Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس بیان کرد: متاسفانه در زمینه حذف کنکور وزارت آموزش و پرورش کشور هماهنگی لازم را ندارد زیرا یکی از موارد جایگزین برای حذف کنکور، تاثیر سوابق تحصیلی در دوران متوسطه است و زمانی می تواند از سوابق تحصیلی به شکل درست بهره برد که امتحانات کل دروس در دوران متوسطه به صورت نهایی برگزار شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قاسم احمدی لاشکی در گفت وگو با ایسنا بیان کرد: در زمینه حذف کنکور قانون به ما می گوید باید امیدوار باشیم چرا که مجلس طرح سنجش و پذیرش دانشجو را در اواخر مجلس نهم تصویب کرد به همین علت الان دیگر هر یک از دانشگاه های آزاد، دولتی و پیام نور آزمون جداگانه برگزار نمی کنند و همه زیر چتر آزمون سازمان سنجش قرار گرفته اند.

وی در ادامه بیان کرد: حرکت به سمت حذف کنکور آغاز شده است. متقاضیان برای پذیرش در دانشگاه های کشور به سه گروه تقسیم می شوند؛ گروه اول کسانی هستند که وارد رقابت نمی شوند و صرفا بر اساس سوابق تحصیلی گزینش شده و وارد دانشگاه ها می شوند. گروه دوم کسانی هستند که وارد رقابت دوگانه می شوند و بر اساس سوابق تحصیلی و آزمون عمومی برای پذیرفته شدن در دانشگاه های کشور آزموده می شوند و گروه سوم شامل کسانی است که وارد رقابت خاص می شوند. برای مثال برای پذیرفته شدن در رشته علوم پزشکی در دانشگاه تهران با یکدیگر رقابت می کنند. این گروه از افراد بر اساس سوابق تحصیلی و آزمون عمومی و آزمون تخصصی می توانند وارد دانشگاه ها کشور شوند.

نماینده نوشهر و چالوس ادامه داد: بر اساس این قانون تا پنج سال آینده باید تاثیر سوابق تحصیلی سال به سال افزوده شود اما متاسفانه آموزش و پرورش کشور هماهنگی لازم را ندارد لذا تا زمانی که آموزش و پرورش کشور با ما هماهنگی نداشته باشد اجرای این قانون که مرحله نهایی آن با تاثیر 85 درصد سوابق تحصیلی در پنج سال آینده پیش بینی شده است به تاخیر می افتد و امروز ما همچنان در تاثیر 25 درصدی سوابق تحصیلی ثابت مانده ایم.

وی افزود: برای اجرای این قانون 11 نفر به عنوان اعضای شورای سنجش و پذیرش دانشگاه ها در نظر گرفته شده است که شامل وزرای آموزش و پرورش، علوم، بهداشت و همچنین دبیر سازمان سنجش آموزش کشور و دو نفر عضو ناظر می شود. بر اساس اختیاراتی که به این افراد داده شده است می توانند بر اساس وضعیت زمانی در محتوای دروس، نحوه سوالات، ضرایب دروس و همچنین تاثیر سوابق تغییراتی ایجاد کنند بنابراین فعلا ما منتظر اقدامات این اعضا هستیم و به نظر من هنوز زمان طرح سوال از این افراد نشده است و باید زمان بیشتری در اختیار اعضای شورای سنجش و پذیرش قرار گیرد لکن اگر تا پایان امسال اقدامات لازم صورت نگیرد و در راستای برنامه ریزی های انجام شده حرکت نداشته باشیم مسلما از افراد شورا طرح سوال خواهد شد.

نایب رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس بیان کرد: هر کسی که مسئولیتی را می پذیرد باید وظایف شان را بشناسد و برای اجرای آن چارچوبی را در نظر گیرد و متعهد شود که در بازه زمانی که در اختیار دارد اقدامات لازم را برای اجرای وظایفش انجام دهد. متاسفانه ما امروز شاهد کارشکنی افراد در حوزه های متعدد هستیم که این نشان دهنده ضعف مجلس در نظارت است. من به عنوان یکی از نمایندگان مجلس باید بپذیرم که دستگاه من باید قوی تر عمل کند. امروز در کشورهای توسعه یافته وزرایی که 20 سال قبل مشغول به کار بودند از سوی نمایندگان مردم مورد سوال قرار گرفتند و طبق قانون موظف هستند که پاسخگوی اقدامات اشتباه خود در 20 سال پیش باشند.

بانک مرکزی در خصوص کاسپین وظیفه خود را درست انجام نداده است

احمدی لاشکی در ادامه بیان کرد: در خصوص کاسپین، بانک مرکزی وظیفه خود را به درستی انجام نداده است. قانون باید بدون تشریفات بحث بررسی قضایی مساله را انجام دهد و به موقع با افراد متخلف برخورد کند. ما شاهد حضور سرمایه گذاران پدیده در نمایشگاه بین المللی مطبوعات بودیم که با شعارهای مختلف نگرانی خود را بروز می دهند که حق هم دارند. به عنوان مثال فردی که 30 سال زحمت کشیده و الان بازنشسته شده است پولی را که به عنوان پایان خدمت گرفته در پدیده سرمایه گذاری کرده است اما اکنون می بیند پولش را از دست داده است. پدیده مورد تایید وزارت اقتصاد و بانک مرکزی بوده است. من در این خصوص با آقای سیف صحبت کردم که ایشان گفتند نیاز به یک هماهنگی با دستگاه قضایی داریم. ان شاءالله هر چه زودتر این هماهنگی انجام شود و تکلیف سرمایه گذاران مشخص شود.

