونگ کوای را دارند باید با پزشک متخصص و با داروساز خود مشورت کنند. در واقع وضعیت سلامت عمومی، داروهای مصرفی فعلی و مکمل ها در این افراد در نظر گرفته می شود.

در صورت استفاده از دونگ کوای، افراد باید اقدامات احتیاطی زیر را رعایت کنند:

- بارداری: دونگ کوای برای استفاده در دوران بارداری نامناسب است، زیرا ممکن است روی رحم تاثیر بگذارد. اگر کسی این گیاه را در 3 ماه اول بارداری مصرف کند، ممکن است به ناهنجاری های مادرزادی نیز منجر شود.

- اختلالات خونریزی دهنده: گیاه مورد نظر ممکن است روند لخته شدن خون را کند کند و خطر خونریزی و کبودی را در افراد مبتلا به اختلالات خونریزی دهنده افزایش دهد.

- شرایط حساس به استروژن: افراد مبتلا به شرایط حساس به هورمون، مانند سرطان سینه، سرطان تخمدان، آندومتریوز یا فیبروم های رحمی باید از مصرف دونگ کوای اجتناب کنند. این گیاه مانند استروژن عمل می کند و ممکن است بیماری های مذکور را تشدید کند.

- شیردهی: پزشکان هنوز مطمئن نیستند که آیا دونگ کوای در دوران شیردهی بی خطر است یا خیر. بنابراین بهتر است از مصرف این گیاه در دوران شیردهی خودداری شود.

- جراحی: افراد باید دو هفته قبل از جراحی برنامه ریزی شده مصرف دونگ کوای را متوقف کنند زیرا ممکن است خطر خونریزی را افزایش دهد.

در مجموع استفاده طولانی مدت یا بیش از حد از دونگ کوای می تواند عوارض جانبی مختلفی ایجاد کند.

تداخلات

مصرف دونگ کوای به همراه برخی از داروها به هیچ عنوان توصیه نمی شود. این گیاه و داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین، روند لخته شدن خون را کند می کند. بنابراین افرادی که از داروهای رقیق کننده خون استفاده می کنند، نباید دونگ کوای مصرف کنند.

علاوه بر این، مصرف دونگ کوای همراه با داروهای ضد انعقاد و ضد پلاکت، ممکن است خطر کبودی و خونریزی را افزایش دهد.

افراد باید از مصرف دونگ کوای در کنار مکمل هایی که فرآیند لخته شدن خون را به تاخیر می اندازند و کند می کنند نیز اجتناب کنند، مانند:

- زنجبیل

- سیر

- جینکو

- پاناکس جینسنگ

عوارض جانبی

عوارض جانبی گیاه دونگ کوای ممکن است شامل موارد زیر باشد:

- حساسیت به نور

- حساسیت پوست به نور که باعث تغییر رنگ، خارش یا تورم می شود

- از دست دادن اشتها

- نفخ

- اسهال

- تب

- آروغ زدن

- افزایش فشار خون

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: هوجیچا ؛ از چای سبز برشته شده ژاپنی تا تقویت عملکرد شناختی!

دیگر خبرها

  • افت ۵۰۰ هزار تومانی نرخ سکه در بازار
  • چهره‌های هالیوودی خواستار تغییر جهان با هنر شدند
  • قیمت سکه و طلا امروز ۱۸ اردیبهشت؛ ثبات قیمت سکه طی ۲۴ ساعت گذشته
  • آیفون ۱۶ و تغییراتی که راحت لو رفت!
  • دونگ کوای ؛ جینسنگ زنانه و نسخه ای که می تواند خطرناک باشد(+عکس)
  • تغییر چهره بازیگر نقش اصلان «خانه به دوش» بعد از ۲۰ سال
  • آمریکا دیگر مقصد آرمانی محققان نیست/ تغییر الگوی مهاجرتی دانشمندان
  • (تصاویر) تغییر چهره بازیگر «خانه‌به‌دوش» بعد از ۲۰ سال
  • تغییر چهره بازیگر مهمان مامان مهرجویی بعد از ۲۰ سال | ببینید
  • (تصویر) تغییر چهره بازیگر «پایتخت» در سن ۷۱ سالگی