وی در پایان گفت: بحث نظارت نیاز به بازنگری دارد. کمیسیون آیین نامه داخلی مجلس باید مسائل را بهتر و با جزئیات دقیق تر مورد بررسی قرار دهد. به فرض مثال فرد خطاکار نیز استیضاح شود، آیا این عمل مشکلاتی را که برای مردم ایجاد کرده حل می کند؟

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۲۶۹۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارائه مشاوره دقیق برای جذب دانش آموزان به رشته ریاضی

به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، علی فرهادی، سخنگوی آموزش و پرورش در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا مبنی‌بر اینکه برنامه آموزش و پرورش برای عدم هدایت تحصیلی دانش‌آموزان چیست، اظهار کرد: هدایت تحصیلی دانش‌آموزان یکی از ظریف‌ترین و مینیاتوری‌ترین اقدامات است که باید در آموزش و پرورش صورت بگیرد.

وی افزود: این کار در مقطع متوسطه اول با بهره‌گیری از توان مشاوره دقیق روان‌شناختی و تحصیلی در مدرسه انجام شود و به نیرو‌های کیفیت‌بخشی و مشاور در مدرسه وابستگی دارد. فرهادی ادامه داد: زمانی‌که یک انحراف در آمار می‌بینیم؛ در بخش‌های نرم‌افزاری و فکری دچار خطا هستیم و در امکانات مشکلی وجود ندارد. در دبیرستان‌ها امکاناتی که رشته‌های دیگر و دانش‌آموزان تحربی دارند، دانش‌آموزان ریاضی نیز بهره‌مند هستند.

انتخاب رشته تحصیلی ناظر بر بازار اشتغال است

سخنگوی آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: نکته دوم ناظر بر بازار اشتغال است و نوع اطلاع‌رسانی برای مشاغل در کشور و تحقیقات صورت می‌گیرد. نهاد‌هایی که در آموزش و پرورش همکار هستند و در سند تحول برای آنها وظیفه‌ای تعیین شده، مراقب باشند که خلاف سند تحول بنیادین آموزش و پرورش اقدام نکنند و تبلیغات کاذب شکل بگیرد.

در میان فارغ‌التحصیلان هنرستانی کم‌ترین بیکاری را داریم

وی با اشاره به برنامه ششم و هفتم توسعه، اضافه کرد: در این برنامه قرار است دانش‌آموزان در رشته‌های فنی‌حرفه‌ای و کاردانش با یک ضریب بالای پنجاه درصد هدایت شوند و در میان فارغ‌التحصیلان هنرستانی کم‌ترین بیکاری را داریم؛ به عبارت دیگر، بیکار نداریم، زیرا دانش‌آموزان مهارت دارند.

فرهادی ادامه داد: بسیاری از دختران در رشته‌های کامپیوتر و طراحی و دوخت، هنری و صنایع دستی نه‌تنها بیکار نداریم، بلکه با افزایش بیشتر تقاضا در حرفه آموزش‌دیده روبرو هستند.

هنرستان‌ها برای همه رشته‌ها الگو موفقی هستند

سخنگوی آموزش و پرورش با بیان اینکه هنرستان‌ها برای نه‌تنها برای رشته‌های ریاضی بلکه برای هنرستان‌ها الگوی موفقی است و باید به آنها مشاوره دقیقی ارائه دهیم، ابراز کرد: برای رشته ریاضی در آموزش و پرورش وظیفه مشاوره دقیق ارائه دهیم که ناظر بر استعداد‌های خدادادی و علایق است تا در این رشته تحصیل کنند.

وی در پایان افزود: رشته بنده ریاضی و فیزیک است و معتقد هستم مبنای بسیاری از علوم، ریاضی و فیزیک است و باید این موضوع با جدیت دنبال شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آغاز فرایند تأیید سوابق تحصیلی داوطلبان کنکور
  • آغاز فرایند مشاهده و تأیید سوابق تحصیلی داوطلبان کنکور
  • فرایند مشاهده و تأیید سوابق تحصیلی داوطلبان کنکور آغاز شد
  • ارائه مشاوره دقیق برای جذب دانش آموزان به رشته ریاضی
  • طرح تغییر زمان آغاز و پایان سال تحصیلی به کجا رسید؟
  • آزمون‌های نهایی مبتنی بر ارزشیابی از یادگیری است
  • جزئیات ثبت سفارش کتاب‌های درسی اعلام شد
  • داوطلبان برای ثبت سوابق تحصیلی بر اساس اعلام آموزش و پرورش اقدام کنند
  • سؤالات امتحانات نهایی با هدف ارزشیابی یادگیری طراحی می‌شود
  • جزئیاتی از سهم 60 درصدی سوابق تحصیلی در آزمون سراسری